Dog.bg Форуми : Национална База от Данни от микрочип номера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Национална База от Данни от микрочип номера Микрочип е национален регистър за домашните любимци в България. Оцени темата: -----

#141 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 August 2012 - 10:43 AM

Показване на мнениетоmicrochip, в 16 August 2012 - 09:42 AM, написа:

5. Това няма да го позволя да се случи. Защо си мислиш, че ще ги дам на първия срещнат ? Защо смяташ, че ще останат на улицата ? Защо смяташ, че аз няма да поддържам контакт с новите стопани ? Аз няма да ги дам на хора извън София, ще ги дам на хора, на които имам доверие. Хора, които наистина ще ги гледат, както заслужават да бъдат отгледани. Засега 2 от тях ще бъдат за приятели, които познавам и имам пълно доверие. А и са ми почти комшии така да се каже .... Така, че съм си направил сметката и вероятността някое от тези кучета да бъде изоставено граничи с нищожност. ;)

Справки по темата - раздел "Без дом". В този раздел ще ти стане ясно каква е връзката между поколенията кученца, създадени от такива като теб и уличната популация, а така също и защо така наскачахме срещу теб. Ще останеш невероятно изненадан как хора, на които имаш доверие, ама хич не мислят като теб и ще откажат да се съобразят с първоначално поставените условия или изисквания. Ще останеш суперизненадан как няма да можеш да направиш нищо, защото кучето вече ще ТЯХНО, не ТВОЕ и дори да живеете врата до врата, няма как да им наложиш твоите разбирания. Ако си мислиш, че развъдчиците не изпитват притеснения спрямо новите собственици - много се лъжеш! Разликата е, че в сравнение с теб, те са произвели нещо, което е контролирано като произход и като тип, а не просто са организирали "сватба" между две кучета.

И после този личен коментар:

Цитат

1. Да, чувал съм за това.
2. Не съм казал, че съм решил, че е здраво и, че съм решил че е така само на поглед. Ветеринарите за какво са ? Кучето се преглежда редовно, а снимка честно казано не съм сигурен дали е правена.

Чувал си значи за тазобедрената дисплазия! И великите ветеринарни лекари не са ти казали,че трябва рентгенова снимка?! И как така не си сигурен дали е правена?! Че то е необходимо кучето да го приспят за да му направят такава снимка, как така няма да си забелязал?! Очевидно съзнателно си пренебрегнал дори техните забележки, но продължаваш да обясняваш как толкова "невинно" си го направил това кучило и как, видиш ли, не си развъдчик! Ми за да прецениш такова нещо не ти трябва да си развъдчик! Достатъчно е да се довериш на ветеринарите, което очевидно не си направил, защото няма как да не са ти казали за това! Продължаваш да си измисляш явно !
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#142 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 August 2012 - 12:05 PM

Показване на мнениетоmicrochip, в 16 August 2012 - 10:20 AM, написа:

...
4. Разбирате ли от програмиране, софтуер, релационни бази данни ? Ако отговорът ви е не, то тогава не мога да ви помогна или обясня.
...

А ако отговора е да, можеш ли да ми помогнеш или обясниш? :) :) :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#143 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2012 - 12:34 PM

...
Dedicated Advance струва 445 лв. на месец (без ДДС). Той е мощен двупроцесорен сървър, който ви позволява да поддръжате приложения и уеб сайтове, които изискват значителни ресурси. Информацията и данните на вашия Dedicated Advance са защитени с RAID 1 (Redundant Array of Inexpensive Disks). Можем да ви предоставим лиценз за контролен панел cPanel/WHM за 59 лв. на месец.

....

Всичко това, което ви показвам е на скромната цена от 445 лв. на месец без ДДС, сметнете колко струва с ДДС за година ;)
Айде да не ви занимавам с глупости да смятате -> 6408 лв.
...

И какви ресурси изисква този софтуер, че сте се спрели на собствен сървър? 100 реда код на php и 3-4 релационни таблички с текстова информация:)

Момци, сложете си го на споделен хостинг с поддръжка на SSL за 100-на лв на година, пуснете го да работи, пък като смаете света и клиентите ви станат няколкко милиона (по 20 лв на година - добре звучи) си преместете софтуера и на собствен сървър.

Честно казано ми звучите доста несериозно и без никакъв бизнес план. Ако си мислите че като го пуснете и хоп 10 000 кучкаря веднага ще ви снесат по 20 лв, нещо се заблуждавате и явно не сете наясно с народопсихологията на българина и с финансовото му положение. Хората не водят кучетата си на преглед, защото не искат да дават 20 лв и ги лекуват чрез форума, вие пари сте решили да правите. Поинтересувахте ли се колко човека са си платили задължителния данък от 24 лв на куче? И това е постановено законово. Е сметнете тогава колко хора ще си регистрират кучетата в подобен платен регистър.

Един съвет:

Такива публични програми трябва да са безплатни за клиента. Печеленето трябва да става от предлагани услуги, които да допълват основното предназначение на безплатните услуги, но гъделичкат собствениците да ги използват :)

Успех в начинанието и се поинтересувайте малко повече от кучкарлък, защо е недоспустимо да предлагате някакви услуги, а вие самите да сте доста боси в областта :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#144 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2012 - 01:17 PM

Показване на мнениетоvano, в 16 August 2012 - 12:34 PM, написа:

...
Dedicated Advance струва 445 лв. на месец (без ДДС). Той е мощен двупроцесорен сървър, който ви позволява да поддръжате приложения и уеб сайтове, които изискват значителни ресурси. Информацията и данните на вашия Dedicated Advance са защитени с RAID 1 (Redundant Array of Inexpensive Disks). Можем да ви предоставим лиценз за контролен панел cPanel/WHM за 59 лв. на месец.

....

Всичко това, което ви показвам е на скромната цена от 445 лв. на месец без ДДС, сметнете колко струва с ДДС за година ;)
Айде да не ви занимавам с глупости да смятате -> 6408 лв.
...

И какви ресурси изисква този софтуер, че сте се спрели на собствен сървър? 100 реда код на php и 3-4 релационни таблички с текстова информация:)

Момци, сложете си го на споделен хостинг с поддръжка на SSL за 100-на лв на година, пуснете го да работи, пък като смаете света и клиентите ви станат няколкко милиона (по 20 лв на година - добре звучи) си преместете софтуера и на собствен сървър.

Честно казано ми звучите доста несериозно и без никакъв бизнес план. Ако си мислите че като го пуснете и хоп 10 000 кучкаря веднага ще ви снесат по 20 лв, нещо се заблуждавате и явно не сете наясно с народопсихологията на българина и с финансовото му положение. Хората не водят кучетата си на преглед, защото не искат да дават 20 лв и ги лекуват чрез форума, вие пари сте решили да правите. Поинтересувахте ли се колко човека са си платили задължителния данък от 24 лв на куче? И това е постановено законово. Е сметнете тогава колко хора ще си регистрират кучетата в подобен платен регистър.

Един съвет:

Такива публични програми трябва да са безплатни за клиента. Печеленето трябва да става от предлагани услуги, които да допълват основното предназначение на безплатните услуги, но гъделичкат собствениците да ги използват :)

Успех в начинанието и се поинтересувайте малко повече от кучкарлък, защо е недоспустимо да предлагате някакви услуги, а вие самите да сте доста боси в областта :)

Споделен хостинг ? Звучи абсурдно и адски несериозно ....
То в началото докато тръгне, ще бъде на споделен, но това ще е временно.
Има поддръжка на 256 битов SSL сертификат / това да е проблема :p /.

Напротив, бизнес план има, но не мисля, че съм длъжен да го споделям :)
Никой не прави сметка на парите, важното е приходите да могат да са поне колкото ще са разходите .... В противен случай този проект не може да съществува!

100 реда код на php + 3-4 релационни таблички ???!!! Нищо подобно...
Според мен не разбирате от програмиране и от това, какво е необходимо като информация да се запази и как да се изградят релационните таблички , нищо лично ...
Ако желаете мога да се срещна с вас и да ви покажа за какво иде реч. Необходими са доста над 20 таблички , за да може да има богата функционалност ... :)

Аз си разбирам от работата , все пак съм програмист от повече от 7 години ;)
Относно заинтересоваността за това колко души плащат задължителния данък, да чувал съм какъв е процента .... Нищожен....
Вие питали ли сте се защо ? Голям процент от хората не искат да висят по опашки в общините, където на жена занимаваща се с данъци за движимо и недвижимо имущество и т.н. са я нагърбили да пише декларации ....
Общината облекчава ли ви вас като стопани, облекчава ли нещо освен да ви предложи да не плащате данък първата година ?
Направила ли е онлайн плащане на данък на куче ? Моля ви, нека си говорим открито.
Много малко потребители отговорили на темата, успяха да уцелят точно в десятката ..... Като пример ще дам отговорра на един потребител за "кранчето" .......

Да се върна отново към сървъра.
Аз съм работил за сайт, който се намира в топ 100 в света и все още работя всъщност като се замисля ....
Знаете ли колко трафик ще е необходим ако се запишат едва 100 клиники и работят едновременно ....
Знаете ли, че споделения хостинг има ограничение на трафика, процесорно време .... Че измежду личната информация на хората на този сървър се подвизават още 100-на сайтчета, които могат да направят доста бели ?
Имате ли опит в онлайн сигурността ? Знаете ли какво значи remote file inclusion, mysql injection, brute force, DoS ?

Вие програмист ли сте ?

Едит: Поздрав на всички с тази песен (:

Това мнение е редактирано от microchip: 16 August 2012 - 02:24 PM

#145 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 16 August 2012 - 03:04 PM

Преди време се зарекох,4е пове4е няма да водя малоумни спорове,но направих грешката да прегледам темата и ... искам да ми олекне,4е съм написала,каквото имам да споделям...

Първо,преди валната,вълната или там,каквото е да ме погне,да поясня,4е и двете ми псета са ОСИНОВЕНИ ... Едното е спасено от живот на синджир в селски двор и опасността да пъца бебенца през половин година,а другото е от Сеславци...

Аве...сега ми се е паднало,да те питам valnata,какво озна4ава тая дума?? Дале4 съм от мисълта,4е познавам идеално бълг. език и тая дума не я знам... Да не е на друг език?

Тъй по темета сега - виждам,4е тук се разграни4иха две сюжетни линии и аз искам да споделя своя ли4ен опит по едната и понеже съм една от "лудите" от бездом,е напълно ясно за какво ще дудна... :wink:

Г-н Микро4ип-4о,

Имаш се за ЕнтелЕгентен и образУван 4овек,нали така? Тогава какви са тия идиотщини,дето ги разправяш за псето си? Било за "здраве" да роди,така си бил "решил "ти,ма тя била "изглеждала" здрава,искал си да я "предпазиш" от заболявания,ще дадеш ку4енцата само на "отговорни" хора??? Я ги кажи тия неща на глас пред огледалото и се опитай да се 4уеш кви ги плещиш...

Имаш ли идея тия реплики колко милиарда пъти сме го слушали и 4ели ?? Далееее4 не си единствения,който поради тия невероятно при4ини,а и други,е решил да заплоди женската си или да пусне мъжкия си пес...

За да се опитам нагледно да ти обясня какво си направил и защо толкова много хора ти се ядосват,ще ти дам пример с едно от псетата у дома. Неговата история ми е до болка позната и не е единствения слу4ай,с който ми се е налагало да се справям. Да не ре4еш сега,4е това си е само един пример и не е представителен... :wink:

Та,псето и дома в момента е Дого Аржентино.Като цяло отговаря на изискванията в стандарта на породата,проверих.Тъй,ма има и някои разлики,които определят живота му - има непрекъснати кожни проблеми,което най-малкото говори за постоянно намален имунитет,което пък зна4и,4е може да го тръшнат болести,на които други псета са устой4иви или да прекара по-тежко други заболявания.. Има и сериозни проблеми със задните крайници - скованост в движенията,залитане,слаба мускулатура... И понеже това не му стига,полу4ава и епилептоидни гър4ове...

Тъй...собствениците на неговите родители,като нищо и те да са решили,4е хем за "здраве" ще пуснатна на "сватба" неродословните си псета,ми и мангизи може да изкрат от цялата работа. Дого-тата са търсена порода. Та,родителите на мойто ку4е и те като нищо да са "изглеждали" напълно здрави.Само дето има голям брой наследствени заболявания,които може да са скрито носени и да се проявяват в поколенията на привидно "здрави" животни.

Ку4ето и дома е прекрасен и зло4ест пример за това.И знаеш ли как попадна при мен? На "отговорните" му и "загрижени" стопани не им се е занимавало с кекаво псе и решили "милостиво" да го завържат за ули4ен стълб и да се изнесат бързо-бързо,като оставили питомеца си уплашен и объркан да вие,докато моя приятелка не го намира и взема.
Не е бил кастриран,разбира се,което озна4ава,4е и той може да е пускан за "здраве" и за пари да запложда... Което зна4и,4е някъде из поколенията му има болнави и гър4ещи се в припадъци ку4ета,които като нищо да са изоставни на улицата да се оправят сами или пробутани на други хора,като накрая вероятно са умирали,ама не по тихия и кротък на4ин...
В момента храня псето с особено скъпа храна,защото по-евтината му се отразява ужасяващо на кожата. Има и не малко нощи,в които не спя,защото той се гър4и и се блъска с вси4ките си 40 и нещо кила в пода и в стените... Има и нощи,в които не смея да заспя и всеки лек шум ме кара да подска4ам и да се ослушвам дали горкото животно пак не се опитва да си разбие главата в стената... Ще кажеш може би,ми евтаназирайте го ве... да,ама като изклю4им ужасните пристъпи,псето си е добре и оби4а да се разхожда,макар и бавно,оби4а да го галят и да му говорят,оби4а да се запознава с нови ку4ета... Как да го убиеш,само защото някакви тъпаци решили да изкарат пари,като заплодят "изглеждащи" здрави породоподобните си псета?!

Та седи си у дома това кекаво ку4е и не знаем какво да го правим,защото никой не го иска,а аз нямам възможност да го задържа са себе си,макар да искам...

Няма по4ти нищо естествено,свързано с хората ве4е... Няма нищо естествено в това да се оставят ку4ките да раждат,щото това им било в "пиродата". Няма нищо естествено в стотиците ку4ета и котки по улиците,които ежедневно умират от глад,премазват ги,пребиват ги,бесят ги,колят ги,подпалват ги,ритат ги,тровят ги и т.н. , и т.н. ...

Ми,като ще сме толкоз естествени,дайте да се върнем в пещерите - да си ходим космати и обрасли и да дундуркаме 20-тина деца,щото то това е напълно естествено. Правиш секс,правиш бебе... Това ни е в природата,нал тъй? Трябва да продължаваме 4овешкия род... Той сексът е за това,удоволствието е само допълнителен лукс,за да стимулира правещите го да го ... ми да го правят,4е да имам бебета... :wink:

Аде де,ще ми говориш за естествени неща... мъжете висят пред компите и са гладко епилирани,като бебешки дупенца... :wink:

И г-н Микро-алабала,като искаш госпожицата ти ... оп,госпожа ве4е.... та като искаш да я предпазиш от болести,земи я кастрирай! Това е сигурен на4ин да й спестиш мноооого заболявания на матката и яй4ниците,като тумори например... Дано думата тумор да те стресне поне малко...

И относно толкова обсъжданите сертификати за родословие,които се издават от легитимните клубове на разли4ните породи - това не е някаква хартийка,която ти позволява да се пер4иш с ку4ето си по изложби. Това е хартийка,която е доказателство,4е животното ти е наистина здрав представител на съответната порода - от здрави родители,които са от здрави родители,които са от здрави родители и т.н. ... И е гаранция,4е питомецът ти ще те радва дълги години,а няма да трепериш над него,само като кихне или стъпи накриво,както аз сега правя с Дого-то,за което толкоз дрънках...

Уф...поолекна ми малко ... :wd_043:

Сега се покажи наистина,като грамотен мъж и поне се опитай да се замислиш над това,което избълвах... :wink:

Идеята за обща система,в която да се регистрират псетата е добра сама по себе си,но тя няма да оправи положението в страната ни относно ку4ета - загубени или изхвърлени. Трябва да има и съответен орган,който да следи дали вси4ки животни се регистрират,кастрират и т.н. За да може като някой реши,4е не му се занимава с ку4ето му пове4е и го метне на улицата,като го приберат и открият 4ипа,да отидат на вписания адрес и да тръснат една хубава глоба на хитрягата,който да е длъжен да я плати,ина4е вариантът е в дрънголника... Ей така трябва да стават нещата,за да може хората да се замислят,като вземат или като решат да се отърват от питомеца си.Трябва железен контрол и яки глоби. Ама това никога няма да се слу4и - бездомните псета са твърде добър изто4ник на пари.... Както и нелегитимното развъждане на всякакви псета,които дори не прили4ат на породисти...

За край ще се извиня за 4-ките... Знам азбуката и съответната буква,но имам проблем с клавиатурата .. :wf_039:
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#146 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2012 - 03:19 PM

Показване на мнениетоArha, в 16 August 2012 - 03:04 PM, написа:

....

Мога да кажа само, че съм на 100% съгласен с теб, така е. Но, има 1 но .... / което ще коства може би отново негативен пост отправен към мен /.
Това, че е с родословие, не означава, че не може да се разболее и умре примерно ....
Че вероятността е по-малка , съгласен съм ... Разбирам позицията ти и я уважавам. Съгласих се, права си!

Поздрави!

#147 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2012 - 03:21 PM

Показване на мнениетоArha, в 16 August 2012 - 03:04 PM, написа:

Първо,преди валната,вълната или там,каквото е да ме погне,да поясня,4е и двете ми псета са ОСИНОВЕНИ ... Едното е спасено от живот на синджир в селски двор и опасността да пъца бебенца през половин година,а другото е от Сеславци...

Аве...сега ми се е паднало,да те питам valnata,какво озна4ава тая дума?? Дале4 съм от мисълта,4е познавам идеално бълг. език и тая дума не я знам...

Valnata да. Правилно си прочела

Знаем за твоите псета, споко, защо да те погвам. Ти си ги събираш, понеже не са за всеки си ги гледкаш :) :ab_041: Говоря за други хора, те ще се разпознаят кои са и ще си признаят, ако имат чест. Думата нищо не означава, просто ник, който е свободен почти винаги (97%) и аз ползвам. с Y -Ъ нещата стоят по друг начин :)

Цитат

Това е хартийка,която е доказателство,4е животното ти е наистина здрав представител на съответната порода - от здрави родители,които са от здрави родители,които са от здрави родители и т.н. ... И е гаранция,4е питомецът ти ще те радва дълги години,а няма да трепериш над него,само като кихне или стъпи накриво,както аз сега

Това изобщо не отговаря на истината, не знам кой те е излъга, че родословието ти гарантира тези неща.. :ab_041:

поживём-увидим какво ще стане с проекта на човека. И без това няма други варианти за сега:) може пък да се получат нещата.

#148 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2012 - 03:55 PM

Уважаеми форумци , стига с тия родословия . :md_064: ТРЯБВА да имат животните родословия , за да могат евентуално да се избегнат генетични обременености и рискът за болести да бъде сведен до минимум , но прекалявате. :ea_103: Обяснете и , че не всяко куче с родословие трябва да се запложда .В разплодна програма влизат само и единствено представители отговарящи на стандарта , а всички знаем , че в едно кучило може да има едно , две , но може и да няма . Твърдо съм за правилно :ba_025: и разумно размножаване , но нека си признаем - РОДОСЛОВИЕТО за съжаление не върши чудеса и не е вълшебно . От болести страдат и кучетата от елитни развъдници . п.п г - н Микрочин успех ! Дано сте разбрали , че развъждането не е за всеки .Просто обичайте любимеца си , а за друтото си има хора ! :ae_085:

#149 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2012 - 03:57 PM

Показване на мнениетоsosy, в 16 August 2012 - 03:55 PM, написа:

Уважаеми форумци , стига с тия родословия . :md_064: ТРЯБВА да имат животните родословия , за да могат евентуално да се избегнат генетични обременености и рискът за болести да бъде сведен до минимум , но прекалявате. :ea_103: Обяснете и , че не всяко куче с родословие трябва да се запложда .В разплодна програма влизат само и единствено представители отговарящи на стандарта , а всички знаем , че в едно кучило може да има едно , две , но може и да няма . Твърдо съм за правилно :ba_025: и разумно размножаване , но нека си признаем - РОДОСЛОВИЕТО за съжаление не върши чудеса и не е вълшебно . От болести страдат и кучетата от елитни развъдници . п.п г - н Микрочин успех ! Дано сте разбрали , че развъждането не е за всеки .Просто обичайте любимеца си , а за друтото си има хора ! :ae_085:

Благодаря Ви за позитивният пост!
Името ми е Николай / това към всички / :)
Не ме наричайте иронично, г-н Микрочип, може ли ?

#150 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2012 - 08:51 PM

Показване на мнениетоmicrochip, в 16 August 2012 - 01:17 PM, написа:

...
Според мен не разбирате от програмиране и от това, какво е необходимо като информация да се запази и как да се изградят релационните таблички , нищо лично ...
...

Да приемем, че сте прав!.
Нищо не разбирам от програмиране, макар че ако следвам вашата логика година и половина съм програмирал сайт, който е в топ 5 на България (не че е от значение) и има няма 15 години се занимавам с програмиране на C, C++, Java и PHP

За да се убедиш че 20 таблички са нищо, последният продукт който разработваме има 120 релационни таблици и има няма още 60-на номенклатурни :). а реално е сравнително проста система B2B

Не се изхвърляйте и не давайте тези 5-6000 лв на вятъра. Не сте много наясно с интернет потреблението и услугите от типа B2C, особено в България :)

Но все пак вие си знаете :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#151 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2012 - 09:13 PM

Показване на мнениетоvano, в 16 August 2012 - 08:51 PM, написа:

Показване на мнениетоmicrochip, в 16 August 2012 - 01:17 PM, написа:

...
...

Да приемем, че сте прав!.
Нищо не разбирам от програмиране, макар че ако следвам вашата логика година и половина съм програмирал сайт, който е в топ 5 на България (не че е от значение) и има няма 15 години се занимавам с програмиране на C, C++, Java и PHP

За да се убедиш че 20 таблички са нищо, последният продукт който разработваме има 120 релационни таблици и има няма още 60-на номенклатурни :). а реално е сравнително проста система B2B

Не се изхвърляйте и не давайте тези 5-6000 лв на вятъра. Не сте много наясно с интернет потреблението и услугите от типа B2C, особено в България :)

Но все пак вие си знаете :)

Не съм казал ,че 20 таблици са нещо, а също така това колко таблици използваш няма чак такова влияние върху ресурса, който се използва.
Нещото, което изразходва най-много ресурси е apache request-ите и отварянето и затварянето на конекциите към БД. Обикновенно, конекциите са bottleneck-а, ако мога така да се изразя.
120 таблици не са нещо особенно и те не определят степента на сложност :) Човек ако си познава софтуера добре, може и с 500 таблици да работи / това при условие, че постоянно се занимава с проекта и си именува правилно таблиците :) /

Кой език е специалността ви, кой разбирате най-добре. PHP в случая дори не е нужно да се споменава. Когато говоря с някой за програмиране даже ме е срам да кажа, че основно на това пиша. Най-посещаемият сайт в българия има около 400-500 заявки в секунда, което не е чак толкова много, но е доста прилично :)

#152 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2012 - 09:19 PM

Подкрепям г-н Микрочип, независимо че нямам куче. Неговият Бизнесплан не е задължително да бъде одобряван от евентуалните му бъдещи клиенти, ако той може да го финансира или да убеди други да го финансират. Преди 20 години се зарових с неподплатено любопитство в рекламния бранш и някъде по пътя прочетох в една книга сентенцията, че да се бориш за ниша във вече изграден пазар е по-оправдано и много по-достижимо, от това да си изградиш ниша, т.е. да се опитваш да продаваш паста за зъби на хора, които не си мият зъбите... От една страна си единствен ентусиаст, което помага, но от друга страна трябва да разчистваш диви територии, което отнема много сили и средства. Пожелавам успех на всеки, който реши да се справи с проблема "база данни за кучетата в България." Моят личен опит обаче показва, че с частните инициативи в един момент 5% от контингента се включва в няколко бази (доброволно) а останалите 95% си карат както знаят - нрегистрирано и неорганизирано, докато някой не ги задължи с една дебела тояга. И въпреки всичко бих искала 5-те процента утре да станат 6, 7, 10, 40 или 70... Все някой ден някой ще успее. Подкрепям и пожелавам успех на всеки, който е готов да опита! Засега само един успява май... :md_064: :ab_041:
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#153 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 17 August 2012 - 02:55 PM

Показване на мнениетоmicrochip, в 16 August 2012 - 01:19 PM, написа:

Мога да кажа само, че съм на 100% съгласен с теб, така е. Но, има 1 но .... / което ще коства може би отново негативен пост отправен към мен /.
Това, че е с родословие, не означава, че не може да се разболее и умре примерно ....
Че вероятността е по-малка , съгласен съм ... Разбирам позицията ти и я уважавам. Съгласих се, права си!

Поздрави!

A стига ве! Наистина ли така мислиш или просто не ти се спори? :ab_041:

Това озна4ава ли,4е ще си кастрираш дамата или поне няма да я пускаш пове4е на мъжкари....? :wf_039:

И ще е хубаво да поддържаш връзка с бъдещите стопани на женските ти бебета и спокойно да им обясниш (не като мен.... :md_064: ),4е би било много по-добре за животното,а и за тях то да с екастрира... Ще си спестят много грижи...

И айде сега,не ми преина4авайте думите за родословните ку4ета - никъде не съм писала,4е е невъзможно и те да се разболеят... Да не говорим,4е някои нещастни породи са си такива по стандарт-предразпложени към здравословни проблеми,ма затова сме виновни ние хората-създаваме животни за наш кеф,без да ни пука какво коства това на животните... Оф...пак се отплеснах. :wc_055:

Исках да наблегна на това,4е породистите животни,отгледани от съвестни развъд4ици е мнооого по-малко вероятно да имат наследствена предразположеност към заболявания. Не казвам,4е животните от легитимните развъдници са някакви стоманени машини,които нищо не може да ги събори... :wink:

Ама има планина разлика между ку4е,родено и отгледано в свестен и отговорен развъдник и такова,дето е резултат от среща на двама баджанаци с мъжко и женско ку4е,които наподобяват някаква порода,оба4е нито се знае от де да се зели,нито как са изглеждали и как са били със здравето прадедите им.

Не съм тъпо наивна и не казвам,4е родословните псета не се разболяват. Но казвам,4е шансът родословно ку4е да има проблеми е мноооооооого по-малък... Това е.

Цитат

Знаем за твоите псета, споко, защо да те погвам. Ти си ги събираш, понеже не са за всеки си ги гледкаш :)

И valnata,аз нищо не си събирам - имам си две ку4ета само. :wink:
Другите идват и си отиват,когато им се намери подходящ дом.И нищо не ми пре4и да "си ги гледкам" до тогава.Това е моя грижа. И да,не всяко ку4е е за всеки... Пробата ти за безвкусна подигравака не мисля,4е се полу4ава... :wink:

И последно,тая дума "valnata" нищо конкретно не зна4и,така ли? :smile:

Показване на мнениетоsosy, в 16 August 2012 - 01:55 PM, написа:

ТРЯБВА да имат животните родословия , за да могат евентуално да се избегнат генетични обременености и рискът за болести да бъде сведен до минимум , но прекалявате. Обяснете и , че не всяко куче с родословие трябва да се запложда .В разплодна програма влизат само и единствено представители отговарящи на стандарта , а всички знаем , че в едно кучило може да има едно , две , но може и да няма . Твърдо съм за правилно и разумно размножаване , но нека си признаем - РОДОСЛОВИЕТО за съжаление не върши чудеса и не е вълшебно . От болести страдат и кучетата от елитни развъдници . п.п г - н Микрочин успех ! Дано сте разбрали , че развъждането не е за всеки .Просто обичайте любимеца си , а за друтото си има хора !

:ba_025:
Напълно съгласна.
User's Signature

We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.

#154 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2012 - 03:10 PM

Цитат

И valnata,аз нищо не си събирам - имам си две ку4ета само.
Другите идват и си отиват,когато им се намери подходящ дом.И нищо не ми пре4и да "си ги гледкам" до тогава.Това е моя грижа. И да,не всяко ку4е е за всеки... Пробата ти за безвкусна подигравака не мисля,4е се полу4ава...

И последно,тая дума "valnata" нищо конкретно не зна4и,така ли?

Не знам за какви подигравки говориш? Ако имаш някакъв проблем или пък просто си скучаеш и си решила, че трябва да ти дам отчет относно ника ми или нещо друго, ползвай Л.С.. там ще отговоря на всичките ти въпроси. :ba_025: Темата изобщо не е за родословия, кастрации и никове.. И аз благодаря за интереса! :beer:

#155 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 17 August 2012 - 03:30 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 17 August 2012 - 01:10 PM, написа:

Не знам за какви подигравки говориш? Ако имаш някакъв проблем или пък просто си скучаеш и си решила, че трябва да ти дам отчет относно ника ми или нещо друго, ползвай Л.С.. там ще отговоря на всичките ти въпроси. :ba_025: Темата изобщо не е за родословия, кастрации и никове.. И аз благодаря за интереса!

Хаха...за това,4е ску4ая уцели в десятката... :ab_041:
Но това не зна4и,4е няма сума ти работа за вършене... :dh_188:

И написаното от теб относно ку4етата ми ми се стори опит за подигравка,така както си го написал. Не,4е няма да мога да спя,ако е... но исках да отговоря сериозно. :smile:

Но не за това питам за ник-а ти,а защото наистина исках да разбера каква е тая дума. И го направих в темата,защото съм убедена,4е и други са си задавали тоя въпрос. Май ти си този с проблем,защото не виждам нищо лошо да попитам за псевдонима ти. Питай и ти за моя,ако те интересува де,няма да се засегна. :md_064:

Както и да е. Няма да питам пове4е,щом това те разстройва.:ba_025:

И темата ве4е е за доста работи. Трябва да си забелязал,4е по4ти никоя тема не си остава праволинейна за дълго. :ab_041:

Самият й създател г-н Микро... искам да кажа Николай :md_064: я разнообрази,като сподели за ку4ето си и доста хора му скокнаха. :ab_041:

И Николай,хората те нари4ат г-н Микро4ип (мен ли4но доста ме кефи пък... :ab_041:),защото така си се писал,като псевдоним. :md_064:

Доообре..... не мисля,4е ве4е има какво да бистря тук,та за това се изнасям и отивам да си гледкам специалните псенца... :ab_041:
User's Signature

#156 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 17 August 2012 - 04:22 PM

Започнах да я чета тази тема отзад напред. Цели 3 страници не мога да се усетя, че потребителя предлага услуга. Мислех, че Микрочип просто се е вмъкнал между псуващите държавата...
После започнах отначало.

Е, няма да стане тая, приятелю.
Има много причини, но аз ще се огранича.
Просто това трябва да стане от държавата. Тоя регистър трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН, а не пожелателен. За да може да се контролира популацията, развъждането(за което ИМА закон, нищо, че ти не знаеш, малък си още) и най-вече - ЗАРЯЗВАНЕТО. Поради тази причина, идеята ти е мъртвородена. Не искам да говоря и за абсурдността на цената, нито пък за морала ти. Човек, който развъжда, щото било хубаво, няма място на позицията, към която се стремиш.

Аз също съм от балъците. По груби сметки, досега да съм изкарал около 3000 лв. Кучето ми няма и две години, а и при мене е много по-лесно - мъжко е. Муши, взимам си парите и си тръгвам. Да, ама не... защото е въпрос на убеждения.
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#157 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2012 - 05:10 PM

Цитат

И написаното от теб относно ку4етата ми ми се стори опит за подигравка,така както си го написал. Не,4е няма да мога да спя,ако е... но исках да отговоря сериозно.

Възможно е да ти се е сторило, но не беше опит за подигравка.

Цитат

И го направих в темата,защото съм убедена,4е и други са си задавали тоя въпрос. Май ти си този с проблем,защото не виждам нищо лошо да попитам за псевдонима ти. Питай и ти за моя,ако те интересува де,няма да се засегна.

Други не са ме питали :ab_041: То няма много за разказване. Една вечер докато пробвах 1500 ника за да се регистрирам на едно място и все бяха заети ми щукна този ник и за щастие беше свободен. После реших и тук да се запиша така. Аз не се засягам лесно, споко :re_037: Проблема в момента ми е, че утре трябва да ставам рано, а тази вечер ще имам гости.. Кучето ми ме събужда в 6:30 , застава над главата ми, гледа ме и почва да съска, а това ме побърква.

Ти си на ред да разкажеш защо се регистрира с този ник.

#158 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 17 August 2012 - 05:40 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 17 August 2012 - 03:10 PM, написа:

Възможно е да ти се е сторило, но не беше опит за подигравка.

Хубуу де,сторило ми се е,моя грешка.. Не съм дока4лива,но лесно се изнервям... :wf_039:

И други може и да не са "посмели" да те питат,ама съм виждала как се 4удят валната с А ли да я пишат,с Ъ ли на кирилица... И са спекулирали дали е вълнА,като морска вълна,или е вЪлна,като ов4а вълна например... Сега разбирам,4е явно не е нито едно от двете. :wink:

Моите съболезнования за ранното ставане. Мен никаква ме няма там.. :ab_041:

Никът ми е от една книга на Урсула ЛеГуин. Арха е жрицата на храм в пустинята,в който е забранено да стъпва мъжки крак.... освен,ако не е евнух... :tongue:

Добре,тотално разшльокахме темата. Викам да се спрем,4е мод с право ще ни нахока...:wink:

П.П. Аве,как съска ку4е? (Ако ти се занимава да ми отговаряш,по-добре да е на ЛС.) :smile:
User's Signature

#159 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2012 - 06:39 PM

Цитат

вълнА,като морска вълна

Нещо такова, само че с Y-Ъ беше заето:) Просто беше свободно Valnata, а аз тогава се опитвах да регистрирам поща за да си ползвам телефона и там бе просто лудница..

Кучето съска, не като змия, но съска. съ-съ-съ, сякаш киха, но от щастие, че ще излезе да препикае дръвчето и да се скара с кучето на съседите. :ab_041: Съска като едновремешните "Мадарки"(марка измислен камион) на баир. :wb_052: Може да го запиша някой ден :flagbg:

Цитат

Арха е жрицата на храм в пустинята,в който е забранено да стъпва мъжки крак.... освен,ако не е евнух...

Как са оцелели без мъже :ud_009: Трябва да е било много скучно и подтискащо.. :zz_020:

Цитат

Викам да се спрем,4е мод с право ще ни нахока

Ние сме за изгонване направо. :ab_041: Ако има нещо ще пиша на лични

#160 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2012 - 07:11 PM

:be_107: ГОТИНИ СТЕ !!!!

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 6