Неколкодневен котешки пискун се бори за живот а аз не мога да му помогна...
Публикувано: 09 June 2012 - 08:19 PM
Днес T-Bar спаси това коте - клошарка го намерила и се молела на хората да го вземат. Прозвъних когото се сетих, но за съжаление никъде (нито вет клиники, нито мои познати) не могат да го приемат. В крайна сметка, без моя помощ T-Bar успя да го уреди в денонощна вет клиника...
Освен, че съм на работа и липсвам над 12 ч на ден, Филомена беше зле доскоро и не сме съвсем сигурни защо, имам приемно коте с положителен тест за котешка левкемия (заразна), а имам и вирус на панлевкопения у нас. Ще е идиотско дори да си помисля да го взема.
Има ли някой, който би му дал шанс?
Ще осигуря мляко, биберон, друго необходимо и ще му търся дом. В момента е в денонощна клиника, но не е подходящо място за бебок, толкова уязвим и крехък. А не мога да си го позволя и финансово - 35 ле на ден, имам още подопечни кучета и котки... А за T-Bar да не говорим...
ПОМОЩ!

Публикувано: 10 June 2012 - 12:48 AM
Мили хора,
това мъниче има нужда да бъде обгрижвано на всеки 1 или максимум 2 часа. Неговият живот зависи изцяло от вас и вашата готовност да му се посветите. Вие не би трябвало да излизате дори за кафе с приятели - това си е като ДЕНОНОЩНО майчинство, че и отгоре.
Мац е далеч от стабилния здравен статут, който би му позволил да живее самостоятелно. Поне още 3 седмици, или около 504 часа вие трябва да му посветите изцяло. И като ви отказвам да го дам не го правя от прищявка, а заради вас и заради него.
И да, за него (нея) не е добре в клиника, но не зная дали може да си представите мъката от това подобно крехко създание да си отиде в ръцете ви и никога да не сте сигурни, че не сте вие виновни- защото не сте знаели как да се грижите. На мен ми се е случвало, споделям от опит Не искам на никой друг да причиня това. Котето е било отпаднало, има нужда от специализирана помощ или поне от опитен човек, отгледал куче или коте сираче...

Публикувано: 10 June 2012 - 12:58 AM

Стискам палци да се появи човек,който да спаси буквално мъника.Силно се надявам при все ,че тук всички сме претъпкани с животни.
Представям си жалката картинка жената клошарка молеща някой да спаси малката душица-доревава ми се чак.
Добре,че сте Вие да му дадете шанс

Стискам палци!
Публикувано: 10 June 2012 - 09:03 AM

Публикувано: 10 June 2012 - 01:31 PM

Това са първите му снимки от вчера.
И да картинката беше жалка и безумна и въпреки че нямам възможност да се грижа за котки въобще, камо ли за такова малко бебе при вида му увито в шал и прибрано в найлоново пликче , не се колебах дори за стотни от секундата.
Но днес тази клошарка успя да ме изненада.
Вчера поиска телефон за връзка и днес беше помолила някой да използва телефона му и се обади да се поинтересува как е котето и да благодари

Бебо се нуждае от човек , но както Ели е написала:
Цитат
това мъниче има нужда да бъде обгрижвано на всеки 1 или максимум 2 часа. Неговият живот зависи изцяло от вас и вашата готовност да му се посветите. Вие не би трябвало да излизате дори за кафе с приятели - това си е като ДЕНОНОЩНО майчинство, че и отгоре.
Мац е далеч от стабилния здравен статут, който би му позволил да живее самостоятелно. Поне още 3 седмици, или около 504 часа вие трябва да му посветите изцяло. И като ви отказвам да го дам не го правя от прищявка, а заради вас и заради него.
И да, за него (нея) не е добре в клиника, но не зная дали може да си представите мъката от това подобно крехко създание да си отиде в ръцете ви и никога да не сте сигурни, че не сте вие виновни- защото не сте знаели как да се грижите. На мен ми се е случвало, споделям от опит Не искам на никой друг да причиня това. Котето е било отпаднало, има нужда от специализирана помощ или поне от опитен човек, отгледал куче или коте сираче...
И понеже много обичам да кръщавам, предлагам ако е момче да е Макс, а ако е момиче Максин

И Ели безкрайно ти благодаря за подкрепата, защото както ти казах днес, що се отнася до котки и котета съм ужасно безпомощтна.

Публикувано: 10 June 2012 - 02:50 PM
Дано откликне някой за две-три седмици да го отгледа, пък после да идва да се бори с батко и кака!

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 10 June 2012 - 03:21 PM
За съжаление не мога да го взема, защото след 2 дни заминавам в дълга командировка, освен това в къщи през деня няма никой освен два звяра - 6 килограмов и 4 килограмов, на които не може да се разчита

Публикувано: 10 June 2012 - 08:21 PM
Благодаря за подкрепата!

Публикувано: 10 June 2012 - 08:53 PM
Публикувано: 10 June 2012 - 09:46 PM
аз основно се доверявам, на това което казват ветовете, но все пак ми се струва, че тук са се изсилили и това може да стресне човек, който би се наел да го гледа. Може би първият ден трябва да се наблюдава често, за да се разбере как се приспособява. На тази възраст се храни 5-6 пъти на денонощие, което прави на 4 часа. чувала съм, че прехранването често може да създаде проблем, така че дори да е под наблюдение на всеки час, не трябва да се храни толкова често. Досега съм гледала 2 котета, попаднали при подобни обстоятелства.
Айрийн беше прекарала поне два дни без майка си и беше подута от това, че не се е изпишквала. Когато ми я донесоха беше леко обезводнена, но много бързо влезе в ритъм и се стабилизира.
Скарлет беше прекарала денонощие в дворче, отново без храна и стимулиране. Жената, която я е намерила я беше изкъпала и аз доста се притеснявах да не е изстинала. Беше добре

Ветеринарите, казаха ли повече за състоянието на котето? На едната снимка ми се струва с много бледи венци. Може би вече са го стабилизирали и с указания, дори по-неопитен човек ще се справи. Мнага много успех. Ако се намери някой да го гледа , ще помагам с каквото мога. Дано скоро да е под грижата на примна мама/татко.
Публикувано: 11 June 2012 - 11:04 AM
Имам въпрос към вас: добрахме се до предложение със значително по-ниска цена в новооткрита вет клиника. Котето ще е без надзор от 21 до 8 сутринта, т.е. 11 часа. Според вас да го местим ли? Ще говоря, разбира се и с T-Bar, и с ветовете, при които е.

Публикувано: 11 June 2012 - 11:44 AM
Elizd, в 11 June 2012 - 11:04 AM, написа:
Имам въпрос към вас: добрахме се до предложение със значително по-ниска цена в новооткрита вет клиника. Котето ще е без надзор от 21 до 8 сутринта, т.е. 11 часа. Според вас да го местим ли? Ще говоря, разбира се и с T-Bar, и с ветовете, при които е.
Много е! На тази възраст - 5-6 часа максимум! За 11 часа няма да умре, най-вероятно няма и видимо да му се влоши състоянието, но все пак не е добре за него. Можеш да го приемеш като краен вариант, но само при ГАРАНТИРАНО изпишкване и изакване в 21:00 и после в 8:00. Плюс гарантирано хранене в същите часове.
Публикувано: 11 June 2012 - 12:45 PM

Мисля, че T-Bar забърка поредната си магийка и има шанс на хоризонта за приемен дом. Ще пиша като знаем със сигурност.

Публикувано: 11 June 2012 - 09:19 PM
Публикувано: 11 June 2012 - 10:09 PM

Публикувано: 13 June 2012 - 01:29 PM
От вчера Макс/Максин е в приемен дом и нещата се получаваха добре, но от нощес не яде и не ака и не пиша а коремчето е подуто.
Опитвам се от разтояние да помогна защото приемната мама е далече и двете нямаме транспорт.
Надявам се да се справим със ситуацията.
Има обаче продължение на историята с клошарката.
Тя се оказа събирач имала над 20 котки.
Обади се отново да вземе и другите две останали живи котета като дори постави краен срок

Чудих се как да постъпя, съветвах се с хора които са имали опит с подобни ситуации.
В крайна сметка раших да взема двете котета, но при условие че даде поне няколко котки за кастрация.
Проблем е че се оказа невъзможно днес да организирам това, евентуално утре, но се притеснявам че за бебетата ще е твърде късно.
Момичето след обсъждане с майка си /с която се грижат съвместно/ решиха да се нагърбят и с трите пискунчета до края на месеца.
ПП това са мравчиците които са все още при жената, снимките са от понеделник около 13.00ч

Публикувано: 13 June 2012 - 04:32 PM
Но доколкото разбрах от Теди, тя мисли, че клошарката ги разнася и тези две като другото малко и те не са при майката.

Публикувано: 13 June 2012 - 08:21 PM
Публикувано: 15 June 2012 - 08:19 AM
За съжаление, ситуацията е доста по-сложна. Накратко: клошарката не дава нито една котка, освен 3те малки. Майката явно си храни малките, но през част от денонощието. Клошарката не желае да говори с никой друг, освен с приятелка на T-Bar, с която са били заедно, когато са взели малкия пискун. Отказва съдействие. Дамата е събирачка - на вещи, и на котки.
С Теди имахме идея да идем и с убеждение да изземем няколко котки за кастрация, едновременно с двете останали бебета (дупка в морето, но поне нещо). Но този план е доста, хм... като на неопитни хора (меко казано) и пропадна.
Нека засега се фокусираме върху дребоса, защото вчера не е бил добре и са го водили за клизма :(
50 лв и едно мляко Beaphar чакат да стигнат до хората, които се грижат за малчо. Това са дарения от petic (парите) и butci (млякото). Благодарим ви, момичета!

Може ли някой да помогне с превоз? Ще дам координати на лични. От центъра на София до крайните квартали. Не е ултра спешно, но би било чудесно да е до края на седмицата.