Измамник в животновъдна ферма
Публикувано: 31 July 2012 - 10:25 PM
На 20 си взехте ротвайлер и го определихте по "петна"?
Аз знам как свършват тези сълзливо-сополиви истории: като забременее жената - кучето най-често е аут.
Най-често така свършва.
Рано сте си взели куче, уверявам ви, много рано, защото не на едно ротвайлероподобно съм търсила дом, и някои от тях, харизани, просто загинаха преди да им помогна. Същото мога да ви кажа и за други породоподобни.
Вие сега се кълнете че НИКОГА ама НИКОГА лично вие няма да изоставете това миличко-кученце и ще му се кълнете в пълна вярност.
Обаче аз виждам това което става по улиците - изи ком, изи гоу. Вече хората се разбиха на породни помощни команди за породоподобните да им търсят на животните нови стопани.
Защото животните са били взети необмислено от много млади хора, които не са предполагали че кучето ще живее с тях поне 10 години, през които те ще имат деца, възможно ще се местят в друг град или държава или ще случат на партньор който ще отказва да присъства на корекция при инструктор при взаимна враждебност.
За да няма утре отново омръзналите постинги "Ох, ах, тук едни хора подаряват куче щото жената ражда, детето имало алергия, вече не могат да го отглеждат, щото ще се местят в друга държава, кучето не се разбира с някой член от семейството"
Защото АМАН!!!!!!!!!!
Всеки, като теб, се е кълнял че няма да изостави кучето си. Защо тогава толкова много ги има за задомяване?
Изи ком, изи гоу.
Помисли си кого упрекваш.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 31 July 2012 - 10:26 PM
Янина, гледайте си "породистото" куче и се молете да е здраво. Молете се майка му да не ражда на всяко разгонване, молете се братята и сестрите му да не са вече умрели по пътя до магазините в багажниците на автобуси.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 31 July 2012 - 10:42 PM
Цитат
От комплексари ти е писнало, казваш. Пък на мене ми е писнало от въздухари и сноби.
И не, не ни е скучно. Имаме си друга работа - включително и тази, да се опитваме да се преборим с последиците от това, което ти дори не разбираш, че си подкрепила.
Хората се опитаха добронамерено да ти посочат, къде е грешката. Вместо да се опиташ да разбереш, ти ръсиш обиди и квалификации - показателно за нивото ти.
Е, гордей си се с "породистото" си куче, което си си поръчала, без да видиш предварително и са ти доставили като колет. Но не ни занимавай с терзанията си, щом не желаеш да чуеш друго мнение.

Публикувано: 31 July 2012 - 10:46 PM
Публикувано: 31 July 2012 - 10:54 PM
Persona Grata, в 31 July 2012 - 08:41 PM, написа:
Еееее, ай ся, и аз правя много кривописни грешки.
:-)))))))))))

Публикувано: 31 July 2012 - 11:09 PM
Furia_S, в 31 July 2012 - 10:54 PM, написа:
Споко, други държат първенството по правописни грешки

Публикувано: 31 July 2012 - 11:15 PM
Дори в българския нет навлязоха подобни съкращения. така че не толкова кривописа гледам, колкото смисъла на написаното.
Макар че ми пречи този техен жаргон с цифри и чертички. От друга страна - щом го владея, защо да не се възползвам:-)
Относно понятието помияр - аз наричам кучето ми "помияр такъв", лигльо нещастен, ще те убия, ела тука бързо да те нагнява и изобщо с други неприлични думи.
Тъй че не я ръфайте момичето задето не се изказала подходящо - просто да й е, на двайсет години е само.

Публикувано: 31 July 2012 - 11:27 PM

Тя иначе обичала животните,ама такива помиярчета не щяла видиш ли..то да се смееш ли да плачеш ли!?Петна си имало нейното,ми то мойто си има червен цвят ама на...Колкото и да се заблуждава и нейното куче спада към така мразените от нея помиярчета,ама нали си има петна,никой няма да разбере сигурно.Сиктир от такива хора ''обичащи животните''

Публикувано: 31 July 2012 - 11:34 PM
Мое мнение е че на такива момиченца, студентки и т.н. трябва да им се отнеме право да си взимат кучета за без пари от ферми или от махленски скачки. А за целта не трябва да осъждаме купувачи, а би било редно да се премахне първопричината.
Да се забрани със закон подобна дейност извън кинологически структори развъждане и продажба на кученцата само с един ветеринарен паспорт, който не се знае колко е валиден.

Публикувано: 01 August 2012 - 07:09 AM

Публикувано: 01 August 2012 - 07:29 AM
YaninaNedyalkova, в 01 August 2012 - 07:09 AM, написа:

Момиче, вземи се спри! Кой и къде парадира с финансово състояние? Ти откъде знаеш какво е коствало на всеки от нас да има куче от любимата порода? От какво се лишава всеки, за да получи кучето му най-добрата грижа?
И да, някои неща в живота са скъпи, затова и си ги позволяват хора с определено финансово състояние. Купувайки си куче от борсаджията си далеко от купуването на истински кавалер, което, може би, ще ти стане ясно с времето.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 01 August 2012 - 07:36 AM
Ако искаме да предотвратим това,не е достатъчно само да пишем във форума,а да се подават сигнали към институциите и да се борим за забрана да се продават животни в зоомагазините /без доказан произход /.
Има много изгорели "клиенти" на зооборси,зоомагазини и ферми за животни...
Нека се обединим и да се борим с ефективни средства,а не с празни приказки и писания.
Всеки е силен зад клавиатурата /когато е инкогнито /,а няма налични никакви действия - характерна черта за Българина...
Като ще е борба,да е срещу истинските виновници,а не срещу пострадалите хорица . Света е пълен с измамници.Не всеки може да е информиран за всичко...
Публикувано: 01 August 2012 - 07:47 AM
Цитат
И ако утре - да не дава Господ! - животното се разболее или му се случи нещо а за животоспасяващата операция ще трябва да извади сериозна трицифрена сума - сериозна казвам, не 100 лева, а около 500 да речем...
Какво правим тогава? Ще му кажем на кучето "Аз те взех да те обичам, не мога да си позволя да ти помогна, мъчи се?".
Това е безотговорно, хора.

Публикувано: 01 August 2012 - 07:55 AM
Това е горчивата истина-70 , 80 % от бг развъдниците не струват.
Fanciful го каза кой трябва да бъде пътя :
"Аз не смятам, че сме "добри" и "лоши" . Всички искаме хубави здрави кучета и липса на бездомничета по улиците, в най-широк смисъл.
Има един не особено лесен път, наречен " законодателни инициативи". Това биха могли да опитат клубове, сдружения и фондации, стига да има истинско желание и инициативност. Необходимо е да се организират срещи с депутати, за да се обясни, и , надявам се да стане възможно, предприемането на законови действия за забрана на подобни борси. Може би вече са правени подобни опити, но, аз, за съжаление, нямам информация.
За мен това е пътят.
Желая на кученцето на госпожицата да се възстанови и укрепне."
Работете за затварянето на тези борси.Клубовете да засилят контрола си върху развъдниците.И които развъжда без да е изпълнил условията на клуба да изхвърча и да се затваря.
Работете върху проблема преди да се е появил.Със сигурност е труден и не лек път , но не и невъзможен.Просто топката е в ръцете на развъдчиците и клубовете.
След като направите горните стъпки вече може да претендирате кой колко чел и какви изводи си е направил!

Машина ... не човек ... бензин ... не кръв ... двигател ... а не сърце ... !!! "Газ до края и душата в рая"