Dog.bg Форуми : Оток на бузата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Оток на бузата

#1 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 July 2006 - 02:23 PM

Пак ми се налага да пиша в тази секция. s)

От няколко дни кучето ми е с оток на бузата,вероятно от зъб,ужилване ,убождане на трън.Консултирала съм се с лекар,пие антибиотик родофил/не съм сигурна дали точно така се пише/,има ренгенови снимки.Чак днес сутринта отока започна да спада и омеква.Преди това беше много твърдо мястото и бузата беше издута като малка топка.
Много ме притеснява факта,че кучето постоянно спи ,като ,че ли е взело приспивателни,няма никакво желание да излиза,трудно мога да го прилъжа да стане и да излезем.Яде си,но ако някой му поднесе до муцунката.Много е отпуснат и вял.
Възможно ли е това да се дължи на антибиотика,защото е силен и така да го унася?
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 14 July 2006 - 03:51 PM

Къде точно е оттока? Има ли температура?

#3 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2006 - 04:24 PM

Точно под окото ,обхваща цялата буза .Снимките показаха,че капсулован затворен процес над костта.Температура в момента 38.5/незнам дали се води нормална/.Сега преди малко стана за пръв път от сутринта и се разходихме за няколко минути,като се умори много.Хапна ,но като му се дава от ръка,сам не иска да иде на купичката.Сега пак си лежи.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   animal.dr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2006 - 02:16 PM

" Точно под окото ,обхваща цялата буза"!

Често, наличието на възпалителен процес малко под окото може да бъде свързано и с болен на зъб.

Ако наистина причината за отока и възпалението е свързано с него трябва да се предприеме лечение или изваждане му.
Успех!
User's Signature

www.doctoranimals.com

#5 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2006 - 02:27 PM

Вече спада,като го опипвам от вътрешната страна виждам,че има бяла гнойна топка и като че ли прави връх.Не го боли.Незнам дали да се опитвам да пробие или да чакам само да се спука.Поне така ми се струва.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 July 2006 - 06:33 PM

Да - разбрах ,че е по- добре щом не сте отишли вчера на организирания консулт с 3мата лекари.Дай, Боже, да се стабилизира.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#7 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 19 July 2006 - 12:02 AM

Дали е възможно да има осил на това място или не е достъпно? Все пак идете на лекар ,защото ако инфекциата е от зъб може да влезе в кръвта и да увреди сърцето(това го знам от хуманен стоматолог)

#8 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2006 - 08:10 AM

По-добре е ,отока спадна.Не отидохме на лекар,защото кучето е много нестабилно,в смисъл,ходенето 2-3 на лекар и ренген,така го изтощиха,че получи криза.Преди бях писала какво представлява кризата.Този път не се стигна до припадък/не се беше случвало от м.02/,само изгуби разсъдака си,лаеше,виеше,не ме познаваше ,незнаеше къде е.При това ходих с чужд човек и кола и той явно много се стресира.Нямам на разположение в момента собствен транспорт,а всяко вълнение му се отразява страшно зле.Даже оня ден се наложи човекът да го свали на ръце и да го внесе в нас,защото той изобщо не разбираше какво става и къде е.Лекуващият ни лекар ми обясни ,че най-вероятно много му е спаднала захарта от вълнение.Това му се случва от време на време /когато се вълнува или стресира/ и щом го усетя веднага му давам да хапне нещо.Допълнително отокът явно му е отслабил организма.На следващите два дни само спа и не можеше да стане дори да излезе и яде.Давах му както си лежи от ръка.Сега се нормализира,но му е много трудно ставането и изправянето.Дори когато ще яде ,ако лежи от 5-6 опита не може да се исправи на крака.Има проблем с задната част.Незнам какво да правя.В четвъртък ще ходим при доктора/обадих му се /,тогава ще имам собствен транспорт.Дано до тогава се стабилизира повече.Иначе като емоционалност си е същият,иска му се да играе,лае,чува си ,вижда си нормално,но трудно се движи.Като легне ,не може да стане.
Това е положението в момента и аз много се притеснявам,че все повече ще му отказват крачетата и че няма да може да ходи.Всеки допълнителен стрес го съсипва малко по-малко.Дано е временно.
Ако някой знае ,какво може да се направи,за да си стъпи отново на краката или да взема нещо за да се стабилизира ,нека ми напише.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 July 2006 - 12:50 PM

Никой не може да ЗНАЕ- трябва си специалист и да е запознат с историята на заболяванията.
Господи, помогни ми да приема нещата, които не мога да променя...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#10 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 19 July 2006 - 03:16 PM

попитай доктора дали не може да мине на визита да го погледне - все пак си е неговия си лекар - GP и ако се налага тогава да го разхождате до кабинета

#11 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2006 - 05:08 PM

Неговият лекар е в отпуска.Аз периодично се консултирам с него и му описвам състоянието през тези месеци.Това отслабване на мускулатурата и най-вече задните крачета стана постепенно,докато сега е най-зле.Благодаря trenertg,мислила съм за този вариант,но ще го водим в четвъртък ,там където беше преглеждан за отока,за да се види какво му е състоянието сега,пък и е доста по-близо,отколкото клиниката на лекуващия ни лекар.Тя е в Панчарево-"Син кръст",но сега ми се струва абсурд да издържи пътя до там,без да му стане лошо.Живеем в кв Илинден.Само като се наложи да се качи в кола се разтреперва целия ,направо незнам,но ще ходим,не мога да го оставя така.Всякакви вълнения за него са противопоказни,веднага му пада захарта.
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2006 - 05:28 PM

Ходихме на лекар,взеха му кръв и утре сме на ренген за сърце и възможно ошипяване.Трудно му е изправянето на крака след като лежи,трудно му е придвижването,няма сила и упора.Иначе като емоционалност си е добре.И големият проблем-не ще да яде от паничката си,а като му давам от ръка и легнал си изяжда всичко.Като го викна и му сложа купичката ляга и не иска да иде до нея.Купили сме му всякакви неща за ядене,но не ще сам.Какво да правя?Другото което ми прави впечатление-пие много вода.Да е от горещините -едва ли,в нас е доста хладно.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2006 - 05:39 PM

Всеки път като ще му се дава ядене,стига до определено място в кухнята и ляга.Все едно има някаква бариера и не ще да я прекрачи.Ако му занеса до него купичката и му дам почва да яде.Незнам вече какво да правя,всичко това стана така след като получи отока на бузата.Някой може ли да предположи на какво се дължи това?Стрес,каприз,страх от нещо?
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2006 - 08:08 PM

Диаггозата е -проблем със сърцето,уголемено,притиска белите дробове,има си и точно наименование на сърдечното заболяване,което едва ли ще мога да изпиша .Начално ошипяване е другота част от проблема,но това е нелечимо.

За сърцето единствено може да помогне лекарство което се нарича ВЕТМЕДИН от 5 мг на производител "Бюрингер Ингелхайм".Внася се само от чужбина.Най-добра цена има в Германия и Австрия.

Обръщам се към всички за помощ,някой ако пътува или има връзка с хора,които пътуват в тези страни да ми съдейства да го набавя.ще дам и рецепта.Купува се от всяка хуманитарна аптека там.Една опаковка ще ни стига за около два месеца.Тук няма лекарство,което да му помогне в неговия случай.А също така някой ако знае или има такова останало му по някакъв повод ,веднага ще го купя.

Благодаря ви предварително!!!!
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 25 July 2006 - 09:05 PM

Ще ти предложа да пишеш във форума на мамите. Има точно място за родители в чужбина. Сега е сезона на отпуските и може някой да си идва насам. Ако искаш не споменавай ,че е за куче. Дори и да го споменеш ,ако някой има желание ще ти помогне. Желая ти успех.
П.П. Братовчед на мъжа ми живее в Холандия ище си идва чак септември .Ако смяташ ,че пак ще ти трябва нещо ми пиши и ще го помоля да донесе.
Ето ти линка съм форума на мамите
http://forum.bg-mamm....php?board=20.0

#16 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2006 - 09:12 PM

Мерси,ще пиша и там.По пинцип това лекарство ще трябва да го пие до края на живота си,така,че би било възможно да стигна и до братовчед ти.Кучето не трябва да сотава без лекарството след като го започне.

Отново ти благодаря r)

Понеже сега си дойдохме от лекаря,утре ще си събера мислите и ще пиша на всички възможни места
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 25 July 2006 - 10:08 PM

Сега се сетих ,че twoofo живее в Германия и е много отзивчива за донасяне на разни неща от там. Пиши и и на нея.
Дано да живее без болка това хубаво боксерче. Обожавам веселият им и любвеобилен нрав.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни