Dog.bg Форуми : Да гладуваш заради любовта си към животните

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Да гладуваш заради любовта си към животните Много тъжна история

#41 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 May 2012 - 10:28 AM

Показване на мнениетоevilbaby, в 26 April 2012 - 04:20 PM, написа:

9-10-11 май - някой от тези дни ще организирам транспорт от София до Краси. Все още нямаме сборен пункт за предаване на нещата, но когато има веднага ще ви уведомя. А до тогава, който може нека направи пролетно почистване с една добра кауза.

Имате ли вече идея кога и къде ще се събират нвеща за Краси? Бих искала да пратя малко дрехи и чаршафи. Също така, какви са ограниченията в обема на багажа?
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#42 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 02 May 2012 - 01:35 PM

Разполагаме с нормална голяма кола, обикновено събира много неща, за съжаление не можах да уредя друга. Аз съм извън София до 5ти май и ще организирам събирането на пратките след Гергьовден. В момента нещата могат да бъдат оставяни на личния ми адрес в София, който ще дам на ЛС при желание. Опитвам се да организирам сборен пункт на по-удобно място в центъра, но дистанционно не се получава.

Датата на заминаване ще я уточня лично с Краси отново след като се прибера. Писах по-рано, просто за да имат време хората да реагират.

#43 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 02 May 2012 - 02:29 PM

Показване на мнениетоevilbaby, в 02 May 2012 - 01:35 PM, написа:

Разполагаме с нормална голяма кола, обикновено събира много неща, за съжаление не можах да уредя друга. Аз съм извън София до 5ти май и ще организирам събирането на пратките след Гергьовден. В момента нещата могат да бъдат оставяни на личния ми адрес в София, който ще дам на ЛС при желание. Опитвам се да организирам сборен пункт на по-удобно място в центъра, но дистанционно не се получава.

Датата на заминаване ще я уточня лично с Краси отново след като се прибера. Писах по-рано, просто за да имат време хората да реагират.

Само предложение - сборният пункт да не е в центъра, а на място, където може да се паркира:-)
User's Signature

#44 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 02 May 2012 - 02:45 PM

Транспорт до Велико Търново и обратно бих могла да уредя от познати в Търново. Може би ако се съберат дарения за кастрации и после ваксини за бебетата....Дано откликнат повече хора. Толкова ме е яд, че в големи градове няма политика спрямо бездомниците и отстъпки.
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:http://www.koi-me-iska.com/predstavqne
Публикувано: 02 May 2012 - 03:24 PM

За съжаление е така. В нашия град също няма безплатни кастрации /говоря за Бургас/. Много се надявах че от фондация четири лапи ще се отзоват по случая въпреки, че съм писала след като приключи техния проект във Велико Търново. Но май имат много работа Качена снимка.

Почти всяка вечер си говорим с Краси, разказвам че има хора, които се притесняват за нея и се опитват да помогнат. Тя е потресена и ми каза следно: Значи все още има добри хора!!!!

Приятели, Краси ме помоли да Ви благодаря от нейно име за съдействие, състрадание и помощ! Сега тя знае, че не е сама. А това никак не е малко.

От мое лично име също искам да благодаря на всеки. И публично и на лични много хора са реагирали за толкова кратък период от време! Поклон Качена снимка

Надявам се, че и за напред ще й помагаме! Докато задомим мъничета и кастрираме женските!
User's Signature

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 May 2012 - 03:26 PM

Показване на мнениетоevilbaby, в 02 May 2012 - 11:35 AM, написа:

За твоята инициатива все още нищо не съм казала на Краси. Оставям тази чест на теб Качена снимка. Със сигурност ще видиш колко /по-скоро ще чуеш/ ще се зарадва Краси на тази новина!!!!
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2012 - 04:15 PM

Показване на мнениетоdeni_avr, в 02 May 2012 - 01:45 PM, написа:

Транспорт до Велико Търново и обратно бих могла да уредя от познати в Търново. Може би ако се съберат дарения за кастрации и после ваксини за бебетата....Дано откликнат повече хора.

Според мен ако се знае колко ще струват кастрациите ще е по-лесно за хората да решат дали и с колко могат да се включат. За съжаление обаче, все още никой не е дал информация за вет, който евентуално би ги кастрирал и на каква цена.

Аз, за себе си съм решила, че ще помогна поне за 2-3 кучета, може и повече в зависимост от цената.

Не знам дали е добра идея, но g_vasileva беше писала, че може би ще посети Краси към средата на май. Предполагам, че ако се организираме и закупим ваксини (евентуално на складови цени) и тя прецени, че животните могат да бъдат ваксинирани би могла да го направи на място.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#48 Потребителят е офлайн   m1ma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2012 - 04:24 PM

Знам,че форумът е за животни и това ни свързва,но случаят с Краси е малко по-различен.Какво искам да кажа - възможно ли е да се събере и някаква сума ,за да се полекува ?За да може да оцелее Краси,тя трябва да е в добро здраве.От един от последните постове разбрах,че има проблеми със зъбите и тъй като разбирам тези неща я консултирах по телефона.Искам да ви уверя,че болката при развалени зъби не е най-голямото зло,стават тежки инфекции,които изискват спешна намеса и то от специалист,може и по-голяма беля да стане.Тя е започнала да лекува един зъб(който ще и струва около 70 лева,а тя е дала само 20),има и други за оправяне,толкова разбрах по телефона.....Болкоуспокоителните са само временно решение.
Не знам и колко често посещава лекар.Сподели ми ,че често я хапят кучета и се набождала с пирони.На всяка цена трябва да се реимунизира против тетанус,ако не го е направила скоро (това поне не е скъпо).
Та молбата ми е ,ако се съберат и финансови средства по случая,да се отдели сума за лечение на зъбите и.

#49 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 02 May 2012 - 07:09 PM

Бутци, цените в Търново са нормални - преди седмица питах за котка, около 100 лв. е за женска котка. За женско куче предполагам отново толкова и малко отгоре.
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2012 - 09:03 PM

Показване на мнениетоdeni_avr, в 02 May 2012 - 06:09 PM, написа:

Бутци, цените в Търново са нормални - преди седмица питах за котка, около 100 лв. е за женска котка. За женско куче предполагам отново толкова и малко отгоре.

Ужас :ud_009: ! Явно изобщо не съм наясно с цените, аз си представях нещо от рода на 60-65лв. максимум :dh_188: . Дали все пак някой не би се навил да направи отстъпка като става въпрос за повече животинки?

Цялата ситуация ми изглежда доста безумна - момичето е живеело близо до Варна, там дори и в момента да е нямало безплатни кастрации, то предполагам е можело да се намери по-евтин вариант. Не вярвам всички женски кучета при Краси да са нови.

m1ma, напълно съм съгласна с теб, но честно казано не ми се вярва да успеем и с кастрации, и с ваксини, и за лечение. Но хората могат да направят своя избор - да дарят за животинките, за Краси...Според мен трябва по-голяма гласност на случая, за да могат евентуално повече хора да се включат.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#51 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2012 - 09:06 PM

още дрехи за момичето необходими ли са? какъв ръст е? може ли да напишете, кое село до елена е.

#52 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2012 - 09:12 PM

Показване на мнениетоfanfann, в 02 May 2012 - 08:06 PM, написа:

още дрехи за момичето необходими ли са? какъв ръст е? може ли да напишете, кое село до елена е.

fanfann, може би Кари ще ти пише ЛС за адреса и. А за размера на дрехите:

Показване на мнениетоkari_85, в 26 April 2012 - 03:24 PM, написа:

Когато я попитах за размера, тя ми каза нося xs - понеже няма какво да ям с дни .... размер на обувки 37-38 летни, 38-39 зимни

User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2012 - 09:22 PM

по-скоро ме интересуваше не то4но адреса, а дали това село е близо до хъневци, или костел да мога да се ориентирам.
тъй като не съм много в час с женските дрехи с ръст ще се ориентирам по-лесно.
мерси

#54 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 May 2012 - 09:28 PM

Имам доста дрехи с размер S или XS, които са съвсем запазени, но просто вече не ги нося, така че с удоволствие ще ги даря за Краси.

#55 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2012 - 10:38 PM

Показване на мнениетоfanfann, в 02 May 2012 - 08:22 PM, написа:

по-скоро ме интересуваше не то4но адреса, а дали това село е близо до хъневци, или костел да мога да се ориентирам.
мерси

fanfann, предполагам ще е най-лесно ако се обадиш на Краси и тя да те ориентира дали е близо до селата, за които питаш, както и за ръста си :smile: .
А размер XS, означава, че носи най-малкия размер дрехи за жена. Това с ръста би могло да бъде объркващо - може да е висока или ниска и в двата случая ако е: слаба е (XS,S), средно тегло (М), пълна (L,XL). :ae_085:

Показване на мнениетоkari_85, в 21 April 2012 - 12:41 PM, написа:

ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА С КРАСИ - 0877 155 510
КРАСИ Е НА ВАУЧЕР И НЕ МОЖЕ ДА ИЗБИРА...

User's Signature

#56 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 May 2012 - 09:07 AM

Показване на мнениетоbutci, в 02 May 2012 - 08:38 PM, написа:

Показване на мнениетоfanfann, в 02 May 2012 - 08:22 PM, написа:

мерси

fanfann, предполагам ще е най-лесно ако се обадиш на Краси и тя да те ориентира дали е близо до селата, за които питаш, както и за ръста си :smile: .
А размер XS, означава, че носи най-малкия размер дрехи за жена. Това с ръста би могло да бъде объркващо - може да е висока или ниска и в двата случая ако е: слаба е (XS,S), средно тегло (М), пълна (L,XL). :ae_085:

Показване на мнениетоkari_85, в 21 April 2012 - 12:41 PM, написа:

ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА С КРАСИ - 0877 155 510
КРАСИ Е НА ВАУЧЕР И НЕ МОЖЕ ДА ИЗБИРА...

Благодаря ти, butci!

fanfann умишлено не съм написала село, защото имаше злоупотреби с момичето. Тук давам информация за Краси и не искам да й навредя вместо да помогна. Отговорна съм за нея. Надявам се, че никой няма да се обиди за недоверие. Но ако се отнасяше за мен - друго е да преценя и да взема решение. Не мога да рискувам с нечий друг живот. Селото се намира до гр. Елена. По-подробна информация ще давам само на лични, ако някой се интересува.
За ръста честно казано не съм питала, но както каза butci размера е напълно достатъчен. Най-малкия размер за жена :)

Знам, че ставам банална, но пак искам да благодаря всички!!!!
User's Signature

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 May 2012 - 09:20 AM

Показване на мнениетоMechoPuh, в 02 May 2012 - 07:28 PM, написа:

Имам доста дрехи с размер S или XS, които са съвсем запазени, но просто вече не ги нося, така че с удоволствие ще ги даря за Краси.

Чудесно е че можеш да ги дариш за Краси! Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 May 2012 - 09:24 AM

Показване на мнениетоm1ma, в 02 May 2012 - 02:24 PM, написа:

Знам,че форумът е за животни и това ни свързва,но случаят с Краси е малко по-различен.Какво искам да кажа - възможно ли е да се събере и някаква сума ,за да се полекува ?За да може да оцелее Краси,тя трябва да е в добро здраве.От един от последните постове разбрах,че има проблеми със зъбите и тъй като разбирам тези неща я консултирах по телефона.Искам да ви уверя,че болката при развалени зъби не е най-голямото зло,стават тежки инфекции,които изискват спешна намеса и то от специалист,може и по-голяма беля да стане.Тя е започнала да лекува един зъб(който ще и струва около 70 лева,а тя е дала само 20),има и други за оправяне,толкова разбрах по телефона.....Болкоуспокоителните са само временно решение.
Не знам и колко често посещава лекар.Сподели ми ,че често я хапят кучета и се набождала с пирони.На всяка цена трябва да се реимунизира против тетанус,ако не го е направила скоро (това поне не е скъпо).
Та молбата ми е ,ако се съберат и финансови средства по случая,да се отдели сума за лечение на зъбите и.

Първо искам да Ви благодаря, че консултирахте Краси - снощи се чух с нея и тя ми се похвали. И аз искам да помогна на Краси, хем лично на нея, хем за животните. Но за съжаление нямам такава възможност, иначе нямаше и да моля за помощ. Знам че сега всеки има проблем с финанси и за няколко души казуса за решаване е непосилен. Затова исках да се включат повече хора.
Някой да ми даде идеи къде мога още да публикувам нейна история освен във ФБ?

User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 03 May 2012 - 09:37 AM

Кари, като се чуеш с Краси, питай я дали има нужда от кухнеска посуда например. Започнах да приготвям дрехи и обувки, но се сетих, че сигурно доста ще се посъберат, та предложението ми е да се направи нещо като списък на нещата, от които тя има нужда и всеки да прецени с какво може да помогне. Безсмислено е да я затрупаме с 15 кашона дрехи например.
Например:
1. Ваксини
2. Лекарства
3. Хигиенни материали
4. Постелки и завивки
5. Съдове и прибори за готвене и хранене
6. Ел. крушки (примерно)
.....
.....
.....
User's Signature

#60 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 May 2012 - 10:08 AM

Показване на мнениетоDDG, в 03 May 2012 - 07:37 AM, написа:

Кари, като се чуеш с Краси, питай я дали има нужда от кухнеска посуда например. Започнах да приготвям дрехи и обувки, но се сетих, че сигурно доста ще се посъберат, та предложението ми е да се направи нещо като списък на нещата, от които тя има нужда и всеки да прецени с какво може да помогне. Безсмислено е да я затрупаме с 15 кашона дрехи например.
Например:
1. Ваксини
2. Лекарства
3. Хигиенни материали
4. Постелки и завивки
5. Съдове и прибори за готвене и хранене
6. Ел. крушки (примерно)
.....
.....
.....

Би било чудесно всеки да се включи с различни неща.
Една жена ми написа, че е била при Краси вчера. Настанили при нея едно трикрако кученце, за което тя ще поеме грижа. Дарила дрехи, постелки, храна за кучета, малко парички. Освен това дарила и мрежа. Да се огради двора.
Написа, че положението е повече от отчайващо. Аз ще копирам нейно съобщение с нейно позволение, да прочетете и Вие това, което прочетох и аз.
Сигурно трябва да си представим наистина че помагаме от нула:
затова всеки който има излишни неща - почистващи препарати и др.посочени от DDG да пишат тук. Ако има повече хора от едни и същи градове, можем да направим като сборни пунктове и да се изпратят наведнъж.

P.S.: тъй като момичето /Краси/ е много скромно и не казва от какво има нужда. Много се притеснява хората, които искат да й помогнат да нямат излишни разходи. Затова винаги ми казва - нещо за кучетата.
Сега чакам отговора от човека, който е бил на мястото и има реална представа от какво има фрапираща нужда.
Лекарства за кучета и за Краси - са най-необходими според мен.
User's Signature

Качена снимка

• (19 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема