Dog.bg Форуми : Изгубени, намерени, търсещи дом маламути

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изгубени, намерени, търсещи дом маламути за кучета, които имат нужда от нашата помощ

#61 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 September 2013 - 02:22 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 04 August 2013 - 08:42 PM, написа:

Макар и да не е маламут, пиша и тук, с надеждата, че повече хора ще видят тази обява.
Търся дом на това бяло хъски:
Мъжко, бивше домашно, апартаментно, на около 6-7 години, беше изоставено от стопаните си преди време, поради нежелание да го гледат (момичето отива да учи в друг град, майката се оттървава от него набързо). Кучето беше приютено в едно село и по неволя живее постоянно вързано на синджир. Почти няма контакти с хора. ТЪРСИ ДОМ. Не се дава на всяка цена, а само на хора, които са наясно как се гледа свободолюбиво хъски, които да го обичат много, да му осигурят нужните грижи, внимание и разходки, разбира се категорично не се дава да бъде вързано или постоянно затворено.
Кучето има перфектни хигиенни навици, тъй като по-голямата част от живота си е живяло в апартамент. Не върви идеално на повод, но това е поправимо. Поради стреса от изоставянето му и връзването (дотогава никога не е бил връзван) проявява недоверие към непознати хора, може да ги ръмжи, но когато свикне с присъствието им, става любвеобвилен като всяко хъски.

Заинтересованите могат да ми пишат на лични или да звънят на тел. 0895 91 24 23.

Ричи беше осиновен днес от едно английско семейство, което живее в България - съпругът е обучител на кучета - dog behaviorist, а също и се занимава със спорт с впрегатни кучета, така че Ричи ще има възможността да дърпа шейна, което е в кръвта на неговата порода. Мисля, че след дългите години тежък живот, това е едно чудо - най-хубавото, което можеше да му се случи. Стискам палци всичко с него и стопаните му да бъде наред и оттук нататък само хубави новини. :beer:
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#62 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2013 - 11:51 AM

Показване на мнениетоFinwe, в 01 September 2013 - 02:22 PM, написа:

Ричи беше осиновен днес от едно английско семейство, което живее в България - съпругът е обучител на кучета - dog behaviorist, а също и се занимава със спорт с впрегатни кучета, така че Ричи ще има възможността да дърпа шейна, което е в кръвта на неговата порода. Мисля, че след дългите години тежък живот, това е едно чудо - най-хубавото, което можеше да му се случи. Стискам палци всичко с него и стопаните му да бъде наред и оттук нататък само хубави новини. :beer:

Прекрасна новина :wub: Дано са много щастливи заедно.
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2013 - 10:20 PM

Показване на мнениетоk1mi_e, в 17 September 2013 - 06:53 PM, написа:

Здравейте !!! Намерихме мъжко куче порода Маламут в района на к.к. "Св. св. Константин и Елена", гр. Варна.
Телефон на който ИСТИНСКИТЕ му стопани могат да се свържат: 0894 364 977

Темата в "Без дом/Изгубени, намерени"

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#64 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2013 - 11:16 AM

Показване на мнениетоFinwe, в 17 September 2013 - 10:20 PM, написа:

Показване на мнениетоk1mi_e, в 17 September 2013 - 06:53 PM, написа:

Здравейте !!! Намерихме мъжко куче порода Маламут в района на к.к. "Св. св. Константин и Елена", гр. Варна.
Телефон на който ИСТИНСКИТЕ му стопани могат да се свържат: 0894 364 977

Темата в "Без дом/Изгубени, намерени"

Ще се ослушвам - това е в моя район и от кучкар на кучкар може да разбера нещо.
User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   cheetah68 Икона

Публикувано: 19 September 2013 - 11:37 PM

Тази вечер намерих един изгубен, мисля маламут, в района на жк Стрелбище в София. Кучето изглежда на не повече от година и е изключително дружелюбно. Кучето ще го върна само и единствено на стопанина му. Ето негова снимка. Беше малко труден за фотосесии, но все пак ..
Координатите ми са - 0888 605 439 Теодор, или 0885 839 108 Ерма.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#66 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2013 - 10:49 AM

Показване на мнениетоcheetah68, в 19 September 2013 - 11:37 PM, написа:

Тази вечер намерих един изгубен, мисля маламут, в района на жк Стрелбище в София. Кучето изглежда на не повече от година и е изключително дружелюбно. Кучето ще го върна само и единствено на стопанина му. Ето негова снимка. Беше малко труден за фотосесии, но все пак ..
Координатите ми са - 0888 605 439 Теодор, или 0885 839 108 Ерма.

Наистина изглежда хлапе още. Имаше ли нашийник? Проверихте ли за чип? Мъжко/женско?
User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   Sasha I Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Art, design, travelling, sports

Публикувано: 13 October 2013 - 06:12 PM

Копирано от facebook:

My link

Приятели, помогнете да намерим Сампа. Изчезнала е от дома си в град Варна, кв. Траката, като версията е, че е натоварена на задната седалка на тъмен джип от млад мъж. Ако някой я види, моля пишете ми. Благодаря предваррително.
User's Signature

The great moments are not those fleeting seconds of glory most people mistake them for, but rather, they are all the days and years of work invested when there is no guarantee of success or that there will ever be a reward.

#68 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2013 - 07:32 PM

Показване на мнениетоSasha I, в 13 October 2013 - 04:12 PM, написа:

Копирано от facebook:

My link

Приятели, помогнете да намерим Сампа. Изчезнала е от дома си в град Варна, кв. Траката, като версията е, че е натоварена на задната седалка на тъмен джип от млад мъж. Ако някой я види, моля пишете ми. Благодаря предваррително.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#69 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2014 - 09:27 PM

Възрастно куче, което толкова напомня за маламут: с ранен крак и кожен проблем, спасен от едно добро момиче, което моли за помощ:

"За пореден път едно прекрасно същество доказа че може да обича повече от човек. Имаше подаден сигнал за куче с кървяща лапа и отидохме да проверим... Свито на кълбо върху един постлан кашон с капки кръв около него ни погледна с тези изразителни, прекрасни очи. Огледахме го, нямаше нищо кърваво по лапите му, но куцаше и избягваше да стъпва на задната си лява лапа. По гърба козината бе оголена и имаше някакви туморни образувания. Купихме му храна, когато му я оставихме тръгнахме, за където се бяхме запътили, а този прекрасен Дядо тръгна подир нас без да си дояде яденето. Дойде на разходка с нас, когато ние спирахме и той спираше. Сърцето ни се къса за този Дядо, той някога е бил огромен и добре гледан, но ето как в момента изглежда това невероятно куче. Заслужава да изживее старините си в дом на топло и да бъде обичан и обгрижван,той няма нужда от друго, само от любов!!! ♥"

Снимките във фейсбук

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2014 - 01:35 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 11 February 2014 - 07:27 PM, написа:

Възрастно куче, което толкова напомня за маламут: с ранен крак и кожен проблем, спасен от едно добро момиче, което моли за помощ:

"За пореден път едно прекрасно същество доказа че може да обича повече от човек. Имаше подаден сигнал за куче с кървяща лапа и отидохме да проверим... Свито на кълбо върху един постлан кашон с капки кръв около него ни погледна с тези изразителни, прекрасни очи. Огледахме го, нямаше нищо кърваво по лапите му, но куцаше и избягваше да стъпва на задната си лява лапа. По гърба козината бе оголена и имаше някакви туморни образувания. Купихме му храна, когато му я оставихме тръгнахме, за където се бяхме запътили, а този прекрасен Дядо тръгна подир нас без да си дояде яденето. Дойде на разходка с нас, когато ние спирахме и той спираше. Сърцето ни се къса за този Дядо, той някога е бил огромен и добре гледан, но ето как в момента изглежда това невероятно куче. Заслужава да изживее старините си в дом на топло и да бъде обичан и обгрижван,той няма нужда от друго, само от любов!!! ♥"

Снимките във фейсбук

Осиновен ~ :af_089:
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2014 - 01:36 PM

Търся дом на Лъки (като за начало може и временен, тъй като той е на улицата вече) - при хора, които разбират от своенравния характер на северните породи.
Лъки е микс хъски-маламут, на 3,5 години. Досега е живял винаги с майка си, но е станал излишен и нежелан. Приютяван няколко пъти, но винаги бяга, защото търси своя дом и майка си. Кучето е много социално, добро към хора и животни, но изплашено и недоверчиво, защото е гонено, бито, по него са хвърляни пиратки.

Албумчето на Лъки във фейсбук

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#72 Потребителят е офлайн   yanar Икона

Публикувано: 01 June 2014 - 09:18 AM

Здравейте, Този мъжки аляски маламут търси дом. За връзка 0894405094.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#73 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2014 - 08:41 PM

Показване на мнениетоyanar, в 01 June 2014 - 07:18 AM, написа:

Здравейте, Този мъжки аляски маламут търси дом. За връзка 0894405094.

Може ли да напишете повече за кучето: възраст, характер, разбира ли се с други кучета, свикнал ли е с деца, кастриран ли е? къде се намира?
User's Signature

#74 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2014 - 02:01 AM

yanar, мене също ме интересуват същите въпроси като Finwe. :)

#75 Потребителят е офлайн   palikari Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 June 2014 - 10:22 PM

За съжаление и ние май ще трябва да се разделиме с нашето момче.За съжаление не винаги нещата в живота се развиват както искаш.Още не сме решили на 100%,тъй като имаме някои условия за евентуалните желаещи.За информация,на 7м.е и категорично бихме го дали само на хора,живеещи в къща.Това е за сега,че само докато пиша.......

#76 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 19 June 2014 - 11:10 AM

а каква е причината, за да се разделите с него? Мисля че това е главното нещо, което ще го интересува бъдещия собственик. Защото така написано ми звучи, че не можете да се справите с характера му....
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   NaDeNcEtO 88 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 June 2014 - 03:48 PM

Божеее, аз толкова много искам да си имам такава порода куче,а Вие се отказвате от тях..... Защо??? yanar и palikari , може ли да дадете повече информация за кучето Ви (възраст, характер, къде се намира, с родословие ли е, снимки, а също така и както писа isi_ar4i каква е причината за да се откажете от него?) Интересувам се много от маламутите, моля пишете. :)

#78 Потребителят е офлайн   palikari Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 June 2014 - 05:53 PM

Здравейте,ще се опитам да дам максимално обемна информация във връзка с нашия Марли.Ще започна и ще наблегна на основното ми изискване към евентуалните му бъдещи стопани,а именно да живеят в къща с двор,но не за уикенда не за лятото,а целогодишно.Втова ми изискване е и причината за това да се разделим с него.Сина ни,който е и стопанин на кучето живееше при баба си в Симеоново,но по стечение на обстоятелствата се наложи да му купим апартамент,в който той живее вече около 10 дена.Всички притежатели на аляски маламут са доста добре запознати с един от основните проблеми,ЧЕ ТЕЗИ КУЧЕТА НЕ МОГАТ ДА СТОЯТ САМИ и в момента, в който се почувстват едва ли не изоставени започват да творят бели.Знайки това/все пак бащата на Марли е от 6 год. при нас/ го оставихме на терасата.Вечерта имаше луд скандал от съседите,плакал е цял ден и аз го вярвам.Наложи се да ходя всеки ден след това между 14 и 16ч.поне в тези часове да е тихо.След това същата история....Прежалихме вратите и сега е в коридора по 10ч.на ден,сам и нещастен.А ние не искаме да му причиняваме това,защото не го заслужава.Родословен документ НЯМА,но за мен това е една банална подробност /справка снимката по долу/,а и във фотогалерията съм постнал,когато беше на 2 мес.Хранен е само с Brekkies и за кратко с Acana.Калций,вътрешно обезпар. и т.н.Искам пак да подчертая,това не е куче за хора които са го гледали само по филмите или са го погалили на улицата.Не е куче което ще стои безропотно на задните си крака вързан пред колибата си.И накрая,бихме го дали само на хора,които са запознати на 100% с всички минуси на тази порода.Не го даваме за теглене на шейни, разплод и други подобни.Задължително условие е поне през първите няколко месеца да го взимаме в събота за да го разходиме с баща му.Благодаря на тези, които имаха търпението да прочетат това.

Прикачена снимка

#79 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 19 June 2014 - 06:48 PM

всъшност има доста теми, как да научите кучето да седи само вкъщи. Пробвахте ли? Така като слушам за 10 дена не сте и пробвали дори.
Тук повечето от нас гледат маламутите си в апартамент и те МОГАТ ДА СЕДЯТ САМИ.

Съжелявам, че трябва да го казвам, но защо не помислихте малко повече за тези проблеми и за някогашно евентуално преместване, деца и т.н преди да си вземете куче?

Навън е пълно с бездомни кучета, вместо евентуален човек с двор да прибере бездомно, ще прибере вашето, което има пълни шансове за нормален живот в апартамент, стига да се постараете малко. Навсичкото отгоре дори развъждате неправомерно!!!!
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2014 - 09:10 PM

Да, така е. Аз живея в къща с двор, но в момента кучето ми е вътре при мен.
Нямам проблеми с виенето, но е истина, че не обичат да са сами. Веднага щом я оставя сама, после намирам някаква беля. :D

Аз мислех за второ куче (най-вероятно от същата порода), за да е другарче на Хера, но за момента повечето в семейството не са съгласни на това.

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни