Dog.bg Форуми : Папиломатоза - що е то?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Папиломатоза - що е то?

#41 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 July 2008 - 06:10 PM

Заболяването минава от самосебе си. Зависи от животното, колко време ще отнеме.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   Kira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Great Dane
Публикувано: 04 April 2009 - 03:14 PM

Показване на мнениетоHusky Lara, в Jul 8 2008, 04:46 PM, написа:

Ние също се преборихме с папиломите преди време.
Отидохме на лекар, казаха ни, че могат да ги махнат само оперативно, с пълна упойка и че кучо може да не събуди след упойката. Отказахме.
Тук при нас автоваксина не се практикува.
Остана да и подсилим организма, витамини и силна храна. В повечето случаи папиломите се самоизлекуват, но при нас се задържаха дълго .. около 2 месеца.
Прочетохме в един руски форум за лечение с туяоил (Thuja oil), след точно 7 дена мазане по 2 пъти на ден, всички до една се скриха.

Здравейте,имам немско догче на 7 мес. От няк. дена забеляах такова образование,едно..Вет Д-р. каза-папилома-операция.Добре че се разрових тук и прочетох за вас.Туяойла във вет. аптеки ли е или хуманите? Предварително,благодаря!

#43 Потребителят е офлайн   maria_iv76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2009 - 08:21 AM

Да споделя моя скромен опит за това заболяване!Като ми дадоха моето куче забелязах тези образуваия в устата!Много се притесних,защото ветринарният ми лекар беше категоричен,че ще се излекуват единствено с операция!Бяха над 15 доста големи и излизаха и нови!По съвет на Др.Коко и bushkata прочетох всичко по темата тук и накарах моя вет на моя отговорност да разрани 2-3 от по-големите папиломи!Е сега 1 седмица след това те са наполовина и малкото останали са съвсем малки и почти изсъхнали! :af_089: Ох...отървахме операцията!Благодаря,че ви има!

#44 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2009 - 01:17 AM

Ако вашият лекар направи автоваксина папиломите минават много бързо. Така или иначе и сами си минават след време.

#45 Потребителят е офлайн   Kira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Great Dane
Публикувано: 26 May 2009 - 10:16 AM

Много благодаря за всички отговори !
:vb_024:

#46 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2009 - 01:16 PM

Сега разбирам как се казват тези образувания. Преди около два месеца едното ми куче, което сега е на година и 4 месеца му се появи на устната отвън и едно отвътре. Показах го на стопанина на едно от кучетата, с които играят всеки ден и той каза, че и техния има (хсъки на почти 2 години). Сподели, че една немска овчарка пак от нашата глутница имала и вета казал ако не падне само ще го върже с конче и ще изсъхне и ще падне и че не е страшно. На кучето ми му мина, но пък на малкия(на 7 месеца) му се появиха две на сгъвката на устните. Преди около десетина дни едното падна и няколко дни по-късно и другото. Хранят се със силна храна и двамата, и са в отлично здраве. Не мисля, че при нас проблема е в имунитета, а по-скоро след като е заразно са се заразили от другите кучета. Когато се събираме глутницата вечер задължително като идва някое от кучетата всички се втурват и го посрещат с целувки по устата :fl_153:
След като вече нямат има ли вероятност отново да се появят или вече са с изграден имунитет?

#47 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 06:06 AM

Здравейте,на кучето ми излезе такова образование някаде преди около 45 дена,в началото беше като пъпчица и постепенно взе да нараства,докторът го видя и каза че е папилома вирус,каза да не го пипам и че ще изчезне от самосебе си,или да го надраскам с бръснарско ножче докато пусне малко кръв,каза че не било заразно,нито опасно за други кучета,или хора,а вчера един друг доктор ми каза,че папиломата била силно заразна,че се предавала лесно по куетата,както и при хората и че е много опасна,при жените примерно се образувало рак на матката и подобни сериозни обвинения към папиломата,искам да попитам вярно ли е това,как се е заразило моето куче и какъв е най добрия метод за лекуване,онзи ден надрасках образуванието му,докато пусна малко кръв,както ми казаха,мога ли да имам контакт с кучето,опасно ли е
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2010 - 08:08 PM

Едно от кучетата за които се грижа се обзаведе с папиломи.Не знам как не съм забелязала като са били по-малко,или пък растат много бързо тия неща...
Факт е че ги видя лекаря при кастрацията,но не направи нищо(в смисъл да ги разрани).Кучето е бездомно и прясно кастрирано ,младо- на 8 месеца, не се е разгонвало.В голяма чуденка съм какво да правя.Почти се навих да откъсна една от по-малките папиломки ,ако това ще помогне...но искам да попитам първо дали е много болезнено за кучето и дали няма да кърви много?Искам да съм подготвена и да съм сигурна първо че това наистина са папиломи ?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2010 - 09:22 AM

Папилома при жените се предава по полов път,лечението ги овладява бързо,след като с напипване пациентът ги е усетил в областта на гениталиите.Не се притеснявайте излишно.Дали боли при откъсване-при хората не боли,за кучетата-мисля,че едва ли ще го усетят или направят на проблем.Или ги вържете,за да изсъхнат и паднат от самосебе си.Липсата на болка тогава е гарантирана.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#50 Потребителят е офлайн   Sanddo Икона

Публикувано: 19 December 2011 - 05:59 PM

Здравейте! Искам да попитам нещо, свързано с папиломатозата. Имам куче пинчер на почти 9 месеца. Преди малко бях на ветеринар и ми казаха, че това е тумор, който трябва да с еотстрани оперативно. Много се уплаших! Сега прочетох тък какво сте писали и реших, че не е толкова сериозно, но все пак ме е страх. Папилозата на кучето ми е отстрани на коремчето, на около 3 пръста от пъпчето му. Много Ви моля да ме успокоите по някакъв начин, защото много ме е страх за него.

#51 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 December 2011 - 06:06 PM

Може и да не е папиломатоза и лекаря да е прав.
Ако е доверен и изпитан лекар няма защо да се притеснявате. Кучето е младо, при правилно доизрана упойка не би трябвало да има проблем.

И все пак аз бих търсила и второ мнение.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#52 Потребителят е офлайн   scatter Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2012 - 07:23 AM

Преди 10 години имах немска овчарка, която намерих на улицата /на около 3 години/. Изведнъж по лигавицата на устата, по носа, даже и около очите започнаха да се появяват гроздове от папиломи. Правих доста консултации, от които повечето не ме задоволиха /нищо не говореха за положителен изход/. Един случаен човек с много опит ми каза да пробвам следното лечение: връзвам с хирургичен конец "майката" /едва ли при такова изобилие от папиломи можеш да разбереш коя е майката/, но най-достъпнното голямо образувание. Приготвям си смес от свинска мас и салицил на прах и мажа по няколко пъти дневно. Резултатът беше невероятен!!! За около 4-5 дни всичко изчезна!!!!

#53 Потребителят е офлайн   PHILIPOPOLIS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:irish wolfhounds
Публикувано: 21 March 2013 - 10:50 PM

Намерих темата ,защото до сега плаках ,че намерих рак/ така си мислех / на вълкодава ми Конан , той има такива две между зъбите едното е по голямо от преди седмица ,,,, от вътрешната страна на бърните има розови първоначални разраствания-нарушения ,,,, папиломатозата мисля че се е развила в последствие на хронично разраняване на долния венец вдясно ,защото гопният як зъб се затваря в меката част , мирише му устата редовно ,,, ту се оправя ту разранява ,,, кучето е 6 ст годишно точно не е боледувало ,няма температура , утре ще го заведа чак при моят ветеринар
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS -IRISHWOLFHOUND KENNEL /BG

#54 Потребителят е офлайн   castaneda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2013 - 02:02 PM

На моето куче му излезе папилома ( според лекуващия лекар) на единия клепач и забелязвам, че в последно време нараства. Нейният ветеринар отказа да я оперира, защото е възрастна и ще се наложи упойка. Не знам до какви размери може да нарастне и се чудя дали има и други начини за лечение. Някой има ли опит с подобен случай?

#55 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 27 March 2013 - 02:39 PM

Тази папилома на клепача е друга, не като тези, за които се говори в тази тема. Но... Имахме 2 пъти такова нещо на клепачите на моето куче. Първия път беше млада, оперираха я. Втория път беше вече по-възрастна, направихме изследвания, кръв, урина, сърце, всичко. Нямаше проблеми, упоихме я, оперираха я. Ако на изследвания не се покаже проблем и сърцето изглежда добре, дори и възрастни животни се упояват без проблеми.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#56 Потребителят е офлайн   castaneda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2013 - 11:11 AM

Благодаря за отговора! Докторът ми твърди, че не е нищо страшно ( образуванието) и само ако се уголеми прекомерно, ще я оперира. Засега все още не и пречи, но обмислям вариантите ( явно оперативният метод е единствен).

#57 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 30 March 2013 - 12:56 PM

Нок на 5-6 год днес сутринта забелязах на долната устна малка папиломка.По принцип кучето е много болнаво и въпреки,че се храни с висок клас храна и взима добавки за подсилване е със слаб имунитет и често боледува.
Изчетох цялата тема и се чудя какво да направя,дали ще изчезне тая гадост от само себе си или пък ще вземе да расте.
Страх ме е да я разраня или късам.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   castaneda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2013 - 08:30 AM

Мисля си, че подсилвайки имунитета на кучето може и да изчезнат или поне да не се уголемяват. На моята пак ще и взема едни специални ( и скъпи) витамини, но пък са най-добрите, които съм пробвала. Тази папилома на клепача може и да не е от същия вид като тези по устата, но и в двата случая повишаване на имунитета ще помогне.

#59 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 April 2013 - 11:45 AM

Аз давам БИС на МВП.Ти какви даваш?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   castaneda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2013 - 04:17 PM

Същото давам и аз! За мен са най-добрите, декември и половината януари и давах и сега ще и направя един по-дълъг курс.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни