Нашийник против лаене?
Публикувано: 10 July 2012 - 06:22 PM
2. След като се натоварвате да давате безценните си съвети не го правете, не знам някой да Ви е карал насила, дръжте се по-нормално. Аман от побъркани лелки в критическата. Пийте си хапчетата и по-спокойно моля. Какви са тия нападки спрямо всеки и поведение. Като Ви е криво нещо това си е ваш проблем.

Публикувано: 10 July 2012 - 06:32 PM
И всъщност като се върнем на темата вие сте от тези, които отбиват номера като просто препоръчват марка на нашийника? Любопитна ми е вашата социална позиция.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 10 July 2012 - 06:45 PM
Лека и спокойна вечер пожелавам!
Публикувано: 10 July 2012 - 06:52 PM
Milla, в 10 July 2012 - 04:45 PM, написа:
Лека и спокойна вечер пожелавам!
Наблягайте на контакт, а не на марките на джаджите.
Колкото и да се дразните, въпроса е най-често в стопаните, а не в нашийниците.
Защо не го проумеете за доброто за собствените си кучета??????
Нима си мислите ча на контролен изпит в "Очи на 4 лапи " си доведох кучето-водач с душач, макар че ми го искаха?????
Да бе. Ще си тормозя кучето да им урдисвам на акъла по точкова система.

Публикувано: 10 July 2012 - 07:00 PM

Публикувано: 10 July 2012 - 07:11 PM
mlad6ito, в 10 July 2012 - 05:00 PM, написа:

Човек, а кой е начина? Да ги галя по главите като ги гледат какви ги вършат с кучетата си? Да не им обръщам внимание? Да ги подмина мълчаливо?
Човек, недей така, та нали заради нашето мълчание те продължават да вършат техните си глупости.Уморих се да мълча и да им правя реверанси.
Да се правя на Йода ли предлагаш? И колко кучета ще загинат докато "ученика ще стигне учителя?"
Въобще не претендирам че знам нещо, но съм адски против срещу вилнеещо в нашето общество убеждение и мода да се толерира сред компаньоните силова корекция вместо търсене на контакт.
А това напоследък е паталогия - всеки втори пес се извежда с нашийник с шипове и то за 10 минути да се изака. Че и дърпа даже, ти да видиш.
Кофти гледка...

Публикувано: 10 July 2012 - 07:11 PM

Публикувано: 10 July 2012 - 07:19 PM
sosy, в 10 July 2012 - 05:11 PM, написа:

Не те е срам. Въпросното "дете" беше удряло с вестник 3-месечно бебе щото му се било изпикaло върху супер скъпия паркет и се изпуснало извън пелената.
За кучето не ти ли е жал? Тук е кучешки форум, и детето май си беше тинейджърка, или по-големичко?
Браво... Горките тинове...майната им на 3месечните пикащите кучета.
Чудесна позиция.

Публикувано: 30 July 2012 - 02:36 AM
Фурия,оставете всеки да се оправя както иска. Не е ли ясно,че стопаните на кучето са решили- това ще е начинът!За тях е по-лесно да дадат сума за вещ,вместо да се допитат до треньор.До мен живеят едни „любители”,които доскоро разхождаха клубното си куче с ел.нашийник....”щото тази порода била склонна към бягство” ? ? ? ...Гледам от няколко дена сменили „десена”- сега го извеждат с Flexi,сигурно „щото батерийте са аут”.Искате стопаните да се рагистрират във форума и да кажат кое как.Голяма част от
питащите макар да получават отговор не желаят да следват нищо,защото или съветите са им непонятни,или им се струва че това отнема време.Това идва да покаже че съм прав- доста хора считат че животът с куче е проста работа- храна ,вода,постеля и край!
Като оставим настрана такива индивиди,лично аз шапка свалям на другата категория стопани- тези,вечно питащите,вечно „досаждащите”...А че ще страдат някои кучета,да така е,макар че хора като нас преживяват зле хорската простотия.
Към господина с булдога – откога имате брахицефал,защото аз лично съм работил и с „французин’ и с „англичанин”.

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 30 July 2012 - 09:37 AM
Цитат
Най-вече това е причината. Хората изобщо нямат търпение да обучат животното си, което много често отнема цели месеци, искат резултат тук, сега и веднага. А с живи същества не става точно по този начин. Ей в съседната тема куче на верига не лаело било - от три дена е в двора и вече се иска резултат.
Стопаните най-често първо бият кучета, после им закачат джаджи, така модерни и масово рекламирани от индустрия...
Тъжна гледка... Жалко е за животните.

Публикувано: 30 July 2012 - 10:51 AM
mlad6ito, в 10 July 2012 - 06:08 PM, написа:
Ти пък сега ще и даваш наклон на шомпола...луд ли си, к'ъв си??? Жената си знае "НЕ НА ДЖАДЖИТЕ" и толкоз. А много от тях НАИСТИНА могат да бъдат безкрайно полезни, както и крайно невредни, ако човек умело ги ползва.
Всъщност с преливане от пусто в празно, този спор заради самия спор може да продължава безкрайно ...

Публикувано: 30 July 2012 - 10:40 PM
KOKO_ko, в 30 July 2012 - 10:51 AM, написа:
mlad6ito, в 10 July 2012 - 06:08 PM, написа:
Ти пък сега ще и даваш наклон на шомпола...луд ли си, к'ъв си??? Жената си знае "НЕ НА ДЖАДЖИТЕ" и толкоз. А много от тях НАИСТИНА могат да бъдат безкрайно полезни, както и крайно невредни, ако човек умело ги ползва.
Всъщност с преливане от пусто в празно, този спор заради самия спор може да продължава безкрайно ...

КОКО - Тези джаджи не са за всеки мисля, че и сам ще се досетиш защо ! Не може на откачения тип, който си затваряше кучето на тъмно и го биеше, за да стане агресивно да му дадеш подобно средство за ИЗТЕЗАНИЕ на кучето. Защото той ще го изтезава, няма да го използва за да реши даден проблем ( който самият той е създал с незаинтересоваността си към правилното отглеждане на кучето си)! Така, че за такива хора дори куче на снимка не трябва да им се дава, какво остава за живо същество. Надявам се да правиш разлика между различните хора, защото не всички имат познания като теб и мен в областта на кучетата. И да дадеш на човек, който няма никакво хуманно отношение към кучето си, инструмент с който да го тормози е престъпление ! Имай предвид, че това са пособия които са за професионална употреба! И трябва да се използват от хора имащи интелекта да ги използват по предназначение. В същност цялостната концепция за обучение на кучета е връзката между човек и куче. Защото знаеш кучето е създадено, за да помага на човек - а не човек да го тормози и да се гаври с него ! И както споменах по горе умствено изостаналия изрод, който тероризира кучето си, сигурно ако му бяха казали да бие кучето си с лопата и че тогава то ще го слуша съм сигурен че ще го направи без дори да се замисли дали наистина ще има желания от него ефект. И както каза един друг потребител на форума - за обучение на мечки който танцуват ! Циганите им слагали под краката нагорещена ламарина и те, за да не се изгорят стоят прави ! Според теб това нормално ли е ? Точно използването на подобни джаджи от слабоумни хора ще имат същия ефект като при мечките ! Тези и други подобни джаджи, който ако се използват от човек, който знае и може, могат да сътворят чудеса, но в ръцете на неграмотни и умствено недоразвити, са оръжие за тормоз !!!!

и
техните собственици