Dog.bg Форуми : Деградация на породите? Преди и след.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Деградация на породите? Преди и след. повод за размисъл и анализ Оцени темата: ***** 1 Гласове

#441 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 January 2014 - 08:20 AM

ами ,душко ако мислиш че славия имат ултраси,значи живееш в миналия век,и то в началото..та ,мислкя че конкретно за това има какво да понаучиш от мен-не случайно съм ти качил снимките..нека се направи разлика межди двата сектора отделени за ултрасите и заградени с ограда( каквито славия нямат) и останалите няколко сектора на стадиона,в които ходят хора искащи да гледат футбол..

#442 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 January 2014 - 09:27 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 07 January 2014 - 08:11 AM, написа:

Уахахаха, додел от с`ело да ме уче на акъл.

Качена снимка Furia_S, защо си мислите, че като сте от София и знаете всичко...Това е много тъпо.
Ами че и аз съм от с'ело..."дълбоката провинция" Качена снимка както се изразявате вие софианци.
Някои от вас(знаеш за кого говоря Качена снимка ) не могат да преглътнат факта, че ние селянчетата сме много по-запознати в доста сфери от софетата...Комплексарчета...Алоууу аз съм от София Качена снимка ...и като си от София трябва да ти лижем гъза ли Качена снимка
navar, е много прав за дости работи...само че гледа крави, не членува в корумпирани организации, прекалено е истински и реален...затова неговото мнение не е важно, така ли...Напротив, той казва много верни неща, както и аз, но на повечето изнежени, корумпирани, комплексирани душици това не им отърва...Защо ли?
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#443 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 07 January 2014 - 09:45 AM

DOGI_DOG
съгласна, ама не ме учете на мачове като живея до стадиона, ма много ше въ замолъ. То бива бива да ни имате за дебили, ама до толкова????? Ша ма прощавате с Навар, но вие третирате хората като пълни кретени.............ЕЕЕЕЕЕ, от 30 години съм с кучета, ама в повече ми идва бе. За дегенерати ли ни взимате?????
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#444 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 09:53 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 07 January 2014 - 09:45 AM, написа:

DOGI_DOG
съгласна, ама не ме учете на мачове като живея до стадиона, ма много ше въ замолъ. То бива бива да ни имате за дебили, ама до толкова????? Ша ма прощавате с Навар, но вие третирате хората като пълни кретени.............ЕЕЕЕЕЕ, от 30 години съм с кучета, ама в повече ми идва бе. За дегенерати ли ни взимате?????

Както кажеш Качена снимка ...ти имаш по-голям стажКачена снимка
Между другото много ми хареса подписа на Навар

Вълк или куче? Свободен или на верига? Всеки сам си избира какъв да бъде! Аз съм от първите!

User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936

#445 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 07 January 2014 - 09:58 AM

Не става дума за стаж, става дума че вие двамата с Навар се самозанасяте. Осъзнайте се малко, не виждате ли колко нафукано се държите? И аз съм имала този проблем, прехвърлила съм този трап, надживяла съм тази надменност на синдрома "многознаеща". Спрете се малко, вярно....
User's Signature

#446 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 10:14 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 07 January 2014 - 09:58 AM, написа:

Не става дума за стаж, става дума че вие двамата с Навар се самозанасяте. Осъзнайте се малко, не виждате ли колко нафукано се държите? И аз съм имала този проблем, прехвърлила съм този трап, надживяла съм тази надменност на синдрома "многознаеща". Спрете се малко, вярно....

Кой е казал, че всичко знаем? Ако ме питаш нещо свързано с атомната физика, самолетостроенето, авиацията и много други, ще гледам като теле в аптека. Но нещо, което съм го изпитал на гърба си, проверил съм го не от един, два източника и то лично, тогава имам самочувствието да си кажа мнението.
Когато имаш база за сравнение е много по-лесно да вземеш по-доброто решение, не мислиш ли...
User's Signature

#447 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 10:24 AM

Но ние всички сме изпитали нещо подобно върху гърба си. Не е ли така? Тук до един - освен новобранците - имаме опит с кучета. Къде по-голям, къде по-малък опит. Къде с примитивни породи, къде със служебни. Е... бива ли такова отношение "ма ти нищо не разбираш, нищо не знаеш" при условие че хал хабер си нямате какво е виждал събеседника. Завирала съм се по полицейски развъдници, и съм виждала какви ли не шутове върху кучета, и кво?

Спрете се, сериозно ви го казвам, нямате право да третирате събеседниците си като дебили и дегенерати. Като не знаете отсреща кой ви стои, не се фукайте. Минала съм през този емоционален момент, същата бях със синдрома на многознайко и се държах с хората надменно. Ами...и това трябва да го преживеете.....
User's Signature

#448 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 10:45 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 07 January 2014 - 10:24 AM, написа:

Но ние всички сме изпитали нещо подобно върху гърба си. Не е ли така? Тук до един - освен новобранците - имаме опит с кучета. Къде по-голям, къде по-малък. Къде с примитивни породи, къде със служебни. Е... бива ли такова отношение "ма ти нищо не разбираш, нищо не знаеш" при условие че хал хабер си нямате какво е виждал събеседника. Завирала съм се по полицейски развъдници, и съм виждала какви ли не шутове върху кучета, и кво?

Спрете се, сериозно ви го казвам, нямате право да третирате събеседниците си като дебили и дегенерати. Като не знаете отсреща кой ви стои, не се фукайте. Минала съм през този емоционален момент, същата бях със синдрома на многознайко и се държах с хората надменно. Ами...и това трябва да го преживеете.....

А изказването "селооо" какво е Качена снимка ...Само че аз не се чуствам дебил и кретен, защото съм от провинцията, напротив.
Никого не съм искал да обидя ...Просто съм доста прям и не си мълча за неща, които смея да твърдя и имам самочувствието, че съм добре запознат. Когато не знам нещо, мълча и слушам хората, които знаят и имат доста опит. Примерно с твоята порода чау-чау, си казвам, че нищо не знам.
А това, че някой го приема като обида, си е негов проблем.
User's Signature

#449 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 10:47 AM

Добре, разбрахме се, възможно е да е виртуално възприятие. Хайде мир да има. Ама вие наистина все едно ни взехте от гората хванати, неприятно е)))
User's Signature

#450 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 10:50 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 07 January 2014 - 10:47 AM, написа:

Добре, разбрахме се, възможно е да е виртуално възприятие. Хайде мир да има. Ама вие наистина все едно ни взехте от гората хванати, неприятно е)))

Качена снимка Напротив, ние сме от гората...истински, по-прями в изказванията си, но искрениКачена снимка Качена снимка
User's Signature

#451 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 10:53 AM

Да не си ги мерим, предлагам аз, и аз не винаги съм живяла в столицата, ама съм от години до стадион и да ми обясняват тук във форума кое и как протича мач като мероприятие............е браво бе........ Ще заключим сектора на фирканите ултраси с кордон с кучета и като стане беля кое отделение ще отговаря?
User's Signature

#452 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 11:09 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 07 January 2014 - 10:53 AM, написа:

Да не си ги мерим, предлагам аз, и аз не винаги съм живяла в столицата, ама съм от години до стадион и да ми обясняват тук във форума кое и как протича мач като мероприятие............е браво бе........ Ще заключим сектора на фирканите ултраси с кордон с кучета и като стане беля кое отделение ще отговаря?

Качена снимка Абе ще си кажеш ти, че си от село, което няма нищо лошо
Има кой да отговаря, като стане беля...Със сигурност кучето няма да бъде пуснато да хапе деца и хора дошли да гледат футбол.Качена снимка Затова са и секторите за "вагабонтите", да не стават грешкиКачена снимка
Само че няма кучета с полицаи на стадионите, което не е добре...То като погледнем реално и хора няма вече по стадионите Качена снимка
User's Signature

#453 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 12:03 PM

Естествено че съм от с`ело. Дори нещо повече ще кажа, и никога не съм го криела - българския ми език не е майчин, израснала съм на Урал, близо до секретен по тогавашни времена химически завод, и съм виждала как конвоират продукцията с кучета от дете. Майка ми пътуваше до Москва да предаде секретни документи през 70-тте с въоръжена охрана. Влизането на обекта бе само с въоръжени войници и с КУЧЕТА. Само че тогава нямаше НОК в съветската армията, имаше ИЕО, вносни НОК от Германия преди над 40 години бяха ексклузивни и изключително редки. Израснала съм в духа на ДОСААФ в КЮС още когато породистите кучета бяха на пръсти преброени в тогавашния СССР: коли, ерделтериер, ИЕО, водолаз - аналог на нюф и помияри на дребно. Киноложката култура сред хората бе изключително силна, хората когато виждаха породисто куче буквално изпитваха уважение и респект, защото клубовете са си вършили работа - всяко нещо над 40 см в холката посещаваше задължително курс за обща дресура (ОКД). Други породи практически ги нямаше по улиците, така че... Хайде, много моля, не ни взимайте за дебили тук. Моля.

Няма как хапещото куче пък съвсем да знаят кого да хапят, ако говориш за заграден кордон на крилото на ултрасите. Беля и половина. Ако е затвор и бунт - да, разбирам, ако е лагер на затворници - да, ама на стадиона да ги откопчаеш пред фиркани неадеквати? Беля и половина. Аре стига глупости.
User's Signature

#454 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 12:38 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 07 January 2014 - 12:03 PM, написа:

Естествено че съм от с`ело. Дори нещо повече ще кажа, и никога не съм го криела - българския ми език не е майчин, израснала съм на Урал, близо до секретен по тогавашни времена химически завод, и съм виждала как конвоират продукцията с кучета от дете. Майка ми пътуваше до Москва да предаде секретни документи през 70-тте с въоръжена охрана. Влизането на обекта бе само с въоръжени войници и с КУЧЕТА. Само че тогава нямаше НОК в съветската армията, имаше ИЕО, вносни НОК от Германия преди над 40 години бяха ексклузивни и изключително редки. Израснала съм в духа на ДОСААФ в КЮС още когато породистите кучета бяха на пръсти преброени в тогавашния СССР: коли, ерделтериер, ИЕО, водолаз - аналог на нюф и помияри на дребно. Киноложката култура сред хората бе изключително силна, хората когато виждаха породисто куче буквално изпитваха уважение и респект, защото клубовете са си вършили работа - всяко нещо над 40 см в холката посещаваше задължително курс за обща дресура (ОКД). Други породи практически ги нямаше по улиците, така че... Хайде, много моля, не ни взимайте за дебили тук. Моля.

Няма как хапещото куче пък съвсем да знаят кого да хапят, ако говориш за заграден кордон на крилото на ултрасите. Беля и половина. Ако е затвор и бунт - да, разбирам, ако е лагер на затворници - да, ама на стадиона да ги откопчаеш пред фиркани неадеквати? Беля и половина. Аре стига глупости.

Качена снимка Мисля, че за дебилите се разбрахме...или не сме все още Качена снимка
Значи тия "вагабонти"(както ти се изразяваш) имат акъл да се нафиркат, да чупят, да хвърлят бомбички, да се бият...и ти после ги съжаляваш, че били неадекватни...Това не мога да го разбера

Който щади лошите, вреди на добрите
Сенека

User's Signature

#455 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 12:43 PM

Не ги съжалявам, просто кучета в случая не помагат, виждала съм лично разгонването на тълпата, като се нахъсат - кучета изобщо не са панацея. Не лъжете хората. За конвойни, за затворни пазачи стават, да, но тълпата е страшно нещо, и то не тълпа от цигани, тръгнали да ти крадат трактора.
User's Signature

#456 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 12:48 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 07 January 2014 - 12:43 PM, написа:

Не ги съжалявам, просто кучета в случая не помагат, виждала съм лично разгонването на тълпата, като се нахъсат - кучета изобщо не са панацея. Не лъжете хората. За конвойни, за затворни пазачи стават, да, но тълпата е страшно нещо, и то не тълпа от цигани, тръгнали да ти крадат трактора.

Както кажеш, не ми се спори повече...
User's Signature

#457 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 January 2014 - 12:48 PM

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#458 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 12:57 PM

DOGI_DOG
Но аз не споря с теб))) Водя диалог, просто ми се иска ти и Навар да спрете да третирате събеседниците си като абсолютно боси и незнаещи. Не така с лошото де:-)))

ShiBumi_GirL
...и както е ръфнало човек без костюм и ръкав, и ако е направило и въртеливо движение с главата....смятай как е осакатен този човек.
User's Signature

#459 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 01:51 PM

Показване на мнениетоnavar, в 06 January 2014 - 10:01 PM, написа:

тц,приятелю-войника го е направил ,след това спортистите почват да работят за високо спортно майсторство..но разликата между спорта и реалната ситуация е огрооомна..и вярай ми,не говоря наизуст..:)

Аз имам крави значи моите кучета работят :) КОГАааааааааааа????? Интересно ми е кои кучета стават за работа и кои не стават според теб и как се обучават

#460 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 January 2014 - 03:08 PM

незнам що някой реши че го третирам като кретен..изказвам мнение,изградено на база личен опит,умишлено заговорих за футболни ултраси,а не за границата където съм служил,когато имаше граница и граничари...е сега сме разграден двор..лошото е че и стадионите се превръщат в разграден двор,а клипа с английския протест е показателен,но английските бобита много добре знаят на какво са способни техните собствени протестиращи,и футболни фенове..
на въпроса ,на колегата сергей-и аз имам крави,200 при това,и се отглеждат пасищно,отделно останалия добитък,поради това имам 19 кучета в момента,и работят..как с еразбира кои стават за работни-ако наистина имаше крави,щеше да знаеш..питай бай Шабан от Якоруда как разбира кой каракачан от неговите става за чобан кьопек и кой не ...
как се разбира от кое от всичките 30 деца трениращи бокс ще стане шампион?? откъде се почва?? всяка порода е създадена посредством стотици,някои и хиляди години селекция за да изпълнява определени функции,определена работа..тук естесвения подбор е заменен с човешки такъв,разивани са определени качества...поради това не можеш ( всъщност можеш но ще е извращение) да направиш от дого аржентино пазач на стадо ,да речем..или от пойнтер пазач на кокошарник..както и от коли,или ретрийвър куче за охрана или задържане( става ,но е извращение) не напразно хората са разделили породите на групи-ловни,служебни,пастири,пазачи на стада,компаньони и пр..

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни