Dog.bg Форуми : Бебета гъгрици

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бебета гъгрици

#1 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 27 May 2012 - 12:56 PM

Бебета гъгрици или две нещастни душици.Историята им е резултат от лошотията човешка-на 24.05 ми ги връчиха с думите"ако ги харесваш ги вземи,а ако не ги хвърли в кофата" :ud_009: :ud_009: Това предложение го получавах през целия ден докато се борех да ги нахраня със спринцовката,при всеки опит да обясня че това не е нормално пък камоли редно просто виждах в очите на хората тотално неразбиране.Та сега си имам два броя бебока на около 15-20 дни,вчера ходиха на чичо доктор да ги види.Храним се с биберон,правим всичко по въпроса с изхождането,малката нужда е безпроблемна на всяко ядене си пишат,но голямата нужда е трудна работа.Снощи дариха усилията ми ,но днес все още няма нищо по този въпрос.Забравих да обясня защо са бебета гъгрици,ами защото когато ми ги връчиха си имаха нашественици по тях от този род,причината е че мама просто е родила във варел със зърно.Бебетата са момче и момиче,за сега са добре,но както се знае тези мъници са трудни за отглеждане та се надявам да преминем критичния възрастов период и да се справят ,а после да си намерят и хора които да ги обичат.А сега ето ги и тях-момиченцето е по големичкото,едноцветно топченце, а друго е момченцето

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 May 2012 - 11:29 AM

Младежите Бони и Клайд,малко се позапекоха вчера не са акали .Нуждаят се от стиснати палци ,за да се преборят с този проблем.Слагам им зехтин в млякото,за сега ще изчакам с обработката с термометър ,че малко ме е страх да не стане беля.Съветвах се с ветеринар и за сега ще е така.Подозирам че стана така поради смяната на млеката първо бяха с РК,но тъй като свърши ,а през почивните дни никъде не се правят нови зареждания купих някакво италианско мисля че е .Казаха че е добро,надявам се че като минат няколко хранения с новото мляко и зехтин ще преборим проблема.

#3 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2012 - 12:47 PM

Дай им прясно краве мляко и ще се оправят. Тук веднага сега ще скочат, че не трябва, но няма по-ефективно разхлабително. През септември миналата година така отгледах братче и сестриче на около 20 дни, подхвърлени в кутия аз обувки. Бяха се запекли зловещо от сухото котешко мляко, но прясното краве ги оправи. Разбира се не трябва да се прекалява с него.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 May 2012 - 12:59 PM

А мама как е, знае ли се? Каза ли им на ония "умници" да я наблюдават за мастит? И че от това се умира (така умря майката на моето куче)? И да вземат да я кастрират, ако имат малко мозък в главата си, въпреки че щом не им пука за живота на малките, не бих очаквала подобно нещо :eg_033:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 May 2012 - 03:10 PM

Мозък нямат грам,мамата не е и тяхна.Аз от своя страна не зная коя е иначе няма проблем за кастрацията.Но те не биха направили нищо по въпроса.

#6 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 May 2012 - 01:37 PM

Имам въпрос към разбиращите-тези двете душици кога ще трябва да започнат и друга храна различна от мляко?В събота вета каза,че са между 15-20 денъшни.

#7 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 01:59 PM

Показване на мнениетоmariasvetoslavova, в 30 May 2012 - 01:37 PM, написа:

Имам въпрос към разбиращите-тези двете душици кога ще трябва да започнат и друга храна различна от мляко?В събота вета каза,че са между 15-20 денъшни.

Около 25-тия ден можеш да размиеш малко котешки пастет в млякото, но така че да не задръсти биберона. Основната ти задача е да ги научиш да лочат от паничка. Стане ли това - можеш и повечко пастет да бъркаш в млякото. От опит знам, че наличието на пастет в млякото значително им повишава апетита :ab_041:. Пастетът трябва да е или бебешки (питай ветеринаря, ама са скъпи) или качествен за големи котки. За второто ти препоръчвам пастетчетата Gourmet на Purina. Има ги навсякъде в зоомагазините и големите супермаркети. Да храниш възрастна котка с тях не е евтино, но за тия малки душички можеш да си го позволиш. Аз със тия пастетчета отгледах душиците от ТАЯ ТЕМА
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 02:44 PM

Аз на котето у дома му давам Recovery на Royal Canine - разбива се чудесно с млякото. От Gourmet ползвах пастет с риба тон, защото няколко други вида, които нацелих от този тип, не се разбиваха чак толкова добре в млякото и ми задръстваха спринцовката.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#9 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 May 2012 - 04:00 PM

Благодаря,явно това е за по-нататък.Сега проблема е акането,със зехтин нещо не върви работата,ако сложа малко прясно мляко в разтвореното котешко например 0,5 мл или 1,00 дали ще им дойде в повече.Притеснявам се да не се подрискат,днес малкия пак цвъкна малко мекичко ,но дамата не вече е с томбак .Не е акала вчера и днес,ветеринаря каза че три четири дни не били страшни без голямата работа но аз се притеснявам.Иначе са жизнени,но намоменти почват да потреперват все едно конвулсии и аз изтрещявам,като погаля и се почва мъркане.Никога не съм мислела ,че номера с мъркането го владеят от толкова крехка възраст -манипулатори :wub:

#10 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 05:32 PM

Прочети в ТАЯ ТЕМА да видиш как и аз се мъчих и накрая директно почнах да им давам чисто краве прясно мляко. Няма да се подрискат. Аз им давах Meggle 3.2% UHT синя кутия. Другия вариант е лекаря да ти даде капки. При мен така стана - след като яко се бяха запекли, прясното мляко не помогна (него го давах по съвет на лекаря за разхлабване) и накрая се стигна до капките, които оправиха работата. После продължих с прясно мляко и нямаше никакви проблеми.

А, и забравих да питам: ти "стимулираш" ли ги да акат и пишкат? Щото на тая възраст без стимулация не става. Трябва с меко влажно памуче да ги търкаш по дупето. Допълнително за акането може и да масажираш коремчето.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 May 2012 - 07:17 PM

Всичко правим като по учебник,пишат на всяко ядене.Тъкмо бях подготвила прясното мляко и мацата даде продукция,сега чакам младежа.А относно темата още тогава я четях с интерес,а днес я препрочетох.Но при нас такъв зловещ запек няма.

#12 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 08:22 PM

Не е зле, ако имаш домакинско кантарче, да ги претеглиш. Така ще контролираш как наддават, освен това ако са дошли директно от майка си теглото е ориентир наколко дни са. Абе трябва да следиш как наддават като за човешко бебе. Така като ги гледам на снимките ми се видяха малко по-малки от моите като ги прибрахме. Според мен са по-близо до долната граница, казана от доктора ти - около 15 дни. Сравни ги със снимките на моите от темата и ще видиш, че ушите им са по-затворени и сплескани.

Ето ти някои ориентири относно развитието на бебета котета:

9-12 ден - отваряне на очите, горе долу тогава и малко по-късно се оформят и ушите (появява се слухов отвор)
края на 3-та седмица - първи млечни зъби, самостоятелно пишкане и акане

тегло:
при раждането - 100-120 г.
1-седмична възраст - 190 г.
2-седмична възраст - 300 г.
3-седмична възраст - 400 г.
4-седмична възраст - 500 г.
5-седмична възраст - 600-650 г.
6-седмична възраст - 700-800 г.
По-нататъшната част от таблицата за теглото - по-късно :ab_041:
Дневно наддаване - 10-15 г.

В края на четвъртата седмица, най-късно в края на 5-тата, може да се дава месо - бебешки консерви, бебешки гранули накиснати в мляко, варено и накълцано на дребни праченца месо (черен дроб, телешко, пилешко, обезкостена риба)

Успехи пожелавам в това вълнуващо начинание. Тепърва ще разбереш, че не само от малки са манипулатори, а и че всичките им умения са вродени и липсата на майка въопбще не им пречи да се научат да се мият, да си заравят акото и пишканото и да ловят всичко, което хвърчи, пълзи и плува. Бъди готова и да те възприемат като майка - при котетата отгледани от човек от много малки без мама котка се оформя много интересно поведение към този човек ....
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 May 2012 - 08:48 PM

Много подробно и изчерпателно ,благодаря за което.Единствено претеглянето ме притеснява,защото нямам везна но ще измисля нещо.А относно това че могат и знаят как да се къпят видях днес едното да прави опити и то доста успешни.Другите ми две маци бяха на по около три месеца ,когато станаха членове на семейството и съм нямала контакт с такива мъници и всичко ми е някак :dh_188:

#14 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 09:18 PM

Слагай им пластмасова бутилка с топла вода в легълцето - да си мислят че е мама :ab_041: Това няма да продължи дълго - скоро ще разберат, че могат да спят при теб в леглото :ab_041:. Ако имаш женска котка (макар и кастрирана) може и да прояви някакви майчински инстинкти и да почне да ги гушка и мие. От котарак е добре да ги пазиш докато станат на 4-5 седмици, после би трябвало и той да свикне с тях. Добре е да излизат на слънце за да не хванат рахит. Ако няма такава възможност трябва да им купиш капки витамин D за човешко бебе и да им слагаш в млякото. Когато минат на бебешки гранули или консерви вече няма да има нужда от това, защото всичко необходимо си го има в храната. Общо взето при котешките бебета рахитът е рядкост, за разлика от кучешките, защото си произвеждат сами витамин D от слънцето. Сега е доста труден период, защото сигурно пищят за храна през 3-4 часа. Трябва да ги храниш точно като човешко бебе - на 3-4 часа. Но за разлика от човешкото бебе този период ще свърши до 1-2 седмици. Скоро ще могат сами да си скачат и да се качват от/на леглото и животът ти ще стане по-лесен ... :ab_041:

А, и нещо много важно за котетата, което ги прави различни от кученцата - коте никога не преяжда. В смисъл, че можеш да им оставяш повече храна, когато почнат да се хранят самостоятелно. Принципът е "колкото поеме", докато при бебетата кучета трябва да внимаваш, щото не знаят кога да спрат :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 May 2012 - 09:37 PM

Май в някои отношения не сме по учебник,пробвах ги с топлата вода ,но след това разбрах че по ги кефи една постелка от истински вълнен плат който ги топли,а и явно по им харесва.Та затова няма ме бутилката,за слънцето ще ги изведа ,но да се покаже да му се не види.Терасата колкото и да е остъклена пак си е студено.Аз явно съм щастливка ,защото те не пискат вечер има ме си наш режим.А относно спането в даден момент вече ще изпитат що е яд от страна на кака си Дейза,тя до момента е доста толерантна но що се отнася до вечерния покои при мен ще берат яд.Единствено това е ситуацията в която показа на Ния-втората ми котка кои командва в къщи.А до майчинския инстинкт да му се не види нито една от големите котки не ги тачи.Ама какво да се прави нали малките никои ги не ще.

#16 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 May 2012 - 12:58 PM

Направих жалък опит да установя колко тежат Бони и Клайд,грамовете са приблизителни -250гр.Трудно беше хем везната кофти,хем децата не бяха съгласни.А сега и малко нови снимки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#17 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 01:07 PM

Добре изглеждат :ba_025: Теглото ми се вижда малко, ама щом казваш, че везната не е читава..... Давай им да ядат колкото поемат и всичко ще е наред.
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 May 2012 - 02:23 PM

Така и правя,но сега вече като имам някаква база ще следя наддаването по-лесно.

#19 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 May 2012 - 05:20 PM

Мариа, знам че може би е прекалено от моя страна, но нямам никакви варианти. Дали би могла да помогнеш с тази тема. Само да започне да яде само и го взимам, поемам финансово всичко. Просто няма кой да го обгрижва постоянно за ядене и прочие :dh_188:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 May 2012 - 06:11 PM

Това за Варна ли е ,не че ми е по силите включване по проблема.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни