Пристъп/гърч при ротвайлер на 2,6г.
Публикувано: 04 July 2012 - 11:46 PM
На какво може да се дължи това някой има ли идея?
Ходихме на вет пуснаха му изследвания на кръвта утре ще бъдат готови.Доктора е напипал уголемен панкреас.Предположенията са от храна,от топло или натровен.
Преди няколко дни беше лапнал жаба беше се оплюнчил ,но му нямаше нищо дали това има значение?
Храната не сме сменяли яде си една и съща вече 2 месеца,стои на двора,има постоянен достъп до вода и вратата на къщата е отворена и си влиза и излиза когато пожелае.
Преди няколко дена е бил ужилен от оса,но не се случва за 1 път ,тъй като в съседния двор гледат кошери.
Лекаря ни изписа анибиотик и ни даде диетична лечебна храна за няколко дни.
На някой да му се е случвало подобно нещо
Публикувано: 05 July 2012 - 07:20 AM
В отличии от мен вие незнаете от какво ,мисля без кръвни резултати няма скакво да гадаете.Витях по анимал планет че и от храна,а поточно храна с истекъл срок може да се получи натравяне.Но то може да бъде и нещо друго.Сега няма да иссказвам свои предположения.Изчакайте резултат от кръвен тест.
Публикувано: 05 July 2012 - 07:06 PM
Да дали са му антибиотки за 3 дни и диетична храна за стомах-някаква сенситив пак за 3 дни.Не знам името на антибиотика нито името на храната ако е значение-дали са им 1 кг за 12лв.
Тъй като не съм в страната,а са го завели родителите на мъжа ми,които са възрастни хора и не разбират и не са запомнили.Но като излязат и изследванията ще питам за храната и антибиотика.
Публикувано: 07 July 2012 - 09:27 PM
Дали са му хапчета Деган за 7 дни и са казали да намалят на половина дневния порцион постепенно да захранваме със старите гранули като свършат тези диетичните.
Кръвните изследвания са показали ниска стойност на един показателите,но не са го запомнили,а не им дали изследванията.Трябвало да останат там

След 7 дни ще видим как е.
Публикувано: 08 July 2012 - 02:01 PM
Много ми е трудно да повярвам,че е топлинен удар.Има непрекъснат достъп до вода и непрекъснат достъп до вътре в къщата даже следобяд спял вътре където си почиват свекър и свекърва ми.Спи до леглото в краката им.Разхожда си се из двора и сам се прибира вътре.Охлаждат го от време на време и с маркуча.
Доктора е казал,че най-вероятно е някакво хранително натравяне или много силна колика,а той по принцип е с чувствителен стомах.
Публикувано: 21 July 2012 - 10:25 AM
Публикувано: 25 August 2012 - 09:38 PM
Сменили са 2-3 вида лекарства като кучето спира да повръща за няколко дни и след това пак започва.Дадоха му и каша да пие и му правиха снимка на стомаха.На снимката не се вижда нищо....лекаря иска да отваря да провери дали вътре има нещо....помагайте какво да правим

Диагноза поставена няма...
#12 Guest_navar_*
Публикувано: 25 August 2012 - 10:36 PM
п.п. всъщност тъй като съм добро момче ,мога да опитам да дам някои предположения..
повръщане ,отпадналост ,лиги -силно проявен гастрит-за да се потвърди или изключи ,сутрин и вечер по една таблетка фамотидин-май така се пише на български...
втора вероятност е да прави хипогликимични пристъпи-за да се потвърди или отпадне -във водата за пиене се разтваря захар,или му се дава по лъжица мед сутрин обед и вечер ...
прекалено дълго продължава за да е натравяне( освен ако не се трови постоянно-достъп до отрова за мишки примерно) или ухапване от насекомо,змия и пр.
алергична реакция-надали //
глътнат предмет -ако е твърд би се видял на снимката..
а кучето храни ли се нормално или само пие вода??
да опитвам ли с предположения или ,да чакаме корифеите от клуба да се изкажат ,как кучето е зле щот не е от техния развъдник???
Публикувано: 25 August 2012 - 10:51 PM

Откакто е направил този гърч втори е нямал.
Лекаря изказа силно предположение,че кучето е получило топлинен удар тогава.Ок съгласихме се.
Кучето е весело,игриво,жизнено непрекъснато бяга из градината,рови дупки и си носи играчките да играе.Изпражненията са му ''нормални'' винаги е бил с по мека консистенция.Яде нормално макар да са му намалили дажбата да не си натоварва стомаха-яде 2 пъти на ден-сутрин и вечер.Пие вода нормално.
В началото му е даван фамотидин,след това деган,мера дога,ентерол,смекта,яде храна за чувствителен стомах.Правили са и диети 24ч без ядене след това ориз и оризова вода пак повръща.
Най-лошото е че съм далеч и като казаха,че искат да го режат направо се побърквам

#14 Guest_navar_*
Публикувано: 25 August 2012 - 11:16 PM
п.п. а за тва че се дракаме -споко,аз се дракам с всички които защитават загубената кауза,в която аз вярвах допреди 10 години
Публикувано: 25 August 2012 - 11:29 PM
Как така ще го режат без да знаят какво му е......
Публикувано: 26 August 2012 - 06:11 AM
Ако не е правено такова проследяване, струва си да се направи.
Тест за панкреатит правен ли е? Ако не, хубаво е да се направи; макар че предвид изминалото време е по-вероятно да не е това.
Публикувано: 26 August 2012 - 09:27 AM
Не му е правено такова изследване-панкреатит.
Публикувано: 26 August 2012 - 09:34 AM
Публикувано: 26 August 2012 - 09:51 AM
Във вторник сме за второ мнение ......