Dog.bg Форуми : Рокси и Чоки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Рокси и Чоки този път сама няма да се справя!!!!

#1 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 June 2012 - 09:52 PM

Този път наистина сама няма да се справя. :uc_029:
Рокси и Чоки са братче и сестриче, на 2,5 годинки, които храня от 2 години, откакто работя в ЛевскиГ. Донесени като бебета за "пазачи" в новите блокчета до ТВ7, взети като каракачанки :eg_033:
Не бяха кастрирани, нито ваксинирани, разбира се, че го направих, нямаше кой от довлеклите ги там безотговорни хора да го стори.
Но блокчетата се построиха, постепенно се заселиха и се появи ТОЙ-на когото Рокси лае по колата и хапе гумите й.
Снощи, както винаги след работа, минах да ги нахраня. Абсолютен късмет, че се появи на балкона тази, която ги довлече за пазачи и ми каза, че ТОЙ е пуснал сигнал за двете черни кучета като агресивни. Днес трябваше да ги приберат.
Нямах никакъв вариант, но ги качих в колата. С моя приятелка ги закарахме в една изоставена къща на познати извън София, в която никой не живее, няма ток и вода. За да търся варианти до събота, когато не съм на работа, за да ги настаня някъде, докато чакат за осиновяване.
Те бяха в пълен шок къде ги влача по нощите. Не мръднаха в колата, в къщата в тъмницата едвам можах да им оставя вода и храна.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 June 2012 - 10:00 PM

Миличките! Пърси, да не избягат от там! Има ли кой да ги наглежда?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#3 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2012 - 10:08 PM

Рокси е с бялото на муцунка, обожавам я.
Тя е една малко дебеличко кюфтенце, колкото по-голям кокер е, която може с часове да ме гледа в очите и да ми грухти от кеф. Не иска да се натъпче с храна, иска да я галя и да я мачкам.
Признавам, че тя ми е слабост от двамката.
Той пък е един гоооолям ревнивец-много ме ревнува от Рокси и винаги ме ръчка с муцунка да го галя и него.
И двамата са добри като агънца.
Дори не се научиха да се правят на пазачи и да лаят по хората. Само пустата МУ кола ги дразнеше, когато караше с газ покрай тях. :eg_033:
Умираха да си играят на двора с едно от дечицата в блока. Снощи малкият много плака за кучетата, много се разстрои и питаше баща си къде ги взимам и къде ще ги закарам.
Днес ходих да ги видя, да ги разходя и нахраня.
Чоки на десетата минута си тръгна на повод, даже го изпуснах, избяга през двора и щом го извиках, веднага се върна.
Рокси още се плаши от повода и ходи нащрек.
Страх ме е да не счупят някой от прозорците, които и без това за изпочупени и да не се нарежат.
Налага се да моля за спешна помощ!
Няма как да се справя финансово сама с три кучета,
Мая от 7 месеца е в приемен дом, за който плащам по 150 лева на месец + храна.
А е грехота да не дам шанс на тези добри същества.
Някой много ще ги обича, знам със сигурност, познавам си много добре Рокси и Чоки.
Моля за финансова помощ за хотел за двамата или за приемен дом!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2012 - 10:10 PM

Показване на мнениетоtuty, в 05 June 2012 - 08:00 PM, написа:

Миличките! Пърси, да не избягат от там! Има ли кой да ги наглежда?

Не, няма никой, къщата е необитаема и аз също много се притеснявам, да не счупят някой прозорец, за да бягат и да се нарежат.
Не мога заради Бъкси да взема при мен нито едно куче. :eg_033:
И тази нощ ще ги мисля

Вижте й погледа, вижте я как гледа!
Това са АГРЕСИВНИ кучета!
Страшното е, че кучетата там са три, има и един много плащлив рижко, когото храня почти от ръка, защото умира от страх, Дано днес не са го прибрали него.
Жената снощи каза, че ТОЙ е пуснал сигнал за двете черни кучета.
Дано е така. НЕ ми се мисли, ако са го прибрали малкия рижав дребосък.

#5 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2012 - 10:47 PM

Тази вечер ходих при Рокси и Чоки да ги нахраня и да ги изведа за малко навън.
Тъй като съм до късно на работа, стигнах там чак към 8,30, и можах да поседя само половин час, защото започна да се стъмва и ме е страх сама в тъмната къща.
Двамата са много тъжни и объркани. До вчера си тичаха на воля в полето пред блокчетата, а от два дни са затворници в една стая.
Все още не мога да измисля никакъв вариант за тях.
Отново търся съдействие за приемен дом или финансова помощ, за да ги настаня някъде срещу заплащане.

#6 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2012 - 10:26 PM

Малките са счупили прозореца в едната стая, направо не знам, как не са избягали и как не са се нарязали на стъклата.
Иначе явно и двамата стискат, защото няма бели в стаите и като ги изведа, веднага си свършват всичко навън,
Продължавам да нямам вариант за тях, освен един с връзване на двор, но мен ме е страх да не се обесят.
Предлагам 200 лева + храна отделно за двамата на месец. Или 250 лева без храната да е от мен,
Спешно търся приемен дом или домове за малките.
Ако се налага. ще ги разделя.
Моля ви, помагайте на Рокси и Чоки.
Те са едно добри деца, които не заслужаваха да бъдат обречени.

#7 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 09:57 PM

Роксанка от събота е настанена в приемен дом, в едно бунгало в софийска вилна зона, човекът живее там непрекъснато и се съгласи да я гледа срещу заплащане и храна.
Той през зимата ми гледа Марта, преди да замине за Германия. Все още Рокси е доста изплашена от двете му огромни мъжки кучета-ротвайлер и каракачанка, но с двете женски-намерени и прибрани от улицата, се сприятели веднага. :ab_041: Много не харесва двете котки и не пропуска да ги наръмжи, но те изобщо не се впечатляват от това. Всеки ден я извеждат на разходка в гората с другите кучета, тя в двора не прави бели, само навън. Иначе си спи в бунгалото на леглото. :ab_041:
Най-лошото е, че все още нямам вариант за Чоки, който засега се гледа на един балкон. Не мога да го кача при Рокси заради мъжките кучета там, те няма да го приемат. :eg_033:
Но впредвид страхотните жеги, не може да остане дълго на този балкон.
Така че спешно продължавам да търся дом за Чоки срещу 150 лева на месец и храна.
Той е с перфектни хигиенни навици, нощем спи и никого не тормози до 8 часа, не лае, като чува кучетата навън и само иска някой да го гали. С това е много досаден.
И много, много добър.
Ходи на повод, навън не харесва котките и се плаши от някои силни шумове.
Ето я малка Роксана.
[b]Моля ви, питайте за приемен дом за ЧОКИ!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#8 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 10:52 PM

В събота настаних и Чоки в приемен дом срещу 150 лева на месец.
Направо не мога да повярвам, че се намери вариант и за него, бях се отчаяла напълно.
Жената, която го гледа е във възторг от него, толкова кротък, толкова добър и само иска някой да го гали-ако може, с часове.
Е, вече й спял в леглото :ab_041: И почти е свикнал с котката й. :wub:
Вчера минах покрай малките блокчета, където живееха двамката, защото не виждах от няколко дни рижавото кученце-третото кученце, което живееше с тях, и се притесних да не са го прибрали него от Екоравновесие, като не са намерили Рокси и Чоки.
Малкият е там. Отдъхнах си.
Екип на Екото е идвал два пъти за да ги прибере, това ми разказа жената, която ги е донесла там като бебета.
Помислили, че някъде са ги скрили и след дни дошли пак да ги търсят. :eg_033:
Невероятен късмет, че жената ни видя тогава и ми каза за сигнала. Сега щяха да гният в някоя клетка с клеймото "агресивни" и нямаше да мога да ги извадя оттам.
.

#9 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2012 - 10:29 PM

Рокси И Чоки са добре. :smile:
Всяка събота или неделя ходя да ги виждам. Роксанка е по-добре от Чоки, защото е на бунгало и там има двор и е доста по-хладно от София. Вече изцяло се е вписала в глутницата, спряла е да тормози двете котки, даже се опитва отвреме навреме да командори и двете огромни кучета на хората, най-вече ротвайлера Тото :ab_041:
Всеки ден е на разходка в гората, вече я извеждат без повод, не се отделя от човека и си знае портата на къщата. В двора нищо не прави, само на разходката, голяма е чистница. Обожавам го това малкото кюфтенце.
Мисля, че който я осинови, също ще я обожава! :af_089:
Чоки също е добре, като изключим жегите. Вече не гледа лошо котката на жената. Той е толкова деликатен, толкова спокоен и уравновесен и мил, че чак да не повярваш, че само до преди месец е бил на улицата. Жената, която го гледа, въпреки, че няма голям опит с кучета, няма никакви проблеми с него, перфектно момче!
Благодаря на Tinati и организацията, които ми дадоха храна от дарението за София. За мен това е огромна помощ, тъй като освен Мая, Рокси, и Чоки, храня още 7 кучета. :rc_036: и пет майки-котки с бебета.

Ето го Чоки в приемния му дом и няколко снимчици от днес :smile:
И на Роксана с глутницата :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#10 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2012 - 11:26 AM

Пърси, радвам се, че Рокси и Чоки са добре и им пожелавам един ден да бъдат отново заедно, само че в постоянен, топъл и уютен дом! :ba_025: Страхотни са!

#11 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2012 - 03:54 PM

Показване на мнениетоvaiolina, в 16 July 2012 - 09:26 AM, написа:

Пърси, радвам се, че Рокси и Чоки са добре и им пожелавам един ден да бъдат отново заедно, само че в постоянен, топъл и уютен дом! :ba_025: Страхотни са!

И на мен много ми се иска да са заедно, или да са поне в един град като Ети и Белчо (Snowy), :smile: но даже и не смея да си го мечтая.
Важното е, че се спасиха от Сеславци. Дано се намерят добри осиновители за тях, и двамата са такива сладури, че всеки, който ги вземе, ще ги обожава, убедена съм в това.
Преди малко говорих с човека, при когото е Рокси, да питам как е малката.
Той ми каза само с една дума-твоята е КУКЛА! :ab_041: :af_089:
Не я мисли! :af_089:

#12 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2012 - 10:37 PM

Чоки беше харесан и на 18-ти заминава заедно с Мая за Германия. Сестричката му Рокси остава и тя да чака своя късмет. Ще трябва да платя два билета за кученцата и тъй като досега доплащам приемен дом за тях, за мен това ще е затруднение. Налага се да помоля за финансова помощ за еднопосочните билети на двамата сладури.

#13 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2012 - 11:39 PM

Чоки извади голям късмет, уж замина в приемен дом, а още след два дни беше осиновен. :af_089:
Ето снимчици от хубавата градина на новия му дом, в който ще живее с една старичка дама-10 годишна джак ръселка. :)
Сега ще чакаме и Рокси да извади същия късмет като братчето си!
Огромни благодарности от мен и от Чоки на Мартина и на екипа на Streunerhilfe-Bulgarien e.V :)
Обичаме ви!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#14 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2012 - 07:06 PM

И Рокси вече е германка,
Темичката може да се мести в хубавия раздел :smile:
Роксанка е в приемен дом при жената, която осинови Белчо и тя е във възторг от нея и казва, че Рокси е много специално куче-мойта малка кукла плени и друго сърце! Дано я харесат много, много добри хора!
Вижте ги как са превзели кревата на жената двамата с Белчо-Snowy :ab_041:
Марти, хиляди благодарности за това, което правиш! :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни