Започвам темата с много гняв и малко тъга.
Аз съм човек обичащ животните, помагам на тежко пострадали бездомни животни.
Старая се след излекуването им да им намирам и дом.
Така преди два дни ми се обадиха от клиниките на Тракийския университет да ме попитат дали ще взема едно сляпо бебе
френски булдог.
Историята на малкия Тони е следната:
Собствениците на майката(а мисля че и бащата е при тях) го водят в клиниките за преглед защото има проблем с очите.
След обстоен преглед на лекарите се оказва че бебчо има недоразвити очни ябълки - заболяването е причинено от близко родствено кръстосване.

Тогава собствениците казват,че се е родило и едно бебе с отворен гръбнак,но то е починало след раждането.
Останало е едно,което на външен вид е здраво(не се знае дали няма някаква генетична обремененост на вътрешен орган).
И разбира се след като бебето не става за продажба искат бързо да се отърват от него.Решават да го подарят едва на 35 дни.
Лекарите веднага ме помолиха за съдействие,за да не попадне мъника на недобросъвестни стопани.
Стопаните оставили мъника в клиниката,дори не ме изчакаха да ме видят и да поговорим как и къде ще го гледам.

Незнам каква е причината да ги развъждат по този начин дали не са знаели,че родителите имат роднинска връзка или са искали "да изчистят кръвта",но за мен безразборното развъждане е недопустимо,знам че немога да ги спра и това най-много ме вбесява.

Всеки тръгнал да развъжда "елитни" кучета за пари,а като се появи недъгаво не поемат никаква отговорнос.
По същия начин при мен попадна и кокерката ми,която беше с вродена луксация на ставите и неможеше да се изправя на предните лапи.
Но да се върнем на Тони :) той е едно прекрасно мъниче :)
Държи се геройски и не плаче за мама :).Запозна се с всички членове на семейството,дори започна да лае по котарака :)
Всички го приемат нормално в къщи.
За сега бебчо ще остане в семейството,за да видим дали няма да изникне и някакво друго увреждане.
За мен и семейството ми това,че е сляп няма значение,ще се постараем да го научин да се справя с околния свят и ще му осигурим пълноценен живот.
Чела съм за породата,но ще се радвам на всякакви съвети и споделяния от ваша страна във връзка с отглеждането.
Утре ще сложа и снимки на малкото съкровище.