- (25 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Измамник в животновъдна ферма
Публикувано: 25 July 2012 - 11:20 AM
изключително ми е неприятно да пиша по този повод. Не знам дали е правилното място и тема. Дори не знам как да я озаглавя.... Сега ще ви разкажа какво се случи.
Потресена съм! Преди 2 седмици си избрах кученце от обява. Много се зарадвах, защото освен всичко пишеше, че е от София и щеше да ми бъде лесно да го взема. Когато се обадих на посочения телефон се оказа че кученцето не е в София а във Варна.От там се започна. Аз много държах на породата и изместих дори хора, които са проявили интерес към него. Още на следващия ден изпратих капаро за кученцето. Той уж щеше да ми го праща, но не го прати! Каза, че го е завел не ветеринар да му сложат втората ваксина и да му направи паспорт и чип, за това нещо ми поиска още 70 лв. Аз се съгласих, защото така или иначе и аз трябваше да го направя. Ветеринарът казал, че кученцето не трябва да пътува.Затова се разбрахме да ми го прати след седмица. Е, прати ми го преди 2 дни. Кученцето пристигна в клетка в багажника на автобус, почти умряло от страх. Не можах да го огледам понеже беше 23:40. Кученцето беше много уплашено и го гушках през целия път до вкъщи. Когато се прибрахме реших да го изкъпя, защото много миришеше, но видях че е нахапано ЗВЕРСКИ по вратлето. Реших да не го къпя за да не му стане нещо. На сутринта го заведох на ветеринар, защото освен раните кученцето видимо не беше добре(топъл нос, кървясали очи и т.н.). При прегледа се оказа,че има гъбички, защото раната не е третирана по никакъв начин. Освен това има краста в ушите. За да го почистят и да му сложат нужната инжекция аз платих 74 лв и 10 ст. Предстоят му още две такива процедури. Помолих да проверят дали има чип, но такъв нямаше... На паспорта обаче лепенка има. Освен всичко останало кученцето е на повече от 3 месеца (може би 5-6 месеца), защото има тестиси и постоянни зъбки. Кученцето е недохранено видимо, защото е много под нормата за тегло. Явно, че не са го хранили за да изглежда по-малко. То дори не е свикнало да яде и яде и пие само от шепата ми. Може би ще се зачудите защо съм взела такова куче... На обявата не е била реална снимката. Сега дори се съмнявам , че нещо в този паспорт е истина.Опитах се да се свържа с човека за да ми каже какво се е случвало, а той естествено не ми дигна. Не знам какво да правя с ваксините, но сега те са малък проблем... след като се оправи ще мисля и за тях.
Не ме разбирайте погрешно. Тук не става въпрос за пари. Кученцето е третирано ужасно. Страх го е да мръдна. Радвам се, че го взех да го спася, кои знае какво щеше да му се случи !? Реших да напиша това за да знаете (хората, които мислят да си взимат домашен любимец) - НЕ ГО ВЗИМАЙТЕ ОТ ТАМ!!!! Намира се в близост до Варна , село Пастир. Казва се ''животновъдна ферма" Г. Иванов. Това са номерата :0897882588 ; 0898 557111; 0897882666; 0887146130. Това са всичките, които имам. Ако ги видите някъде, не звънете, няма смисъл! Ще останете излъгани. На някои от номерата отговарят и жени. Това е адреса на лекаря фалшифицирал паспорта : Д-Р СТАНКОВ, НИКОЛАЙ Варна 9000, ул. С. Радулов 10, тел. 052222870, ако изобщо е истински. Надявам се все пак някой да прочете това и да бъдат избегнати случаи като моя! А на снимката е моето малко съкровище Хектор. Поздрави!!!
Публикувано: 25 July 2012 - 11:37 AM
Публикувано: 25 July 2012 - 11:46 AM
Публикувано: 25 July 2012 - 01:35 PM
P.S. Бързо проучване в Google води до тук - *****
Явно господинът е поредния, който търгува с всякакви породи.
На мен друго ми е чудно... Как така на държавата не и е интересно какви са доходите на този човек, къде са данъците, къде са документите за продажба, откъде и как се внасят въпросните животни?
Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!
Публикувано: 25 July 2012 - 02:03 PM
Публикувано: 25 July 2012 - 11:14 PM
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 July 2012 - 11:52 PM
Повечето ми клиенти са недоволни обаче. Не съм стъпвала там от години и условията не са се променили.
Истината е ,че не зная кой ме е обслужил тези 2 пъти.Има и някакви млади лекари.
Като цяло винаги се чудя защо този форум го намират хората след като вече си вземат куче,а не преди.
Българина покпката на кола,телевизор,пералня проучва с месеци,а куче купува без да се информира от къде се взима куче и от къде НЕ.
тЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА ОЩЕ ПОВЕЧЕ щом имате печат и подпис в паспорта от ветеринарния лекар.
Дано е здрава животинката
Публикувано: 26 July 2012 - 12:17 AM
http://www.kuchetabg...D0%B5-news.html
Публикувано: 26 July 2012 - 07:30 AM
zhel, в 26 July 2012 - 12:17 AM, написа:
http://www.kuchetabg...D0%B5-news.html
О, да той има какви ли не обяви навсякъде. Дори папагали продава. Аз обявата я намерих в продавалник, но вече я няма и съжалявам, че не запазих линка на потребителя. Писала съм на много места и се надявам някой да се отзове.
Публикувано: 26 July 2012 - 07:36 AM
Публикувано: 26 July 2012 - 09:26 AM
YaninaNedyalkova, в 26 July 2012 - 07:36 AM, написа:
"развъдник за КУЧЕТА разпродава женски кучета майки с малки и БРЕМЕННИ, цени 200 до 500лв, различни породи : БУЛДОГ-200лв, ХЪСКИ-100лв, БОКСЕР-200лв, ДАКЕЛ-150лв, ЯГДТЕРИЕР-150лв, НЕМСКИ ОВЧАРКИ-200лв, МОПС-500, ДЖАК РЪСЕЛ-300лв, ШИ ТСУ-300лв, ПЕКИНЕЗ-200лв, КокерШпаньол-150лв, ЛовниГончета-250лв, БУЛТЕРИЕР-500лв, ГолдънРетривър-150лв, ШАР-ПЕЙ-250лв, ЧауЧау-400лв, ШНАУЦЕРИ Ризен, Мител и Цверг-200/300лв. и др. породи. Тел. 0898 448222 ,,, 052 616450. "
Така-така - всеки уважаващ себе си развъдчик гледа да се отърве от женските си кучета, от бременните и от майките с малките.
Не мога да коментирам другите цени, ама шнауцери за по 200-300 и джак ръсели -300, па и каквото и да е породисто куче, при това годно за разплод - от 200 до 500 лв -някак си...
Друго не разбирам аз - Хората е ясно, че масово не знаят що е то родословие и за какво им е таз "скъпа" хартийка (и аз не знаех до преди година и половина и не ми е хрумвало дори да прочета), ама като гледат, че за кученце от дадена порода - на едно място цената е 600 евра а на друго 200 лв (примерно) - как си обясняват разликата. То и на пазара като отидеш - на едната сергия -розови домати от 4 лева, а на другата - ферментирали -за лютеница - от 50 стотинки - там се замисляш.. А животинката не е за един ден - да се посмачка, да позагние и да я метнеш в кофата..
YaninaNedyalkova, много жалко, че ви се случват такива неща. Но кученцето изгледа сладко - пожелавам ви бързо да се оправи и много да ви радва.
- (25 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »