ShiBumi_GirL, в 07 September 2012 - 10:45 AM, написа:
ShiBumi_GirL, в 07 September 2012 - 10:45 AM, написа:
Сиренето и кашкавалът са едни от най-мазните храни, не давай сирене.
Много от причините за панкреатит не са известни, дори при хората огромен процент е т.нар. идиопатичен, което казано на прост език - с неизвестна причина. Така че не си блъскайте главите да се чудите. Ако една храна понася на кучо и той няма дискомфорт, значи всичко е точно.
Също си мисля, че щом диагнозите са поставени трудно, значи кучетата ви още не са развили напреднал стадий на хроничен панкреатит, иначе щяха да са много отслабнали, вяли, линеещи.
Shibumi, при вас многото медикаменти вероятно са усложнили състоянието и сега като ги махнете и минете на диета, ще се оправи положението. Лошото е, че всяка една панкреатична криза уврежда панкреаса още, наблюдавайте си кучетата дали изпитват болки след хранене.
Позволих си да напиша повечко, защото аз самата получавам кризи на остър панкреатит и много, много съм ровила. При мен, например, причината е нещо, което абсолютно никъде не се споменава, но аз си го знам след като имам проблема от 25 години насам, при мен се получава от определени плодове (всички костилкови и някои други) и ядки (бадеми, кайсиеви и бразилски орех). Нищо друго, никоя от стандартните причини. И като не ги ям съм съвсем здрав човек. Обаче ако хапна дори нищожно количество от тях, например 1 бадем, става страшно. Наблюдавайте животните да са весели и жизнени и ако са - супер.