Dog.bg Форуми : Деградация на породите? Преди и след.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Деградация на породите? Преди и след. повод за размисъл и анализ Оцени темата: ***** 1 Гласове

#361 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 December 2013 - 10:54 AM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 03 December 2013 - 10:45 AM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 December 2013 - 09:16 AM, написа:

Е не, не е така. Във всяка една порода има истински фенове които работят за благото на любимата си порода и не залитат по атрактивни окраски или търсени типове. Просто човек трябва да оценява всички минуси и плюсове на федерации и съюзи реално и адекватно, тогава ще му е по.-лесно да се ориентира към своя развъдчик.
Трябва да има организации със собствен устав и правила. Защото при тотална анархия ще стигнем и ние до конкурс "най-грозното куче".

Прикачен файл af226d37c59d4fc5022d84447233c7d4.jpg

Прикачен файл 1273647969_ugly_dogs_15.jpg

Прикачен файл asdfasdfdsfsadf_FullView.jpg

Това е конкурс в Калифорния всяка година. Насърчават участниците си с парична награда 1 500 долара и участие в тематични предавания по различни канали. Дори ако отхвърлим грозотата, никой не може да ме убеди че тези животни са здрави.

Furia_S, аз говоря за работни кучета, не за декорации. Факт е, че в FCI работните кучета са на по-ниско ниво( повече от 90%), заради политиката водена от тази организация. Изпитните правилници са такива, че допускат много посредствени откъм анатомия и характер животни. Друг въпрос е, че те не се провеждат както трябва да бъде. Всичко е сведено до там, че да има повече членове и повече постъпления във организациите и съответно в FCI. Нали се сещате, че изложбите са по-посещаеми, отколкото проверките и изпитите за работни качества. С една дума... бизнес, правене на пари.
Изродщина се създава лесно, характер се гради трудно.

Кажи ми българска федерация, различаваща се от БРФК и ФСИ

#362 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 December 2013 - 10:56 AM

DOGI_DOG
Но това е нормален минус на ВСЯКА една федерация, особено разделяне на работни и шоу линии. За това читав развъдчик като знае какво иска - търси златната среда и баланс: приемлива, може дане е модерна визия, но задължително добра анатомия и търсен от него характер. Това важи дори за миниатюрните породи - който се интересува от декоративни кучета знае много добре че не бива да гони минимум в ръст и тегло та да получи истеричен празнолаещ винаги опикаващ дивана пес. В служебни породи има кучета с диплома за работа но успешно харесвани и в ринга, но............повтарям - пак трябва да ги търсите подобни развъдници, някои от тях дори не обявяват кучилата си в нета.
Сложно е, не споря. И тук вината в една федерация е в това, че позволява на всеки да регне приставката. Уви.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#363 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 11:08 AM

Furia_S, каква златна среда при НОК да търся...Да има анатомия на изрод и щогоде някакъв характер...Не мерси.
Предпочитам атлетична анатомия и твърд характер, което е типично за едно работещо куче.
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#364 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 December 2013 - 11:17 AM

Зависи от целите, аз бих искала за домашно куче, пазещо двора определено НЕмодерната визия особено с тази окраска която се лансира навсякъде но не и твърде силен характер, просто защото да не пострада някой)))
Инак, да, съгласна съм с повечето неща които казвате.
User's Signature

#365 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 11:31 AM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 03 December 2013 - 11:08 AM, написа:

Furia_S, каква златна среда при НОК да търся...Да има анатомия на изрод и щогоде някакъв характер...Не мерси.
Предпочитам атлетична анатомия и твърд характер, което е типично за едно работещо куче.

Като те чуе човек, ще каже, че живееш в стопанство с 2000 акра, имаш 5000 глави рогат добитък, койоти и чакали нападат стадото. :ab_041:

Не забравяй, че живеем в градска среда.

#366 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 12:01 PM

DOGI като не ти харесват немските овчарки защо си си купил да гледаш такива.Да те питам какво работят твоите кучета ка то са толко работни .

#367 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 12:02 PM

Показване на мнениетоpeternm, в 03 December 2013 - 10:31 AM, написа:

Като те чуе човек, ще каже, че живееш в стопанство с 2000 акра, имаш 5000 глави рогат добитък, койоти и чакали нападат стадото. :ab_041:

Не забравяй, че живеем в градска среда.

От твоите уста в божиите уши :ab_041:
Двора ми е 3,150 дка с къща, полигон за обучение, клетки, овощна градина. Намира се във вилна зона в покрайнините на града, в който живея. Цялото място е в нива и нямам комшии, освен един колега, който отглежда дратхаари и е на 50 метра от мен.
Отказах се от живота в градска среда, за да мога да имам кучета, които ми харесват. И не съжалявам.
За градска среда има много други породи, които няма да ви създават проблеми, оринтирайте се към тях.
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936

#368 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 12:14 PM

Показване на мнениетоYerom, в 03 December 2013 - 11:01 AM, написа:

DOGI като не ти харесват немските овчарки защо си си купил да гледаш такива.Да те питам какво работят твоите кучета ка то са толко работни .

Мога да те попитам същото, защото уж вашите са от работна порода, от ЕЛИТА, само че освен чупки и стойки, бягяне от фигуранта или в най-добрия случай "дай си ми ръкава", друго не виждам.
Какво работят ли? Следа(реална, не IPO), със сигурност няма да избягат от фигурант(и от цивилен), преодоляват 2 метра отвесно препятствие, полоса, трап дълъг 3 м...А твоите от "ВИСОКОТО РАЗВЪЖДАНЕ" кво правят?
User's Signature

#369 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 December 2013 - 12:16 PM

Не забравяйте,че не всички живеем в градска среда :md_064:При нас имаме 600крави,овце,3300 прасета,коне.... акрите са ни 1500.
Какво му има на цвета не разбирам?
Това е най-разспространения цвят на НОК,не че не харесвам другите,но няма как да се промени визията на НОК.Хората винаги ще го свързват с тази оцветка и ще я търсят.
Факт е че има истерични и плашливи кучета,но не мисля че всички НОК са такива.
Според мен зависи кой за какво му трябва куче-за домашен любимец,за персонална охрана,за стада примерно,за спорт-какво лошо има на ИПО-то?

Това куче сега изрод ли е мишка ли е?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#370 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 12:23 PM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 03 December 2013 - 12:14 PM, написа:

Мога да те попитам същото, защото уж вашите са от работна порода, от ЕЛИТА, само че освен чупки и стойки, бягяне от фигуранта или в най-добрия случай "дай си ми ръкава", друго не виждам.
Какво работят ли? Следа(реална, не IPO), със сигурност няма да избягат от фигурант(и от цивилен), преодоляват 2 метра отвесно препятствие, полоса, трап дълъг 3 м...А твоите от "ВИСОКОТО РАЗВЪЖДАНЕ" кво правят?

Питам те какво работят не какво могат да правят.Като не харесваш НОК защо гледаш НОК?

#371 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 12:58 PM

Показване на мнениетоYerom, в 03 December 2013 - 11:23 AM, написа:

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 03 December 2013 - 12:14 PM, написа:

Питам те какво работят не какво могат да правят.Като не харесваш НОК защо гледаш НОК?

:ab_041: Според теб какво могат да работят след като минават всички тестове, които се правят и в полиция, и в армия, за персонална защита, и като пазачи...
Твоите какво работят освен домашни любимци(ако това може да се нарече работа)? Само не ми казвай, че бягането в кръг докато ти се завий главата, стойките и чупките, и ходенето на курсове за манекенска походка са работа.
Защо гледам НОК ли? Защото имах надеждата, че тази порода не е срезилена напълно, но в момента се преорентирам към кучета от KNPV линии, защото не виждам светлина в тунела относно "работната порода" НОК.
User's Signature

#372 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 01:28 PM

Значи гледаш домашни любимци които то време на време пускаш от клетките да потичат в двора.Голяма работа няма какво.Немога да разбера колко безотговорен (ДА НЕ ИЗПОЛЗВАМ ПО СИЛНА ДУМА)трябва да си за да плюеш една порода и в същото време да обясняваш как кучетата ти от тази същата порода преодоляват 2м.препиятствия,работят по следа задържат фигурант и незнам още какво.
А накъде си се ориентирал мисля вече на всички им стана ясно:
Размножаване на правоухи

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#373 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 02:36 PM

DOGI_DOG,
Yerom

Колкото и странно да ви прозвучи, но в случая сте прави и двамата, просто разглеждате ситуация от към различни гледни точки. Тази битка красота срещу работни качества се води от години, победители в тези спорове няма. Всъщност трябва да има баланс в самата порода - кучета да са хем красиви, хем здрави, хем да стават за работа... Всяко едно отклонение в една или друга насока ще е от вреда за породата, това важи не само за НОК - за всички породи. Както служебни, така и всички останали.
Мир, не се карайте.
User's Signature

#374 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 02:58 PM

Като за фурийка едно кученце от следната порода

German Shepherd Panda

My link

И стига се е яла за цвета ... ей ти различна овчарка с цвят различен и анатомия различна , па ако ще и панда да е :db_046:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

И сега ако не си доволна вече не знам ... хем е куче , хем е панда ... хем ще лае , хем ще се катери по дървета и ще прави реално задържане на клетите крадци на праскови дето случайно решили да си откъснат една прасковка от градинката на фурийка ... ама то за нея някой на един друг континент е измислил идеалното куче ... хем овчарка , хем не е ... хем е панда , хем не е ... а сега да е , що е то ? :r_181:

#375 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 03:01 PM

Мик,
мче не само панда имате, у вас в германия някъде имате цял развъдник със синя окраска и сини очи. като за Микче обяснявам търпеливо - всяко едно заиграване с окраски е по-скоро комерсиално, отколкото полезно за всяка една порода. При нас например правят в САЩ т.нар. блу-мерле чау, което всъщност не е чау а е микс с друга порода окраска мерле. Ей ти задачка по генетика на окраските - хем е "чау", хем "мерле". Що е то, микче? Екслюзифффффф за будалите))))
User's Signature

#376 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 03:05 PM

фурийке,

за разлика от теб където не знаеш дали те сърби или те боли ... не знаеш дали когато вали действително вали или нещо друго се случва ... аз не се интересувам от породи като чау - бау - мау и подобни опропастени хайвани които от деня на раждането си получават златна карта за ветеринаря !
Бе ти си била много в крак с това какво си имаме ние в Германия , бе !
Дай да го видим тоя развъдник със сини кучета със сини очи ... щото аз синьо куче до сега не съм виждала ... ти сигурна ли си , че не те лъжат очите :ud_009:

#377 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 03:09 PM

Търси си го сама, драга, и този твой тон не ти прави чест като на развъдчица, не умееш да водиш диалог - няма да има разговор, простичко е:-))) Остани със здраве с твоите епитети и сърбежки-болежки, другите чудесно ме разбират, както виждам. Приятен ден:-))))
User's Signature

#378 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 03:16 PM

Каквото повикало , такова се обадило , Драга !
Ако те разбираха останалите просто щяха да се съгласят с теб и дискусията да приключи !

#379 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 03:24 PM

Мик, няма лошо хората да имат различни мнения, за това сме различни. Ето например във ФЦИ в породата доберман окраската синя (блу) и изабелова окраска не се признава, но в САЩ в друга организация и четирите се признават, някой развъдчик не само не обявява своите кученца със синя окраска за плем.брак, а напротив, обявява ги за супер-редки и ексклузивни и ги продава дори по-скъпо. Така че не напразно обръщам внимание на окраска в определена порода, защото комерсиално развъждане по цвят я има, като явление то съществува, можем да не го харесваме и да го отричаме, но кучета с тази окраска няма да се изпарят или да спрат да се развъждат, факт. така и във вашата порода имате сини рецесивни кучета, има и хора които ги въдят целенасочено. Защото изглеждат красиви, обявяват ги за супер-уникални и хората купуват, какво да се прави.
:-)))
User's Signature

#380 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 03:27 PM

Пропусна да ми изпратиш информация в кой развъдник в Германия се развъждат целенасочено т.н. сини кучета със сини очи ! В съобщение по - горе твърдиш , че в Германия има такива . Очаквам с нетърпение линкове към тези развъдници .

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни