Dog.bg Форуми : Дог Бордо, Неаполитански Мастиф или Ротвайлер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дог Бордо, Неаполитански Мастиф или Ротвайлер Куче за вкъщи Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 September 2012 - 03:46 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 13 September 2012 - 03:01 PM, написа:

Не отричам, че това е въпрос на възпитание, но не мисля и че са трудни за обучение. Аз лично съм със страхотни впечатления от тези кучета и един ден с удоволствие бих си взела такова.

Със сигурност КАНЕ КОРСО са трудни кучета и не ми е работа да коментирам темата с любители, емоционално обвързани със защитаваната от тях теза. Опитът на сериозните дресьори категорично сочи, че кучето с много усилия трудно покрива средните изисквания към кучетата, занимавани със спортна дресура. Махленското "ела тук" и "дай лапа", както и рисковата "любов към децата" нека оставим за ЛЕКА НОЩ ДЕЦА.

Кучето не е за всеки, има тежък характер и изисква сериозна ръка, не е от най-издръжливите "спортисти" и категорично не е за начинаещи. Не, че не сме се нагледали на всякакви куриози и не, че подобни кучета не изживяват "спокойно" (макар и на ръба на бръснача много често) живота си в обкръжението на нехаещи и неведущи за случващото се около тях стопани...:beer:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#22 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2012 - 03:55 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 13 September 2012 - 01:58 PM, написа:

Показване на мнениетоdesi79, в 13 September 2012 - 02:44 PM, написа:

Ами значи при мен са три изключения :) едно мъжко и две женски съответно на 3,5 г,2 г и 8м- никакви проблеми в съжителство,обучение.Имам дете,постоянно идват и чужди деца.Разхождаме се на всякъде,общуват и с други кучета-малки и големи породи. Споделих просто опит,а не описание в стандарта.
А, и двегодишното женско е взето преди няколко месеца-изключително лесно приспособление към начина ни на живот.А пък за саможиви,направо ме разби.Какви са били екземплярите с ,които си имал контакт,чак ми е чудно...И защо пък да са мрачни?

Екземплярите са прекрасни и типични представители на породата, някои от тях успешно показвани и в изложбените рингове. Затова: гледай си "изключенията" и не обобщавай ...

В случаят ти също обобщаваш. Саможиви и Мрачни не е описание на породата.Имала съм контакт и с други типични представители на породата,чудесно представяни в изложбените рингове и никой,ама никой до сега нито собственик,нито развъдчик не е дал такова определение за Кане Корсо.
С деца всеки притежател на каквото и да е куче би трябвало да е внимателен,с това съм напълно съгласна.
За обучението и аз и ти споделяме опита си,нали така ?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#23 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 04:05 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 13 September 2012 - 03:55 PM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 13 September 2012 - 01:58 PM, написа:

Показване на мнениетоdesi79, в 13 September 2012 - 02:44 PM, написа:

Ами значи при мен са три изключения :) едно мъжко и две женски съответно на 3,5 г,2 г и 8м- никакви проблеми в съжителство,обучение.Имам дете,постоянно идват и чужди деца.Разхождаме се на всякъде,общуват и с други кучета-малки и големи породи. Споделих просто опит,а не описание в стандарта.
А, и двегодишното женско е взето преди няколко месеца-изключително лесно приспособление към начина ни на живот.А пък за саможиви,направо ме разби.Какви са били екземплярите с ,които си имал контакт,чак ми е чудно...И защо пък да са мрачни?

Екземплярите са прекрасни и типични представители на породата, някои от тях успешно показвани и в изложбените рингове. Затова: гледай си "изключенията" и не обобщавай ...

В случаят ти също обобщаваш. Саможиви и Мрачни не е описание на породата. За обучението и аз и ти споделяме опита си,нали така ?

Със сигурност споделяме различен опит. И със сигурност балансът на видяното и наученото не е в твоя полза... май те кефи "БЛЯ - БЛЯ" ... точно така: :tb_195: САМОЖИВИ И МРАЧНИ и ще ги сравня с общата маса кучета от всяка една работна (служебна) порода кучета. По-горе споменах нещо за спортната дресура, както и за претърпяното фиаско в тази област, ма кой да чете ... спомням си и едни джентълмени, които със същия успех се опитаха да ни докажат колко универсално куче било БОК/КК ... отделно май забравих да спомена тежките проблеми с дисплазията при породата (нищо лично към припозналите себе си), както и изкуствено раздутите цени на клубните кучета у нас ... как пък не остана един да тренира с КАНЕТО си, ей така за кадем, как пък едно ДОГ от БОРДО не се пробва дори да спортува у нас, как пък един НЕАПОЛИТАНСКИ МАСТИФ поне не беше ползван за друго, освен като машина за пари ... айде давай сега БЛЯ-БЛЯ :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#24 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2012 - 04:13 PM

Забелязвам,че скоро не си се чесал с никого и си събрал :) Писали сме едновременно,за това и отговорих на първият ти пост. Темата е за куче,което ще бъде домашен любимец.Едва ли потребителят ще тръгне да го обучава на спортна дресура.Фиаско,фиаско-колко да е фиаско.Порода ,която не е масово използвана съответно и толкова тествана в спортната дресура е нормално да е с по-ниски постижения в тази сфера като процент спрямо други породи.Като постижения не съм чак толкова сигурна на световно ниво,а не в частност в България.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#25 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 04:25 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 13 September 2012 - 04:13 PM, написа:

Забелязвам,че скоро не си се чесал с никого и си събрал :)

Ми днес ме сърбиш ти с обобщенията си. Проблем? Хората искат ДА СПОРТУВАТ с кучето, а то не е от най-изявените спортисти, напук на легендите за страстта, които така деликатно се опитваш да разпространяваш, в частност, в България. Напротив, кучето е прекалено "молос"(много често САМОЖИВ и МРАЧЕН), а това не дава добра заявка за наличие на много от търсените качества при "СПОРТИСТИТЕ".

Показване на мнениетоveazel, в 23 July 2012 - 10:32 AM, написа:

Здравейте,

Казвам се Марин, с приятелката ми сме спортни натури, така че движение и обучение на кучето ще има предостатъчно.

Всъщност този Марин що не уточни колко точно спортни натури са двамата с приятелката му, че да не стане някой сакатлък заради щенията им по форумите ... :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#26 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 04:36 PM

Явно някой е засегнат , че никой нищо не каза за ротвайлера .Всяко куче е с различен темперамент , пък били и от една порода .Обобщения като - мрачен , обичащ даца и прочие ....не е за всеки представител на породата .Вместо да упътите питащия като споделите опитът си вие пак почвате безумни спорове ... :eg_033:

#27 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2012 - 04:38 PM

Е,то ако имаше проблем нямаше да си комуникирам с теб :) Тук поне е лесно.
Всичко си зависи от ритъма на живот и създаването на определени навици у всяко едно куче.Не видях хората да казват ,че ще тренират Каникрос с него ,въпреки че има и такива представители на породата.Надявам се не искаш да ме убедиш,че с Кане Корсо не можеш да тичаш ,да ходиш на излет,да караш колело...Какъв тип спорт според теб не може да се упражнява с Кане Корсо. Да не говорим,че в горните постове за съвсем друг спорт намекваш.Че не е хрътка,не е,но и като неаполитански мастиф също не е.
Към допълнението ти- ако бяха уточнили колко са спортни,щеше наистина да е по-добре :ba_025:
User's Signature

Елинор Рузвелт

#28 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 07:52 PM

Показване на мнениетоsosy, в 13 September 2012 - 04:36 PM, написа:

Явно някой е засегнат , че никой нищо не каза за ротвайлера .

Ти пък къде ни се набутваш в дружеската ни беседа със семплите си опити за психоанализа,? За теб ,,безумни спорове,, - за нас: търсене на истината. Както на личната, така и на всеобщата. Питащите (ако изобщо четат) със сигурност ще бъдат наведени на допълнителни размисли по темата и току виж взели умно решение в полза на някой изоставен, но дружелюбен и мускулест спортяга тип БУЛ, съвсем "напримерно"
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#29 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 13 September 2012 - 09:51 PM

слушайте потребител -модератора,той знае всичко..щом казва породата е саможива и мрачна,има опит човека с две -три кучета( колкото има в къщата си деси) някои минали през ринга( българския,където са били единствените и са се състезавали сами със себе си ) не стават за спортна дресура( кой въобще е казал че ще се занимава с това,може да играят боулинг примерно) бай дъ уей като намесихме спортната дресура,колко ротвайлера имат ИПО в Бг?? ама реално,не подарено( да не пускаме клипове ) значи обобщаваме че и ротвайлера не става за спортна дресуравсъщност все едно да кажа че ротвайлера не става за нищо щото не гони зайци ,не влиза в дупките на лисиците....всъщност ако критерия за това дали една порода става или не за нещо е спортната дресура май само НОК и Малинките стават,лабрадорите и ретривърите донякъде..
всъщност май на породата и няма нищо,ама в някой развъдник има ротчета ,които не могат да се продадат,и що истимаро не насочим потребителя отдалеч към собствения си развъдник :) или греша ???
Кане корсо всъщност си е молос,и като всички молоси не става за за някои неща,но определено става за други -за спорт ( в общия смисъл,малко джогинг,малко катерене,игра с топка ) учи се достатъчно лесно,с деца трябва да се внимава като с всяка едра порода...но саможив и мрачен е някой друг,не породата ..да не говорим че предлагане по развъдниците извън БГ колкото искаш,и то на цени доста по ниски от прехвалените 2 български развъдника ...така че Корсото си е Корсо,молос като всички останали ..
а като препоръча БУЛ..ако не ме лъже паметта ти май имаш такова чудо ,да няма някое мъжко право за продаване ...

#30 Потребителят е офлайн   toshko18 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 10:27 PM

Показване на мнениетоnavar, в 13 September 2012 - 09:51 PM, написа:

,колко ротвайлера имат ИПО в Бг?? ама реално,не подарено

Има navar, има... Това ,че ти не знаеш не означава, че няма Качена снимка

User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#31 Guest_navar_*

Публикувано: 14 September 2012 - 08:26 AM

знам че има,попитах колко...отговорът "има,ама ти не знаеш" не ме удовлетворява..ако бях попитал "има ли" щеше да е перфектен,аз попитах "колко" и след като го задавам по този начин,явно си имам някаква идея за приблизителния брой,а след като питам колко са с реално такова,а не подарено,явно знам и други неща относно придобиването на заветния "китап"..
въпросът беше че се създава фалшив имидж на породата кане корсо,въз основа на наблюденията на някого,който никога не е отглеждал такова,а изказва мнение на база контактите си с две три кучета...и най интересното-опитва се да налага мнението си на хора които отглеждат такива животни,и твърдят друго..в общи линии нещо -ти на очите си ли ще вярваш или на мен..
което ме навежда на спомена за една експертна оценка на едно корсо,преди 3-4 години ,когато още нямаше клуб,или беше в началото на развитието си ,и не беше толкова модерна порода...та оценката беше-прекалено масивен...тогава се зачудих какво значи прекалено масивен,после видях първите клубни кучета внесени в БГ..е да,в сравнение с тях беше "прекалено масивен" няколко години по късно,се оказа че не нашия е бил прекалено масивен,съвсем наред си е бил..ама това пролича като се внесоха по качествени кучета..
но все тая-не ми хареса идеята да бъде разубеден кандидат стопанина на дадена порода,с измислени аргументи,от хора които никога не са отглеждали такова куче,а са виждали някъде,включително и по "авторитетните" български изложби-където обикновено има само едно във възрастова група,състезава се само със себе си и взима CAC,CACIB,BOB и тн..
и след това да препоръчаме порода ,която ние отглеждаме,развъждаме и продаваме ...
всъщност корсо си става за отглеждане в апартамент,за спорт в нормалния смисъл на думата,за излети и разходки,за съвместно съжителство с деца -куче като куче..нека не създаваме лош имидж на породата,като на ротвайлера -куче убиец да речем...и когато някой мисли различно от нас-да не го анатемосаме,само за да показваме колко сме компетентни и напред с материала..това към модератора на един друг подфорум,в който заради неговото поведение което ни демонстрира и тук,май вече никой не влиза..е ,за щастие тук не е модератор и не може да прави това ,което прави там ..
та към автора-ако сте решили да си вземете корсо-вземете го,всеки сам избира породата която му харесва..
п.п. и аз съм любител на ротвайлерите,но не убеждавам никого заобиколно в това че те са по по най,с идеята да му продам някое куче..както и другата препоръчана порода ...

#32 Потребителят е офлайн   marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 07:09 PM

Ей сега Навар ще го анатемосат и то с право. :ed_142:

#33 Guest_navar_*

Публикувано: 08 October 2012 - 02:12 PM

дреме му на Навар,да не е за сефте да го анатемосват..

#34 Потребителят е офлайн   Vessy cc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2012 - 03:32 PM

navar, много пъти съм искала да го напиша, но все съм се въздържала с риск да не е спам, ама сега ще го напиша!
Много ме кефиш, шапка ти свалям! :rc_036:

#35 Потребителят е офлайн   Labrador10 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 April 2013 - 09:04 AM

https://sites.google...ngdogs/calendar
тук може да се види работещо кане корсо за персонална защита

#36 Потребителят е офлайн   celevra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2014 - 06:09 AM

Показване на мнениетоfanciful, в 23 July 2012 - 11:24 AM, написа:

Здравейте!
Дано не греша, но мисля, че в България няма развъдници за Неаполитански мастиф и дог дьо Бордо.
Dogue de Bordeaux е една от най-капризните по отношение лакътна и тазобедрена дисплазия породи въобще, замислете се дали ви се рискува!
За мен по Вашите зададени критерии, най-много ви подхожда булмастиф. Голям, атлетичен, стабилен темперамент, относително здрави, има развъдници в България.
А, и късокосмест....
А ако сте склонни да направите компромис с дължината на косъма и да се сдобиете с най-милото плюшено създание на земята :wub: , вижте това:
https://www.facebook...60290530&type=1
и това:
http://forum.dog.bg/...0&#entry1058180
Успех!

Здравейте,не говорете глупости относно породата Дог от Бордо без дори да сте отгледали едно такова куче.Ако се вземе куче от лицензиран развъдник и се отгледа както трябва,кучето няма да има никакви проблеми.Ние имаме Дог от Бордо и нямаме никакви здравословни проблеми.На 11 месеца е и е млад шампион на България.А що се отнася за момчето което се чуди каква порода да си вземе.Млади хора сте,предполагам че имате деца.Дог от Бордо е най-подходящата порода за малки деца.Всички други изброени които му се предлагат не важат.Нашето куче го взехме на 4 месеца,когато моя син беше на 5 месеца и няма никакви проблеми.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#37 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 21 August 2014 - 11:27 AM

А Вие колко бордоса сте отгледали?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2014 - 12:04 PM

Показване на мнениетоcelevra, в 21 August 2014 - 06:09 AM, написа:

...Ако се вземе куче от лицензиран развъдник и се отгледа както трябва,кучето няма да има никакви проблеми.

ХО - ХО!

На 11 месеца е и е млад шампион на България...

ХО - ХО - ХО

...Дог от Бордо е най-подходящата порода за малки деца...Всички други изброени които му се предлагат не важат.

ХО - ХО - ХО - ХО
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#39 Потребителят е офлайн   celevra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2014 - 06:19 AM

Отгледал съм един Бордос и съм го направил шампион на България.Вие да не сте отгледали повече Бордоси?А пък на този където нищо не може да каже а само хо хо хо.Нещо не вярно ли има в това което съм казал?Даже съм сигурен че някои от вас не са виждали истински Бордос на живо,но пък иначе изказвате мнение.

#40 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 August 2014 - 10:04 AM

Т.е се опитвате да ни убедите,че на базата на 1 куче правим gенерално обоbщение за цялата порода?
А от другите посочени породи отглеждали ли сте?
Не целя спор,просто е ясно че всеки ще защитава породата,която отглежда.
Относно това,че кучето Ви е шампион на БГ супер,но нали не е единственото дето е шампион на БГ :)
И от други породи кучетата също стават шампиони нали ?:)
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни