Проблеми с немска овчарка...
Публикувано: 17 July 2012 - 01:58 PM
mlad6ito, в 17 July 2012 - 11:31 AM, написа:
Не зависи нито от пола на човека, нито от породата на кучето. Контакта с животното и разбирането помежду вас или ги има или ги няма. Или тепърва ще се гради.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 17 July 2012 - 02:04 PM

Публикувано: 17 July 2012 - 02:15 PM
mlad6ito, в 17 July 2012 - 12:04 PM, написа:
Направете собствена тема за гендерни игри е сексизма тогава там ще продължим. Че имам много да кажа относно мъжете, които нахъсват кучетата си и се кефят как се бие тяхното "момче". А тази тема да не я разводняваме, предлагам аз. Мерси. Моля.

Публикувано: 17 July 2012 - 02:18 PM
Публикувано: 17 July 2012 - 02:18 PM

Публикувано: 17 July 2012 - 02:24 PM
mlad6ito, в 17 July 2012 - 12:18 PM, написа:
Аз съм виждала и мъже да се държат така.
Това просто означава че кучето не е случило на стопанин. И това не зависи от пола на стопанина или от породата на кучето. Всичко е вътре - в черепа на човека. Който има акъл - успява. Който няма - съсипва кучето.
В нашата команда имаше две деца, момичета, имаха вроден инстинкт, подход, талант - както искате го наречете - което куче хванат, то върви с тях с удоволствие.
(Е, вярно е че преди това на кутрета им бе обяснено че където е човека там е купона, но това не отменя самия факт че децата имаха таланта да установят контакт с животните)

Публикувано: 17 July 2012 - 02:35 PM
Бих поспорила с това твърдение, но не и в тази тема.

Публикувано: 17 July 2012 - 02:46 PM
Петро, то не е правило, а вроден инстинкт. Аз понеже съм отрасъл само с майка ми накрая завърших по районите управления имено заради липсата на контрол и дисциплина, която една майка не може да замени бащата, за това и семейството е от 2ма родителя за да се допълват в слабостите и силните си страни. Познай от кой ме беше страх преди да се разведат от наказанието на баща ми или от наказанието на майка ми. Хайде да не спамим повече.
пп. я си спомнете в кои часове имаше дисциплина и се преподаваше нормално урок и в кои всеки си говореше с другия и си правеше каквото иска при даскалките или при даскала.

Публикувано: 17 July 2012 - 03:09 PM
Стига глупости.
Не опира до пол, раса, цвят на косата и очите или възраст на стопанина, опира до това колко е вменяем той, какви знания има и какъв контакт гради с кучето.
За това на авторката на темата горещо й препоръчвам веднага да потърси читав инструктор, който ще й обясни къде й е грешката и как да гради правилата вкъщи заедно с домочадието и контакта с кучето.

Публикувано: 18 July 2012 - 08:00 AM
Ако създателят на темата реши да сподели в кой град се намира може и да има хора, които да я посъветват към кого да се обърне.. след като всички разбираме важността на проблема, нека поне се опитаме да помогнем с каквото можем. Благодаря!

Публикувано: 18 July 2012 - 09:28 AM
До последния си ден преди раждане на малката бях до кучето си и само аз го разхождах и извеждах. Жената ще се справи, и не бива да има друга вътрешна нагласа. Да каже от кой град е за да може да й помогнем към кой инструктор да се обърне.аз например освен в София и Русе не познавам инструктори в другите градове. И не бих могла да й помогна ако тя живее в Търново, например.

Публикувано: 18 July 2012 - 11:00 AM
Съжалявам ,че не бях влизала известно време.Благодаря за мненията.Да,признавам си.Определено може би вината е в мен.Твърде много я разглезих.Не биваше да правя така.Гледам да и се карам когато направи беля,но очевидно не е било достатъчно.Мъжа ми подходи с твъда ръка при нея и при него е куче часовник.От София съм.Допитах се тук-там.Зъннах няколко телефона и няколко души вече ми отказаха да се занимават.Само като чуха,че кучето е на 5 години близо вече и някои ми казаха ,че съм го изпуснала.Други ми казаха ,че още не е късно,но обучават животни ,които нямат година.Трети ми дадоха съвет да я кастрирам...Общо взето на който звъннах даде различно мнение.Лошото е че и парите ми свършват покарай ремонта и бебешките атрибути в крайна сметка не съм милиардер.Очевидно,след като на никого не му се занимава с 5 годишно куче,ще започна да се държа с нея,като мъжа ми и току виж съм се издигнала в очите и като човек,който може и сам да се пази.Да,аз не съм "шефът",а и попринцип знам ,че "шефът" е един.Относно това,че може да нападне детето ми,това едва ли ще се случи,защото мъжа ми ще си е тук.Тя ще свикне с бебето бързо.Не вярвам,че кучето ми е звяр,както ме наплаши един от съфорумниците тук.Тя не напада хора с които е свикнала.Просто вече аз самата и нямам доверие и друг освен майка ми и баща ми не допускам в къщи.Може и да бъркам,но смятам че ми идва твърде стресиращо ,когато кучето ми се нахвърли върху някого.
Публикувано: 18 July 2012 - 11:18 AM
Публикувано: 18 July 2012 - 11:46 AM
Едно не мога да схвана - сега не я извеждате вие лично, а кой тогава? Да не би да е екскалирал проблема в резултат от стреса - заминаване на стопанина, особено състояние на стопанката, извеждане отстрана на чужд човек...
А на кои инструктори звъняхте, ако не е тайна?

Публикувано: 18 July 2012 - 11:59 AM
Furia_S, в 18 July 2012 - 09:46 AM, написа:
Едно не мога да схвана - сега не я извеждате вие лично, а кой тогава? Да не би да е екскалирал проблема в резултат от стреса - заминаване на стопанина, особено състояние на стопанката, извеждане отстрана на чужд човек...
А на кои инструктори звъняхте, ако не е тайна?
Кучето ми се разхожа от баща ми,възможно е и това да е причина за поведението.Все пак си е свикнала аз или мъжа ми да я разхождаме.Но баща ми не е някой непознат за нея човек.Отраснала е с него.Би било малко странно това да е причина.Тя си е свиканала вече той да я разхожда и си го чака него.Нещо друо ,което съм забелязала при нея е това,че докато я разхождахме заедно с баща ми тя го теглеше,дърпаше и само се чудеше кое куче да нападне.Когато баща ми е сам с нея тя го слуша.Вярвам му,защото същото го направи с мен един ден,когато ми се наложи да я разхождам сама,защото баща ми беше зает.Не помня имената на инструкторите.Влезнах в Гугъл,разгледах сайтове и.т.н и звъннах тук-там.Сега видях даже ,че една жена се е навила да се занимава ,но няма да е тук до 2.08 ...Моля се до тогава да имам пари за да заведа кучето си. Ето и какво сме си писали с жената:
> Email:
>angel_ff@mail.bg
>
> Съдържание на писмото:
>
>Имам проблем с немска овчарка на 4 години.Колко ще ми струва консултацията с вас и дали е възможна корекция на поведение,което до сега не е проявявала?Ако да, колко ще ми струва?
>
>
>
> Изпратено на: 14-07-2012 в 01:27:17
>Да,но ще отсъствам от Бг заради професионални ангажименти до 02.08.Цената на консултация е 50 лв.Ако има нужда от индивидуални занимания те са по 25 лв на урок.
>