Dog.bg Форуми : Относно ушите

Към съдържанието

Dogo Argentino

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Относно ушите

#41 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 September 2012 - 10:52 PM

Показване на мнениетоLiutenicza, в 16 August 2012 - 09:30 AM, написа:

Просто навсякъде се пише да не се режат ушите, но не навсякъде е написано, че след като се оставят и искаш да изглеждат подобаващо трябва да им се отделят всекидневни грижи и медицински манипулации.

Че какви "всекидневни грижи и медицински манипулации" да ТРЯБВАТ?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#42 Потребителят е офлайн   wolfas Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 September 2012 - 02:46 PM

Аз се отказах от купиране на ушите на моето дого. Така стои по-сладко. :)
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2012 - 10:51 AM

Показване на мнениетоagalina, в 06 September 2012 - 10:52 PM, написа:

Че какви "всекидневни грижи и медицински манипулации" да ТРЯБВАТ?

Има неща, за които не е говорено толкова много и не са ясни на широката аудитория. Като гледам, никой и не желае да обясни.

Цитат

Ровех се из форума и се сетих за тази тема, и като погледнах нашата Е***** как започва да надига ушите, и се чудя дали така ще си останат или, след време може би ще си слегнат? А никак не ми се иска да ги режем :( пък и е толкова смешна така ;D

Цитат

Аз лично мислех да оставям моят Л***** с уши, но когато тръгна да ги изправя реших друго, защото просто според мен се губи "догешкото". Разбира се сигурна съм има хора, които биха постъпили по друг начин. Всичко си е въпрос на лична преценка. За съжаление веднъж изправят ли се ушите, после трудно могат отново да паднат свободно надолу. Консултирала съм се с ветеринари за това и единствения начин е операция, като се отреже някаква част от хрущяла. Според мен няма смисъл от такава операция.

Цитат

E***** е Повече на сестра ми и на майака ми, и те май-вече са решили да не ги режат! А аз гиподкрепям. Нищо от природата не е излишно на този свят !
Сестра ми започна с масажи и да видим какво ще стане

Цитат

Тия Уши след упорити ежедневни масажи така и не спаднаха :angry: !!! Както казва Инчето, веднъж надигнат ли се така си и остават! А и вече е голяма май за рязане на уши(7месеца)!?!

Това са едни от малкото мнения, в които се споменават тези манипулации. Също така имаше някъде пост, където някой беше споменал, че е по-удачно да се отрежат, ако кучето е изложбено, защото правилния постав на не отрязани уши е трудно постижим.

Ето ги и двете теми, в които се обсъжда Купирането ... но вместо да се дадат съвети, как да процедираме при нежелание за отстраняване на ушите, по стар бългърски обичай е важен фактора заяждане и се пренебрегва решението на "проблема".

http://forum.dog.bg/...B8%D1%82%D0%B5/

http://forum.dog.bg/...83%D1%88%D0%B8/

Ето снимка и на 6 месеца ... лявото му ухо чат-пат заема "нормална" позиция, но пък дясното никога ...

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 21 October 2012 - 10:55 AM

Дого с пречупени уши не е много приятна гледка( поне за мен )
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#45 Потребителят е офлайн   gogin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2012 - 12:44 AM

и кво се разбира до тук в темата: защото сме комплексирани трябва да инвалидизираме кучето си, до тук добре избиваме комплексите като режем уши по питбулски, напълно по мутренски.!
вие хора сте ниско интелегентни същества: вие не искате да спазвате законите и приравнявате ДОГО АРЖЕНТИНО с пит бул , значи вие сте и неуки, едното е за лов другото е за бой; елементарно също по МУТРЕНСКИ
И ТРЕТО: СПУНИ КОГА СТАНА ЦИГАНИН И КОГА ТИ ПОЧЕРНЯ ЗАДНИКА, все много знаеш, а колко догота си отгледал че не разбрах АЗ, човека на когото доготата с нерязани уши излизат и печелят
режете ве ама кат отрежете ухо на куче си режете и част от пишките ъа да разберете какво им е на животните
User's Signature

gogin

#46 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 November 2012 - 11:25 PM

Показване на мнениетоgogin, в 11 November 2012 - 10:44 PM, написа:

И ТРЕТО: СПУНИ КОГА СТАНА ЦИГАНИН И КОГА ТИ ПОЧЕРНЯ ЗАДНИКА, все много знаеш, а колко догота си отгледал че не разбрах АЗ, човека на когото доготата с нерязани уши излизат и печелят

Виждам че в няколко теми си писъл по мой адрес !
Сигурен ли си че не ме бъркаш с някого ?
Ако наистина нещата които си написъл се отнасят за мен ми е интересно каква е причината за да ги напишеш ?
Нито има с теб какво да деля нито имам спомени да съм писъл или говорил по твой адрес.
Ако имаш някакви проблеми можеше да ми пишеш на лични , а не да се излагаш така във форума ( язък че си ми градски).
Куче имах още преди теб , дори тема има във форума !
" Циганин " също станах преди теб ,може да видиш датата ми на регистрация във форума :md_064: малко по надолу е под снимката на кучето ми.
Куче/та нямам в момента по простата причина че няма как да стане при положение че са забранени от закона във държавата в която живея( повече от 3 години ).
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#47 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ!!! :D
  • Икона
Публикувано: 21 November 2012 - 11:06 PM

spuni наздраве брат!
Що въобще се занимаваш... То от такива се видя кои остана да пише, и какво се пише...
Все с притенции ама без да се мърдат и жадни за дранкулки и хартиики...

#48 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 November 2012 - 12:33 AM

Показване на мнениетоgalin_f, в 21 November 2012 - 09:06 PM, написа:

spuni наздраве брат!
Що въобще се занимаваш... То от такива се видя кои остана да пише, и какво се пише...
Все с притенции ама без да се мърдат и жадни за дранкулки и хартиики...

Eeeeeeee най накрая някой да защити бедния " циганин " . :ab_041:
Наздраве :beer:
Ти видя в другата тема поста ми , но след като прочетох че ме споменава и в други теми се зачудих какво става .
Заинтригува ме , та реших да попитам .
Менят се времената Галка виждаш какво стана когато спряха " неразбиращите " да пишът във форума.
Същото се случи и със клубът , когато същите балъми омаляха да тичат за всяка специалка и ловно .
Виждаш резултата тази година дори и специалка няма да има ! На нас нещата са ни ясни но ми е малко кофти за хората които тепърва се захващат или им предстои да се сблъскът с породата. Най лошото в случая е че това с нищо не помага на породата а напротив.
Нали точно заради тези кучета беше цялото напъване толкова години.

Поздрави !
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни