Dog.bg Форуми : Куче - ГЪРЧОВЕ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Куче - ГЪРЧОВЕ

#21 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 June 2012 - 09:56 AM

Ира, как решихте, че Ариел е трудно откриваема? :r_181: Кучо има вторична епилепсия-това на първо четене.Означава, че гърчовете са симтом на някакво негово заболяване.Почва се търсене на игла в купа сено, т.е. подробни и всеобхватни изследвания.Междувременно най- доброто за кучета противогърчово в Б-я се явява Фенобарбитала на таблетки.Набавянето си е от рода "Спасяването на редник Райън".Тук отдавна е спрян от произведство.Алтернативата е калиев бромид-разтвор.Дозата ще я изчисли и д-р Коко-на килограмите на кучо.Налага се да се пие нещо, за да се разреждат тези пристъпи.В противен случай е възможно да се изпадне в епилептичен статус, от който краят е фатален за кучето.В такива случаи, ако гърчът продължи над 20 мин., се налага венозно Диазепан.Звучи почти невъзможно на вдървено като камък и тресящо се куче да му намериш вена и да му го сложиш.Алтернативата е да се впръска анално.Говоря за превенция, защото добрите лекари, лекуващи епилепсия в Б-я са като белите лястовички-може и да се говори за тях, но никой не ги е виждал и знае.Разковничето на успеха се крие в откриването на причината на този гърч, а през това време го поддържаш на противоепилептични.С други не експериментирай!
А пък с хуманни такива-в никакъв случай.Апропо- и с такива за гризачи, пернати, земноводни....Можеш да се обърнеш и към хомеопат-тук един си бе предложил услугите, че лекувал епилепсия.Запитах го в официалния му сайт и отговор-йок!С две думи-чака те малък ад.
Ако кучо в продължение на повече от месец не е правил гърчове, постепенно дозата се намалява и....ако в един момент без гърчове е изкарал три месеца, и през това време не е приемал вече нищо, се говори ,че вече няма епилепсия.Ама това е по книга.Руски знам, ровила съм се достатъчно из техните сайтове за епилепсия и не открих успешно излекувано от епилепсия куче.Ако Ира ти го покаже, направо и директно почвай да контактуваш с него, за да ти каже какви точно изследвания иска да види.Всякакви въпроси можеш да ми отправиш на лични.Успех!Ще ти е нужен, както и стиснатите ми палци!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#22 Потребителят е офлайн   bubaandonov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 June 2013 - 09:35 AM

Благодаря,Ариел!Не разбрах до кого се отнася написаното,но го прочетох с интерес и мисля,че би ми било от полза,стига да намеря откъде да купувам лекарствата.Не живея в България,а тук лекарите ,на които попадам се опитват да ти отрежат главата от кръста и накрая ти дават килограм „специална„ храна и с това се свършва,защото в момента на прегледа кучето изглежда супер.Благодаря още веднъж :rc_036: и позволи ми,моля те да се допитвам до теб,ако имам някакви проблеми :dh_188: .Обещавам да не досаждам :re_037:

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни