Може ли общото събране на блока да изгони куче
Публикувано: 07 July 2012 - 09:49 AM
Но другите собственици не желаят да има куче в кооперацията.На общо събрание са гласували да се махнат всички кучета в кооперацията те са две или три все малки породи,които собствениците ги носят като ги извеждат.
Имат ли законово основание да искат махането? И изобщо ако някой се е сблъсквал с подобен случай,да сподели ще съм много благодарна!
Публикувано: 07 July 2012 - 09:57 AM
И какво е това, че го изкарвате в чанта, за да не цапате входа? Кучето ви да не е болно ? Изкарвайте си кучето както си трябва - на повод.
Вашите съседи само си смучат от пръстите и се чудят с кого да се заяждат ако питате мен..
Защо не искат кучета във входа имат ли някаква конкретна причина или е просто поредната прищявка? ..
И какво предлагат те, да изгоните кучето на улицата? Не мога да повярвам

Публикувано: 07 July 2012 - 10:06 AM
Ще го изгонят ама друг път. По скоро тях ще изгоня.
Този материал може да ти е от помощ.
Публикувано: 07 July 2012 - 10:39 AM
Публикувано: 07 July 2012 - 10:55 AM

Публикувано: 07 July 2012 - 11:22 AM
Друго което ме притеснява е тази приета наредба от община Варна:
http://go.varna.bg/adm/nar/nar_003.htm
(4) При отглеждане на домашни животни в сгради с етажна собственост се изисква протоколирано съгласие от общото събрание на етажните собственици.
Глоба от 50 до 500 лв.
Не знам как даго тълкувам това?Знам обаче ,че общото ни събрание не знае за това все още,иначе щеше да ми го изтъкне като аргумент.
Та за това питам за някой собственик от Варна,или също да ми дадете съвет към кого да се обърна да го изтълкува.
Публикувано: 07 July 2012 - 11:49 AM
Публикувано: 07 July 2012 - 12:14 PM
Публикувано: 07 July 2012 - 12:14 PM
Естествено това си зависи само от вас, ако искате съседите да ви гледат лошо, явно са предимно възрастни хора с толкова остаряло мислене..
Нямат абсолютно никакво право да ви гонят вас или вашето куче.
Ако имате 3 съседа с кучета поговорете с тях и обсъдете колко човека от блока са "за" и "против".. бях чувала тази наредба, но ми се струва нелогично и противосъобразно...
Ще обсъдя проблема ти с един адвокат когото познавам, и ще ти дам неговото мнение!
Публикувано: 07 July 2012 - 12:16 PM
sosy, в 07 July 2012 - 11:14 AM, написа:

Публикувано: 07 July 2012 - 12:25 PM
Цитат
Глоба от 50 до 500 лв.
В закона се крие и отговора. Изисква се съгласие единствено от съседите на същия етаж и от тези от горния етаж (тъй като вие сте на първия). Но това е само според закона, на практика вие можете да гледате 3 кучета в апартамента си и никой не може да ви каже нищо. Срещу мен са писали жалби и т.н. дори една от жалбите беше с причина че "кучето тропало с нокти по теракота"! Резултат - идват ти на проверка - ти имаш чип, ваксина против бяс, регистрация в общината. И край! Това е, инспекторите винаги изслушват тезата и на другата страна и често осъзнават че жалбоподателите са просто изтрещели бабички. Ако проблемните ви съседи са злостни бабички, просто ги игнорирайте или им се озъбете и вие, за да ви имат уважението. На мен пък не ми е приятно, когато вляза в някоя сграда-кооперация и от входа вони на бабички, на старо и кисело, ще се отровят в злобата си тия хора.
Публикувано: 07 July 2012 - 12:49 PM

Публикувано: 07 July 2012 - 12:49 PM
Идеално .
Опитай се да ги разцепиш( вклиниш) , настрой ги един с/у друг , примерно тези от най - горният етаж / с/у тези от 1 ви .
Относно течовете на покрива , и ремонта , и позването на асансьора примерно .
Бъди лицемерна , и ако имаш мъж се разделете на добрия и лошият ...

Не слушай Млад6ито , неговото е дивотия ..
надраскай колата на най - агресивният , и заплаши тактично следващият по списък .

Публикувано: 07 July 2012 - 02:43 PM
Публикувано: 07 July 2012 - 03:06 PM
dimo, в 07 July 2012 - 12:59 PM, написа:
Съгласно Закона за управление на етажната собственост НЕ се иска съгласие от съседи. http://www.mrrb.gove...w&type=5&id=344
Публикувано: 07 July 2012 - 07:28 PM
Щом сте изрядни с документи и ваксини няма от какво да се притеснявате.Даже ви съветвам да пуснете едно оплакване в прокуратурата за психически тормоз /ако и другите собственици на кучета се включат, още по-добре/- не че нещо ще направят, но поне ще извикат мърморковците да ги сложат на място.
Публикувано: 07 July 2012 - 07:37 PM
Dani Stoyanova, в 07 July 2012 - 09:22 AM, написа:
http://go.varna.bg/adm/nar/nar_003.htm
(4) При отглеждане на домашни животни в сгради с етажна собственост се изисква протоколирано съгласие от общото събрание на етажните собственици.
Глоба от 50 до 500 лв.
Тази наредба противоречи на Закона за етажната собственост, съответно няма никаква тежест. Нищо не могат да ви направят, а ако се опитат да се позоват на местната наредба, можете да оспорите решението на общото събрание точно на основание на това, че законът има предимство пред наредбата.
Публикувано: 07 July 2012 - 09:11 PM