Дада е на около 3 години, 35 кг. Тя е прекрасно момиче, което обожава човешка и кучешка компания. Дада е много жизнена и мила, толкова изпълнена с любов, а няма на кого да я даде... Погледът й е уникален - мисля, че и на снимките си личи как въздейства с очи...
Вози се спокойно в кола (но не обича сама да се качва), ходи редом на повод, но едва ли е учена, по-скоро обича да е близо до човека.
Преди 3 месеца се появи на един строеж до нас (където уж всичко е кастрирано) с 8те й кутрета. 4 ги сгазили колите преди да разбера, че имаме нова куча, 2 задомили съседи (едното е било потрошено от кола, но са го излекували), а 2 ги взеха за 'пазачи', но им поставиха ваксини, обезпаразитяват редовно, обещаха да кастрират. Не останаха до нас, откарали са ги на друг обект. Лошото е, че там вързаха един малък НОК и титулярната черна куча, която живее от години все на това място, я гонят - носела кърлежи и бълхи. Много пъти се опитвах да я обезпаразитя, но тя все се плаши и бяга от мен, а хапчетата открива под всякаква форма и плюе. Толкова време - никакъв напредък нямаме :( Собствениците на обекта не желаят да ми съдействат и твърдо не я искат, колкото и да говорим...
Издирвам съседа, който я храни - искам да я тестваме и нея... Ето нейна снимка, в случай, че този добър човек чете тук.

Като цяло, Дада е здрава, но има един голям проблем, който ще борим - дирофилария.
От 8 юли, Дада е във ветеринарна клиника, скоро ще започнем подготовка за лечението. Засега е обезпаразитена двукратно и има поставена ваксина. Предстои кастрация скоро. Дада е бременна, може би от около 20тина дена.
Водихме Дада на рентген и ехограф в ЦВК, за съжаление не е най-лекият стадий - има 2ра степен. Момичето изтърпя всичко безропотно, с огромно доверие в хората.
Досега събирах информация как да постъпя, отговорността е голяма. Лечението е тежко и рисковано. Най-големият ми страх е, че ще я смажа психически по време на 3те месеца в клетка. В момента обсъждаме с докторите най-благоприятната схема.
До 30 юли искам да взема решение и ще се радвам на идеи и съвети от вас.
Знам, че за съжаление, има много опитни хора, борили се с тези пусти гадости....
Ако/като предприемем лечение, ще имам нужда от финансова помощ. По груби сметки стационар, имитицид (ще го търся в чужбина - и за това ще съм благодарна за помощ, около 6 ампули) и съпътстващата терапия ще са над 2,000 лв за 3 месеца. Пу-пу, ако няма усложнения :( Намерението ми беше просто да я кастрирам и върна на улицата, но мисля, че това би било меко казано безотговорно.
Към момента разходите ми са:
- 120 лв за стационар
- около 70 лв за тестове, обезпаразитяване и ваксина
- 130 лв за рентген и ехограф
Благодаря на tinati, която пое 300 лв за Дада,

Искам да благодаря на deni_avr, която я забеляза преди 3 месеца и ми каза за нея. Съжалявам, че не можах да я хвана по-рано, но след като спря на кърми, изчезна за около 2 месеца и се появи на ново място едва около 5 юли. Благодаря и на Даниела, която ми помогна да я уловим и ни закара до Добро Хрумване, а Дада се напишка в колата. Благодаря отново на Дени и на Petic, които ми помогнаха с превоз и компания няколко пъти. Много съм задължена и на докторите в Добро Хрумване, без техните съвети и подкрепа вече да съм луднала...
На ясно съм, че не може да всички да помогнем, че имам много подопечни, че трябва да фокусирам усилия да намеря дом на тези, които чакат от 2 години, 9 месеца, 6 месеца, а не да поемам нов случай, но... Знам, че тя ще е почти невъзможна за задомяване в чужбина, че е едра и 'страшна' по нашенски стандарти, но какво да правя?!