Dog.bg Форуми : Национална База от Данни от микрочип номера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Национална База от Данни от микрочип номера Микрочип е национален регистър за домашните любимци в България. Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 August 2012 - 02:38 PM

Здравейте,

Бихме искали да ви представим първата система за микрочип номера в България.
Всеки стопанин на домашен любимец ще може да си го регистрира, като посети най-близката ветеринарна клиника работеща с Микрочип.бг.

Очаквайте скоро и във вашата клиника (:
Микрочип.бг

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 August 2012 - 03:56 PM

Това е държавна база или е частна, каквато има вече от доста време?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2012 - 05:12 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 13 August 2012 - 03:56 PM, написа:

Това е държавна база или е частна, каквато има вече от доста време?

Здравейте, частна е. Линка, който сте сте публикували и самият сайт не е съпоставим с микрочип.бг.
Не искам да кажа, че е безполезен, но това е просто някаква база данни, която записва информацията за кучето.
Вие не се разхождате с четец за микрочипове във вас, нали ?
Няма никаква защита на информацията, всеки може да записва каквото си поиска т.е. не може да се разчита на информацията там.

Разликите са големи и не искам да се ангажирам за съпоставка за в момента.
Микрочип.бг е с ясно изграден начин на работа, както от страна на стопаните, така и от страна на собствениците на домашни любимци :)

#4 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2012 - 05:18 PM

Показване на мнениетоmicrochip, в 13 August 2012 - 05:12 PM, написа:

всеки може да записва каквото си поиска т.е. не може да се разчита на информацията там.

Това определено е така.
Бихте ли написали клиниките с които работите? Във Фейсбук сте писали, че вече 20 клиники ползват вашата база.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#5 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2012 - 09:25 PM

Здравейте,

Понеже правим промени по договорите и ще се наложи промяна не можем да обявим каквото и да е предварително.
Съвсем скоро клиниките работещи с нас ще станат видими на картата на адрес : Клиниките около мен

На 12-ти септември ще направим презентация на проекта, а също така и ще обявим всичко публично вкл. и реклама.
Като цяло идеята ни с този проект е да успеем да изградим това, което ни липсва в България.
Ако не се появи нещо такова сега, което да се развива, ще се наложи да почакаме доста дълго време докато стигнем Европейските държави.
А и когато това се случи, ние пак ще сме доста назад. Ние не искаме това, ние взимаме нещата в свои ръце и се опитваме да направим нещата по-добри, все пак всичко е за наша сметка / като граждани / , нали ?

Нашият екип има дух, има желание, има мотивация и възможности, нека направим нещата по-добри сами, а да не се пускаме по течението (:

#6 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2012 - 09:43 PM

Показване на мнениетоmicrochip, в 13 August 2012 - 02:38 PM, написа:

Здравейте,

Бихме искали да ви представим първата система за микрочип номера в България.
Всеки стопанин на домашен любимец ще може да си го регистрира, като посети най-близката ветеринарна клиника работеща с Микрочип.бг.

Очаквайте скоро и във вашата клиника (:
Микрочип.бг

Здравейте,

Идеята ви е прекрасна, но поне за мен възникват два въпроса.

В сайта, който сте посочили, за контакти информацията е изключтелно оскъдна, да не кажа, че почти е безсмислена. Кой стои зад този проект, от кого (от кои) се представлява, местонахождение, научна (образователна) квалификация и т.н.

Следващият ми въпрос е, какво става с тези кучета, на които всъвзможни ветеринари, „развъдчици”, клиники и т.н. вече са поставили някакви чипове на кучета. Как ще се синхронизира тяхното чипиране с базата данни от чипирането, което Вие извършвате.

Може и да не ми отговаряте тук, защото следя форума спорадично и то само, ако в момента забележа тема, която е възбудила интереса ми.

Поздрави,

Николай Атанасов
E-mail: cynology@gmail.com

User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2012 - 10:13 PM

Здравейте, Николай Атанасов.

Ние не извършаме чипиране на животни, това го правят ветеринарните клиники и се справят достатъчно добре :)
Това, което имаме като идея е следното:
- за животните, които вече са чипиране, ще бъдат регистрирани в системата, посредством техния паспорт и всяко животно, което не е било регистрирано ще може да бъде записано.
- за животните, които не са чипирани, ще се извърша чипиране + регистрация, като когато се прави това нещо заедно, ще бъде уговорена отстъпка от общата цена.

Реално погледнато, при загубване и открадване, проблема и всичко останало е за сметка на собственика. Интереса за откриване и идентификация е изцяло негов.
За целта и за възможността да същеструва подобен частен проект / а и за да се развива в полза на стопаните / е необходимо да има приходи.
Те идват от съвсем символичната годишна такса от 20 лв, която впрочем е с 5 лв. по-евтина от годишният данък в общината.

Oтносно информацията за контакт - всичко необходимо на един потребител е налично.
Имейл, телефон, банкова сметка / при необходимост / , име на фирмата т.е. Микрочип ЕООД, което е достатъчно за да може човек да се сети, че проекта е под шапката на Дружество с ограничена отговорност.

Съвсем скоро ще направим официална презентация на проекта и ще бъдат поканени над 200 ветеринарни клиники.
Ще бъде разяснена в детайли идеята, какви проблеми разрешава проекта, какви цели има и т.н.
Ще бъдат поканени и медиите, което е достатъчно за да бъде ясно всичко и на всички / ако мога така да се изразя /.

Също така ролята на ветеринарните клиники ще бъде ключова за проекта. Те са звената, които могат да упражнят контрол и ще имат задължение , данните които вписват да бъдат точни и коректни. За сметка за тяхното време, ангажимента , независимо от удобството, което системата им дава, те ще имат правото да ползват същата напълно безплатно + още нещо.

Идеята е избистрена, в продължение на 1 година е мислено по всякакви възможни проблеми и пречки, сега остава всички да разберат какъв е резултата от 1 година работа (:

Ние имаме желанието, познанията , всичко останало е в ръцете на гражданската позиция по въпроса, която е решаваща / има и други фактори, но мисля, че всички ги знаем много добре (: /.

Ако някой има някакви въпроси е свободен да пита ...
Очаквайте повече информация в медиите до 1-2 седмици, както и в темата. Ще ви държим в течение.
Основното, в което вярваме е, че ако сами не се вземем в ръце и не направим така, че живота и ежедневието да ни е по-леко, дори да се наложи да изземваме функциите на общината, нещата ще станат бавно, тегаво, трудно и мъчно.

Това е реалността, в която живеем, трябва да мислим еднакво и да даваме шанс на едно по-добро бъдеще (:

Съжалявам, ако съм прозвучал банално, като на предизборна кампания, но нещата са такива.
Трябва да приемем това и да вземем нещата в свои ръце.

#8 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2012 - 10:25 PM

Показване на мнениетоmicrochip, в 13 August 2012 - 10:13 PM, написа:

Oтносно информацията за контакт - всичко необходимо на един потребител е налично.
Имейл, телефон, банкова сметка / при необходимост / , име на фирмата т.е. Микрочип ЕООД, което е достатъчно за да може човек да се сети, че проекта е под шапката на Дружество с ограничена отговорност.

Ето, виждате ли, че не е така.

Може да прозвучи иронично, моля, не искам да Ви засегна, но ако аз например искам да се обърна към Вас, как да го сторя:

Може ли с "Уважаеми Микрочип ЕООД" или "Здравейте Микрочип". Това неудошивено надване "Микрочип ЕООД" навярно има ръководство от живи същества - човеци. Един ли са, няколко ли са - мъже, жени, квалификация и т.н.

Всеки един юридически обект (Микрочип ЕООД) би трябвало да има поне един жив реален физически обект, наричан по закон Управител или Президент.

Според мен контактът с "Микрочип ОООД" е енигма. За мен контактите са с личности, а не с юридически обекти.

Дано не съм прозвучал грубо или саркастично, просто исках да се доизясня какво имам предвид.

Поздрави,

Николай Атанасов

User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2012 - 10:34 PM

Здравейте,

Имате право относно това, съвсем скоро ще бъде допълнена информацията за контакт.
Разбира се, че Микрочип ЕООД, не е неодушевен предмет.
За момента сме си създали за цел до 1 седмици да изчистим абсолютно всичко по сайта. В момента подготвяме всичко необходимо и до седмица всичко по сайта ще бъде готово.
Всичко ще бъде ясно и точно.
Благодаря Ви за забележката.

Моля, не цитирайте огромни постове без нужда.
Мод.

#10 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2012 - 10:35 PM

Желая Успехи !

Мод.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2012 - 10:55 PM

Благодаря Ви, коментарите Ви бяха изключително полезни, оновната причина за темата тук.
Сърдечни поздрави и Ви благодаря!!

#12 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 August 2012 - 11:02 PM

1. ЕИК20203734820120424132850
2. Фирма МИКРОЧИП
3. Правна формаЕднолично дружество с ограничена отговорност
4. Изписване на чужд езикMICROCHIP LTD
5. Седалище и адрес на управлениеБЪЛГАРИЯ
област София (столица), община Столична
гр. София 1715
район р-н Младост
ж.к. Младост -4, бл. 446, вх. 2, ет. 1, ап. 22
Предмет на дейност : Покупка на стоки или други вещи с цел препродажба в първоначален, преработен или обработен вид, внос, износ, продажба на стоки от собствено производство, търговско представителство и посредничество на български и чуждестранни физически и юридически лица, включително посреднически услуги при покупко-продажба, замяна и отдаване под наем на недвижими имоти, комисионни, спедиционни и превозни сделки, складови сделки, сделки с интелектуална собственост, хотелиерски, туристически, рекламни, информационни, програмни, импресарски или други услуги, консултанска дейност, покупка, строеж или обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, лизинг и всяка друга дейност, която по предмет и обем изисква да бъде извършвана по търговски начин и не е забранена за осъществяване от българското законодателство, дори и да не е изброена по-горе
7. УправителиНИКОЛАЙ ПЕТРОВ АЛЕКСИЕВ

23. Едноличен собственик на капиталаНИКОЛАЙ ПЕТРОВ АЛЕКСИЕВ
31. Размер20 лв.
32. Внесен капитал20 лв.

Прикачени файлове

User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#13 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2012 - 11:20 PM

Всеки може да провери в Търговския регистър, това е повече от елементарно (:
Не разбирам само каква е идеята на публикуваната в поста информация ?
Може би помощ на хората не знаещи какво е Търговски регистър ?
Едва ли ако не знаят какво е ТР, ще знаят какво е спесимен ... :)

Информацията, която е публикувана не е жизнено необходима и важна за когото и да е.
Просто име, фамилия и седалище ...
Все пак, каква е целта на публикуваната информция ?
Къде е акцента (:

#14 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 05:15 AM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 13 August 2012 - 10:35 PM, написа:

Желая Успехи !

Мод.

Явно демонстрацията на учтивост, изразена в две думи е "огромен пост".

Мисля, че е много по-редно да се поставят на истински пост бълващите глупост след глупост с единствената мания да се по кажата колко са (не)компетентни.

А МОД-овете да се научат да отсяват плявата от сламата!
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 06:59 AM

Цитат

За целта и за възможността да същеструва подобен частен проект / а и за да се развива в полза на стопаните / е необходимо да има приходи.
Те идват от съвсем символичната годишна такса от 20 лв, която впрочем е с 5 лв. по-евтина от годишният данък в общината.

Не виждам база за сравняване - едното не изключва другото, данъка е задължителен така или иначе.

Цитат

Също така ролята на ветеринарните клиники ще бъде ключова за проекта. За сметка за тяхното време, ангажимента , независимо от удобството, което системата им дава, те ще имат правото да ползват същата напълно безплатно + още нещо.

При поява на нац. база достъпа на лекарите ще е безплатен също, така че не разбирам сравняването и тук.

В този смисъл при поява на нац. база вашата ще отпадне. Разбира се, съдейки по темповете до сега - никой не знае кога ще има такава база. :)
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 08:21 AM

Цитат

При поява на нац. база достъпа на лекарите ще е безплатен също, така че не разбирам сравняването и тук.

В този смисъл при поява на нац. база вашата ще отпадне. Разбира се, съдейки по темповете до сега - никой не знае кога ще има такава база. :)

Много жалко, че повечето хора не са добре осведомени -> ВетИс
Няма да отпадне, защото нещата не са съпоставими. Трудно бих могъл да обясня всичките причини за това в 1 пост.

Ще се опитам по-късно да обясня разликата между ВетИс и Микрочип.бг.
Поздрави и хубав ден!

#17 Потребителят е офлайн   Elassil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 08:25 AM

Предварително заявявам, че не искам да засегна никого - просто изказвам лично мнение!

На мен този проект по-скоро ми изглежда като опит за печелене на лесни пари. Закупуване, регистрация и поддръжка на сайт/domain - 60лв; малко PR, сключване на няколко договора с вет. клиники и реклама - още няколко стотин лева.. интелектуален труд и реализиране на идеята = хипотетично нека има 1000 регистирани животни в цялата страна, по 20лв - всеки сам може да сметне..

Просто не виждам с какво бихте оправдали този голям приход; освен ако не оценявате интелектуалния си труд на десетки хиляди левове :)

Другото, което не ми харесва е странната потайност, с която подхождате.. Нежеланието да се представите или да упоменете клиниките, с които ще работите.
User's Signature

It`s better to burn out than fade away..

#18 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 08:44 AM

Показване на мнениетоElassil, в 14 August 2012 - 08:25 AM, написа:

Предварително заявявам, че не искам да засегна никого - просто изказвам лично мнение!

На мен този проект по-скоро ми изглежда като опит за печелене на лесни пари. Закупуване, регистрация и поддръжка на сайт/domain - 60лв; малко PR, сключване на няколко договора с вет. клиники и реклама - още няколко стотин лева.. интелектуален труд и реализиране на идеята = хипотетично нека има 1000 регистирани животни в цялата страна, по 20лв - всеки сам може да сметне..

Просто не виждам с какво бихте оправдали този голям приход; освен ако не оценявате интелектуалния си труд на десетки хиляди левове :)

Другото, което не ми харесва е странната потайност, с която подхождате.. Нежеланието да се представите или да упоменете клиниките, с които ще работите.

Няма никакъв проблем, всеки е свободен да мисли каквото си пожелае. Лесни пари няма!
Нека сметнем среден годишен разход / съвсем примерен /.

1. Колокация на сървър годишно - 4000 лв.
2. Администратор 24/7 - поне 12 000 лв.
3. Офис - 4000 лв.
4. Счетоводител - 7000 лв.
5. Поне 3-ма програмиста, които да развиват проекта - 35 000 лв.

Сметката за най-необходимите неща за проекта годишни грубо излиза - 62 000 лв. , а като сметнем данъците, осигуровките и всичко останало, сметнето колко пари са необходими годишно за да можем да работим по проекта за ВАС (:

Идеята е проекта ДА СЕ РАЗВИВА. За да се развива са необходими финанси.
Всяко нещо струва пари и за да има нещо , което да може да се развива са необходими пак финанси.
Ако мислите, че нещата са комерсиални, няма проблем, елате да работите без пари за нас :).

Потайността не е странна. Всеки сам преценява докъде ще стигне и докъде може да представи идеите си и плана си за работа.
Смятам, че не е необходимо да се изброяват клиниките, преди реално да са подписали анекса към договора (:

Също така нещата, за които не казваме нищо, не ги премълчаваме случайно. Съвсем скоро ще направим презентация на проекта и ще бъде достъпен в youtube и vimeo.

Явно е много важно това , кой стои зад този проект ....

Казвам се Николай Алексиев - управител на Микрочип ЕООД.
На 24 години съм , програмист по професия. Занимавам се професионално от 6 години. Работил съм за едни от най-големите сайтове в света, като най-популярният от тях е в топ 100 по посещаемост. Завършил съм ПГ, специалност "Строителство и Архитектура" през 2006 г.
Решил съм да работя върху проект, който ми доставя истинско удоволствие и искам да направя нещо значимо за хората като мен и вас.

Имам лабрадор на 2 години и половина и винаги съм обичал животните. Като всеки един от вас, като обикновен човек и стопанин, виждам проблемите пред които сме изправени и искам да направя нещо по въпроса и не го правя от толкова комерсиална цел, колкото да направя нещо, което да е удобно и значимо.

Надявам се, че съм задоволил любопитството, Благодаря (:

Едит: Нещо, което смятах да не споменавам за момента. Един процент от приходите за регистрация ще бъдат дарявани безвъзмездно.
Всеки месец, ще сключваме договор с фондация или неправителствена организация. Всяка 1 стотинка от събраните средства, ще бъдат отчетени и този отчет, ще бъде достъпен публично. Вие сами преценете докъде нещата са комерсиални и докъде са от добри намерения (:

#19 Потребителят е офлайн   Elassil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 09:07 AM

Виждате ли, че не беше толкова трудно да предоставите необходимата информация, че да могат "заядливите потребители" (в рамките на шегата, разбира се) като мен :db_046: да останат доволни от Вас!

Не разбирам защо обаче трябваше да Ви провокирам така, за да го направите :)

Мнението ми не се е променило особено много, но пък може изложената от Вас информация да помогне на другите потребители да си съставят свое такова. Така или иначе както гласи една известна сентенция "безплатен обяд няма" :)
Пожелавам Ви успех.. пък дано да е в полза на стопаните и животните, както твърдите :)

P.S.

Показване на мнениетоmicrochip, в 14 August 2012 - 08:44 AM, написа:

Ако мислите, че нещата са комерсиални, няма проблем, елате да работите без пари за нас :).

С удоволствие бих помогнал, но професионалната ми квалификация не го позволява :rc_036:
User's Signature

It`s better to burn out than fade away..

#20 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 09:14 AM

Цитат

Не разбирам защо обаче трябваше да Ви провокирам така, за да го направите :)

Защото в момента се обсъжда проекта като такъв, което е най-важното според нас.
Смятаме, че е по-важно, какво сме направили и какво ще предложим от това чия е фирмата.
Един елементарен пример, ако мога да дам:

- Вие като отидете на фризьорски салон, интересува ли ви кой е управителя или ви интересува какво могат да ви предложат като услуги и на каква цена ?
Няма значение дали е Иван, Георги или там който е ...
Всичко такова е второстепенно, въпреки, че разбирам нуждата да се знае кой реално стои зад това... (:

Поздрави!

• (10 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни