Преди 2 седмици ми подариха куче на 1 година по- принцип, което трябва да е пинчер, но не е. На външен вид е колкото мини пинчер, но на окраска е, като на джак- ръсел териер с малко по- кафяво. Това куче откакто го донесоха при мене пика през 5-10 минути където му попадне. Интересувам се дали е болно и затова така се изпишква през 5-10 минути и евентуално това напикване на , какво се дължи. Разръфа интернет кабела ми, килими и др. Като го галя нежно по- главата почва да ми хапе силно пръстите на ръката. Също така всяка вечер между 22.00 часа и 6.00 часа сутринта е направил не по- малко от три бомбички от аки. И през деня прави средно вътре в апартамента по- 2-3 бомбички от аки въпреки, че го извеждам по- 5 пъти на ден при около час за всяко извеждане. Всяко извеждане навън с него е истински кошмар. Кошмар в буквалния и преносния смисъл на думата. Усуква каишката около краката ми, при среща с човек ще скъса кайшката да се дърпа на другата страна. На разходка в парка един мини пинчер, само , че черно- кафяв дойде да го подуши и моят куч се изпика, като правеше всичко възможно да избяга от другото куче, коете не беше никак агресивно, а искаше само да го подуши. При друг случай пак черно- кафяв женски мини пинчер искаше да го подуши отзад и само, какво усукване, какво дърпане беше. Такова дърпане на срещуположната страна или усукване на каишката върху тялото ми при всяко приближаване или доближаване на човек или куче. Не зная на , какво се дължат тези неща. Аз не съм го малтретирал, но нямам информация за периода преди мене и не може да им се вярва на хората, гледали кучо преди мене. Казаха ми само, че 4 месеца от раждането си не е извеждан навън и такива бели при тях не е правил и да не им го връщам обратно. Моля за съвет и за мнение от какво произлизат горните проблеми. Нямам пари да го лекувам. Ветеринаря каза, че нищо му няма след едно - две допирания със слушалката по- гръбчето му. Не знам и колко е ветеринар, но да не се впускам в подробности. Само искам да добавя, че много теми, който счетох за важни и полезни ги прочетах, но отговор на мойте проблеми не намерих. Това ми е първото куче и до толкова се стреснах от тези проблеми, че повече друго куче не искам. И с това куче ще се разделям ако до седмица не се оправят нещата. Моля не ме препращайте към други теми, защото много изчетох. И едно запомних. Този, който подарява куче има причина за да го подарява. Или е прекалено старо, или е болно или с други дефекти и недостатъци.
Моля за помощ във вид на съвети и мнения. Отнася се за 1 год. мъжки мини пинчер с проблеми.
Публикувано: 01 June 2012 - 06:51 AM
нещо не схванах какъв точно съвет искате при условие че вече сте решили да се отървете от кучето. Да не ви се дават линкове, защото всичко сте чели, не искате да работите с кучето защото до седмица искате да се оправят нещата.
Единствено мога да пожелая на горкия пес като му биете шута да попадне на нормални стопани, които са наясно що е то куче и от какви грижи има нужда.
Първата година от живота на кучето е най-важната. Дребните породи страдат най-много от социална депривация (лишаване от социализация) и ако кучето не е било извеждано навън от бебе след като минат всичките карантини след ваксините то неговата паника навън е абсолютно обяснима. Приучаването към улицата, към други кучета, към свършване на голяма работа навън ще отнеме време и усилия от страна на стопани, и то говорим за месеци работа - осмислена и търпелива, а не за седмица да се оправят нещата като с магия.
Възпитано куче е резултат на работа от страна на стопанина, не ви ги внася метеоритен дъжд. Ако не искате да полагате усилия подарете животното на отговорен човек, който или ще се примиири с факта че животното ще се изхожда в котешката тоалетна, или ще реши проблема с много труд по рехабилитация на поведението.
Горкия пес...
Единствено мога да пожелая на горкия пес като му биете шута да попадне на нормални стопани, които са наясно що е то куче и от какви грижи има нужда.
Първата година от живота на кучето е най-важната. Дребните породи страдат най-много от социална депривация (лишаване от социализация) и ако кучето не е било извеждано навън от бебе след като минат всичките карантини след ваксините то неговата паника навън е абсолютно обяснима. Приучаването към улицата, към други кучета, към свършване на голяма работа навън ще отнеме време и усилия от страна на стопани, и то говорим за месеци работа - осмислена и търпелива, а не за седмица да се оправят нещата като с магия.
Възпитано куче е резултат на работа от страна на стопанина, не ви ги внася метеоритен дъжд. Ако не искате да полагате усилия подарете животното на отговорен човек, който или ще се примиири с факта че животното ще се изхожда в котешката тоалетна, или ще реши проблема с много труд по рехабилитация на поведението.
Горкия пес...

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 01 June 2012 - 09:50 AM
къде се говори за изостяване на кучето, че не прочетох? и защо така нападаш човека, който търси решение на проблема си?????
Според мен, кучето ви изпитва страх навън и вътре. Възможно е да стресиран от новата обстановка,нови стопани ит.н.
А навън щом се напишква така при среща с друго куче..... или не е социализиран и не знае как да се държи или го е страх. Така мисля аз. На твое място бих му ограничила контактите с други кучета, докато не ти се довери и не почувства сигурност с теб.
А за вътре- не знам, как да го накараш да се чувства добре. Мисля обаче, че не бива да му се караш, ако се изпуска у вас. Ако приемем, че е от страх, а не напук. Но пък трябва да му покажеш, че тук не става- затова като го направи със строг тон казваш "НЕ", но не да крещиш. При хапането, докато го галиш - също - "НЕ". Изобщо за всичко, което не трябва да прави - "НЕ". Може да не я знае командата, знам ли.
Аз бих го завела на оградено място и бих го пуснала от повода, за да проверя дали ще потърси моето присъствие, носиш топки, нещо за игра, лакумства. За да разбере, че с теб ще се играе. Ако кучето ти го е страх от теб - не го пускай на неоградени места, за да не избяга.
Според мен, кучето ви изпитва страх навън и вътре. Възможно е да стресиран от новата обстановка,нови стопани ит.н.
А навън щом се напишква така при среща с друго куче..... или не е социализиран и не знае как да се държи или го е страх. Така мисля аз. На твое място бих му ограничила контактите с други кучета, докато не ти се довери и не почувства сигурност с теб.
А за вътре- не знам, как да го накараш да се чувства добре. Мисля обаче, че не бива да му се караш, ако се изпуска у вас. Ако приемем, че е от страх, а не напук. Но пък трябва да му покажеш, че тук не става- затова като го направи със строг тон казваш "НЕ", но не да крещиш. При хапането, докато го галиш - също - "НЕ". Изобщо за всичко, което не трябва да прави - "НЕ". Може да не я знае командата, знам ли.
Аз бих го завела на оградено място и бих го пуснала от повода, за да проверя дали ще потърси моето присъствие, носиш топки, нещо за игра, лакумства. За да разбере, че с теб ще се играе. Ако кучето ти го е страх от теб - не го пускай на неоградени места, за да не избяга.

Публикувано: 01 June 2012 - 10:14 AM
"И с това куче ще се разделям до седмица ако не се наредят нещата" .
Има го от две седмици и вече като видя че животното има нужда от грижи ае до една седмица да се реши проблема. Това не е плюшена или електронна играчка. Ако не иска да работи с животното - да го преподари на някой, да го даде на опитен кучкар, който ще се занимава с животното и ще тушира до максимално приемливо ниво поведението на кучето, явно не гледано правилно от предишните стопани.
Щом човека си слага за времеви рамки от една седмица - по главица ли да го галя? Възмущава ме подобен подход към кучета. И аман от толерастия.
Има го от две седмици и вече като видя че животното има нужда от грижи ае до една седмица да се реши проблема. Това не е плюшена или електронна играчка. Ако не иска да работи с животното - да го преподари на някой, да го даде на опитен кучкар, който ще се занимава с животното и ще тушира до максимално приемливо ниво поведението на кучето, явно не гледано правилно от предишните стопани.
Щом човека си слага за времеви рамки от една седмица - по главица ли да го галя? Възмущава ме подобен подход към кучета. И аман от толерастия.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 02 June 2012 - 08:33 AM
Освен горепосочените начини, като за начало за да вдигнеш самочувствието на тая животинка започнете да играете, дърпайте въженце или хвърляйте топка, сближи се с кучето, остави го винаги да побеждава, като излизате навън и го е страх не го гали и не го гушкай, разходките да са само с малки кучета по възможност по слаби от него за да добие самоувереност...а тва вкъщи с пикаенето може да е маркиране? Нов къща, нова територия?
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +