Dog.bg Форуми : Цените на кутретата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Цените на кутретата Оцени темата: -----

#201 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 April 2012 - 11:12 PM

:rc_036: Съгласна с горното.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#202 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 April 2012 - 07:50 AM

Показване на мнениетоФейт, в 16 April 2012 - 08:33 AM, написа:

Това са пълни глупости! Първото което е само 700лв няма да Ви стигнат за транспорт на кучето от Русия до България. Ако си мислите,че в чужбина навсякъде се "плескат" цени определено се лъжете. На първо време изпращате имейл с изискванията за Вашето кученце, като представяте и с няколко думи Вас и вашето семейство, какъв опит имате с кученца, има ли конкретно кучило родени, от какви родители е, какъв е потенциала на кученцата в него според развъдчика, и ЧАК след като размените няколко писма може да се говори за цена! В много от случаите сериозните развъдчици дори не си правят труда да отговарят на писма или запитвания само и единствено относно цена на кученцата.

Защо си мислите че не съм запозната с това какви пари ще ми трябват да докарам кучето в Бг.Казах отделени пари за куче (демек за самото животно) пътните не ги смятам към тези пари..Всички гледате от страна на това при питането за цена да се има в предвид взимане на куче на момента.Аз гледам от друга страна,а именно.Насочваш се към дадена порода и даден развъдник и те интересува диапазона в който си продават кученцата.Това не означава че ще взимаш.Пак ще дам пример с тези руски кучета.Аз най-сетне се поинтересувах каква е цената на кучетата в развъдника им,но дори и на този етап въпреки че от няколко години следя какво става с тези кучета,перфектното за мен кучило не се е появило.Все има нещо което не ми харесва.Едно кучило си харесах и точно за него питах за цена,но така или иначе кученцата бяха вече продадени.И в моя случай аз знам колко пари биха ми били необходими,събирам ги и чакам.Когато се появи евентуално моето куче едва тогава почват сериозните преговори пък каквото е писано.Какъв е смисъла сега да говоря за себе си и в какви условия ще се гледа кучето като след 2-3 год примерно нещата покрай мен може да са тотално различни..
Лично мое мнение..Иначе съм съгласна с много от нещата които са написани.Въпросника за който споменава Весела и според мен е добро решение.Това е първата крачка,а после разговорите и всичко останало..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#203 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 24 April 2012 - 09:25 AM

Следя от известно време темата и въпреки,че съм развъдчик (млад и зелен :md_064: ) съм на страната на "опозицията". Живеем в България все пак и въобще не ме обижда факта,че първото и много често последното нещо за което ме питат хората е цената.Тя на мен ми е известна и няма за какво да разтъкавам човека , ама кой си с какво образование си,колко деца имаш. За мен това са следващите въпроси.След като за него е неприемлива цената няма за какво да му пращам въпросници и тем подобни питанки. Имаше го и обратния вариант при който парите не бяха проблем, но ми казаха че ще го вземат за пазач на вила.Питам вие там ли живеете те ми викат "А не ходим веднъж седмично тогава ще го храним. Усещайки на къде отиват ги питам Пуснат ли ще е ,те не на синджир ако вземе да отиде в комшиите. Разговора моментално приключи нищо че ми даваха парите. Така поне разсъждавам аз

#204 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2012 - 01:17 PM

Съгласна съм, че цената е от огромно значение за много от нас. Ако, обаче цената е първият въпрос, тя се окаже непосилна и разговорът приключи, то и двете страни губят възможността да се опознаят и да измислят нещо, ако се харесат. В момента чакам кученца и не отказвам да отговоря на въпрос за цена в първия разговор, стига да не е единствения въпрос :) Притеснено ми е да не загубя потенциално добри стопани, заради по-високата цена, която ще имат кученцата (живот и здраве) в сравнение с тези, на кученца от борси, зоомагазини и "съседско" множене. Аз самата взех първото си родословно куче на съсобственост и платих на два пъти, но кучето ми е гледано отлично, с направени изследвания, явявано по изложби и т.н. Т.е. невъзможността да се отдели голяма сума пари наведнъж не означава, че хората не могат да гледат кучето добре и се страхувам дали мога правилно да преценя кои са тези хора, и кои са другите, които имат парите, а нямат такова желание, време, любов.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#205 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 24 April 2012 - 05:46 PM

Съгласна съм с горното мнение. Аз също съм склонна да дам кученце на много по-ниска цена, ако харесам потенциалните собственици. За мен е по-важно кучето да има добро бъдеще, отколкото аз да избия някакви разходи. :)

#206 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 08:33 PM

Наша милост обикновено казва доста завишена цена. Ако преодолеят шока продължаваме разговора и решавам дали да им дам куче. Всъщност половината ми кученца са подарени или дадени на половината от определената цена.

Две думи за себестойността: Разбира се, вложените средства за кучилото не гарантират успех, но все пак ако искаме да имаме достатъчно качествени кучета връзката и раждането не са никак евтини. Последното ми кучило от четири кученца беше на себестойност 2500 евра. Това не включва труда за отглеждането, нито инвестираните време и пари в изложби и гледане на кучетата от развъдника. Който иска да смята цените....
User's Signature

Качена снимка

#207 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2012 - 09:14 AM

Показване на мнениетоredy, в 26 July 2006 - 03:33 PM, написа:

Абе я всички тези развъдчици да не ми се правят на светци , че едва ли не развъждат ей така да радват хората, познавам доста хора , които с това се издържат и си живеят доста добре. Такива глупости , че кученце изгледано до три месеца ти струва 600лв са смешни, при 10 кученца това означава 6000лв за 3 месеца worthy , е аз с хайвер и трюфели да ги храня пак не мога изхарча толкова пари за 3 месеца.

Вичко е бизнес не се заблуждавайте! А никой не обича да му гледат в портфейла.

Ами то това е идеята по принцип - а не да гледаш 5 кучета в развъдник и да мизерстваш. Ти да не работиш от любов към труда? За пари работиш, предполагам.
Колкото до 600 лв за три месеца - може и да е смешно, ама може и да не е. Моето куче дойде на 3 месеца и докато стана на годинка охотно похапваше за по 150 лв месечно.

#208 Потребителят е офлайн   jesi1 Икона

Публикувано: 15 December 2013 - 07:42 PM

то в такъв случаи и най добрият за вашите кученца да съм като ми кажете цена която не мога да дам и краий
User's Signature

С.Д.Д.

#209 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2013 - 11:13 AM

Много интересна тема :ab_041: както са и много факторите, които определят цената на едно куче. В много държави развъждането си е източник на добър доход не само хоби. И това е много, много нормално, защото селекционера постоянно се стреми да повишава качеството на произвежданите от него кучета и условията при които ги отглежда. За съжаление в БГ ни липсват много неща за да има развъдници, които развъждането да е основен доход, или ако има такива те развъждат нерагламентирано.
Не е срамно и скрито развъждането да е средство на основен доход, колкото и в БГ това да изглежда невъзможно.

Ето няколко много важни фактора за определянето на цена на куче в България, ила казано директно:

1. Липсва ни киноложка култура, информация и стимулиране на животновъдството въобще в БГ
2. Българина не купува скъпо куче (дори и да има възможности ) манталитета ни е такъв :smile: Или както казва Буров "българина глада винаги да мине тънко" :ab_041:
3. Икономическото състояние на страна всички го знаем.

Завъртането на тези 3 основни фактора обрича всяко ново начинание от подобен род на провал или "минаване на другия бряг" :ab_041:

Но да не се отклонявам от темата ЦЕНИТЕ НА КУТРЕТАТА в БГ са това което сме ние в момента - евтини.....дори е да имаме някои хубави кръвни линии те са подценени и минават в графата "увреден генетичен материал" от България :ab_041:

Все пак няколко съвета от мен един "аматьор" в развъждането, като ме нарекоха опитни и работещи кинолози :smile:

Цената като понятие определя качеството на стоката, но при избора на животно никога не трябва да е водеща. Цената е променлива величина - тя може да се намалява, разсрочва.... но винаги съществува и човек си плаща, дори и за "дяволъка" :ab_041: Гледайте първо човека от който ще си купите куче, условията при които се отглеждат също са важни, важен е диалога помежду ви, важни са контактите и след продажбата на кучето. Опитайте се да прецените чувството за отговорнаст на развъдчика.

Успех!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#210 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 December 2013 - 12:53 PM

Показване на мнениетоjesi1, в 15 December 2013 - 05:42 PM, написа:

то в такъв случаи и най добрият за вашите кученца да съм като ми кажете цена която не мога да дам и краий

То в това да си най-добрият влиза и възможността да можеш да си гледаш кучето, защото купуването на едно куче може да се окаже най-евтината част от това, което предстои.

#211 Потребителят е офлайн   sandanski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2013 - 03:18 PM

Колко струва кучето шампион ?

- Колко струва толко красиво куче шампион? - Онзи ден ме попита един млад мъж, по време на изложението. Аз отговорих с усмивка, че шампионът не се продава, продават се само малки кученца.

- И ако искате да продадете такъв шампион, колко можете да спечелите от това? - Непознатият ми зададе въпроса по прекалено директен начин. – Да спечеля? - Бях изненадана малко злонамерено. - Искате ли наистина да знаете колко труд се полага за да имаме куче от клас шампион? Така че, моля да слушате внимателно:
Бъдещи шампиони могат да бъдат закупени в страната или в чужбина. Ние също можем да се опитваме да го отглеждаме сами, ако имаме подходящ клас кучката и се опитаме да я покрием с някои доказан , ценен куч .
Закупуването на кученце

В зависимост от породата , закупуване на кученце ще ни стува : 750-2000 лева в страната, в чужбина 600-2000 евро . Трябва и да добавим и разходите за пътуване . Ако си мечтаем за кученце от САЩ, Австралия или други далечни , екзотични страни , трябва да се добавят разходите за самолетни билети , транспортни клетки и ветеринарни грижи в продължение на няколко часа пътуване .
Ако решим да покрием кучката , цената на покритие в страната е най-вече еквивалент на едно кученце , така и в чужбина от 400 до 1500 евро, в зависимост от страната , клас на бащата , който сме избрали и породата на кучето. Цени, които са дадени, са показателни , тъй като горната граница е по същество без лимит.

Ако бащата живее в страни, където влизането е трудно, като Англия или скандинавските страни, ние имаме над половин година по-рано , за да направим здравни изследвания за наличие на антитела срещу бяс . Специализирана лаборатория в Pulawy , Полша като единствено извършва изпитването , но кръвните проби, също могат да бъдат изпратени в лаборатория в Германия. От неговия изход чакат около две седмици , а общата стойност на теста е около 250 лева .

Още един начин е използване на замразена сперма от мъжкия , често доведена тук от много далечни страни . В този случай също ни очакват много неща , които ние трябва да си откъснем от времето (клиника , кадето ще бъде направено изкуствено осеменяване , спермата , транспортен самолет , намиране на подходящ " донор " и т.н. ) общо осеменяване ще струва до 2000 лева .

Ветеринарни грижи
Предполагам, че кученцето е вече при нас, всичко е наред и ще изисква само основни ветеринарни грижи . Докато достигне репродуктивна възраст , около 2,5-3 години , ни чакат най-малко 10 ваксинаци: превенция срещу различни заболявания на кученцето и възрастни и бяс .
Ако вие ще искате качествени ваксини , за всяко една от тях трябва да заплатим минимум 20-35 лв. .
Малко кученце , след това възрастно куче трябва редовно да се обезпаразитява . Цената на едно обезпаразитяване на кучето от среден размер варира от 10 до 50 лв .
През последните няколко години , истинска напаст са кърлежи . Вярно е, че най-голямата честота на падане е в топлите месеци , но кучето трябва да бъде защитено от техните ухапвания през цялата година. За тази цел изпозваме шампоани, нашийници и специални капки . Цената на еднократно третиране или капки и нашийник е около 50 лв . Най-добър пезултат се постига чрез използване на капки и промяна на нашийник не по-рядко от веднъж на всеки 2-3 месеца.
Храна

Изборът е между двете суха храна и мокра храна ( консерви , саше ) и домашно приготвена храна. 15 кг чувал от евтиният ( поминък ) клас на храна закупен в супермаркет струва около 40 лб , но качеството оставя много да се желае. Леко по-добра храна ще бъде на цена 60-70 лв , докато в случая на храни от най-високо качество , трябва да се съобразяваме с разходите 90-125 лв . Известно е, че едно малко , неактивно куче се нуждае не повече от една шепа на ден , но възрастно куче , с тегло от 35 до 60 кг трябва да получава от 0.5 кг до 1 кг храна на ден .

Известно е , не само с хляб човек живее , аз мисля, че е същото и с кучета. Те трябва да получават не само суха храна , диетата трябва да се обогати с различни добавки . Повечето от развъдници сами си приготвяме храна за кучетата си , добавяйки, около 20% суха храна . В случай на балансиране на кармата трябва да намерим различни съставки : месо , риба , зърнени храни, масла , яйца, сирене , мая, зеленчуци , трици , мляко на прах , ленено семе и т.н.
Грижа

В зависимост от породата на кучето , цената на грижите му ще бъде ниска , средна или висока . Ясно е, че късокосместите породи изискват само една баня, редовно подрязване на ноктите , се проверява чистотата на ушите и евентуално почистване на зъбен камък .

За дългокоси породи прибавяме цената на специален шампоан (анти - сплъстяване на косата, предотвратяване на пожълтяване на коса и засилване на цвета , и лесно разресване ) .

Ако , в допълнение , нашето куче е порода, която изисква подходящи прически, ние трябва да изберем или през опити и грешки да научите как да го подготвите сами, или преди всяка изложба посетите салон за кучета . Цени на са различни в зависимост от породата на кучето , както и на града , където се намира салона. За подготовката на напр. ирландски сетер , плащат в по-малък град от 25 до 50 лб , но във Варшава от 50 до 125 лв . Почистването на Airedale териер струва 70-200 лв , подстригване на Пудел 25-100 лв.

Качествена машина за постригване струва средно около 250 лв , 50-100 лв ножици, гребен 25-40 лв , 50-750 лв четки, остриета - 50 лв. Шампоани от 25 до 75 лв , и полиращи агенти от 20 до 60 лв .
Изложения

Кученцето е закупени с подословие( в страната ) или сизно родословие ( в чужбина). За да може нашо куче да участва в изложби , и да получи права за разплод , ние трябва да членуваме б клуба на породата. Цената на такса еднократна регистрация , членски внос , регистрация на родословие на кучето или усъвършенстване на вътрешното родословие е около 75 лв .

На практика , през почти цялата година всеки уикенд , произвеждат се една или две изложби в същото време в различни части на Полша . Цената за участие на едно куче в изложба варира от 35 до 75 лв , в зависимост от ранга на изложбата (национална, международна, европейска) . Подаване на куче за изложба , ние също се съобразяват с разходите за пътуване . В случай изложбата е далече от нашето място на пребиваване трябва да се мисли освен за разходите за пътуване и за настаняване и храна . Разходи за изложби в чужбина са естествено по-високи , съответно . Също така, времето, отделено за изложби е много по-дълго и понякога се налага да излезете в отпуск , за да можете да се справите, и в допълнение към участието в изложбата , да намерите дори един момент да се отпуснете, да се срещнете с приятели и да посетите често красиво и много атрактивни туристически забележителности.

Има породи толкова рядки, че на изложби са представени индивидуално - в този случай , с хубаво куче да постигнем титла Junior Champion , и след това възрастен Champion ще е лесно и бързо. За съжаление, за повечето от изложителите не съществува възможност да почустват този лукс и за достигнем до първа CWC ще има нужда от " коловоз " . Мисля, че ако имаме наистина уникален клас на животното , което ще бъде добре подготвено за шоу, и късмета е на наша страна - тогава почти всяка изложба ще бъде успешно завършена. В случай на качествено куче, за да стане Шампион на младежта, ние трябва да го представим на най-малко 4-7 изложби. Малко по-трудно достижима е титла шампион на Полша, тъй като изискванията са по-големи , а конкуренцията не е незначителна. Можем да говорим за много късмет, ако можем да завършим шампионата преди кучето завърши три години и да стартира в 6-10 изложби. Познавам един много " упорит“ изложител чието куче е най-накрая шампион на Полша, обаче ,след участие в повече от 30 самостоятелни изложби .

Още по- трудно е да постигнем титла Multichampion или Международен Шампион . Multichampion ( неофициално име, но често се използва ) - това е куче, което спечелило шампионата на най-малко три държави. В контраст , Международен Шампион , особено в случая на породи тествани като работно куче , което е в допълнение към две искания за международен шампион на красотата (наречена CACIB ) , придобит в страната и в чужбина , б продолжение на година от една от друга, все още трябва да имат специален сертификат за полезност придобит напр. за състезателни хрътки по време на състезанiя , тренировки за кучета пазачи или ловни тестове за ловни породи.Бсичко това изисква подготовка и средната цена на услуги на специалист, три месеца на обучение , могат да варират 1000-2500 лв . За кучета , които не работят процеса изисква четири CACIBа придобити в най-малко три различни страни.
Колко в крайна сметка струва шампион ?

За да обобщим информацията , можем да се опитаме да се извърши преброяване на всички разходи, направени от средния купувач на кученце за което мечтае да стане Шампион. ка Да приемем че имаме куче който сме купили в Полша от известен пазвъдник , то принадлежи към доста популярна порода , куче е със среден размер и когато порасне ще бъде ка1ествен представител на породата , от вида, който не изисква твърде много грижи, и ние ще се радваме, ако той печели титлата на шампион за юноши в Полша и Шампион на Полша .

Като пример , нека вземем ирландски сетер , който току-що завършил три години:

Закупуването на куче = 1250 лв
Десет ваксинаций = 200 лв
Шест пъти прилагане на средства против клещи = 300 лв
Шест пъти обезпаразитяване = 120 лв

Хранене в рамките на 36 месеца = 3600 лв
Прически 7 х плюс пътни = 420 лв
6 х изложба ( Polish Junior Champion ) = 225 лв
6 х гориво ( Junior Champion Polish = 300 лв
6 х изложба ( Polish Champion ) = 240 лв
6 х гориво ( Polish Champion ) = 300лв
Такси Kennel Club = 100 лв

Теренните опити + пътув. = 100 лв
Общо = 7155 лв

Всеки допълнителен шампионат , натрупан в чужбина не е по-малко от 1000-1500 лв .

Хмм ... аз наистина не съм знаяла , че нашето хоби консумира толко много пари . Очаквайки следващите изложби често в другия край на Европа , никога не съм мислила за такива дреболии . Най-важното е надеждата , че този път нашето малко куче ще успява да блесне .

08/08/2008 Ядвига Konkiel

Развъдник за Ирландски сетер “Arisland”
Полски текст
User's Signature

Качена снимка

#212 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2013 - 05:54 PM

Абе четох, четох, не вдявам тази тема. Все едно да отида в магазина и да искам свински бут, а те да започнат да ми обясняват от къде купили свинята, колко им е струвала, колко е струвала храната й, колко заколването й, колко разфасоването й и най-накрая да ми изтупат цената. Това са глупости за клиента - може да е интересно за някой, който иска да развъжда или от любопиство, ама за цената - хич не ми дреме как я образувате.

Мисля че човек, който иска шампион и знае какво значи куче шампион, знае какво търси както и къде да го търси. За всички останали кучетата са само любимци и не искат да дават по 1000- 2000 лева за куче. Ще ви дам следния пример - имам познат, който си взе от развъдник, регламентиран, куче с родословие, с родители шампиони, но пет клас, което съответно има забележки по екстериора и не се вписва в стандарта на 100%, заради което разбира се е пет клас. Веднъж се разхождаме и срещаме друг общ познат, който си е взел същата порода куче за около 4-5 пъти по малко пари от апартаментен развъдчик, което екстериорно също има забележки. Кучетата са вети за пазачи и двете се справят отлично. Моля да ми кажете, не се заяждам и моля да не го приемате така, поради каква причина аз да избера развъдник и да дам няколко пъти повече пари, като мога да си взема куче от съседа, което ще ми върши същата работа?

Моето мнение е, че всеки влак си има пътници. Всякакви обяснение как се формира цената е все едно се опитваш да пробуташ стока. Да, кучетата са стока, но не съвсем и да, вярвам, че разходите са големи, но като клиент казвам, че ако имам пари да си взема куче от развъдник, дали ще ми го продадат за 1000 или 1500, определено няма разлика - ако имам 1000, ще намеря 500, защото така съм решила. Иначе - в продавалника има доволно много или просто мога да си усиновя.

Ей, да не вдигнете специално за мен сега цените, като реша :md_064:

#213 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 December 2013 - 06:39 PM

Само дето се оказва,че хората изобщо не стигат до развъдник и купуват мелези за по 150лв,а в развъдник цена за пет клас куче за определена порода примерно е около 400лв.
Поне ще знам кои са родителите и че кучето ще се предполага да е здраво.
Много хора продължават купувайки да твърдят,че не намират разлика и едното е куче и другото.
Да,обаче след това се започва нормално ли е да е високо и да тежи толкова,защо на моето това е така,а на другите инък,после имаме теми как да му издам родословие и др.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   sandanski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2013 - 06:40 PM

@ElenaA

" What we got here is a failure to communicate.
Some men you just can't reach."

User's Signature

Качена снимка

#215 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 December 2013 - 06:48 PM

ElenaA
Оставете другото, ама с инвалиди като моя, защото на хората им се свиди да вземат породисто куче и им е скъпо, после след време през носа им излиза първоначалната цена, дадена като пари за лечение. Ту куца, ту парадантоза, ту вроден порок на сърцето, ту това, ту онова...
Колко семейства познавате които да кихат по 300 евра за операция? 99% буквално изритват породоподобните навън с шут в гъзо. Отидете да видите в нашия подфорум на чау-чау за демодекозната плешива Лори, осиновена от Богров.

Евтиното винаги излиза скъпо на края. Поне от тази гледна точка го погледнете. И моля без манипулации за куче-пазач в римера ви, щото знаем колко са "пазачи" тия де лаят по вятъра и плашат гарги в двора.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#216 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2013 - 07:15 PM

Сори, ама аз не правя разлика - ако искам шампион, ще си взема такова куче. Ако искам домашен любимец, може само да прилича - вие да не мислите, че хората вдяват породите като вас? Знаете ли какво мелези ги изкарват чисти? Наскоро на кучешката поляна имаше едно куче - гигантско хъски, което си е абсолютен мелез, а човекът си го слагаше в породата. Да не говорим, че моето незнайно маламут-хъски-нещо си, прибрано от улицата, е получавало такива задълбочени анализи какво е - не е истина.

Колкото и да ви се иска, развъдниците не могат да отговорят на нуждите на пазара, и тук се вместват апартаментните развъдчици. Това да си взема куче от такива хора евтино не винаги значи, че ще имам проблеми - я вижте колко хора купуват и колко от тези кучета имат проблеми. Не разбирам защо нещата ги оцветявате винаги само в черно и само бяло. Някъде имаше тема за развъдник на кане корсо, от който са си купили куче с дисплазия.

Все пак не е това темата.

Аз като клиент, който иска куче, и иска да го вземе от развъдник, няма да си губя времето в безсмислени търсения и питания по форумите, а ще се свържа с развъдника и ще питам. Вие като си купувате маслини не питате всеки срещнат колко струват, нали? А отивате в магазина.

#217 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 December 2013 - 07:24 PM

РАЗВЪДНИЦИ И НЕ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТ НА НУЖДИ НА ПАЗАРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! бОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ, И ТОВА ДОЖИВЯХ ДА ЧУЯ.

На нуждите на пазара отговарят междусъседските скачки, продажби по обяви, пъпи-милове и зоо-борси барабар със зоо-магазини.

Който иска порода - да се нареди на опашка при развъдник. Който иска куче домашен любимец - да си взима от улицата или от приют.

ПС: Явно хал хабер си нямате що е то "апартаментен развъдчик"....ама 21-ви век ерата на интернета бре, хора.
За недоразбралите обяснявам: "апартаментен развъдчик" е селекционер, който гледа животните си в апартамент, но най-важните му производители са му под ръка или чрез съвладение, или продадени на сериозни колеги включително в чужбина. Доста от тях са обвързани със сериозен договор както за изложби, така и за бъдещите скачки и избора на кутрета в определо кучило от определена скачка. Това не е човек който гледа животните си по клетки, дори психиката на кучилата му заради тясно общуване със семейството и хората наоколо може да се види и да се тества в много по-ранна възраст, отколкото на някой, който си е ковнал кучета по клетките.

Идея си нямате що е то "апартаментен развъдчик" но се изказвате най-смело. В колко апартаменти развъдници сте влизал/а у нас и в чужбина? Защо аз съм влизала и знам за какво говоря.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#218 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2013 - 07:29 PM

Е,да де ама хората въобще и не питат.
Направо отиват и си взимат.
А,че дават луди пари за мелези от витрините на зоомагазините,дето цената в развъдник за пет клас куче е по-малка и че после умират мога да ти изровя поне 10 такива теми.
Истината е една българина иска ''марково'' и евтинко е няма как да стане.
Като искат само любимец да си осиновят,а не купувайки от търгаши да стимулират бизнеса на пъпи миловете.
Развъдника НЕ трябва да отговаря на нуждите на пазара!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#219 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2013 - 07:41 PM

Абе вие съвсем сте на черешата и изобщо даже не четете какво се пише - колко развъдника има в България и колко кутрета бълват на година? А колко е търсенето? Мислите ли, че не е в пъти повече? Какво пиете, ако не е тайна и аз да се кача на черешата? Никъде не съм казала "НЕ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТ НА НУЖДИ НА ПАЗАРА", казах " развъдниците не могат да отговорят на нуждите на пазара" - вие си представяте едни неща и изобщо даже не си правите труда да прочетете какво някой ви е написал - веднага скачате на нож и започвате да плюете, да се подигравате и тънко, тънко да го давате - във всички теми, в които се появи някой на различно мнение го правите - това някакъв душевен оргазъм ли ви доставя да се заяждате?

#220 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2013 - 07:46 PM

Не знам как от писмената реч разбра,че се заяждам,скачам на нож и се подигравам.
Съвсем нормално се опитвам да водя диалог!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни