Джакс - пребит и глух, но със силно желание за живот -търси своя дом
Публикувано: 06 May 2012 - 01:39 PM
Той е красавец. На четири години е и разполага с тръпкопобивна биография.
За първи път се запознахме с него преди година. Навърташе се около ЖП Гарата в Перник. Ходеше напред-назад, клатеше главичка хаотично. Заподозряхме, че нещо в здравето му не е особено в ред и с приятелки го заведохме на ветеринар. Беше много послушен, дори и с каишка. Доктора му би инжекция и ни каза, че най-вероятно е бил ударен от кола или пък е бил сериозно пребит. Черепа му е леко смачкан, в следствие на което не си държеше главата изправена, муцунката, очите и ушите не бяха в пълна изправност от към форма и употреба. Загубил е, ако не целия поне 80% от слуха си и не на последно място задното краче е било счупено, костта се е разместила и е зараснала неправилно. И въпреки това някак си е оцелял.
Нямаше как да се погрижим за него и след доктора го оставихме на същото място, където го намерихме. На другия ден изчезна и след време решихме, че го е застигнала съдбата на повечето бездомни животинки.
Но един хубав, слънчев ден, докато се прибирах вкъщи видях смешната му походка и наведена главичка пред нас. Погалихме се, нахранихме се. След този ден пак изчезна и разбира се аз пак си помислих най-лошото.
След месец може би, обаче го видях пред блока ми доволно да се изпружва пред една хендмейд къщичка за кучета. Явно се беше настанил за постоянно там. И от този ден до края на зимата все си беше там. И така постепенно много се заобичахме.
С всичките си недъзи и ужасии, произлизащи от живота на улицата се появи точно в моя кварта, на моята улица, пред моя блок... Подозирам, че на това му казвам съдба.
Знаех, че трябва да се измисли нещо и историята на умуването на "нещото" е дълга и симпатична, но в крайна сметка събрах смелост, пари, Диана и съвети и го заведох на село при баба и дядо.
Изкъпахме го, заведохме го в Богров за кастрация, обезпаразитихме го и го ваксинирахме.
Кръстих го Джакс още миналата година, на любимия ми Джакс от Синовете на Анархията.
Беше много мило и социално куче, когато беше на улицата. Със сигурност е бил нечий, преди да го изритат и пребият. Галеше се, не се кара с кучета, играе с котки. Но сега... сега е най-щастливото куче на света. По цял ден се излежава, вече лае по-малко, ляга на земята и вирва коремчето само като го погледнеш. А най-голямата промяна са очите му. Сега са едни такива вечно ококорени и топли и щастливи... Има отлични хигиенни навици, държи се чудесно на каишка. Съжителства с котето Маги. Харесва всички - и хора и животинки.
Едно много възпитано, кротко, добро и любвеобилно създание.
Всичко му е хубаво, но лятото ще свърши и баба и дядо ще се приберат в града, а Джакс трябва да си намери мило семейство, постоянен, а не приемен дом. Разбира се, че искам да е мой, но живея с "мама и тате", заек и морско прасе, баща ми си пада малко тиранин и никога няма да позволи да го взема вкъщи. Знам, че шанса му в България, такъв глухичък, накуцващ не е много голям, затова се надявам някой чужденец да си го хареса и вземе.
И така Джакс си търси семейство и дом, съответно и вашата помощ. Така, че моля Ви разпространявайте сред приятели и познати, надявам се,че все някой няма да успее да устои и ще си го вземе.

"Всеки знае, сивото не е никакво сиво а позацапало се бяло" - Есме Вихронрав
Публикувано: 13 May 2012 - 09:33 AM
Баба ми гради дисциплината. Не чува и трудно разбира кога какво не трябва/трябва да върши или какво му е или не позволено, но с определени знаци малко по малко започва да се научава.
Ето няколко снимки в процес на обичане, излежаване и игра. Другата седмица ще направя и клипче, за да се види по-ясно походката му.

Публикувано: 17 May 2012 - 01:53 PM
Изглежда толкова щастлив,4е има кой да го оби4а ..

Life Sucks,And Then You DIE!
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!
Публикувано: 17 May 2012 - 02:25 PM
Arha, в 17 May 2012 - 01:53 PM, написа:
Изглежда толкова щастлив,4е има кой да го оби4а ..
Да, същото си помислих и аз и ми стана много мъчно. Изглежда прекрасен, спокоен и щастлив.

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 17 May 2012 - 02:44 PM
jani4ka, в 17 May 2012 - 12:25 PM, написа:
И в такива моменти винаги се замислям - колко му трябва на едно ку4е,за да е щастливо? Да има кой да го погали,да му подаде нещо за хапване и да има къде да се сгуши са спи ...

Life Sucks,And Then You DIE!
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!
Публикувано: 20 May 2012 - 12:41 PM
Публикувано: 27 May 2012 - 02:54 PM
Разполагам с новичък снимков материал, изобразяващ сериозните дружески връзки, които успя да завърже за близо месец. Също така и размазващото спокойствие и любвеобилност, които са го налегнали. Ето го и момчето, продължава да си търси дом.

Публикувано: 09 June 2012 - 10:05 AM
Внезапно семейството ми взе, че продаде имота на село и до месец, считано от 14-ти трябва да се изнесем от там. Следователно няма вече дворче, няма къщичка, няма дом за Джакс. Много спешно търси приемен или постоянен дом. Изключителен е. Знам, че всички го казват по адрес на своите любимци, но Джакс е прекрасен. Изпълнен с благодарност, любов, спокойствие. Въпреки че е глух, слуша и знае кое е НЕ и кое ДА, разполага с отлични хигиенни навици (върши си работата само в определен малък участък, никога около къщите или своята си къщичка). Не е от най-най-енергичните кученца, обича да се наслаждава на себе си и почивката си, което го прави перфектен не само за дворна, но и апартаментна "употреба" :). Единствения му недостатък е, че обича да си похапва :)
Кастриран, чипиран, обезпаразитен и ваксиниран, чака своя приемен или постоянен дом. Моля помагайте!

Публикувано: 02 November 2012 - 11:59 AM
Той е перфектен, мил, кротък, много спи, някой път трябва да ходя да го събудя, за да яде
Плаши се от коли, дори от спрелите, предполагам , че травмите му са били от кола.
Опитах се да го снимам, не особено сполучливо

И ако опитът не достигне своята цел, поне ще имаш честта, че си го предприел
Публикувано: 02 November 2012 - 09:19 PM
Публикувано: 26 December 2012 - 03:45 PM
Проблемно се оказа намирането на дом на момчето, никой не го е поискал...
Ако някой има възможност да помогне с предлагането му в някоя цивилизована страна, където да си глух и обикновен, не означава, че не заслужаваш щастие, ще бъдем много благодарни
Той дори без повод може да ходи, следи къде е човекът му, страхотно, мило куче си е!

Публикувано: 08 February 2013 - 03:26 PM

Публикувано: 26 February 2013 - 12:47 AM
Поредна фотосесия на мистър Джаксън, сложихме кърпа, да е по цветен и сладък, взехме бисквитка и шумоляща торбичка, а от него се искаше да стой мирно и по възможност на гледа умно - сложна работа...
И се почна едно лигавене, търкаляне, скимтене
Тук за секунда легна мирно
Къде е бисквитката?
и накрая една хубава снимка с кранче в кадър и най-добрата поза на модела
И да припомним Джакс търси дом....

Публикувано: 05 May 2013 - 09:33 AM

Публикувано: 05 June 2013 - 12:25 PM
Осиновен е от младо семейство!!! За всичко това е виновна yorko

Вход