Letty, в 08 August 2012 - 11:47 AM, написа:
Изморявайте го вечер, играйте, боричкайте се, така ще спи като къпано и да се надяваме по-дълго.
Това е истината... няма друг начин да измориш кученце, което все още не излиза навън. Хвърляте му топка или си харесвате друга играчка и играете докато не реши само да легне и да заспи. Другото, което е.. къде спи кучо и останалите от семейството? Ако като се събуди и идва директно към леглото ви - ами досадно си е, да.
Аз имам кученце на близо 5 месеца и съм го научила да спи където пожелае, има си легло в хола и в коридора, достъп до вода има 24/7. НО няма достъп до спалнята. Случва се да се събуди по-рано от нас и тогава го чувам да си играе с играчките, а нас въобще не ни закача. В началото плачеше или драскаше по вратата, но с времето свикна и вече не досажда рано сутрин
А като започнете с разходките ще ви е по-лесно ако го извеждате винаги в един и същ час сутрин, така то ще се "приспособи" в бъдеще хем до кога да спи ( зависи си и от кучето ), хем да се научи да стиска и да пишка навън ( това отнема време и зависи изцяло и единствено от вас да го научите да го прави )
успех