agalina, в 06 September 2012 - 10:52 PM, написа:
Че какви "всекидневни грижи и медицински манипулации" да ТРЯБВАТ?
Има неща, за които не е говорено толкова много и не са ясни на широката аудитория. Като гледам, никой и не желае да обясни.
Цитат
Ровех се из форума и се сетих за тази тема, и като погледнах нашата Е***** как започва да надига ушите, и се чудя дали така ще си останат или, след време може би ще си слегнат? А никак не ми се иска да ги режем :( пък и е толкова смешна така ;D
Цитат
Аз лично мислех да оставям моят Л***** с уши, но когато тръгна да ги изправя реших друго, защото просто според мен се губи "догешкото". Разбира се сигурна съм има хора, които биха постъпили по друг начин. Всичко си е въпрос на лична преценка. За съжаление веднъж изправят ли се ушите, после трудно могат отново да паднат свободно надолу. Консултирала съм се с ветеринари за това и единствения начин е операция, като се отреже някаква част от хрущяла. Според мен няма смисъл от такава операция.
Цитат
E***** е Повече на сестра ми и на майака ми, и те май-вече са решили да не ги режат! А аз гиподкрепям. Нищо от природата не е излишно на този свят !
Сестра ми започна с масажи и да видим какво ще стане
Цитат
Тия Уши след упорити ежедневни масажи така и не спаднаха

!!! Както казва Инчето, веднъж надигнат ли се така си и остават! А и вече е голяма май за рязане на уши(7месеца)!?!
Това са едни от малкото мнения, в които се споменават тези манипулации. Също така имаше някъде пост, където някой беше споменал, че е по-удачно да се отрежат, ако кучето е изложбено, защото правилния постав на не отрязани уши е трудно постижим.
Ето ги и двете теми, в които се обсъжда Купирането ... но вместо да се дадат съвети, как да процедираме при нежелание за отстраняване на ушите, по стар бългърски обичай е важен фактора заяждане и се пренебрегва решението на "проблема".
http://forum.dog.bg/...B8%D1%82%D0%B5/
http://forum.dog.bg/...83%D1%88%D0%B8/
Ето снимка и на 6 месеца ... лявото му ухо чат-пат заема "нормална" позиция, но пък дясното никога ...