Dog.bg Форуми : Измамник в животновъдна ферма

Към съдържанието

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Измамник в животновъдна ферма Оцени темата: -----

#421 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 30 August 2012 - 03:46 PM

За мен лично е грешно насажданото мнение,че родословието е някакво плацебо за всичко.Моля ви се и родословните кучета боледуват. Всеки като каже че му е болно кучето първо се пита има ли родословие.Няма логика!!!! След като човек предава кученцето в ръцете на новите му стопани следват правилно хранене,двигателен режим,социализация-тези неща не ги прави родословието.
Пак ще защитя позицията,че посредник-консултанта не виждам по каквъв начин ще ми навреди на мен.Дали човекът е дошъл при мен пратен от Навар,бай Хасан или ме намерил в интернет разлика има ли?Не мисля,че това може по някакъв начин да промени моята преценка за него.

#422 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 August 2012 - 03:55 PM

А по повод на това:

Цитат

Даже по високите етажи на свидната бг кинология има такива Ама това не е проблем, защото всичко е от любов към породата.

Знаеш ли, в кабинета ми стои един много ясно четлив надпис : "Не е нужно да си гений за да бъдеш шеф, всеки задник може да бъде." Посочвам го винаги, когато някой началник дойде не с аргументи, а с личен плакат "защото съм шеф/защото така казах". И като по "високите етажи" има мърша, това прави ли всички останали във федерацията мърши по презумция?! Това, че Б.Б. е един от най-безумните ни премиери прави ли целокупния ни народ безумен?! Това, че нашата политическа върхушка използва демокрацията или по-точно я трансформира за своето лична полза прави ли демократичното управление лошо като принцип?! Дали това е проблем? ВИНАГИ е проблем и никой не го отрича като съществуващ проблем. Това, обаче, няма общо с принципната позиция по развъждането или демократичното управление.

parcheka, тези заблуди се пръкват точно от това, че масово се счита, че "виртуалния форум" е някаква отправна точка да знаеш или да научиш нещо, че и даже се възприема като форма на достоверност. Някой написва някаква фраза и тя започва да се повтаря 100 пъти, като накрая вече се приема не просто за истина, а за правило. Всеки, който се е свързвал лично с представител на клуб знае как протичат тези разговори и аз, лично, не знам за случай, в който търсещия да е бил убеждаван в нещо друго, освен в това, че му се предлагат кученца от гарантирана връзка. То няма и как да гарантираш нещо друго освен това и няма председател или отговорник по развъдна дейност, който да не знае, че не може да гарантира нищо друго освен произхода, а той е осъществен по ПРАВИЛА.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#423 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2012 - 04:11 PM

Добре, де. Развъдчиците били гадни, комерсиални изроди, които държат на хартийката.
А тези, които продават на пазара в Подуяне какви са? Те ли са "добрите"?
Понеже имало там няколко печалбари, значи, дай да си купим куче от тия, които твърдят "Размножавам кучета по джоба на всеки", тъй ли? Значи зоомагазините, борсите и разни други, които се наричат "питомник" са тези, които ни сторват добро?

navar и valnata, не виждам вас някой ви убеждава отнякъде да си купувате куче. Не виждам някой да твърди, че всички развъдчици са светци, че родословните кучета са Дънкан Маклауд и ни боледуват, ни мрат. Ама какво нередно виждате в чистопородното развъждане- точно, кратко и ясно и ако може без досега повтаряните мантри?
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#424 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 August 2012 - 04:18 PM

Показване на мнениетоmil_, в 30 August 2012 - 12:53 PM, написа:

Наследствените заболявания у чистопородните кучета са по-често срещани не поради нечий мерак да усъвършенства, а поради ограничения генофонд. Повечето заболявания се причиняват от рецесивни гени, които трябва да се "срещнат", за да се прояви заболяването у поколението. Тъй като породите делят ограничен генофонд, вероятността въпросните гени да се срещнат е по-голяма. Но пък без генотип, няма фенотип - няма порода.

Аз за пореден път взех да не разбирам - ти си против чистопородното развъждане изобщо? Против породите като такива или против кинолозите? Защо тогава харесваш определена порода? Защо посредничиш при продажби на "породисти"?

В зоопарк в български вариант не ходя, мразя го от дете, не искам посещение.

няколко човека пишат без да четат..къде по точно съм написал че съм против чистопородното развъждане??? напротив ,аз съм за него-против съм променянето на породата,т.нар "усъвършенстване". усъвършенстване на какво?? кучетата заприличаха на безполезни торби с л@йна,работни породи не могат вече да вършат работата за която са създадени,даже и понятие си нямат как се прави,съсипват се породите ,само и само заради великие екстериор,от което страда интериора ,фасадата,и покрива..тоест засилването на едни качества намалява други..и тъй като до разплод се допускат куичета с призови места от екстериорни изложби,всеки се мъчи да "подобряра" "усъвършенства' - така се появи НОК ,който влачи задницата си,булдози които не могат да дишат,мастино които едва ходят,овчарски породи които немогат да преминат 5 км без да умрат и други подобни..та да стане ясно веднъз за винаги-аз съм за чистопородното развъждане,против съм да се променят породите на кой как му скимне,и това да се приема за нещо велико...добре че напоследък се появиха няколко сдружения ,които разботят за запазването на автентичността на някои породи,и издирват последните оцелели кучета,които са от породата както е била създадена...
подобрявали и усъвършенствали-в последните 20 години ,че и повече са подобрени сигурно 5 породи,а са съсипани 50..против това съм..това не е кинология,драги мои..това е егоизъм и четкане на спбственото его..на кучето не му се ходи поизложби,не му пука шампион ли е,груумнато ли е и кой му е хендлера..кучето иска двор,топло място,ХОРА които го обичат ,него а не родословието титлите му...

#425 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 04:26 PM

navar - :xb_035:Дано вече бъдеш разбран - едно е кинология , друго е комерсиализирането й и угаждане на клиента - ма щото ги убичам по бръчкави , по еди кви си , за това доста от породите претърпяха промени и освен лежане по дивани..... но нещата почват да се променят постепенно ....

#426 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 04:36 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 30 August 2012 - 02:55 PM, написа:

А по повод на това:

Цитат

Даже по високите етажи на свидната бг кинология има такива Ама това не е проблем, защото всичко е от любов към породата.

И като по "високите етажи" има мърша, това прави ли всички останали във федерацията мърши по презумция?! Това, че Б.Б. е един от най-безумните ни премиери прави ли целокупния ни народ безумен?!

:ud_009:
Ами...Според мен въобще не е редно да се смесват и то по този агресивен начин нещата, като тънката мисъл е някой да си налага идеите, не , че въобще в подобен форум съм очаквала подобно нещо, ама напоследък нищо не може да ме учуди!Не, че аз лично не съм плюла действащите управници, ама ни в клин, ни в ръкав ей така изпльоскано, противоречащо си и без никакъв смисъл ме дразни.Що си мислиш, че ме вълнува личното ти или каквото и да е отношение към премиера на страната за момента?!От къде накъде ще си позволяваш да ми го натрапваш така агресивно?Аз може да имам друго, Петко, Драган и Петкан още по друго и какво правим?Това форум за животни ли е?Обединява ли ни любовта към четириногите или това е просто една химера, която само най-големите наивници си я представят като възможна?

п.п .Тъй като ти не се сдържа и виждам, че е по силно от теб, да попитам нещо по същество, което ме вълнува от как съм съзнателна и все не намирам отговор(да се възползвам дет се вика и от извора да ме светнат)....Дай поне ЕДНО име на УМЕН Премиер?Може и на лични.Не , че нещо, ама тъй като абсолютно подкрепям теорията за ..."Човек се учи докато е жив", та нали ще ти бъда много Благодарна, ако ми отвориш очите по тоз тормозещ ме от как съм родена проблем.Благодаря предварително.

п.п.2.Казваш "един от най безумните", което означава, че си ги преценила всички... предвид този факт си позволявам да ти искам съвет.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#427 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 04:44 PM

Григо - :ba_025: Дано все повече интелигентни и най вече умерени хора пишат тук , защото от излишно натрапване / при това във форум за животни / наистина писва .Не и е тук мястото на излишната агресия и лични мнения далеч от кинологията , в случая . п.п Давайте го по спокойно , форумци ! :ae_085:

#428 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 05:24 PM

DessyD , аз ти говоря за нашите. И в другите държави ги има, ама то тука е голяма анархия. То нямаха спирка, нямаха насищане, нямаше един наказан(пример- сакатите кучета и онова заплодено от приют, и др има).. Само приемат клубове разни за събранието и си свиркат.. Това ме ядосва, не че съм против да има родословни кучета.

Това за мен не е кинология и никога не бих купил куче от тук. Освен това повечето "шампиони" са от Сърбия, и освен тук(айде и до гръцко да прескочат :ab_041: ) нямат други постижения. Винаги има и изключения, но в при нас са малко читавите. Това е моето мнение за родната кинология.

А премиера е по-добър от предишните. Предпочитам го пред Жан серго Усмивката или "царя" ..

#429 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 05:58 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 30 August 2012 - 05:24 PM, написа:

DessyD , аз ти говоря за нашите. И в другите държави ги има, ама то тука е голяма анархия. То нямаха спирка, нямаха насищане, нямаше един наказан(пример- сакатите кучета и онова заплодено от приют, и др има).. Само приемат клубове разни за събранието и си свиркат.. Това ме ядосва, не че съм против да има родословни кучета.

Това за мен не е кинология и никога не бих купил куче от тук. Освен това повечето "шампиони" са от Сърбия, и освен тук(айде и до гръцко да прескочат :ab_041: ) нямат други постижения. Винаги има и изключения, но в при нас са малко читавите. Това е моето мнение за родната кинология.

А премиера е по-добър от предишните. Предпочитам го пред Жан серго Усмивката или "царя" ..

Родният ни кучкарлък е такав каквто сме си го направили сами и какъвто си го харесваме. Колко от мънкащите тук против родната ни кинология (разбирайте кучкарлък) са направили или правят нещо за да се променят нещата???

Развъдниците ни не произвеждали качествени кучета - колко от мрънкащите направиха развъдник, дадоха по няколко десетки хиляди евра и вкараха качествени кучета, от които да произведат качествени приплоди???

Развъдниците и фермите били на един хал - ами за какъв чеп създавате подобни теми - вземайте си кучета от ферми, гледайте си ги (ако оживеят), лекувайте си ги и не мрънкайте - нали всички искате само домашни любимци и родословията не са важни за вас.

Направо се чудя на няколко човека като Деси, Мил, Фурия и още 2-ма - 3-ма как имат още нерви и време да се разправят с хора, за които родословието е ненужен лист хартия, която вдига цената.

Орлин ви го е казал - харесва ви или не, куче без родословие е безпородно, породоподобно, реплика, копие, мелез или както искате го наречете.

Относно посредничеството - не виждам чак такава болка за умиране. Щом има хора, които искат някой да им избере куче и да им го донесе, нека има - по-добре така ( при положение, че наистина става дума за родословни кучета, с валидни родословия от легитимни развъдници), отколкото да иде в първия зоомагазин и да вземе някое от аквариума. Доста от развъдчиците го правят това посредничество и в момента.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#430 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2012 - 06:27 PM

vano то и аз понякога се чудя на себе си, че продължавам да говоря на "радиото". :beer:

Григо, по повод на това:

Показване на мнениетоgrigo009, в 30 August 2012 - 04:36 PM, написа:

Ами...Според мен въобще не е редно да се смесват и то по този агресивен начин нещата, като тънката мисъл е някой да си налага идеите, не , че въобще в подобен форум съм очаквала подобно нещо, ама напоследък нищо не може да ме учуди!Не, че аз лично не съм плюла действащите управници, ама ни в клин, ни в ръкав ей така изпльоскано, противоречащо си и без никакъв смисъл ме дразни.Що си мислиш, че ме вълнува личното ти или каквото и да е отношение към премиера на страната за момента?!От къде накъде ще си позволяваш да ми го натрапваш така агресивно?Аз може да имам друго, Петко, Драган и Петкан още по друго и какво правим?Това форум за животни ли е?Обединява ли ни любовта към четириногите или това е просто една химера, която само най-големите наивници си я представят като възможна?

п.п .Тъй като ти не се сдържа и виждам, че е по силно от теб, да попитам нещо по същество, което ме вълнува от как съм съзнателна и все не намирам отговор(да се възползвам дет се вика и от извора да ме светнат)....Дай поне ЕДНО име на УМЕН Премиер?Може и на лични.Не , че нещо, ама тъй като абсолютно подкрепям теорията за ..."Човек се учи докато е жив", та нали ще ти бъда много Благодарна, ако ми отвориш очите по тоз тормозещ ме от как съм родена проблем.Благодаря предварително.

п.п.2.Казваш "един от най безумните", което означава, че си ги преценила всички... предвид този факт си позволявам да ти искам съвет.

Много неща не е редно да се смесват и много неща не е редно да се правят агресивно. На мен също не ми харесва да ми навират постоянно разни хора пред лицето (демек да чета тук) как от нещо са недоволни и как кинологията в БГ била такава или онакава и затова, разбираш ли, няма значение откъде ще си вземеш кучето. Които първо плюят, а после казват, ама не, бе, не всички, ама ... и т.н. "краставицата е зеленчук".
Ще ти поясня връзката с това, което дадох за пример. Както каза vano кинологията е като всичко в БГ. Някой не е доволен от нещо и го навира в очите на другите. Аз просто ползвах същия пример, та белким някой се сети, че водим един и същи разговор само, че сега е за кучета, а в друг форум ще е за деца. Едно и също е. А считам, че това е най-безумния премиер, не защото другите са били умни, а защото в моята професионална сфера неговият екип е взел едни от най-безумните и най-ощетяващите сферата решения, а това влияе пряко върху живота ми. Все още се водим демократична държава и не е забранено да казваш какво мислиш за когото и да било. Агресивно ще е ако те агитирам да гласуваш за нещо или някого, ако те агитирам да ми вярваш. Аз направих релация с нещо, което считам за релативно на темата. Така, че не ми излизай с номерата, че кой знае колко страшно нещо съм направила и кой знае колко съм те изтормозила. Половината от медиите ти говорят по темата без причина, а аз просто дадох пример, не агитирах, не политизирах, не карам никой да го приема или не ако не го желае. Не съм отправила лозунги или призиви, а пък още по-малко съм "налагала идеи". Ти къде видя политически идеи?! Дала съм пример за нещо, за което имам представа и знам, че мога да го сравня с дискутирания проблем. Сега бан ли ще ми поискаш? Надявам се, че ще преодолееш драматичното си състояние и ще преосмислиш позицията си :tb_195:

valnata ако си мислиш, че някой е против това да не си купуваш куче от тук нещо си се заблудил. Всеки може да си купи куче откъдето си пожелае. Просто не говори общо за БГ-кинологията, общо за развъдниците без да си се сблъсквал с нещо реално. Пак цитираш само форумни интриги и истории. Повярвай ми всяка от тези истории си има нещо особено или различно. Нито е толкова опростено, нито е толкова черно и бяло.
Повечето от т.нар. "развъдници" в БГ-кинологията са просто регистрирани имена с по едно произведено кучило. Хората изпълняват правилници, а не защото имат чутовни идеи да произвеждат. Тези, които реално произвеждат и имат идеи и някакви цели са малко на брой. Ми погледни само от популярните породи колко от развъдниците имат постоянно кучило - имам предвид поне един път на година-година и половина?! (не говоря за НОК, там вече казах какво ми е мнението). Ето затова приемам нещата така лично, защото познавам лично повечето от тези хора. Ние се познаваме valnata и се срещаме по изложби и събрания и уверявам те повечето от тези хора не са "търгашите", на които navar е седнал да им бъде сайбия на кесията. Повечето от тези хора искат и изпълняват правилата, а после се оказва, че някой си ги обявява за "търгаши" или "гадняри" само защото са се счепкали с друг в някакъв си форум и кой чул недочул, разбрал-недоразбрал обяснява ситуацията като "ужасна" и "покъртителна", че си прави изводи и за кинологията чак.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#431 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 06:29 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 30 August 2012 - 01:00 AM, написа:

wind, уважавам мнението ти относно кинологията и нейната безполезност

Деси, обръщам се към теб, защото се познаваме лично, зная и ценя високо нивото, до което си достигнала и недоумявм, как може да излязат от теб думите, че кинологията е безполезна.

Не искам да взимам отношение по словоблудствата на повечето участници в този „високонаучен диспут”, но да се приравнява кинология с обикновен кучкарлък и после да се декларира от уж интелигентни участници, че за всичко е виновна кинологията – не приемам!

Първо, кинологията е наука, ако трябва да „дешифрирам” смисъла на самата дума.

Второ, нито една от сборните организации на кучкари не с научна или казано по-точно – с кинологическа насоченост.

Както БРФК и нейната шапка FCI, така и UKC, AKC, ICU, UCI и която щете друга многопородна организация няма нищо общо с кинологията. Всички те са сдружения на ЛЮБИТЕЛИ. В техните висши ръководства има комисии по кинология, които наистина се ползват от услугите на науката, но като цяло това са нищо повече от най-обикновени организации на любители на кучета, пропагандиращи развъждането на чистопородни животни, а от около 25-30 години, ударили го само на комерсиализъм и печалбарство.

За кинология може да се говори в специализираните клубове по породи и то единствено при условие, че се спазват основните развъдни принципи и методи.

Така нареченото чистопородно развъждане не е нещо повече от разнопородното развъждане, ако не се следи нвото на хомозиготност при получаните индивиди, степента на корелативност на предаваните белези и то не само по права линия, но и по странични родственици. Товоа, което пиша е абсолютно нищо на фона на сериозната кинология, но аз съм убеден почти 100 %, че нито един от „кинолозите” не следи дори и за това.

Изложбените системи, присъжданите титли, звания и степени по време на изложбите на изброените по-горе от мене организации нямат абсолютно никаква стойност за прогреса на нито една порода. За справка, намерете сатията ми „За порочността на излобжените системи”.

Тук някъде по-нагоре някои подскачаше, че бил посредник, че взимал незнам си какво – комисионнии или нещо подобно и т.н.

Млади човече, аз се занимавам с кучета повече от 45 години. Има хора които ме знаят и знаят на какво ниво се занимавам. Да, аз се занимавам с кинология! От много години и наистина с кинология! Внасял съм и кучета. Мога да посоча, хората на които съм доставял кучета, от кои държави съм ги доставял, какво това ми е струвало на мен и в същото време те могат да кажат колко съм им взел за това, което съм направил за тях. И знаете ли какво ще Ви кажат, млади човече? Че не съм им взел нищо. Защото аз съм го правил в името на кучето, в името на породата, в името на това наистина в България да има кинология. Кинологията (науката) и търгашеството са несъвместими. Винаги съм го казвал, ще го кажа и сега: Там където се намесят парите, кинологията свършва и започва кучкарлъка!!! Аз не зная някои да е забогатял от наука. Ако има такъв, свалям му шапка.

Преди около година водихме дебат с един „кинолог”, който опитваше да ме репликира, че по време на среща на ръководството на клуба им с мене, през цялото време съм говорел само за пари. Да, това е вярно. Пред няколко дни на един също му говорих за пари. За пари, че ако иска да прави ДНК тестове, те струват пари, ако иска да прави снимки за дисплазия, те също струват пари, че ако иска да обследвам кучетата им и да им направя фенотипен профил, това е свързно с пътуване, разходи и съответно – отново до пари. Когато човек не може да разграничи нуобходимостта от даване на пари за наука с даване на пари на някого да „симулира” наука, нещата стигат именно до вашата тук „ялова” дискусия в която иначе уж интелигентни хора (цитирам wind) ще заявяват, че за всичко е виновна кинологията.

Жалко, много жалко!

User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#432 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2012 - 06:45 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 30 August 2012 - 06:29 PM, написа:

[color="#000000"]Деси, обръщам се към теб, защото се познаваме лично, зная и ценя високо нивото, до което си достигнала и недоумявм, как може да излязат от теб думите, че кинологията е безполезна.

Миля, че не си ме разбрал точно. Просто уважавам хората с друго мнение и в частност wind. С нея сме водили този спор и просто знаем коя какво мисли. Имаме различни схващания, а аз уважавам позицията й като човек, който ценя. Мисля, че в хода на тази дискусия и в други такива многократно съм показвала и изказвала мнението си точно в тази посока. Нямаше да се занимавам с кинология, ако я считах за безполезна било като дейност, било като наука.

Но искам да отбележа нещо в изказването ти, с което съм много съгласна. За да бъдеш развъдчик ти трябват пари, за да бъдеш кинолог ти трябват пари. Виж да спазваш принципите на дадена наука или дейност, да спазваш правилата на играта вече трябва ценностна система. Това не е въпрос нито на наказания, нито на поощрения, само и единствено въпрос на лични качества и принципи е.
User's Signature

#433 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 06:55 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 30 August 2012 - 06:45 PM, написа:

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 30 August 2012 - 06:29 PM, написа:

Деси, обръщам се към теб, защото се познаваме лично, зная и ценя високо нивото, до което си достигнала и недоумявм, как може да излязат от теб думите, че кинологията е безполезна.

Миля, че не си ме разбрал точно. Просто уважавам хората с друго мнение и в частност wind. С нея сме водили този спор и просто знаем коя какво мисли. Имаме различни схващания, а аз уважавам позицията й като човек, който ценя. Мисля, че в хода на тази дискусия и в други такива многократно съм показвала и изказвала мнението си точно в тази посока. Нямаше да се занимавам с кинология, ако я считах за безполезна било като дейност, било като наука.

Деси, възможно е да не съм разбрал. Няма да ти се извинявам, защото знаеш, че те ценя и казаното от мен явно е недочитане коректно на текста.
Просто се прибрах от път, на пощата ми имаше съобщение да обърна внимание на въпросния текст, влязох в темата, "поразходих се" из нея и реших да пиша.

Нещото, което наистина ненавиждам, това е невежеството (предполагам разбираш, че това не се отнася за теб).

Именно невежеството ни е докарало до това състояние и не само в кучкарлъка, но на всички нива в живота и дейността на българите.

Тъй като с wind сме разменяли реплики (позитивни) моля я да не коментира науката по начин, по който може да се коментира махленския кучкарлък - толкова популярен по форумите. Ако не се лъжа, тя работеше в някакъв институт. Само това трябва да е достатъчно да гледа с друго око на науката.

Поздрави!

User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#434 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2012 - 07:11 PM

Показване на мнениетоnavar, в 30 August 2012 - 04:18 PM, написа:

против съм да се променят породите на кой как му скимне,и това да се приема за нещо велико...

Е, аз ли съм "за"?
За друго говорехме, за бизнеса. А бизнесът е това - търсене/предлагане. Кеф ти много бръчки, на ти много бръчки.
Кинологията не е това.

А че е имало залитания, имало е и ще има. С индустриалната революция човекът стана като отвързан. Още не е овладял контрола над силите си. Не е само в една или две сфери. Дори приети от нас за нормални неща са невероятни рискове, да речем индустриалното производство на храни, съществуващо има-няма 50-60 години, което спасява от глад, все още е един огромен експеримент с неизвестни последствия за бъдещето.

Показване на мнениетоparcheka, в 30 August 2012 - 03:46 PM, написа:

За мен лично е грешно насажданото мнение,че родословието е някакво плацебо за всичко.

Не е плацебо, parcheka, то е необходимо, но НЕ достатъчно условие за чистопородно развъждане. Първата стъпка, без която не можеш да тръгнеш. Но ние в този форум (и не само) изобщо не можем да отлепим от първата стъпка, изобщо. Необходимостта от проследен произход се оказва баси непреодолимата драма.

Относно написаното от Атанасов ще поясня, че никога не използвам думичката кинология в смисъл на наука. Не считам, че съществува такава наука, след като не съществува съответното образование, поне в Родината, и не съществуват съответните учени-кинолози освен няколко човека, завършили зооинженерство. Съществува науката зоология, а кинологията е съвкупност от дейности - широко популярно хоби на любителите на чистопородни кучета и техните развъдчици. Това, подчертавам, не е за да споря с някой учЕн, а за да е ясно какво разбирам аз под поредната думичка, за която имаме различни понятия с различните участници.

#435 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2012 - 07:24 PM

Че то си е абсолютна химера да си мислиш, че всичко ще се промени, цивилизацията ще скача с такива темпове , обаче кучетата и селекцията им ще си останат същите. Още по-голяма химера е да си мислиш, че качествата им няма да търпят промяна спрямо променящата се среда.
User's Signature

#436 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 30 August 2012 - 07:36 PM

Така е, много породи с определена цел, която е била нужна в миналото днес са просто любимци и това е естествен ход на нещата.
User's Signature

Качена снимка

#437 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 08:35 PM

Цитат

Ние се познаваме valnata и се срещаме по изложби и събрания и уверявам те повечето от тези хора не са "търгашите", на които navar е седнал да им бъде сайбия на кесията. Повечето от тези хора искат и изпълняват правилата, а после се оказва, че някой си ги обявява за "търгаши" или "гадняри" само защото са се счепкали с друг в някакъв си форум и кой чул недочул, разбрал-недоразбрал обяснява ситуацията като "ужасна" и "покъртителна", че си прави изводи и за кинологията чак.

Абе преди време на една изложба на НОК в Аксаково(преди1 или 2 години беше) присъствах и видях някои неща. Видях отношението към животните(натъпкани в зелено пикапче на организацията, в клетки, на най-големия пек.. Видях и отношението на шефчето ви към съдията(добре че не беше българин и че не разбра подигравките), видях също и кучета, които си влачат задниците и краката ги правят на 8.. Та все се чудя като толкова много хора спазвате правила и сте ЗА тях, защо все избирате една и съща управа? що се регват безумни клубчета и се цепят други... Явно така ви кефи. Няма лошо, ама недей си мисли, че аз не съм ходил по изложби и не се интересувам от родословни кучета. Напротив, до преди няколко години и аз бях заблуден и даже щях да се набутам с родословно куче, но кирливите ризи излезнаха и отказах да наливам пари в тази яма. То е смешно да се твърди, че има правила тук и че всичко върви по мед и масло.. Както ти казах по-назад един наказан няма.

Сега знам кво се случва и ще изчакам да се махнат видните 'кинолози".

#438 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2012 - 08:50 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 30 August 2012 - 08:35 PM, написа:

То е смешно да се твърди, че има правила тук и че всичко върви по мед и масло..

Ама ти твърдиш, че някой твърди, че вървяло по мед и масло.
Не върви, но има хора, които искат и правят нещо по въпроса. И други, които се възползват от невървежа за лична изгода и междувременно хвърлят прах. За съжаление със стила си на участие във форума ти самият помагаш на вторите. И чакаш вървежът да падне от тавана.

#439 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 08:54 PM

Браво!!! Аз да ви бях проблема... Толкова години все избирате и преизбирате.. Толкова години се произвежда брак, търгуват се титли и сакати кучета, а накрая някой спомене истината и излиза виновен. :ab_041: Посочи еди наказан. онази дето заплоди НОК взет от приют пак въди кучета. Чудеса се вършат там, чудеса. :re_037:

#440 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2012 - 09:02 PM

Показване на мнениетоmil_, в 30 August 2012 - 08:50 PM, написа:

Показване на мнениетоvalnata, в 30 August 2012 - 08:35 PM, написа:

То е смешно да се твърди, че има правила тук и че всичко върви по мед и масло..

Ама ти твърдиш, че някой твърди, че вървяло по мед и масло.
Не върви, но има хора, които искат и правят нещо по въпроса. И други, които се възползват от невървежа за лична изгода и междувременно хвърлят прах. За съжаление със стила си на участие във форума ти самият помагаш на вторите. И чакаш вървежът да падне от тавана.

Мил, благодаря ! :rc_036: Вече не знаех как да го обясня, защото постоянно се вменява, че някой замазвал проблемите и обяснявал как всичко е цветя и рози ! Нищо, че няколко пъти се написа друго, valnata си знае неговото и това е то! (отделно, че няколко пъти обясних ,че НОК са отделна губерния и когато говоря за кинология и развъждане изобщо не ги визирам). Това ми напомня за моя случай, при който не можах да убедя един съсед, че не съм ветеринарен лекар и той упорито искаше да изрежа ноктите на кучето му. Наложи се да му кажа, че съм хирург с проблеми в зрението и мога да режа само глави, ръце и крака, но ноктите не ги виждам. Силно се надявам, че valnata ще ми спести този тип обяснения. :ab_041:

Сега ще е добре valnata да ни просветли за истината и коя е тя? Защото явно знае някаква истина, която ние не знаем. Всяко развъждане и селекция произвежда брак. Няма такова без брак. Който не иска брак в кучилото, не трябва да се занимава с развъждане. Коя още истина трябва да знаем?
User's Signature

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни