Dog.bg Форуми : Неколкодневен котешки пискун се бори за живот

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Неколкодневен котешки пискун се бори за живот а аз не мога да му помогна...

#1 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 June 2012 - 08:19 PM

Днес T-Bar спаси това коте - клошарка го намерила и се молела на хората да го вземат. Прозвъних когото се сетих, но за съжаление никъде (нито вет клиники, нито мои познати) не могат да го приемат. В крайна сметка, без моя помощ T-Bar успя да го уреди в денонощна вет клиника...

Освен, че съм на работа и липсвам над 12 ч на ден, Филомена беше зле доскоро и не сме съвсем сигурни защо, имам приемно коте с положителен тест за котешка левкемия (заразна), а имам и вирус на панлевкопения у нас. Ще е идиотско дори да си помисля да го взема.

Има ли някой, който би му дал шанс?

Ще осигуря мляко, биберон, друго необходимо и ще му търся дом. В момента е в денонощна клиника, но не е подходящо място за бебок, толкова уязвим и крехък. А не мога да си го позволя и финансово - 35 ле на ден, имам още подопечни кучета и котки... А за T-Bar да не говорим...

ПОМОЩ!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#2 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2012 - 12:48 AM

Вече не мога да редактирам, затова нов пост. Много съм благодарна, че получих над 5 лични съобщения във Фейсбук от хора, които не познавам, но искат да осиновят котенцето. Но за съжаление, явно не съм представила нещата в истинската им светлина:

Мили хора,
това мъниче има нужда да бъде обгрижвано на всеки 1 или максимум 2 часа. Неговият живот зависи изцяло от вас и вашата готовност да му се посветите. Вие не би трябвало да излизате дори за кафе с приятели - това си е като ДЕНОНОЩНО майчинство, че и отгоре.

Мац е далеч от стабилния здравен статут, който би му позволил да живее самостоятелно. Поне още 3 седмици, или около 504 часа вие трябва да му посветите изцяло. И като ви отказвам да го дам не го правя от прищявка, а заради вас и заради него.

И да, за него (нея) не е добре в клиника, но не зная дали може да си представите мъката от това подобно крехко създание да си отиде в ръцете ви и никога да не сте сигурни, че не сте вие виновни- защото не сте знаели как да се грижите. На мен ми се е случвало, споделям от опит Не искам на никой друг да причиня това. Котето е било отпаднало, има нужда от специализирана помощ или поне от опитен човек, отгледал куче или коте сираче...
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#3 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 10 June 2012 - 12:58 AM

Ох,Ели видях призива и във фейса :dh_188:
Стискам палци да се появи човек,който да спаси буквално мъника.Силно се надявам при все ,че тук всички сме претъпкани с животни.
Представям си жалката картинка жената клошарка молеща някой да спаси малката душица-доревава ми се чак.
Добре,че сте Вие да му дадете шанс :rc_036:
Стискам палци!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2012 - 09:03 AM

Много благодаря за подкрепата!
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#5 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 June 2012 - 01:31 PM

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Това са първите му снимки от вчера.
И да картинката беше жалка и безумна и въпреки че нямам възможност да се грижа за котки въобще, камо ли за такова малко бебе при вида му увито в шал и прибрано в найлоново пликче , не се колебах дори за стотни от секундата.
Но днес тази клошарка успя да ме изненада.
Вчера поиска телефон за връзка и днес беше помолила някой да използва телефона му и се обади да се поинтересува как е котето и да благодари :ud_009:.

Бебо се нуждае от човек , но както Ели е написала:

Цитат

Мили хора,
това мъниче има нужда да бъде обгрижвано на всеки 1 или максимум 2 часа. Неговият живот зависи изцяло от вас и вашата готовност да му се посветите. Вие не би трябвало да излизате дори за кафе с приятели - това си е като ДЕНОНОЩНО майчинство, че и отгоре.

Мац е далеч от стабилния здравен статут, който би му позволил да живее самостоятелно. Поне още 3 седмици, или около 504 часа вие трябва да му посветите изцяло. И като ви отказвам да го дам не го правя от прищявка, а заради вас и заради него.

И да, за него (нея) не е добре в клиника, но не зная дали може да си представите мъката от това подобно крехко създание да си отиде в ръцете ви и никога да не сте сигурни, че не сте вие виновни- защото не сте знаели как да се грижите. На мен ми се е случвало, споделям от опит Не искам на никой друг да причиня това. Котето е било отпаднало, има нужда от специализирана помощ или поне от опитен човек, отгледал куче или коте сираче...

И понеже много обичам да кръщавам, предлагам ако е момче да е Макс, а ако е момиче Максин:ab_041:

И Ели безкрайно ти благодаря за подкрепата, защото както ти казах днес, що се отнася до котки и котета съм ужасно безпомощтна.:rc_036:
User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#6 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 10 June 2012 - 02:50 PM

Девойки, съжалявам, че не мога да помогна в момента, но предлагам гостоприемността на Лили и Мяус след като малкото пискунче започне да яде само. Дали ще са ми две или три у нас за мен е без значение. Просто у нас няма никой с часове през деня, затова не мога да го взема докато се нуждае от хранене на всеки час.
Дано откликне някой за две-три седмици да го отгледа, пък после да идва да се бори с батко и кака!
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#7 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 03:21 PM

Котето не е толкова малко. На около 12 - 15 дни е. Със сигурност трябва да се храни на често, но не и на един час! На тази възраст, бих казал - на около 3 часа. Все още се нуждае и от помощ за изпишкване и изакване.

За съжаление не мога да го взема, защото след 2 дни заминавам в дълга командировка, освен това в къщи през деня няма никой освен два звяра - 6 килограмов и 4 килограмов, на които не може да се разчита :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2012 - 08:21 PM

За 1 час ми казаха от клиниката. Като питах не може ли работещ човек да го поеме (примерно в обедна почивка да се връща), отговориха, че на 4 часа ще е фатално. Може и да са се презастраховали, не зная...

Благодаря за подкрепата!
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#9 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 08:53 PM

Определно са се презастраховали. Това коте е прогледнало, а те проглеждат между 9-тия и 12-тия ден. Освен това като го гледам как се съпротивлява и пищи, му давам горната граница и 2-3 дни отгоре. В ТАЗИ ТЕМА можеш да видиш как се развива коте от 0-дневна възраст (серията от снимки е уникална и действително може да служи за образователни цели), а в ТАЗИ има таблица с теглото и данни за останалите показатели. Това коте определено може да се гледа през 3-4 часа без опасност за живота му, но заразите, за които споменаваш са наистина опасни за него. Така че у вас действително е опасно за него, но иначе може да се гледа през 4 часа без проблем.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   briliantbg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://mybabycat.org
Публикувано: 10 June 2012 - 09:46 PM

здравейте,
аз основно се доверявам, на това което казват ветовете, но все пак ми се струва, че тук са се изсилили и това може да стресне човек, който би се наел да го гледа. Може би първият ден трябва да се наблюдава често, за да се разбере как се приспособява. На тази възраст се храни 5-6 пъти на денонощие, което прави на 4 часа. чувала съм, че прехранването често може да създаде проблем, така че дори да е под наблюдение на всеки час, не трябва да се храни толкова често. Досега съм гледала 2 котета, попаднали при подобни обстоятелства.
Айрийн беше прекарала поне два дни без майка си и беше подута от това, че не се е изпишквала. Когато ми я донесоха беше леко обезводнена, но много бързо влезе в ритъм и се стабилизира.
Скарлет беше прекарала денонощие в дворче, отново без храна и стимулиране. Жената, която я е намерила я беше изкъпала и аз доста се притеснявах да не е изстинала. Беше добре :smile:
Ветеринарите, казаха ли повече за състоянието на котето? На едната снимка ми се струва с много бледи венци. Може би вече са го стабилизирали и с указания, дори по-неопитен човек ще се справи. Мнага много успех. Ако се намери някой да го гледа , ще помагам с каквото мога. Дано скоро да е под грижата на примна мама/татко.

#11 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2012 - 11:04 AM

Благодаря ви за съветите, наистина!!!

Имам въпрос към вас: добрахме се до предложение със значително по-ниска цена в новооткрита вет клиника. Котето ще е без надзор от 21 до 8 сутринта, т.е. 11 часа. Според вас да го местим ли? Ще говоря, разбира се и с T-Bar, и с ветовете, при които е.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#12 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2012 - 11:44 AM

Показване на мнениетоElizd, в 11 June 2012 - 11:04 AM, написа:

Благодаря ви за съветите, наистина!!!

Имам въпрос към вас: добрахме се до предложение със значително по-ниска цена в новооткрита вет клиника. Котето ще е без надзор от 21 до 8 сутринта, т.е. 11 часа. Според вас да го местим ли? Ще говоря, разбира се и с T-Bar, и с ветовете, при които е.

Много е! На тази възраст - 5-6 часа максимум! За 11 часа няма да умре, най-вероятно няма и видимо да му се влоши състоянието, но все пак не е добре за него. Можеш да го приемеш като краен вариант, но само при ГАРАНТИРАНО изпишкване и изакване в 21:00 и после в 8:00. Плюс гарантирано хранене в същите часове.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2012 - 12:45 PM

Благодаря! Качена снимка

Мисля, че T-Bar забърка поредната си магийка и има шанс на хоризонта за приемен дом. Ще пиша като знаем със сигурност.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#14 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2012 - 09:19 PM

Ели, изпращам всичката си положителна енергия и мисли и наистина много съжалявам, че не мога да помогна. От два дни водя преговори, но мъжо не дава да продумам. Много късмет желая на мъника и на теб и стискам палци да си намерите дом и опитен гледач.

#15 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2012 - 10:09 PM

Благодаря ви, мили хора, за цялата подкрепа, трогната съм. :rc_036:
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#16 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 June 2012 - 01:29 PM

Съжалявам че няколко дни не можах да пиша тук, но ми се събраха много кучета , а сега и това джудженце, а междувременно се опитвам и да работя.
От вчера Макс/Максин е в приемен дом и нещата се получаваха добре, но от нощес не яде и не ака и не пиша а коремчето е подуто.
Опитвам се от разтояние да помогна защото приемната мама е далече и двете нямаме транспорт.
Надявам се да се справим със ситуацията.

Има обаче продължение на историята с клошарката.
Тя се оказа събирач имала над 20 котки.
Обади се отново да вземе и другите две останали живи котета като дори постави краен срок:ud_009:, защото не можела повече да се занимава с тях.
Чудих се как да постъпя, съветвах се с хора които са имали опит с подобни ситуации.
В крайна сметка раших да взема двете котета, но при условие че даде поне няколко котки за кастрация.
Проблем е че се оказа невъзможно днес да организирам това, евентуално утре, но се притеснявам че за бебетата ще е твърде късно.
Момичето след обсъждане с майка си /с която се грижат съвместно/ решиха да се нагърбят и с трите пискунчета до края на месеца.

ПП това са мравчиците които са все още при жената, снимките са от понеделник около 13.00ч
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#17 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2012 - 03:44 PM

А майка им? Вероятно тя знае коя е и най-добре за котетата е да са с нея.
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#18 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2012 - 04:32 PM

Ох, и аз мисля така. Най-добър шанс имат при мама. Пу-пу, малкото няма проблеми с очите или други обичайни симптоми на болести в колонии (доколкото имам опит) и все си мисля, че ако са при майка си, ще оцелеят...

Но доколкото разбрах от Теди, тя мисли, че клошарката ги разнася и тези две като другото малко и те не са при майката.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#19 Потребителят е офлайн   Bastet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2012 - 08:21 PM

Добре де, защо не направите опит да убедите някак си с жената да ви даде майката и да ги съберете с бебетата...? Кажете ако утре ще ходите, мога ли да се включа с помощ по някакъв начин, нямам кола, но мога да помогна за хващането или де да знам...кажете от какво имате нужда....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2012 - 08:19 AM

Благодаря за идеите и подкрепата.

За съжаление, ситуацията е доста по-сложна. Накратко: клошарката не дава нито една котка, освен 3те малки. Майката явно си храни малките, но през част от денонощието. Клошарката не желае да говори с никой друг, освен с приятелка на T-Bar, с която са били заедно, когато са взели малкия пискун. Отказва съдействие. Дамата е събирачка - на вещи, и на котки.

С Теди имахме идея да идем и с убеждение да изземем няколко котки за кастрация, едновременно с двете останали бебета (дупка в морето, но поне нещо). Но този план е доста, хм... като на неопитни хора (меко казано) и пропадна.

Нека засега се фокусираме върху дребоса, защото вчера не е бил добре и са го водили за клизма :(

50 лв и едно мляко Beaphar чакат да стигнат до хората, които се грижат за малчо. Това са дарения от petic (парите) и butci (млякото). Благодарим ви, момичета! Качена снимка

Може ли някой да помогне с превоз? Ще дам координати на лични. От центъра на София до крайните квартали. Не е ултра спешно, но би било чудесно да е до края на седмицата.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

• (2 Страници) +