Признаци за раждане Последната седмица преди 60-тия ден
Публикувано: 07 June 2012 - 08:33 PM
Дано, че и аз се притесних вече да не ги преноси!
Публикувано: 07 June 2012 - 10:36 PM
Като ги преноси кученцата стават много едри и не могат да се родят нормално и може да се наложи цезарово сечение. Дано да не се стига дотам. Още 1-2 дена и ще роди, не се знае кога и е била овулацията, може да е била 2 дни след заплождането. И ти предполагам броиш дните от заплождането.
Публикувано: 08 June 2012 - 06:22 AM
Незнам дали съм права:но ако още не родила извикай лекар.Дали вашият лека може да оперира.Чи не всекий лекар може да го прави.Приличе ми че кученца едри и кучка неможе да се справи.Не искам да те плаша ,но това се така наречени осложнения.
[ Ако се наложи операция ,направо да я кастрират ,да не отварят пак.Повярвай ми ,това е найдобрият вариант.Спестиш си главоболие.Дано не съм права и мойте предположения необосновани.Зарежи училище и извикай лекар.
Един ден в училище това е нищо в сравнение със куче в това положение.Не се паникьосай ,помоли родители за помощ,Можге да се наложат финансови расходи,имам предвид за секциум,,затова обърнисе съм родители.Ако трябва ,назаем вземете а после ще му мислите.Ако куче нероди до 65-67 ден ,това вече серйозно ,поне така съм чела.
Ако някой има подобен случай ,напишете .Че ас не съм сигурна.
Някой да знае добър лекар в Пещера или до Пещера???
[ Ако се наложи операция ,направо да я кастрират ,да не отварят пак.Повярвай ми ,това е найдобрият вариант.Спестиш си главоболие.Дано не съм права и мойте предположения необосновани.Зарежи училище и извикай лекар.
Един ден в училище това е нищо в сравнение със куче в това положение.Не се паникьосай ,помоли родители за помощ,Можге да се наложат финансови расходи,имам предвид за секциум,,затова обърнисе съм родители.Ако трябва ,назаем вземете а после ще му мислите.Ако куче нероди до 65-67 ден ,това вече серйозно ,поне така съм чела.
Ако някой има подобен случай ,напишете .Че ас не съм сигурна.
Някой да знае добър лекар в Пещера или до Пещера???
Публикувано: 08 June 2012 - 09:48 AM
Той ми е писал, че първото й заплождане е било на 4 април, днес е 65-тия ден оттогава, а овулацията може и да не е била веднага. Така че може би още не е преносила. А дигиталните термометри не са много точни, аз си бях купила един, който ми твърдеше, че температурата ми е под 35 градуса, пък нямах вид на умряла.

Публикувано: 08 June 2012 - 01:51 PM
Говорих със лекаря от Пазарджик каза че е нормално щом ив първо раждане тя се притеснява и незнае какво и се случва и само инстинкта я води и затова се притеснява незнае какво става.Температурата и е пак 36,7 както сутринта лежи си обикаля постоянно и е неспокойна не яде нищо и така.... мисля че тази вечер ще е вечерта в която ще роди.НО легълцето го е оставила само на дъските веднъж и го оправих втори път сега няма да и го пипам тя си знае няма да и се бъркам нека щом е преценила така така да е може да и е по-добре.
Публикувано: 08 June 2012 - 02:23 PM
Снимах кучето как копае във двора !!! Снимах кучето как копае във леглото си и сега на кучето водата изтече май имаше нещо мокро и до доста мокро но като я извиках отвън легълцето да видя тя ме погледна жално и не стана и аз не иска хда я карам качих се само да ви кажа и слизам при нея защото е много неспокойна.Опита да ака но не икара нищо както ми Ели_07 !! Слизам ще се качвам от време на време да ви казвам какво става !
Публикувано: 08 June 2012 - 02:35 PM
Светло-жълтеникаво-зеленикавата течност не е индикатор на умряло кученце, не се стряскай предварително. Нали не мирише гадно?
Най-вероятно се е спукал първият воден мехур и до 10-ина минути ще излезе първото кутре.
Стискам палци!
Най-вероятно се е спукал първият воден мехур и до 10-ина минути ще излезе първото кутре.
Стискам палци!

Публикувано: 08 June 2012 - 02:35 PM
Стой при кучката и ако нещо ти се стори съмнително се обади на ветеринар. Хубаво е да присъства такъв на раждането. Аз бях извикала 2ма, когато раждаше моето куче, всичко се случва, стискам палци!
Публикувано: 08 June 2012 - 03:35 PM
Първото беше единственото, за което помогнах на Чара. То излезе наполовина и тя започна да разкъсва плацентата и след около минута го остави и почна да скимти и аз го потеглих и то излезе цялото. Следващите вече излизаха отведнъж