Dog.bg Форуми : Съжителство на две кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Съжителство на две кучета плюс съвети за храненето Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   dunedanetz Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 20 July 2012 - 09:29 AM

Здравейте на всички!

Ако може да помоля за съвети и помощ - случаят е следния - имаме женско чихуа, в момента е на 9 месеца. Съвсем спонтанно решихме да й вземем приятелче, понеже по цял ден стои самичка и т.н., та взехме едно мъжко йорки на 2 месеца и половина, още няма трета ваксина. Кученцето е вкъщи от няколко дни, а тя доста често му ръмжи, лае, даже хапе от време на време. Вярно, че той е още бебе, играе му се, доста е активен, ходи й при играчките, докато тя гризе нещо, той дофтасва и почва да гризе същото нещо, става конфликт, но това поведение дали ще отмине и ще свикнат едно с друго или? Другото нещо, което ме притеснява е храненето им - чихуата трябва да има постоянен достъп до храна, понеже тя е дисциплинирана в това отношение и си яде когато си прецени - хапне 5-6 гранули, след 2 часа отиде, хапне още 5-6 и така. Докато йоркито е прахосмукачка - каквото види и изяжда, без значение колко и кога е яло запоследно. От една страна не искам да навлека стрес на чихуата като й променя хранителния режим и навици, от друга страна пък не знам как да го направя така, че тя да си има достъп до храна постоянно, кояго пък да не може да докопа йоркито....

Всякакви съвети ще са от полза! :)

#2 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2012 - 12:15 PM

Здравей,не знам до колко ще съм ти полезна,но аз бях в абсолютно същата ситуация като твоята,все едно си писала за моя случай..... аз не съм правила нищо специално,оставих ги сами да се спогодят,за 1 седмица си станаха дружки(ръмжеше и когато нещо сгафи,но никога не са се сбивали) и от тогава до сега си живеят в пълна хармония,единствено само не пренебрегвах голямото дори тогава му обръщах малко повече внимание за да не ревнува от малкото,а за храната винаги купата им беше и все още е пълна,малкото и то беше като прахосмукачка,преяде няколко пъти,но като осъзна,че цял ден има храна на разположение и вижда,че голямото ходи единствено когато наистина е гладно и си хапва колкото му е нужно и то започна така,научи се от него,така го копира само....във всяко едно отношение,в лиготиите най-вече.....
За храната много хора няма да се съгласят с мен,защото повечето са на принципа определен грамаж в определено време,но при мен и при едното и при другото ми куче беше много лесно и бързо се научиха да се хранят само когато наистина са гладни....
Дай им малко време и ще се наредят нещата....а като свикнат едно с друго колкото обръщаш внимание на едното,толкова и на другото......дори ако е едновременно най-добре,поне при мен е така....

Единственото което не правят (за огромно мое съжаление) е да спят заедно и то заради големия,той от малък е свикнал сам и не ще никой да му нарушава съня...
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2012 - 01:52 PM

Чувството на самота при едно куче не е проблем, който се решава като вземате още едно животно в къщата..

#4 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 20 July 2012 - 11:24 PM

Кученцата са все още малки,но помислете как ще ги разделяте когато момченцето достигне полова зрялост.Аз лично Ви препоръчвам да кастрирате поне едната животинка за да няма после нежелана бременност :ba_025:
Иначе и аз смятам,че ще се разберат от само себе си.Все пак госпожичката е господар н а къщата нормално е в началото да го строява.
Относно храната моето мнение е в определено време,определен грамаж :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2012 - 07:39 AM

Аз лично не виждам кое му е дисциплинираното в това да яде когато си поиска? На 9 месеца куче-два пъти на ден, сутрин и привечер, за кастрацията е права шибуми, а колкото до хапането и ръмжането е нормално по-възрастното куче да налага бариери на по малкото, на това му се вика йерархия, явно си имате матриархат вкъщи :))) оставете ги да се разбират сами, намесвайте се само при по сериозни спорове:)

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни