Две котета имат нужда от помощ Всъщност аз имам, че да им помогна

Публикувано: 27 April 2012 - 01:32 PM
Отлагах известно време, защото знам, че всеки тук имам достатъчно подопечни, но положението взе да излиза от контрол.
Последния ден на Великденските празници, уж ден за по чашка с приятели се превърна в търчане към докторите, защото едното куче намери котенце с премаза предна лапка. Котето вече е по-добре, лапката се лекува. Аз поех всичко. Мислех, че ще се справя, но май няма да стане. Днес ходихме на контролен преглед с котето и кучето ми, което е след операция. На прибиране току що намерихме подхвърлено пред входа коте. Не мога да го оставя, но не мога и да поема много...
Котетата са на по 30-40 дни. Малката с премазаната лапка е момиче, бяло и сиво тигрово /като Фейт/. Новото от преди малко е черничко с малко бяло по корема, пол все още неизвестен.
Търсим всякаква помощ - свободна клетка, в която да спи, за да не се изгуби из апартамента. Помощ с ваксини по-натам, помощ с предлагане/търсене на дом. Аз ще съм приемен дом, евентуално храна, засега и обезпаразитяване. На малката лекарствата.
Благодарни сме на всякаква помощ.
Снимки малко по-късно.

Nothing but the best is good enough!

Публикувано: 27 April 2012 - 01:57 PM

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

Публикувано: 30 April 2012 - 05:29 PM
Котето с премазаната лапичка /с кодово име Малката/ вече е много добре. Лапичката се лекува, паднаха малко некротизирали части но като цяло докторите са много обнадеждени. Лапичката се ползва, макар и да не свива още пръстчетата. Вече се държи като истинско малко щуро коте. Снимки:

По-новото коте /с кодовото име Дяволчето Фют/ все още се окопитва, мячи с повод и без повод, но иначе е добре. Хапва, пие вода и спи /когато не мячи/. Чакаме да стане на подходяща за обезпаразитяване възраст. По мое мнение е момче, но това не е абсолютно сигурно. Снимки:

Публикувано: 18 May 2012 - 12:16 PM
- На Малката лапичката зарасна, но най-вероятно ще си остане с леко премазани 2 пръстчета. Това по никакъв начин не й пречи, само ноктенцата ще трябва да се режат по-често. Понякога се закача някъде с тях, но не е нещо опасно.
Тя също така вече си има ваксина и паспорт, благодарим на добрата фея.
Обявяваме и конкурс за Име на Малката, понеже скоро няма да е вече толкова малка, а аз съм блокирала тези дни откъм въображение.
Също така Малката търси постоянен дом /у нас или в чужбина/ или помощ в намирането на такъв. Тя е с кротък характер, "вози" се в транспортна чанта без да каже гък, ползва котешка тоалетна, купички за храна и вода, яде гранулки, малко е стеснителна с непознати хора, но бързо свиква.
- Малкия /Дяволчето Фют/ пък от своя страна е наперен млад мъж, който се обезпаразитява в момента, понеже имаше вътрешен живот. Той е смел, любопитен и много мъркащ. И той ползва всичко изброено по-горе за Малката. За разлика от нея той е по-общителен и мааалко по-гласовит. И понеже на мен лично Фют не ми харесва, и той няма да откаже ново Име.
И той търси дом!
И двете котета вече свикват с присъствието на куче, така че предполагам няма да е никакъв проблем домът да е с куче.
Надявам се да сложа снимки на двете играещи си заедно котенца съвсем скоро.
А на всички, които ни мислят и ни пращат енергия - Благодарим!

Публикувано: 18 May 2012 - 12:33 PM
 samotnata, в 18 May 2012 - 12:16 PM, написа:
samotnata, в 18 May 2012 - 12:16 PM, написа:
Литъл Лили и Клайн.

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

Публикувано: 12 June 2012 - 01:07 PM
Шанса да има истински дом й предоставят Приятели на котката, за което съм им страшно задължена.
Лили си заслужи спокоен живот, малко остана, докато се сбъдне!

Публикувано: 15 June 2012 - 03:48 PM
Искам да благодаря на всички, които помогнаха това да се случи.
Следващия път пак няма да подмина душа в нужда, защото ще знам, че ще има кой да ме подкрепи.
Отново искам да помоля за финансова помощ. Взет е заем за да се плати пътя и някак трябва да се върне. И на малко ще сме благодарни!

Публикувано: 24 June 2012 - 03:04 PM
Паричките за Лили ще се опитам да изплатя когато мога.
Благодаря на всички замесени, всички, които са ни мислили, пращали енергия и желали добър изход. Благодаря ви, че ви има и че ви познавам!

Публикувано: 29 August 2012 - 08:14 PM
 . Новите и стопани и се радват много, защото е много вярно и любвеобилно коте. Винаги се въртяла около стопаните си за разлика от котарака им, който наблягал на разходките и ги уважавал само, когато е време за ядене и за спане
. Новите и стопани и се радват много, защото е много вярно и любвеобилно коте. Винаги се въртяла около стопаните си за разлика от котарака им, който наблягал на разходките и ги уважавал само, когато е време за ядене и за спане  .
.А ето и малко нагледен материал от битието на Лили.

Публикувано: 05 September 2012 - 12:45 PM

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +

Направо се влюбих. Де да знаех със сигурност, че мойта кучица ще го приеме го грабвах като топъл хляб
 Направо се влюбих. Де да знаех със сигурност, че мойта кучица ще го приеме го грабвах като топъл хляб  

Много са сладки и хубави и двете котенца.Лили наистина е много сладко за момиченцето,а ако не е Клайн,момченцето може да е Алекс,ако ви харесва.
Много са сладки и хубави и двете котенца.Лили наистина е много сладко за момиченцето,а ако не е Клайн,момченцето може да е Алекс,ако ви харесва.