Dog.bg Форуми : Всяко куче напада моето

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Всяко куче напада моето Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 April 2012 - 10:16 AM

Показване на мнениетоEv0luti0n, в 28 April 2012 - 09:17 AM, написа:

Мисля ,че аз съм най подходящия човек да ти дам съвет в този случай ! СУРОВО МЕСО , БОЙ И ДРЪЖ КУЧЕТО НА ТЪМНО ПОНЕ МЕСЕЦ МЕСЕЦ ДА НЕ ВИЖДА СВЕТЛИНА СЛЕД ТОВА ДАЙ НА НЯКОЙ ЦИГАНИН 10 ЛЕВА И ДАЙ НА КУЧЕТО 1 ПЪРЖОЛА КАТО ТРЪГНЕ ДА Я ЯДЕ МАНГАЛА ПОЧВА ДА ГО БИЕ С ПРЪЧКА И МУ ВЗИМА МЕСОТО ! Определено повече няма да им се оставя след тази процедура ! :ae_085:

ОМГ помислих че си си взел полука немога д аповярвам че такъв безгръбначен като теб е собственик на куче ....... Кви са тия глупости като искаш подобен вид куче иди си хвани един вълк ! Ок приемаме че това при теб е проработило ами при нея ако не проработи и даде друг резултат и изведнъж налети на някой от семейството кво правим ? А също така не мислиш ли че е малко старичка за озлобяване ? Проблема според мен е в теб когато кучетата се преближават за да подушат твоето ти е от притеснение правиш всевъзможни глупости и можеби не знаеш че предаваш своите емоций на кучето си имай го в предвит и не се панирай като видиш друго куче !!! Надъхвай я викай и айде тръгвай давай гали я незнам как но да ти кажа че когато си взех моето куче беше нападнато от една НОК 4 години моята беше на 3 месеца и тая голяма овчарка където ме види неможе място да си намери както искаш го приемай кучето беше 10 дни у нас а аз скочих срещу 4 годишна овчарка сега незнам кво бих направил за нея !!! Не го слушай тоя непокис със неговото злобно куче !!

#22 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2012 - 12:13 PM

Показване на мнениетоn.miroslavova, в 28 April 2012 - 07:03 AM, написа:

... почнаха постоянни нападения и агресивни поведения от всички кучета, които срещаме по улицата - бездомни, стари, млади - каквито и да е!! Страх ме е да я извеждам вече, защото съм момиче и не мога да се отбранявам срещу по-големите кучета, които я нападат, а стопаните им ги пускат без поводи. В 90 процента от случайте тя изобщо не реагира, ....

Да не си помислите че давам съвет. Само питам.
Но от това което сте написали единственият извод е , че около вас има проблемни собственици. Подобно поведение - да пуснеш от повод куче , което напада ( няма значение дали напада други кучета , или деца ) е малоумно .

А уличните нападат ли я , или само я лаят?
Случвало ми се е да ни залаят от една непозната глутница , но те лаеха от тревата . Предполагам че пазеха полянката си. Ние пък не се отклонихме от тротоара. И така, те дойдоха съвсем до ръба на тревата и на 20 сантиметра от муцуната на кучето ми , лаеха отблизо, направо в муцуната му. Hо ние си продължихме. Моят дори не обърна глава към тях. Според мен това не е нападение.

Впрочем, другото ми куче пазеше по подбен начин. Oткъм улицата нямахме ограда и тя тичаше точно до края на тревата ни и ескортираше с лай всеки преминаващ. Но никога не е захапала някого. Предполагам че ги е "предупреждавала" да не навлизат в нашата територия. ( Когато порасна спряхме да я пускаме в незаградената част, защото хората не знаят че ще спре на края на двора и се плашат, да не говорим, че по кой знае каква причина , често я мислеха за питбулка, а пък там знаете каква стигма има)

Та хапят ли я , или я лаят? Ако не я хапят, а и тя не проявява страх и просто ги подминава, може би няма от какво да се притеснявате.

#23 Потребителят е офлайн   Chihuahua Lover Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2012 - 12:36 PM

Темата е наистина интригуваща.Най-много ме...шокира поста на Ev0luti0n.Кажи ми бе, човек, ти знаеш ли изобщо, че куче, което се бие, става агресивно и има 99% да ти го конфискуват и да го приспят?Знаеш ли, че суровото месо няма нищо общо със самочувствието?
Все пак, според мен това е куче, което няма самочувствие.Ето я моята ''рецепта в четири лесни стъпки'':
1.Когато играеш с кучето на ''Дърпаница'', в края отпускаш и оставяш кучето да победи.
2.Когато опашката на кучето е свита между краката, може да се опиташ да му я вдигнеш малко, въпреки че това почти не постига ефект.
3.Осигури на кучето място за тичане - например малък двор.Когато се движи, това също до известна степен помага.
4.Имаш ли познати с дребни кучета, като...пинчер, болонка, дакел, шпиц, мопс?Запознай своето куче с някое по-дребно от него, за да разбере, че и то е голямо и страшно.
Greeneyed, прав си, че навън е пълно с безотговорни и проблемни собственици.Куче, оставено да скита наоколо пуснато, изгражда грешно поведение.Но помни, че дори и най-доброто и добродушно куче напада, когато го ПРОВОКИРАТ.Проблемът винаги е в несигурното куче, щом ВСИЧКИ го нападат - то е неуверено, а неувереността за кучетата значи страх.Когато нещо се страхува от теб, по простата кучешка логика, трябва да го нападнеш.
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 30 April 2012 - 04:38 PM

Проблемът ( според мен ) си е в стопанката , тя е наплашена , не дава морална опора и подкрепа на кучето .
Другите кучета виждат лесен и безопасен начин да се натегнат на стопаните си ,
и да им покажат как ги пазят и колко са страшни .

Често има подобни проблеми когато дребно и страхливо момиче гледа голямо мъжко куче .
Прави го страхливо и с женска психика , моят пикинез също гони такива мн по- едри и им налита , въпреки че му отупвам бълхите заради това .

Да го води с още 1 човек , едър по възможност , тогава никое няма да го напада , в последствие стопанката , и кучето ще добият малко кураж , да носи спрей , за самочувствие .
Малко озлобяване също ще му дойде добре . ( не съм някакъв специалист , но така бих направил )
Пикинезът ми примерно мн добре знае , че ще скапя всяко куче , човек , крокодил , който ни нападне директно , , и че като не може да се защити , ми скача на рамото , и гледа сеир от безопасно място . :af_089:

#25 Потребителят е офлайн   Diva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2012 - 06:40 AM

Здравей,

Според мен chihuahua lover и emilvr са обобщили най-точно съветите, които можеш да получиш.
Аз лично бях с кучето си няколко дни в Чехия, знаеш че те са прословути с любвта си към дом.любимци и почти няма обществено място където да не можеш да влезеш с кучето. За тези няколко дни аз си починах психически от мисълта, че от всеки момент може да ми изскочи някой разглезено дом.куче, пуснато без повод, което да нападне моето, което често ми се случваше в Бг. Всички животни са на повод, по-големите с намордници, а когато стопаните са сигурни в животните си си позволяват да ги пуснат и могат да си поиграят с твоето куче без каквито и да било неприятни последствия.
Върнахме се в Бг, и отново старата песен ми напомни за нашата действителност и накрая ми омръзна да допускам някой да го наранява и видя ли куче, което тръгва агресивно към моето си го напъждам независимо има ли, няма ли стопанин, да си го е хванал на повод, или ако видя стопанина отдалеч го моля да си хване кучето, така или иначе моето куче придоби по-голямо самочувствие и почти не обръща вече внимание, и не трепери и не се свива в краката ми както беше по-рано и разходката минава спокойно, разбира се той си има приятелчета, с които тича на воля, търсим си ги тях за компания, както и търся по-спокойни места.

Успех, защити си животинката, защото явно има чудесен характер, просто й вдъхни самоувереност като й покажеш своята!

#26 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2012 - 04:50 PM

"просто й вдъхни самоувереност като й покажеш своята! "
...и от тук да тръгнеш първо!Каквото излъчваш-това ще усеща и кучето ти.Чак пък всички да са лоши около твоето куче....не ми се вярва.Има правокация.Емо е мъж солиден, но не точно ръста ще спре едно куче да нападне твоето, а твоята категоричност.Те подушват!Те улавят, сякаш да имат антени на какво и до къде са ти възможностите, какво си предала на твоето куче.За собствено самочувствие и увереност си носи нещо за самоотбрана-пръчка, спрей...в подобна тема една бе споменала, че си носи нож, но ми се струва доста крайно, а и целта не е да се нарани животното, а само да се покаже кой е по-силния.Покажи воля и дай пример-твоето куче ще те последва!И един пример-в природата майката винаги с цената на всичко застава м/у заплахата и малките си.Понякога, дори и по-крехка на ръст, се оказва по-силна заради неотстъпчивостта и хъса си.Ти не си придружител на кучето си-ти си и опора за него.Покажи му я!
Офф-мод, няма ли скоро да пратиш момчето с бухалката за банани?Той и Диоген толкова усърдно не си е търсил ....подобна " дестинация". :md_064:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни