Да гладуваш заради любовта си към животните Много тъжна история
Публикувано: 14 November 2012 - 11:25 AM

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 18 November 2012 - 08:11 PM
Искам да благодаря на всички, които помогнаха Бони да поеме към новия си живот! evilbaby, grima, DDG

petic - благодаря за снимките!
Кастрацията, която трябваше да осъществи днес беше отложена, надявам се за следващата неделя. С помощта на grima, чери1, DDG, Мъни, Elizd, bushkata, kai_tina успяхме да съберем 12 от необходимите 13 клетки! Благодаря ви момичета

За съжаление твърде късно се сетих, че животните трябва да са на топло, та говорих с Краси дали има одеала или нещо, с което може да завие животните поне в първите часове след кастрацията. Имала нещо като черги. Ако някой може да помогне с одеала/завивки - ще е супер!

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 19 November 2012 - 12:10 AM
Благодаря на GAG, която посрещна пратката в Търново и сега остава само да се задвижи кастрацията.
Ако междувременно се намерят още клетки, има начин да ги пратим и тях.

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 26 November 2012 - 04:50 PM

Кастрацията не се състоя и тази неделя, все още се надяваме обаче това да се случи при първа възможност.
Искам да помоля ако някой може да помогне с одеала/завивки - да пише! Нещата могат да бъдат изпратени директно на Краси по пощата до поискване, необходими са 3-те и имена и да бъде предупредена, за да отиде да си ги вземе.
За нуждата от храна няма смисъл да пиша - тя е постоянна там. Принципно кучетата се хранят с ориз, който се купува с отложено плащане неясно до кога.

Публикувано: 10 December 2012 - 08:01 PM
Иви, много съм ти благодарна и признателна за предоставената възможност!

За съжаление Краси е завела „само” 7+1 кучета, вместо уговорените 12+1.
+ 1 всъщност е Рекс (трикрачко), на когото Иви беше така добра да предложи приемен дом. Тя ще му търси постоянен, но няма да откажем помощ в търсенето, така че ако някой има идеи – да си каже!
GAG, благодаря ти от сърце за осигурения транспорт, за логистичната помощ с клетките и за моралната подкрепа!

Специални благодарности и на Ники (макар, че не чете тук), че си прежали почивния ден и се справи геройски с тази не лека задача.

fanfan, благодарна съм и на теб, че помогна финансово, щеше да ми е трудно да се справя сама.

Искам да кажа, че и аз както повечето от вас тук съм свободен електрон, т.е. не съм член на организация, нямам никой зад гърба си. Предвид отдалеченото ми местонахождение без помощта и подкрепата на всички вас аз реално не мога да помогна, колкото и силно желание да имам.
ivi nedkova, GAG, DDG, fanfan, grima, чери1, Мъни, Elizd, bushkata, kai_tina

Публикувано: 12 December 2012 - 03:40 PM
Бих искала да помоля за транспортна помощ: от дарението, получено за изолатор Стара Загора от Animal Hope Bulgaria - Plovdiv, dikari помоли да пренасочим някои неща за Краси. Търси се превоз от София до Велико Търново (най-добре до самата Краси, но предполагам, че това ще е трудно). Нещата са леки, но обемни: 1 кашон с поларни одеала (може и в чувал да ги сложа), 1 ракитено легло (за голямо куче тип НОК), 1 малък плик с нашийници. Дали някой ще пътува с кола по празниците в тази посока?
ПС
Мислехме си с dikari да се подготви за Краси малък коледен пакет: боб, леща, захар, брашно, спагети, 1-2 шоколада. Ако намерим транспорт, да пратим и това. Дано успеем! Аз ще купя по един пакет от всичко, ако някой иска, да се присъедини?

Публикувано: 13 December 2012 - 02:04 PM

Не минахме без усложнения с кастрациите - 3 от кучетата са си свалили конците още първата нощ. Днес ги видя лекар, наложило се е една от тях, която беше най-зле да се почиства и шие наново, явно е тръгнала инфекция. Тъй като връзката беше ужасна прекратихме разговора и нямам повече подробности. Надявам се животните да са добре!
Пропуснах да кажа в предния пост, че са кастрирани 6 женски и 2-ма мъжки.
Една молба към хората в района (ако има такива четящи тук) - ако някой има възможност да отиде и да снима кучетата или поне да качи на флашка примерно тези, които Краси е направила, защото все още няма интернет, не знам кога и дали ще има!!! Или пък ако някой иска да и изпрати по пощата една флашка и тя после да я върне с качени снимки. Трябва да се търсят домове на животните, без снимки и описание - няма как да стане! Чакам снимки вече повече от 2 месеца...

Публикувано: 13 December 2012 - 08:12 PM
Публикувано: 14 December 2012 - 01:16 PM
Браво на вас за извършената работа! Най-накрая успяхте.

Браво на всички "замесените в тази работа" !!! Страхотни сте!

Публикувано: 14 December 2012 - 02:08 PM

Публикувано: 14 December 2012 - 02:28 PM

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 14 December 2012 - 07:40 PM
butci, в 14 December 2012 - 12:08 PM, написа:
какво имаш впредвид? Да не ги пращам ли? аз исках само за Коледа да имат нещо.
Публикувано: 15 December 2012 - 12:25 AM

Откровено съм притеснена от факта, че три от кучките са си раздърпали конците. Така и не разбрах къде са кастрирани и как. Но ми се струва странно, моля да ме извините!
Предполагам нито едно от кучетата не е с направен тест за дилофариоза, м?

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...
Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...