Публикувано: 14 September 2012 - 08:26 AM
знам че има,попитах колко...отговорът "има,ама ти не знаеш" не ме удовлетворява..ако бях попитал "има ли" щеше да е перфектен,аз попитах "колко" и след като го задавам по този начин,явно си имам някаква идея за приблизителния брой,а след като питам колко са с реално такова,а не подарено,явно знам и други неща относно придобиването на заветния "китап"..
въпросът беше че се създава фалшив имидж на породата кане корсо,въз основа на наблюденията на някого,който никога не е отглеждал такова,а изказва мнение на база контактите си с две три кучета...и най интересното-опитва се да налага мнението си на хора които отглеждат такива животни,и твърдят друго..в общи линии нещо -ти на очите си ли ще вярваш или на мен..
което ме навежда на спомена за една експертна оценка на едно корсо,преди 3-4 години ,когато още нямаше клуб,или беше в началото на развитието си ,и не беше толкова модерна порода...та оценката беше-прекалено масивен...тогава се зачудих какво значи прекалено масивен,после видях първите клубни кучета внесени в БГ..е да,в сравнение с тях беше "прекалено масивен" няколко години по късно,се оказа че не нашия е бил прекалено масивен,съвсем наред си е бил..ама това пролича като се внесоха по качествени кучета..
но все тая-не ми хареса идеята да бъде разубеден кандидат стопанина на дадена порода,с измислени аргументи,от хора които никога не са отглеждали такова куче,а са виждали някъде,включително и по "авторитетните" български изложби-където обикновено има само едно във възрастова група,състезава се само със себе си и взима CAC,CACIB,BOB и тн..
и след това да препоръчаме порода ,която ние отглеждаме,развъждаме и продаваме ...
всъщност корсо си става за отглеждане в апартамент,за спорт в нормалния смисъл на думата,за излети и разходки,за съвместно съжителство с деца -куче като куче..нека не създаваме лош имидж на породата,като на ротвайлера -куче убиец да речем...и когато някой мисли различно от нас-да не го анатемосаме,само за да показваме колко сме компетентни и напред с материала..това към модератора на един друг подфорум,в който заради неговото поведение което ни демонстрира и тук,май вече никой не влиза..е ,за щастие тук не е модератор и не може да прави това ,което прави там ..
та към автора-ако сте решили да си вземете корсо-вземете го,всеки сам избира породата която му харесва..
п.п. и аз съм любител на ротвайлерите,но не убеждавам никого заобиколно в това че те са по по най,с идеята да му продам някое куче..както и другата препоръчана порода ...