Относно ушите
Публикувано: 14 August 2012 - 02:48 PM
Публикувано: 14 August 2012 - 02:51 PM
tedito, в 14 August 2012 - 01:49 PM, написа:
Щом се забавляваш докато гледаш как се избиват невинни животни....
koi ne e bil mlad i glupav??interesuva me kvo im davate kato hrana v bg???4e toz moja postojanno stackuva smenil sam vsekvi granuli i neste i neste sega sam na royal no pak jde samo kolkoto da ne umre ot glad.na 10 meseca e a 32 kilograma.mislqw 4e trqbva da e po tezak
Публикувано: 14 August 2012 - 02:55 PM
Публикувано: 14 August 2012 - 02:56 PM
tedito, в 14 August 2012 - 01:19 PM, написа:
Ако не искаш винаги може да си махнеш обеците, но уши на кучето ти едва ли ще му пораснат!
а когато го кастрираш ташаци ще му пораснат ли?или то така иска?спорите без нужда.всеки решава за себе си
Публикувано: 14 August 2012 - 02:58 PM
mravi, в 14 August 2012 - 01:56 PM, написа:
Ако не искаш винаги може да си махнеш обеците, но уши на кучето ти едва ли ще му пораснат!
а когато го кастрираш ташаци ще му пораснат ли?или то така иска?спорите без нужда.всеки решава за себе си
az nqma da go kastriram za tova ne sam si i pomislil.kakav muz 6te e bez TESTISI
Публикувано: 14 August 2012 - 03:08 PM
mravi, в 14 August 2012 - 02:56 PM, написа:
Ох къде намеси и кастрирането сега....
Изписани са толкова теми и за кастрация и за уши и за опашки и за всичко!
Аз се дразня, защото има няма месец два и все се появява някои, който го мързи да прочете малко и всичко се почва на ново!
Публикувано: 14 August 2012 - 03:10 PM
tedito, в 14 August 2012 - 02:08 PM, написа:
mravi, в 14 August 2012 - 02:56 PM, написа:
Ох къде намеси и кастрирането сега....
Изписани са толкова теми и за кастрация и за уши и за опашки и за всичко!
Аз се дразня, защото има няма месец два и все се появява някои, който го мързи да прочете малко и всичко се почва на ново!
nqkpoi drug go namesi az ne sam go namesval samo spodelih mnenieto si
Публикувано: 15 August 2012 - 12:30 AM

Публикувано: 15 August 2012 - 01:44 PM
wolfas, в 15 August 2012 - 12:30 AM, написа:
Напротив, ушите няма да растат! Ще и расте само главата!
Тук е на 45 дни!
Публикувано: 15 August 2012 - 02:55 PM
Публикувано: 15 August 2012 - 03:18 PM
Знам, че ако има проблем ги лепят за известно време, но на нас не ни се е налагало. Тя и сега от време на време го пречупва назад когато си иска и после пак си го оправя.
Кучето ти е бебе и е нормално да ти скача по ръцете и краката.
Публикувано: 15 August 2012 - 03:18 PM
Знам, че ако има проблем ги лепят за известно време, но на нас не ни се е налагало. Тя и сега от време на време го пречупва назад когато си иска и после пак си го оправя.
Кучето ти е бебе и е нормално да ти скача по ръцете и краката.
Публикувано: 15 August 2012 - 03:49 PM
Когато решим, че искаме да оставим ушите на догото, защото докато са малки им са плътно прилепнали и изглеждат доста добре (по мой вкус) и след време разберем, че всъщност хрущяла им не е бил развит и с времето се втвърдява и ушите придобиват странен вид, как процедираме ???
Вариянт1: Започваме всекидневни масажи, но разбираме, че е твърде късно за тях и няма да помогнат особено.
Вариянт2: Увиваме ушите с медицински принадлежности, по специален начин но и успеха с тях е променлив, дори може положението да стане по-зле.
Вариянт3: Медицинска намеса, чрез която се прерязва хрущяла (100% отстраняване на проблема).
Вариянт4: Оставяме си ги така както са и се радваме на животинката без да обръщаме внимание на ушите (този вариянт избрах аз).
Въпрос към вариянт1: Така, след като разбрах, че масажите на ушите трябва да са ежедневно занятие, но съм изпуснал момента със започването им, може ли да се каже или определи кога точно започват въпросните масажи и как точно се правят ??
Въпрос към вариянт2: Кога е необходимо увиването на ушите (Taping) и в какъв етап се използва ? И как всъщност влияе на хрущяла тази манипулация, защото разбрах, че е болезнена за кучето?!?
Въпрос към вариянт3: Какво представлява операцията за прерязването на хрущяла ? Често срещана ли е ? Сложна манипулация ли е ? Колко болезнена е тя в сравнение с купирането на ушите ?
Въпрос към вариянт4: След като сме решили по никакъв начин да влияем на кучето, каква е вероятността странното разположение на ушите да е в следствие на растежа на кучето и с времето и оформянето на черепа те да си придобият вида, с който сме свиканли до ~4тия месец му месец???
Предполагам, че не всички имат този проблем, но съм сигурен, че е доста често срещан и в случая конкретизирам моето Дого. Прилагам и снимки за положението на ушите в различни месеци от израстването му:
На 70 дни:

На 90 дни:

На 4 месеца:

На 5 месеца:

Публикувано: 16 August 2012 - 11:30 AM