Публикувано: 25 August 2006 - 09:14 AM
s) Не ми се отваря или нямам нерви май да чакам, но подразбрах, за какво говориш. За това по някакъв начин си мисля, че тези, които имат по-дълбоки познания в кинологията и съвестно развъждат чистопородни кучета, трябва да работят и за популяризиранетои на смисъла на родословните кучета, на развъдниците, и т.н.
Добре - това с обявяването на цените не излиза удачно, добре това с каталозите в магазините е неосъществимо, тогава трябва да се мислят варианти. Ако има широко популяризирне на изложбите ще има и много публика.
Аз винаги съм искала да отида на изложба, но ми беше като неосъществима мечта. Гледах предаванията по Animal palnet и си нямах и представа, че у нас се организират също.
Сигурно струват пари и то не малко да се разпечатат дипляни, да се налепят флаери, да се пусне тук и там обява... Но би трябвало част от приходите от една изложба да се заделят за следващото оповестяване. Срещала съм дори хора с расови кучета, които не знаят че се провеждат изложби у нас. Или са чували, но идея си нямат, къде и какво е една изложба и съответно не се интересуват. Тези хора утре ще пуснат обява за партньор. Ще се окаже че ще намерят, и двете с родословия, ама ако не се интересуват и нехаят, току виж събрали брат и сестра... bl) Това, че човек е попаднал успешно на куче с родословие, не значи автоматично, че разбира, за какво му е то.
Трябва да се работи за популяризирането на тези мероприятия и ако щете те да започват или по средата някъде да има кратка и естествено увлекателна десетминутка за представяне-лекцийка, какво е за Бога това чудо снобарско кинология, родословие и веселото и шарено шоу на изложбата. Да се раздават на публиката шерени диплянки с информацията от сайта на БРФК за изложбите през годината или брошурки с кратко описание и абсолютно лесно-смилаемо за някоя и друга порода... Или различните групи породи и полезността им... Весели неща, които да убедят хората, че това е достъпно за всички, а не е само за "Ценители" и да отидат до зоомагазина, където има и ниски цени и обещания за порода и нагледно представени паленца и награда, ако си вземеш кученце - получаваш на промоция, а диск, я играчка, я друга глупост... Щом магазините печелят така клиенти, трябва и кинолозите да почнат да се замислят. Няма никой полза от размножаването на непородисти кученца. Няма полза и трябва ако не може да се прекрати, да се ограмотят хората. после по свой избор и напълно съзнателно и отговорно да си вземат непородисто куче, което обаче да знаят, че не може да заплождат.