Dog.bg Форуми : Книги

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Книги Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 July 2012 - 03:12 PM

Здравейте, някой може ли да препоръча полезни книги за кучета, вълци, обучение, развитие на породите и т.н? Ще съм изключително благодарен за помощта. Бях чел за една книга "израждането на кучешкия род" не не успях да я намеря никъде, книгата не е за всеки, но аз съм заинтересуван от нея, благодаря предварително!

Поздрави!

#2 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 July 2012 - 01:39 PM

Хилъри Хармър "Развъждане на кучета:
1. http://wap.bglabrado...-0-0-1212990729
2. http://wap.bglabrado...-0-0-1224823271

А кой друг език говориш/четеш? Имам много неща под ръка но са на руски, има публикации в нета, цели книги, но не са на БГ, сори:-(
Например знам линка с чудесна книга "Поведение на кучето" от Елена Мичко, но ако не го говориш или разбираш езика, няма да ти е от полза.
Не знам дали има на български книгата на Ерусалимски "Екстерьор на кучето и неговата оценка".
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#3 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 02:58 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 13 July 2012 - 01:39 PM, написа:

Хилъри Хармър "Развъждане на кучета:
1. http://wap.bglabrado...-0-0-1212990729
2. http://wap.bglabrado...-0-0-1224823271

А кой друг език говориш/четеш? Имам много неща под ръка но са на руски, има публикации в нета, цели книги, но не са на БГ, сори:-(
Например знам линка с чудесна книга "Поведение на кучето" от Елена Мичко, но ако не го говориш или разбираш езика, няма да ти е от полза.
Не знам дали има на български книгата на Ерусалимски "Екстерьор на кучето и неговата оценка".

Хилари Хармър опростява доста неща (неправилно включване на Менделизма), някои обяснения са абсолютно абсурдни - т.н. Мъжкия определял какъв ще е пола на кученцата (пола се определя от съвсем други фактори, основно от това дали в ембрионалното развитие ще преобладава по-голямо отделяне (натрупване) на тестостерон или не и т.н. ), съветва как да се използва инбридинг (от любители на кучета, което просто е абсурд!) и т.н. и т.н.

Мичко въобще не е за коментиране.

Ерусалимски е съвсем в друга област. На български го няма, а в една от книгите на Мицулов (мисля, че заглавието бе "От носа до опашката") са представени доста неща от него.

User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 July 2012 - 03:30 PM

Защо Мичко не е за коментиране?
Като за начинаещ стопанин не съвсем безмозъчно написано, поне не е като Милан по ТВ или Криволапчук с нейните книги.

Разграничавайте нивото на хората - за начинаещ стопанин и Мичко и Хармър поне някакъв старт. Една дама се отказа да запложда кучето точно след като прочете Хармър - прилошало й е:-)))))
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 03:45 PM

Питащият се интересува от тази книга (колажа е направен от мен със снимки, сканирани от книгата).

Качена снимка

Книгата не е за масовия читател, особено, ако попадне в ръцете на пишман кучкарите, привърженици на т.н. „тестване” на кучета, за да се докажели работните им качества.

Всъщност книгата е ценна именно с доказателствата, които превежда, че това е изроденост и нищо не доказва.

До колкото си спомням, съм коментирал книгата преди време.

User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 03:48 PM

А ще ми отговорите ли защо точно Елена Мичко не е за коментиране с "Поведение на кучето"?
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 03:49 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 13 July 2012 - 03:30 PM, написа:

Защо Мичко не е за коментиране?
Като за начинаещ стопанин не съвсем безмозъчно написано, поне не е като Милан по ТВ или Криволапчук с нейните книги.

Разграничавайте нивото на хората - за начинаещ стопанин и Мичко и Хармър поне някакъв старт. Една дама се отказа да запложда кучето точно след като прочете Хармър - прилошало й е:-)))))

Милар е пародия !!! Качвал съм материали за него, самият аз съм писал относно него.

Колкото по-незнаещ е читателя (не визирам никого в случая), толкова по-внимателно трябва да чете книгите, които му попадат. И когато чете, да си задава постоянно въпроси, неспирайки да търси техните отговори.

User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 03:51 PM

Сизар е за съд, мен ако ме питате и подобни ТВ шоута са за забрана, защото обратна връзка няма, а хората тъпо седят и се зомбират от плазмите, а после отиват и експериментират от видяното в ТВ-то.
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 07:51 PM

Не се и съмнявах:)))))))))))))))
И дори забравихте че там са в съавторство има още трима души.

Сотская(кандидат биологични науки, доцент МГППУ,)Беленький (председател на племенна комисия РКФ, експерт-кинолог) и Журавлев.
Линк към книгата:
http://lib.rus.ec/b/182978/read#t1

Препоръчвам, наистина, има много полезни неща.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2012 - 09:36 PM

Такааа.... Скромното ми познание над кучетата ме кара да искам да уча още и още неща, изключително интересно ми е всяко мнение на г-н Атанасов, когато не става въпрос за каране с хората, може да не сте виновен, може и да сме прости "форумджий", ама и ние сме хора и искаме да учиме нови неща. Не ме разбирайте погрешно, в този форум според мен има много умни и надарени хора, истински разбирачи, темата беше за това да ми предложите четиво което да обогати знанията ми, а не за това кой има по големи знания от вас.... Личните спорове на лични съобщения, на никой не му се четат глупости, ще си пусна отчаяни съпруги ако ми се гледат скандали и интриги... Сега да се върнем на въпроса, руски език знам, както и английски но не мисля че ще се справя с терминологията в книгите (предполагам има доста такава) за предпочитане е да ми кажете книги на български, в краен случай на английски. И отново...не пълнете темата с глупоси защото мисля че както на мен така и на много хора би им било по полезно мнение, конкретно опровержение (ако някой мисли че дадена книга не е подходяща) и до там.... Благодаря много и приятна вечер!! :)))

Поздрави на всички истински любители, ценители и разбирачи :)

П.П г-н Атанасов, тъй като пиша от телефона а на него не мога да пиша ЛС ще пиша тук до вас, можете ли да ми кажете как да намеря книгата която ме интересува, да ми кажете как се казва вашата книга, както и от къде мога да я закупя и също така да дадете няколко заглавия на книги с кратък коментар коя каква част от съществуването на кучето ако мога да се изразя така разглежда, разбира се ко имате време. Фурия, много благодаря за предложенията, но както казах на руски език много много не ми вършат работа :((( ако имаш други предложения? :)))

#11 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 09:50 PM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 13 July 2012 - 09:36 PM, написа:

П.П г-н Атанасов, тъй като пиша от телефона а на него не мога да пиша ЛС ще пиша тук до вас, можете ли да ми кажете как да намеря книгата която ме интересува, да ми кажете как се казва вашата книга, както и от къде мога да я закупя и също така да дадете няколко заглавия на книги с кратък коментар коя каква част от съществуването на кучето ако мога да се изразя така разглежда, разбира се ко имате време. Фурия, много благодаря за предложенията, но както казах на руски език много много не ми вършат работа :((( ако имаш други предложения? :)))

На български език не мога да Ви предложа нищо.
Моите монографии и съавторства в учебници са в периода 1996-2000.

Мога да Ви предложа (консултирам) за заглавия предимно на английски и на френски (сериозна литература) и някои заглавия на руски. Но пак казвам - важно е какво Ви интересува.

Ако става въпрос как може да намерите книгата за израждането на кучешкия род, не зная. Аз съм я намерил отдавна, изпратена от мои колеги от чужбина.

Това мнение е редактирано от Nicholay Atanassov: 13 July 2012 - 09:52 PM

User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2012 - 10:27 PM

Бих се радвал ако ми кажете едно-две заглавия, на английски по възможност, както и да ви помоля пак да ми кажете книгите на които сте съавтор/автор. Благодаря!

Интересува ме всичко - от раждането до старостта, от обучението и възпитанието до "израждането", интересува ме биологията, анатомията, етологията, всичко! :))

#13 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 10:49 PM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 13 July 2012 - 10:27 PM, написа:

Бих се радвал ако ми кажете едно-две заглавия, на английски по възможност, както и да ви помоля пак да ми кажете книгите на които сте съавтор/автор. Благодаря!

Интересува ме всичко - от раждането до старостта, от обучението и възпитанието до "израждането", интересува ме биологията, анатомията, етологията, всичко! :))

С обучение не се занимавам.

Останалото - от раждането до старостта е много обширна тема. Ще видя какво точно мога да Ви препоръчам.

Пратих Ви нещо на лични.
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2012 - 12:05 AM

VGAlexandrov,

Ето малко заглавия на английски (с няколко изключения) относно поведението.

Успех!

Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2012 - 07:45 AM

Много, много благодаря!!

#16 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2012 - 07:48 AM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 14 July 2012 - 07:45 AM, написа:

Много, много благодаря!!

Няма за какво !
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2012 - 09:29 AM

На хартиен носител на български също така има "Обучение на кучето" от Жоел Дьоас, намира се по книжарниците.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2012 - 10:13 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 14 July 2012 - 09:29 AM, написа:

На хартиен носител на български също така има "Обучение на кучето" от Жоел Дьоас, намира се по книжарниците.

Да!
Като за хора на нивото на Furia - добра.

Аз бих предложил на г-н VGAlexandrov следните заглавия от Жоел Дьоаз, който е безспорен специалист в областта си:

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2012 - 12:55 PM

Фурия, г-н Атанасов благодаря ви отново и на двамата !

Почвам да търся из интернет въпросните заглавия !
Г-н Атанасов, не мисля че нивото ми е по-високо от това на Фурия, така че мисля забележката ви е неуместна :))
Интересувам се и от книги на по лаишко ниво, и от сериозна литература, мисля, че човек трябва да се запознае с всичко за да може да си направи правилните изводи!

Отново благодаря и поздрави!!

П.П г-н Атанасов "израждането на кучешкия род" на какъв език е написана? Кой е автора? Какъв е превода на заглавието на английски?

#20 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2012 - 01:21 PM

VGAlexandrov
Ако искаш моя екземпляр на Дьоас мога да ти подаря - 2005та като го взех и прочетох само събира прахта в библиотеката.
В крайна сметка на мен вече не ми върши работа, а на теб може да ти е любопитно:-) Книгите са за това - да ги четат. Като прочетеш и поемеш от книгата всичко - можеш да я дадеш на някой друг. По принципа "Предай нататък" - нали се сещаш:-)))))
User's Signature

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни