Dog.bg Форуми : Измамник в животновъдна ферма

Към съдържанието

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Измамник в животновъдна ферма Оцени темата: -----

#141 Потребителят е офлайн   YaninaNedyalkova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 July 2012 - 10:09 PM

Мислех, че тук има малко по-интелигентни хора.... :ea_103:

#142 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 31 July 2012 - 10:25 PM

YaninaNedyalkova

На 20 си взехте ротвайлер и го определихте по "петна"?
Аз знам как свършват тези сълзливо-сополиви истории: като забременее жената - кучето най-често е аут.
Най-често така свършва.

Рано сте си взели куче, уверявам ви, много рано, защото не на едно ротвайлероподобно съм търсила дом, и някои от тях, харизани, просто загинаха преди да им помогна. Същото мога да ви кажа и за други породоподобни.

Вие сега се кълнете че НИКОГА ама НИКОГА лично вие няма да изоставете това миличко-кученце и ще му се кълнете в пълна вярност.

Обаче аз виждам това което става по улиците - изи ком, изи гоу. Вече хората се разбиха на породни помощни команди за породоподобните да им търсят на животните нови стопани.

Защото животните са били взети необмислено от много млади хора, които не са предполагали че кучето ще живее с тях поне 10 години, през които те ще имат деца, възможно ще се местят в друг град или държава или ще случат на партньор който ще отказва да присъства на корекция при инструктор при взаимна враждебност.

За да няма утре отново омръзналите постинги "Ох, ах, тук едни хора подаряват куче щото жената ражда, детето имало алергия, вече не могат да го отглеждат, щото ще се местят в друга държава, кучето не се разбира с някой член от семейството"

Защото АМАН!!!!!!!!!!
Всеки, като теб, се е кълнял че няма да изостави кучето си. Защо тогава толкова много ги има за задомяване?

Изи ком, изи гоу.
Помисли си кого упрекваш.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#143 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2012 - 10:26 PM

Аз, пък си мислех, че в този форум има повече хора, които обичат кучетата изобщо, включително и "пумиарче такова".

Янина, гледайте си "породистото" куче и се молете да е здраво. Молете се майка му да не ражда на всяко разгонване, молете се братята и сестрите му да не са вече умрели по пътя до магазините в багажниците на автобуси.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#144 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2012 - 10:28 PM

Прочетете написаното в темите, които са Ви дали и не купувайте кучето си от тези търгаши!
User's Signature

www.liebern.com

#145 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2012 - 10:30 PM

Показване на мнениетоYaninaNedyalkova, в 31 July 2012 - 10:08 PM, написа:

Ами аз куче от приют не искам.Някакво пумиарче такова....

Яяяаааа, по-полека с изразните средства! Тая думичка "пУмиАрче" в университета ли си я научила?

#146 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 31 July 2012 - 10:37 PM

Показване на мнениетоdile, в 31 July 2012 - 08:30 PM, написа:

Яяяаааа, по-полека с изразните средства! Тая думичка "пУмиАрче" в университета ли си я научила?

Що бре? Аз мой от зоомагазин го наричам помияр кат ма ядоса:-))))))))
User's Signature

#147 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2012 - 10:41 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 31 July 2012 - 10:37 PM, написа:

Помияр да, но пУмиАр ... :ab_041: :ae_085:
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 31 July 2012 - 10:42 PM

Цитат

Писна ми от комплексари. Хубаво си начесахте пръстите на мой груб. Нямате ли си друга работа бе, хора? Толкова ли ви е скучно? Това е, нямам какво повече да ви кажа.

От комплексари ти е писнало, казваш. Пък на мене ми е писнало от въздухари и сноби.
И не, не ни е скучно. Имаме си друга работа - включително и тази, да се опитваме да се преборим с последиците от това, което ти дори не разбираш, че си подкрепила.
Хората се опитаха добронамерено да ти посочат, къде е грешката. Вместо да се опиташ да разбереш, ти ръсиш обиди и квалификации - показателно за нивото ти.
Е, гордей си се с "породистото" си куче, което си си поръчала, без да видиш предварително и са ти доставили като колет. Но не ни занимавай с терзанията си, щом не желаеш да чуеш друго мнение.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#149 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2012 - 10:46 PM

:db_046:
на майтап и аз им викам плъхчо, щурчо и *сЕкак....Имах предвид злобата, която Янинчето влага в изказването си въобще

#150 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2012 - 10:54 PM

Показване на мнениетоPersona Grata, в 31 July 2012 - 08:41 PM, написа:

Еееее, ай ся, и аз правя много кривописни грешки.
:-)))))))))))
User's Signature

#151 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2012 - 11:09 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 31 July 2012 - 10:54 PM, написа:

Показване на мнениетоPersona Grata, в 31 July 2012 - 08:41 PM, написа:

Еееее, ай ся, и аз правя много кривописни грешки.
:-)))))))))))

Споко, други държат първенството по правописни грешки :db_046:

#152 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2012 - 11:15 PM

Те децата сега във Фейсбука и други социални мрежи пишат Ч чрез 4 и шт чрез 6.
Дори в българския нет навлязоха подобни съкращения. така че не толкова кривописа гледам, колкото смисъла на написаното.
Макар че ми пречи този техен жаргон с цифри и чертички. От друга страна - щом го владея, защо да не се възползвам:-)

Относно понятието помияр - аз наричам кучето ми "помияр такъв", лигльо нещастен, ще те убия, ела тука бързо да те нагнява и изобщо с други неприлични думи.
Тъй че не я ръфайте момичето задето не се изказала подходящо - просто да й е, на двайсет години е само.
User's Signature

#153 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2012 - 11:19 PM

аз бившия как го наричам... :wb_052: :wc_055: , ама той не знае, де, в противен случай щях да пиша от травматологията....на екстензия. :ab_041:
Няма значение, де..., отплеснах се... :wf_039:

#154 Потребителят е офлайн   pinkdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2012 - 11:27 PM

Е то всички си ги наричаме някак понякога,ама всички знаем какво точно имаше предвид госпожата и съвсем не беше грешка на езика :eg_033:
Тя иначе обичала животните,ама такива помиярчета не щяла видиш ли..то да се смееш ли да плачеш ли!?Петна си имало нейното,ми то мойто си има червен цвят ама на...Колкото и да се заблуждава и нейното куче спада към така мразените от нея помиярчета,ама нали си има петна,никой няма да разбере сигурно.Сиктир от такива хора ''обичащи животните'' :zz_020:

#155 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2012 - 11:34 PM

Добре...сега по темата и без майтап. Момичето иска да вземе куче определена порода но не от приют. Добре, не иска животно с неизвестна наследственост а иска кученце от бебе да си го отгледа.

Мое мнение е че на такива момиченца, студентки и т.н. трябва да им се отнеме право да си взимат кучета за без пари от ферми или от махленски скачки. А за целта не трябва да осъждаме купувачи, а би било редно да се премахне първопричината.
Да се забрани със закон подобна дейност извън кинологически структори развъждане и продажба на кученцата само с един ветеринарен паспорт, който не се знае колко е валиден.
User's Signature

#156 Потребителят е офлайн   YaninaNedyalkova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2012 - 07:09 AM

Не съм си взела ротвайлер, взех си кавалер. Ротвайлера е първото ни куче. Дадох пример с него. За пУмиарчето, извинявам се- грешка, на всеки се случва! Писах по този начин, защото ме ядосахте с нападките си. Преди това държах добрия тон. И още нещо аз не знаех що за човек е тоя (моя грешка). Ама сега какво да направя?Не всеки има това финансово състояние, с което Вие така парадирате! :md_064:

#157 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2012 - 07:29 AM

Показване на мнениетоYaninaNedyalkova, в 01 August 2012 - 07:09 AM, написа:

Не всеки има това финансово състояние, с което Вие така парадирате! :md_064:

Момиче, вземи се спри! Кой и къде парадира с финансово състояние? Ти откъде знаеш какво е коствало на всеки от нас да има куче от любимата порода? От какво се лишава всеки, за да получи кучето му най-добрата грижа?
И да, някои неща в живота са скъпи, затова и си ги позволяват хора с определено финансово състояние. Купувайки си куче от борсаджията си далеко от купуването на истински кавалер, което, може би, ще ти стане ясно с времето.
User's Signature

www.liebern.com

#158 Потребителят е офлайн   MagDeIv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2012 - 07:36 AM

"Да пазим и развиваме породите" не означава да се напада всеки сгрешил човек,който поради неинформираността си,си е закупил по-евтино куче - от зоомагазин.После някои ги изоставали...Ами има доста деца по социалните домове - хора се изоставят , но кой се бори реално против това . Изкарахте момичето виновно в углавно престъпление ... Някои ядат сирене от 10лв/кг.,но някой си купува и от 4лв/кг,друг може да си позволи само извара. Всеки иска Ферари,но кара Опел,Голф...Студентка,ограничени доходи - за това е имала парички,такова кученце си е купила.Дори и само да прилича на Кавалерче,тя си го обича - влюбваш се в животинката и си сляп за подробностите - искаш го - купуваш го и го обичаш истински.Не я нападайте,а и помогнете да накаже търгаша !!!
Ако искаме да предотвратим това,не е достатъчно само да пишем във форума,а да се подават сигнали към институциите и да се борим за забрана да се продават животни в зоомагазините /без доказан произход /.
Има много изгорели "клиенти" на зооборси,зоомагазини и ферми за животни...
Нека се обединим и да се борим с ефективни средства,а не с празни приказки и писания.
Всеки е силен зад клавиатурата /когато е инкогнито /,а няма налични никакви действия - характерна черта за Българина...
Като ще е борба,да е срещу истинските виновници,а не срещу пострадалите хорица . Света е пълен с измамници.Не всеки може да е информиран за всичко...

#159 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2012 - 07:47 AM

Цитат

Студентка,ограничени доходи - за това е имала парички,такова кученце си е купила.

И ако утре - да не дава Господ! - животното се разболее или му се случи нещо а за животоспасяващата операция ще трябва да извади сериозна трицифрена сума - сериозна казвам, не 100 лева, а около 500 да речем...

Какво правим тогава? Ще му кажем на кучето "Аз те взех да те обичам, не мога да си позволя да ти помогна, мъчи се?".

Това е безотговорно, хора.
User's Signature

#160 Потребителят е офлайн   Dzveru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2012 - 07:55 AM

Persona Grata продължавайте да си мислите , че сте велика и българските развъдчици са номер едно.Купувайте си титлите там на изложбите , развъждайте си животните без да правите необходимите изследвания.Бълвайте си животни с наследствени заболявания от тея "любителски елитни развъдници".И след това скачайте по 2 метра ако щете , като някой като мен ви каже истината.
Това е горчивата истина-70 , 80 % от бг развъдниците не струват.
Fanciful го каза кой трябва да бъде пътя :
"Аз не смятам, че сме "добри" и "лоши" . Всички искаме хубави здрави кучета и липса на бездомничета по улиците, в най-широк смисъл.
Има един не особено лесен път, наречен " законодателни инициативи". Това биха могли да опитат клубове, сдружения и фондации, стига да има истинско желание и инициативност. Необходимо е да се организират срещи с депутати, за да се обясни, и , надявам се да стане възможно, предприемането на законови действия за забрана на подобни борси. Може би вече са правени подобни опити, но, аз, за съжаление, нямам информация.

За мен това е пътят.
Желая на кученцето на госпожицата да се възстанови и укрепне."
Работете за затварянето на тези борси.Клубовете да засилят контрола си върху развъдниците.И които развъжда без да е изпълнил условията на клуба да изхвърча и да се затваря.
Работете върху проблема преди да се е появил.Със сигурност е труден и не лек път , но не и невъзможен.Просто топката е в ръцете на развъдчиците и клубовете.
След като направите горните стъпки вече може да претендирате кой колко чел и какви изводи си е направил!
User's Signature

Машина ... не човек ... бензин ... не кръв ... двигател ... а не сърце ... !!! "Газ до края и душата в рая"

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни