Публикувано: 14 August 2012 - 10:38 PM
Вижте сега, аз не съм развъдчик, не разбирам от това и целта ми не е да имам перфектното куче с 10 поколения назад родословие.
За мен това не е най-важното, искам да имам куче и не претендирам да имам най-истинското и перфектното.
Реших преди време, че искам кучето ми да остави поколение след себе си, също толкова умно, красиво и добро.
Направил съм си преценката за това, че мога да си позволя 40 дни да мия и чистя след тях, да ги обезпаразитя, както си му е реда, да ги ваксинирам и да им издам паспорти.
Също така, съм си направил преценката , че мога да намеря добросъвестни стопани за тях, които да ги обгрижват с любов и да се грижат за тях.
Предвид това, тя има кученца и те ме правят щастлив. Радвам им се, играят си, лаят и т.н.
Това за мен е достатъчно. За да развивам проект свързан с микрочиповете, не ми е необходимо да знам, как се развъжда куче.
В процеса на работа се запознах със всичко необходимо и съм направил своят избор. Преценил съм, че има потенциал, че има смисъл, че нещата могат да станат по-добри.
Знам и позицията на общината, както на БАБХ, както и за ВетИс, както и за двата ветеринарни съюза.
Направил съм си преценката / при положение, че си слагам главата в торбата / , че мога да се справя с ангажиментите по един такъв проект.
Че мога да измисля неща, които скоро от държавните органи няма да се получат, че мога да измисля нещо иновативно.
Не можете да ме вините за това, че са необходими финанси за поддръжката на един такъв проект. Все пак това е и бизнес.
Вашите мнения са прекалено крайни, но това няма значение, не ме плашат особено.
Имам доста идеи, които не мога да споделя в момента, но докато няма гражданска позиция, докато няма мотивация, ангажимент, амбиция нищо няма да се промени към по-добро.
Предлагам сте запознати със всякакви далавери, как се печелят обществени поръчки, как всичко е мафия.
Аз реших да не поема по този път и да променя нещо, да направя нещо, което да има смисъл и в крайна сметка бях оплют за това, че съм позволил женското ми куче да забременее, без да съм сигурен, че е с родословие.
Е, извинявайте много, но това не е нормално. Не е нормално да предполагате как ще се развие нещо с 20 лв капитал.
Не е нормално да се правят заключения и коментари изпълнени с негативизъм.
Просто в едно нещо се убедих, че ние сме неблагодарен народ и гледаме само своето собствено благо.
Когато държавните органи години наред не правят нещо по въпроса, а някой се сети да направи нещо ИСТИНСКО, ЗНАЧИМО и ПОЛЕЗНО, съобразявайки се с желанията на гражданите, бива оплют, осъждан и обиждан. Точно затова и сме на този хал.
Всеки може да мрази, да злобее и да завижда, колко от вас могат да се похвалят със стимулиране на амбициозноста, креативноста и мотивираноста ?
Колко сте ?