Dog.bg Форуми : Пострадала кучица

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пострадала кучица Много добра

#21 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 July 2012 - 10:11 AM

Не съм специалист по диралофи.. ох ! така де.

Но Stronghold не e кои-знае какъв проблем. Използва се за обезпаразитияване.
http://www.paws247.c...stronghold-dog/
http://www.singpet.c...iFromFeatured=1
За бълхи, кърлежи , паразити в червата , в ушите. Така че ако това може да и помогне, не би трябвало да е проблем.
Така или иначе трябва да я обезпаразитавате . А пък в България , където има толкова кърлежи , всеки месец обезпаразитияване звучи в реда на нещата. нали? Вместо другите вътрешни и външни препарати . Cамо не знам цените как са в сравнение с други препарати.

#22 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 July 2012 - 08:15 PM

Моля ви, които са лекували диро, да пишат в темата, да дадат съвет. Трябва спешно да се вземе решение, да се лекува ли кучето или само да се накапва. Да се направи разчет за разходи, клиники, хотел .Иначе всичко операциите, прибирането, ваксини, паспорти, кастрации отива на кино заедно с кучето. Да не забравяме, че е бездомно. Толкова ми е гадно.
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 18 July 2012 - 10:41 AM

Какво решихте за кучицата? Само да добавя,че има шанс да се излекува и да не се отказвате.Преди време лекувах куче трети стадий,всичко мина ок и сега е щастлив и без проблеми. Пловдив ви е близо,питайте там,за да не се налага до София.Стискам палци и успех.В Чужбина лечението на дирофилария излиза многоооо скъпо,за това най добре тук да се лекува и след това да се предлага за осиновяване там.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#24 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2012 - 10:46 AM

dikari, сигурно знаеш за тази тема. Не съм я чела цялата, но мисля, че има полезна информация и попаднах на това:

Показване на мнениетод-р Коджабашев, в 21 June 2011 - 11:29 AM, написа:

Човекът в България, който най-много се занимава с проблемите свързани с дирофилариозата и е най-добрия специалист в страната за това заболяване е д-р Милен Костадинов от Пловдив. Бих искал да му благодаря, че даде съгласието си да му задавате въпроси относно заболяването и неговата профилактика:
Ветеринарна клиника НОВЕТ-Kaменица
ул. ”Арх. Камен Петков” № 58
4017 Пловдив
тел.:+359 32 622296
novet1@yahoo.com

User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#25 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 July 2012 - 11:26 AM

Проучихме всичко, благодаря на всички отзовали се по телефон и писма за съветите и съпричасността. Валерия е попечител и ще пише решението си. Но без помощ не може да се справи, дълго лекува крака на кучето. Стискам палци и дирото да се оправи.
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2012 - 12:14 PM

Привет на всички ангажирани и съпричастни към съдбата на Ария. Не знам до колко е правилно да се каже, че аз взимам решението - много хора помогнаха на Ари финансово, с транспорт, с гледане и т.н. още преди дирофилариозата. Сега по-запознати от мен хора ми помогнаха със съвети и информация за заболяването. Чувствам, че Ари е наше момиче и знам, че всички се стремим към нейното добро бъдеще. По тези причини мисля, че трябва да се опитаме поне да доведем нещата докрай, длъжна съм пред вас и пред животинката. Разговарях с д-р Лалев от Пловдив. Обясних му за кръвните тестове, за операциите досега. Неговият съвет е куче без клиника да се лекува. Каза ми, че 3 седмици трябва да прекара затоворена с възможно най-малко физическо натоварване. След това разбира се ще има контролни прегледи. Лечението ще се проведе с Имитацид - според него 2 флакона ще са необходими. По телефона провери и каза, че в момента има налични. Ако Ария изкара успешно тези 3 седмици за контролните прегледи ще остане там в приемен дом, или пак ще е в Казанлък, ако в Стара Загора могат да я следят адекватно. Често казано сега трън в окото са ми тези 3 седмици и не смея да ангажирам никой за времето след това, от суеверие да кажем. Планът от тук нататък е утре да свалят конците на Ари и при първа възможност да я караме към Пловдив. Мъжът на dikari се съгласи да тръгваме още утре...
Разбира се идва ред на финансовата част - бях предвидила да поемам престоя й от 100лв. на месец, както и двете операции, но лечението на дирофилария не ми влизаше в сметките. Кастрацията на Ари и махането на пироните, както и тестовете досега са 120лв. Ще помоля да й направят няколко снимки на рентген преди да замине от тук, защото са по-евтини при нас. С д-р Лалев говорихме за 90-100лв. цена на един флакон Имитацид т.е. 180-200лв. за препарата. Стационарът е по 10лв. на ден, но за 3 седмици ще ни направи отстъпка. Като крайна сума стационар и Имитацид ми посочи 340лв. слагам ги 400, защото 50лв. са нужни за транспорт до Пловдив. След това отново идват разходите за хотел, трнаспорт и т.н.

Преди почти 3 месеца се обърнах към вас за помощ за първата операция на Ария, обръщам се отново - моля, който има възможност да ни помогне мъничко. Ари се оказа борбено момиче, надявам се да вървим по правилния път. Вчера се разходихме - вече си стъпва на крачето и ме дърпа с всичка сила, макар да е позагубила малко тегло...
Ето и единствените снимки, които успях да направя:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#27 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2012 - 02:25 PM

Днес на обед закарахме Ари в клиниката в Пловдив - започват лечението от днес. Моля Ви стискайте палци на момичето да издържи тези 3 седмици, които са най-критични за нея :cd_203:

#28 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 19 July 2012 - 03:41 PM

Стискаме и палци и лапи,всичко ще бъде наред.Браво ,че не се отказахте,моите най искрени адмирации :rc_036:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#29 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2012 - 09:45 PM

Днес се чухме с лекарите от клиниката - Ари е добре, не прави бели или проблеми (аз това си го знам, много е спокойна и уравновесена, но все пак да си питам)! Радвам се, когато аз им звъня, а не те на мен. Ще ви държим в течение...

#30 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2012 - 03:54 PM

С риск да ви досадя се включвам отново да ви държа в течение - момичето е добре (винаги като отиват на стационар не искат да влязат, после не им се излиза :ab_041: ), чакаме да изкара мъртвите паразити. Днес докторът каза, че след като изкара мъртвите паразити (дай Боже) няма да й инжектират ивермектин, тъй като бил противопоказен за коли, а в нейната кръв според тях има нещо от коли. Така че малките ще се "атакуват" със Стронгхолд. Стискайте палци да я докараме дотам :ae_085:

#31 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 July 2012 - 04:40 PM

Стискаме, стискаме и с много страх отварям темата. Сега май идва най-тежкото, дано момичето има досегашния късмет!
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2012 - 09:03 PM

Здравейте от нас отново! :) Ария е добре. Справя се момичето, моля се и занапред да е така. След седмица можем да си я приберем...и тук е мястото да кажа, макар да се сдържам от суеверие, че Ари си има кандидат стопанин. Една жена от Смолян я иска за свой приятел. :af_089: Чака я от много дълго, още преди диагнозата за дирофилариозата, а това за мен значи нещо. Дори онзи ден тя се обажда до клиниката вместо мен, за да я запознаят лекарите с по-нататъшната превенция и профилактика, която ще изисква Ари. Вече й е купила и каишка :) Все още не съм спряла да стискам палци на животинчето и да се надявам, че при следващия антиген тест резултатите ще са други вече.
Относно финансовата част получих значителна помощ от dikari - 100лв. и Esckarina - 40лв., за което е повече от ясно, че съм безкрайно благодарна и признателна :rc_036: :rc_036: :rc_036: Другата седмица ще се обадя до клиниката, за да ударим чертата и да ми кажат какво дължим като крайна сума, надявам се да е близко до първоначалната уговорка.

Имам още една (надявам се последна) молба към вас - живот и здраве, ако всичко е наред ще имам нужда от доверен човек от Пловдив, който да се срещне с осиновителката, когато отиде да взима Ария и да й даде договор за осиновяване. Наистина ще опитам аз да отида - хем да си кажем довиждане с Ари, хем да се запозная с жената, но не мога да кажа отсега и затова бих се радвала да имам резервен вариант...

#33 Потребителят е офлайн   ivi nedkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2012 - 02:51 PM

Обичам те Ария!
Ти си борбено момиче и ще се оправиш.
Сигурна съм,че ще имаш най прекрасния дом! :ba_025:

#34 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2012 - 08:39 PM

Здравейте! Здравейте! Включвам се само с хубави новини! Днес Ария отиде в новия си дом в Смолян! След дълги месеци, прекарани в операции, възстановяване и местене днес, колкото и да не мога да го проумея още, Ария отиде на още едно ново място, различно от всички други, защото това остава нейният ДОМ :wub: :wub: :wub:
От април месец досега Ари претърпя операция на крачето, кастрация и нова операция за махане на пироните, имаше ушна краста и дирофилария - пребори се с всичко! Толкова хора ми помогнаха, че не мога да кажа, че това бяха тежки месеци. Започвам да благодаря наред и се надявам да не пропусна никого:
Благодаря на мъжа ми - с него откарахме Ария в клиниката за първата й операция, помогна ми и финансово, и психически.
На Ивелина Недкова - освен, че заобича Ария, още преди да я срещне Ива й осигури сигурно място, където да се възстанови. Лекува я от ушна краста, хранеше я и я глезеше. Благодаря също на мъжа й, който видимо беше слабост на Ария :smile: А особено много съм благодарна и за капката, която преля чашата - Ива е човекът, който пускаше къде ли не обяви за Ари и именно тя намери новата й собственичка :rc_036:
На dikari - Диди се включи с немалко парички за Ария, с транспорт (да е жив и здрав и нейния мъж) и като цяло тя помага с нещо не така видимо, но много ценно - със съвети :rc_036:
На Elizd и Петя Конярска за съветите, насоките и информацията - без вас трудно щях да се наема да подложа Ари на лечение.
На Надежда Петрова, Andriana, Esckarina и всички, които ми помогнаха финансово за момичето :rc_036:
На Лилияна Бъчварова, която се срещна днес със стопанката на Ари - само хубави впечатления изказа и за двете момичета :smile:
Благодаря на хората, които се заеха да търсят дом на Ария в чужбина!
Благодарна съм на лекарите, които обгрижваха Ари и направиха лечението й възможно по-леко!

Благодаря! Благодаря сърдечно на всички! :rc_036: :rc_036: :rc_036: Наистина още ми е мътно из главата и не мога да се зарадвам. Надявам се дирофиларията да си е отишла завинаги - в бъдеще ще има профилактични тестове и изследвания, ще ви държим в течение.

Чух се преди малко с Надя - осиновителката на Ария - било я е страх да стъпи на килима - милата не е влизала досега вътре, разходила се е из стаите плахо и след час ми се обади, че е заспала блажено. Надя е приютила и един бездомен котак - засега само се гледат през прозореца и свикват с миризмите. Иначе Ария ще живее вътре. Има си нова червена каишка, както и такава за обезпаразитяване. Тези дни ще се чуем и видим по скайп.
Чакам dikari да ми изпрати снимки на Ари от днес, както и снимки на касовите бележки за лечението. Когато я закарах на 19.07 оставих 200лв., до днес включително дължахме още 276лв. т.е. лечението ни струваше 476лв.

Моля bushkata да премести темата в щастливия раздел :af_089:

#35 Потребителят е офлайн   greyli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 08:57 PM

Толкова много се радвам,че чак очите ми се насълзяват,още малко и ще заплача.Когато видя,че въпреки нещата да са изглеждали много зле,в крайна сметка се оправят(даже оправят е слаба дума),сърцето ми се стопля.Милото кученце не само че изтърпя всичко,а ми се и оправи.

Пожелавам само хубави моменти да новите стопани и дано гадната болест не се върне повече.
На тези,които са помогнали :rc_036: ,трудно е,а тук всеки помага с каквото може.Това е форумът,който ме кара да вярвам,че добрите хора още ги има,и има за какво да се надяваш и да живееш!

#36 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 August 2012 - 07:43 AM

На всички, които помогнаха :rc_036:- прекрасни приятели от този форум! Виолина, благодаря, че въпреки че нещата изглеждаха тежки и почти безнадеждни, не се отказа :rc_036: Дано усмивката остане години наред в очите на това прекрасно куче!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2012 - 11:00 AM

Привет, почитатели и приятели на Ария! :re_037: Ари е в новия си дом от седмица и се чувства много добре. Почти ежедневно говорим с осиновителката й, днес се видяхме и по скайп - Ари блажено спеше на дивана :wub: Двете с Надя (осиновителката й ) имат и котак - не вярвах, че ще го видя, но двамата с Ари спят в една стая, дори се помирисаха и разминаха без инциденти :smile: Свиква с него, краде му храната, но това къде го няма ...Иначе откъм гледане и грижи Ари може да е повече от доволна - редовно получава разходки, отделно живее в къща и има дворче. Всички съседи вече са я посетили, за да й се порадват. Снощи за пръв път се е качила да спи в леглото с Надя. Страхува се от телевизори :smile: В понеделник ще я накапят със Стронгхолд - ветеринарят е инструктиран за домашно посещение, тъй като около клиниката имало много четирикраки бездомници и Надя не иска да рискува. Оставяла я е за малко сама - каза, че като се прибрала Ари била извадила всичките й обувки и лежала отгоре им :ab_041: ,но поражения нямало. Още се учи на хигиенни навици, само първия ден е сефтосала килима, но от тогава не е повтаряла. Получава прегръдки и целувки постоянно, глезена и обичана е :wub:

#38 Потребителят е офлайн   ivi nedkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2012 - 06:40 PM

Много се радвам за това куче!
Тя имаше огромен късмет :) да си намери много бързо дом!

#39 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2012 - 11:52 AM

Отдавна не съм ви информирала за Ария, а не искам да пазя хубавите новини само за себе си :md_064: Всъщност няма да казвам нищо, снимките сами говорят:
тези са от преди 2 седмици, на последната се гушка с приятелката си от квартала :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#40 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 September 2012 - 05:53 PM

Прекрасна Ария, дано винаги има топло легло и дом, до края на дните си!
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни