Dog.bg Форуми : Цените на кутретата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Цените на кутретата Оцени темата: -----

#141 Потребителят е офлайн   Красен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 August 2006 - 11:18 AM

Цитат

За съжаление и никъде по света не продават ку4ета в магазин,но по някакъв на4ин трябва да тръгнат нещата към по добро за животните.

Абсолютно невярно твърдение!!! Ще ви дам пример, видян със собствените ми очи през май 2004:

В Ню Йорк, и то забележете - в Манхатън, се натъкнах на доста голям магазин, разположен на едно от централните авенюта (не скатано в някой деор), на който около половината от площта на първия етаж беше зает от клетки с кучета... имаше сигурно поне 80 животни, някои от по-дребните породи от които бяха и по 2 или 3 в клетка. Клетките бяха разположени една върху друга, като кокошки в птицеферма... Животните изглеждаха добре гледани, но това не променя факта, че ги имаше там. Всички животни бяха породисти, кръстоски нямаше. Попитах какви са кучетата - родословни ли са, откъде са - отговориха ми, че има и със и без родословия, а се "снабдявали" с тях от развъдници и puppy farms (по-вероятно обаче да са били puppy mills...).

Та така - щом и в САЩ, дето пищят за правата на животните се вижда такова чудо, що ли някой се чуди, че и при нас ги има...

#142 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 August 2006 - 02:26 PM

b) То Америка е пълно със странни неща - видях с очите си доста разминавания с нолмалното....Но сме тръгнали към Обединената Европа - сега там много започнаха да внимават с животните...
А на всички други ще се опитам да кажа по друг начин казаното от mil - чистопородно развъждане и търговци- не би трябвало да съществува .Няма начин да имат общи интереси!Това е дискутирано мнократно в тези форуми и нe разбирам защо пак пишем едно и също.Даже се коментираше относно проектозакона ЗЖЖ за зоомагазините - дали кучета без родословие в зоомогазин могат да се наричат кокер ,дог и т.н. или да има табелка с надпис - куче -3 месеца.
За всеки ,който е дръпнат от "сладката муцунка" на витрината - мислете хора- утре сладкото ще порастне.Ще е вас и вашето семейство поне 10 години и повече.Ще лекувате ,ако можете, генетичнo предавани болести или такива следствие от неправилно близкородствено или неподходящо заплождане ,и по- лошото - ще си биете по главата характерчета странни!!!Ако се заобичате с кучето ,купено за 100-200 лв- ще давате стотица пъти повече пари за лечение ,ако можете - помислете и за това ,ако не - ще имаме нов член на бездомните или завързано в задния двор некумуникативно гниещо еди си к`во подобно.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#143 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2006 - 02:32 PM

Много хубаво го каза,но си го 4етем само ние тук за съжаление,които го знаем.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#144 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 04:34 PM

cl) Неосъществимо може би е както каза mil (не цитирам точно), че търговеца трябва да има някаква печалба, някаква изгода, за да "работи за благото на кинологията".
Но все пак трябва да се популяризира повече чистопородното развъждане и вредата от зоомагазините. Аз за първи път отидох, разбрах за кучешка изложба, след като вече имах Кора, връзка с клуба и спях почти във форума на dogChampions. А сега покрай мен много от колегите ми и роднините ми ме питат дали ще има скоро, за да им кажа да отидат да погледат. Имат интерес, любопитни са. Най-вече тези с деца, които искат да прекарат един весел ден и да се забавляват гледайки хубави и различни кученца. Нали там хората показват кучетата си, наблюдават другите, събират впечатления, завързват контакти, обменят координати... Там може обикновения любител да се запознае наистина с породата и да се поинтересува. Ако може изложбите да са по-популярни... Сега пък да не се сопнете, че изложбите не са шоу за не"ценители". Просто подхвърлям идеи. И на тези изложби може да се представят и... това вече наистина не знам как - още не ми е хрумвало - кученцата, които спасявате от изолатора, като по-разумната алтернатива от кученце от зоомагазин...
Идейки, идейки, идейки... Сори, ако ви е досадно.

#145 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 06:39 PM

Съгласна съм, че когато човек отиде на изложба си променя представите за доста от породите. Точно изложбата е мястото където всеки може да се информира правилно. Тук Диди съм съгласна с теб на 100%.
Под кинология имам предвид сфера с която се занимават професионалисти, тя включва не само информация, а и много познания на тема развъждане, обучение, анатомия, физиология и т.н Това са неща, които за обикновения човек, според мен не са на 100% необходими.

#146 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 August 2006 - 06:54 PM

Цитат

Сега пък да не се сопнете, че изложбите не са шоу за не"ценители".

Напротив, ти сама си го казала добре BEER . Човекът, желаещ кученце от дадена порода ако държи на това - на изложбата е първата му спирка.
Кинологията е трънливо място, наистина е за ценители, които без притеснение ще нарека откачалки l) .
Съгласна съм, че трябва да има по-популярен вариант на кинологията. У нас самият термин е оцветен мътно, хората бягат от думата. Но не виждам популярния вариант в магазините. Виждам го именно в интернет.

#147 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 07:38 AM

Цитат

b) То Америка е пълно със странни неща - видях с очите си доста разминавания с нолмалното....Но сме тръгнали към Обединената Европа - сега там много започнаха да внимават с животните...

В центъра на Париж, точно покрай Сена има една улица на която са наредени поне 30 магазина, половината за цветя, а другата половина - зоомагазини. Във всички зоомагазини има наблъскани кучета в клетки, които се продават. Разбира се и цените им са 'европейски'.

#148 Потребителят е офлайн   Красен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 10:14 AM

Цитат

В центъра на Париж, точно покрай Сена има една улица на която са наредени поне 30 магазина, половината за цветя, а другата половина - зоомагазини. Във всички зоомагазини има наблъскани кучета в клетки, които се продават. Разбира се и цените им са 'европейски'.

Мда, то и цените на ония кутрета в NYC бяха "американски" - от $600 до $1,500. bl)

#149 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2006 - 10:28 AM

Запо4ват нещата да се разминават,нали в белите държави ку4етата са или в приюти или по развъдниците,какво стана сега?
Аз пътувам доста, не съм видяла такива магазини,но не мога да твърдя ,4е няма защото само съм 4увала,4е няма.
Сега разпитах и се оказа,4е в Испания поне където живеят приятелите ми няма.Там само храна и аксесоари продават.Доста съм поубиколила Германия и Австрия там също няма,поне един щях да видя за толкова години и толкова градове.
Нека си изясним,всеки който има инфо,но нека да е от ли4но наблюдение да го каже.Поне истината да знаем,за да разберем имаме ли шансове тук да се борим да няма.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#150 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 04:16 PM

Цитат

Съгласна съм, че когато човек отиде на изложба си променя представите за доста от породите. Точно изложбата е мястото където всеки  може да се информира правилно. Тук Диди съм съгласна с теб на 100%.
Под кинология имам предвид сфера с която се занимават професионалисти, тя включва не само информация, а и много познания на тема развъждане, обучение, анатомия, физиология и т.н Това са неща, които за обикновения човек, според мен не са на 100% необходими.

w) w) w) Ами миналата година, когато септември отидох за първи път на изложба с майка ми, за първи път и видях Риджбек w) . Майка ми ми каза "Я виж, как е лизнато по гърба" и аз се учудих, че кучето влезе в ринга bl) Мислех че има дефект на козината worthy oleeee ouu oleeee Няма, какво да говоря повече wink

#151 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 24 August 2006 - 06:14 PM

Отново по темата и отново ужас за нашата порода /по скоро за съхранението и като порода / окоза се че хора от тези обяви ми пишат за да стиковат цената на едно родословно бебе и после пускат напаловина на цена / за това съм съгласна все пак кученцата са без никакви документи / и почват да пишат глупости ...жалко един човек се е объркал да попита за родословие и айде...изкараха печалбари хората дето кучетата им са с род и са членове на клуб и т.н. a)
Обява
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#152 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 24 August 2006 - 09:47 PM

а сбъркала съм линка oleeee
ето сега обява n)
ако иска някой модератор да ми обедини двете мнения
User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2006 - 09:14 AM

s) Не ми се отваря или нямам нерви май да чакам, но подразбрах, за какво говориш. За това по някакъв начин си мисля, че тези, които имат по-дълбоки познания в кинологията и съвестно развъждат чистопородни кучета, трябва да работят и за популяризиранетои на смисъла на родословните кучета, на развъдниците, и т.н.
Добре - това с обявяването на цените не излиза удачно, добре това с каталозите в магазините е неосъществимо, тогава трябва да се мислят варианти. Ако има широко популяризирне на изложбите ще има и много публика.
Аз винаги съм искала да отида на изложба, но ми беше като неосъществима мечта. Гледах предаванията по Animal palnet и си нямах и представа, че у нас се организират също.
Сигурно струват пари и то не малко да се разпечатат дипляни, да се налепят флаери, да се пусне тук и там обява... Но би трябвало част от приходите от една изложба да се заделят за следващото оповестяване. Срещала съм дори хора с расови кучета, които не знаят че се провеждат изложби у нас. Или са чували, но идея си нямат, къде и какво е една изложба и съответно не се интересуват. Тези хора утре ще пуснат обява за партньор. Ще се окаже че ще намерят, и двете с родословия, ама ако не се интересуват и нехаят, току виж събрали брат и сестра... bl) Това, че човек е попаднал успешно на куче с родословие, не значи автоматично, че разбира, за какво му е то.
Трябва да се работи за популяризирането на тези мероприятия и ако щете те да започват или по средата някъде да има кратка и естествено увлекателна десетминутка за представяне-лекцийка, какво е за Бога това чудо снобарско кинология, родословие и веселото и шарено шоу на изложбата. Да се раздават на публиката шерени диплянки с информацията от сайта на БРФК за изложбите през годината или брошурки с кратко описание и абсолютно лесно-смилаемо за някоя и друга порода... Или различните групи породи и полезността им... Весели неща, които да убедят хората, че това е достъпно за всички, а не е само за "Ценители" и да отидат до зоомагазина, където има и ниски цени и обещания за порода и нагледно представени паленца и награда, ако си вземеш кученце - получаваш на промоция, а диск, я играчка, я друга глупост... Щом магазините печелят така клиенти, трябва и кинолозите да почнат да се замислят. Няма никой полза от размножаването на непородисти кученца. Няма полза и трябва ако не може да се прекрати, да се ограмотят хората. после по свой избор и напълно съзнателно и отговорно да си вземат непородисто куче, което обаче да знаят, че не може да заплождат.

#154 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2006 - 09:27 AM

Съгласна съм.Надявам се БРФК да намерят начин да популяризират изложбите си ако преценят,че имат нужда b)
Пуснах тук"обявата" най - вече защото се ефектират от това,че ми се пишат мейли правят се проверки уж търсим куче и т.н. аз пиша като луда обеснявам подробно и после случайно попадам на този явно популярен сайт и и падам от шок bl) първо се пише родословни хъскита после в коментарите автора пък плюе по родословия и разни други такива ....и о чудо случайно объркала се жена пише ,че чела по форумите за родословия,клуб и т.н. ( цитирам по спомени ) и всички продовочи започвот да хулят,че тези с родословията си правили бизнес n) а те кво правят за здраве сигурно си заплождат ....бебета без смисъл,без грам идея за правилно развъждане NNN
Поподнах на една обява сигурно пак за здраве за 4месеца четири заплодени хъски,четири поколения ....оф n) и тук сигурно и грам не намирисва на бизнес l)
А бебетата като ги погледнеш...хъм не ми се ще да съм груба към животинките те не са виновни но са много далеч от някой основни показатели на породата освен разбира се по незменните сини очи (love)
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2006 - 10:00 AM

Цитат

Съгласна съм.Надявам се БРФК да намерят начин да популяризират изложбите си ако преценят,че имат нужда b)
Пуснах тук"обявата" най - вече защото се ефектират от това,че ми се пишат мейли правят се проверки уж търсим куче и т.н. аз пиша като луда обеснявам подробно и после случайно попадам на този явно популярен сайт и и падам от шок bl) първо се пише родословни хъскита после в коментарите автора пък плюе по родословия и разни други такива ....и о чудо случайно объркала се жена пише ,че чела по форумите за родословия,клуб и т.н. ( цитирам по спомени ) и всички продовочи започвот да хулят,че тези с родословията си правили бизнес n) а те кво правят за здраве сигурно си заплождат ....бебета без смисъл,без грам идея за правилно развъждане NNN
Поподнах на една обява сигурно пак за здраве за 4месеца четири заплодени хъски,четири поколения ....оф n) и тук сигурно и грам не намирисва на бизнес l)
А бебетата като ги погледнеш...хъм не ми се ще да съм груба към животинките те не са виновни но са много далеч от някой основни показатели на породата освен разбира се по незменните сини очи (love)

Какво не им харесваш на малките, много са сладки r) .

#156 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2006 - 10:18 AM

О,redy извинявай b) ,че имам собствено мнение по въпроса и изгледа на тези бебета oleeee
User's Signature

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2006 - 10:26 AM

Нека не се засягаме за качествата на народословните - никой не ги оспорва. Те са кученца като всички други. Умни, чаровни, даряващи любов и радващи собствениците си. Никой тук не оспорва това. Любовта към кучето не се измерва с дължината на родословието. НЯма лошо куче има куче от порода и куче, което много прилича на породисто. За любовта на стопанина родословието няма никакво значение. има за продължаването на породата с всичките й качества и белези, които се търсят в селекцията.

#158 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2006 - 01:47 PM

смятате ли, че цена от 300 евро за бок е икономически оправдана.чел съм че било добре ако производителя успява да покрие разходите по произвеждането на палето.нещо ми се виждат множко.
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#159 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2006 - 02:19 PM

Това ммного не е по темата. Това е цената на развъдчика. Множко или не е лична интерпретация. Всеки си прави сметка. Ако не може - не може, ако не може и много иска - намират се всевъзможни начини.

#160 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2006 - 08:22 AM

Цитат

smqtate li che cena ot 300 evro za bok e ikonomicheski opravdana.chel sum che bilo dobre ako proizvoditelq uspqva da pokrie razhodite po proizvejdaneto na paleto.neshto mi se vijdat mnojko.

Ами развъдниците не са благотворителни дружества, на който му се струва много просто не ги дава(парите) wink .

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни