Dog.bg Форуми : Национална База от Данни от микрочип номера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Национална База от Данни от микрочип номера Микрочип е национален регистър за домашните любимци в България. Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 August 2012 - 05:23 PM

Показване на мнениетоmicrochip, в 14 August 2012 - 03:17 PM, написа:

Точно за това са договорите, ако мижавата ми фирмичка фалира, ще имам неустойки по неспазването на договорите ;)
Не смятам мижавата фирмичка да фалира, смятам да работя в името на 50% неблагодарници!

Мани неустойките, дет едва ли ще можеш да ги изплатиш - аз се чудя кой ще ти повери ЕГН- то си.
Но лековерни хора има предостатъчно и винаги..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#62 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 14 August 2012 - 05:24 PM

"Предвид всичко, което съм направил до момента е достатъчно за да докаже сериозността ми към един такъв проект."

Защо си мислиш, че на нас ни е известно какво си постигнал до тук? :af_089:

"Отделно от това, капитала на фирмата нищо не означава в случая, защото аз нито ще продавам дял , нито съм АД, че да ме интересува капитала. "

Защо си мислиш, че капитала е от значение само при АД? :db_046:

"Точно за това са договорите, ако мижавата ми фирмичка фалира, ще имам неустойки по неспазването на договорите ;)"
Значи ти ще си получиш неустойките, ама не ми каза какво аджеба ще стане с базата данни? :ea_103:
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#63 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 05:28 PM

Показване на мнениетоdimo, в 14 August 2012 - 05:24 PM, написа:

"Предвид всичко, което съм направил до момента е достатъчно за да докаже сериозността ми към един такъв проект."

Защо си мислиш, че на нас ни е известно какво си постигнал до тук? :af_089:

"Отделно от това, капитала на фирмата нищо не означава в случая, защото аз нито ще продавам дял , нито съм АД, че да ме интересува капитала. "

Защо си мислиш, че капитала е от значение само при АД? :db_046:

"Точно за това са договорите, ако мижавата ми фирмичка фалира, ще имам неустойки по неспазването на договорите ;)"
Значи ти ще си получиш неустойките, ама не ми каза какво адеба ще стане с базата данни? :ea_103:

Харесва ми как се заяждате, типично, много типично ....
Едно дружество с ограничена отговорност отговаря с размера на капитала, ако задлъжнее и това ми е ясно.
А какво ще направя с базата данни ли ? Ще я поверя на теб, аджеба да направиш нещата както трябва ;)

#64 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 August 2012 - 05:30 PM

То с тия 20 лева ще е една отговорност...
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#65 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 05:33 PM

Показване на мнениетоdimo, в 14 August 2012 - 05:30 PM, написа:

То с тия 20 лева ще е една отговорност...

Незаконно ли е ? Това ли определя ангажираността ми ?
Злобеенето и мнителността е типично нашенска черта, точно това убива всичко тук.
Точно и затова винаги всичко и навсякъде в БГ ще бъде Бай Ганьовищина ;)

#66 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 August 2012 - 05:38 PM

Показване на мнениетоmicrochip, в 14 August 2012 - 05:33 PM, написа:

Точно и затова винаги всичко и навсякъде в БГ ще бъде Бай Ганьовищина ;)

Това и за твоя бизнес проект ли важи?:db_046:
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#67 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 August 2012 - 05:40 PM

User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#68 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 05:45 PM

Показване на мнениетоdimo, в 14 August 2012 - 05:40 PM, написа:

....

Колко сте ограничен ..... Не е истина просто....
Не искам да участвам в никакви конфликти ...
Благодаря за разбирането и подкрепата Ви ....

#69 Потребителят е офлайн   Elassil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 05:56 PM

Виж ти.. народа прогледна :D

Г-н Микрочип е измислил почти всичко.. Само някой малки детайли са му обегнали.. А именно - това, че има правото да събира лична информация не означава, че тя ще му бъде предоставена. Нито сте голямо уважавано име, нито държавна институция.. на какво основание ще Ви бъдат поверени ЕГН-та, № на Л.К., адреси и прочие? На големите Ви постижения до момента, за които се похвалихте? Вярно как не се досетих сам!

След всичките приказки не ми стана ясно ако кучето ми изчезне Вие и функцията на частен дедектив ли поемате, за да го върнете? Защото ако е така мисля, че трябва да прибавите още едно перо към разходите на фирмата Ви.. за още една Ваша заплата :db_046:

Аз предвиждам следния сценарий - проекта стартира; намират се няколко стотин излъгали се.. нещата се объркват - г-н Микрочип фалира, плаща 20лв неустойки и прибира няколко хилядарки на гърба на доскорошните му клиенти :D

Чиста работа :ba_025:
User's Signature

It`s better to burn out than fade away..

#70 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 06:02 PM

Показване на мнениетоElassil, в 14 August 2012 - 05:56 PM, написа:

Виж ти.. народа прогледна :D

Г-н Микрочип е измислил почти всичко.. Само някой малки детайли са му обегнали.. А именно - това, че има правото да събира лична информация не означава, че тя ще му бъде предоставена. Нито сте голямо уважавано име, нито държавна институция.. на какво основание ще Ви бъдат поверени ЕГН-та, № на Л.К., адреси и прочие? На големите Ви постижения до момента, за които се похвалихте? Вярно как не се досетих сам!

След всичките приказки не ми стана ясно ако кучето ми изчезне Вие и функцията на частен дедектив ли поемате, за да го върнете? Защото ако е така мисля, че трябва да прибавите още едно перо към разходите на фирмата Ви.. за още една Ваша заплата :db_046:

Аз предвиждам следния сценарий - проекта стартира; намират се няколко стотин излъгали се.. нещата се объркват - г-н Микрочип фалира, плаща 20лв неустойки и прибира няколко хилядарки на гърба на доскорошните му клиенти :D

Чиста работа :ba_025:

Колко мило и мотивиращо. Човек да се амбицира и да направи нещо в благото на всички и те да го плюят. Благодаря Ви.
Нищо чудно, че сме на този хал. Евала !

#71 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 August 2012 - 06:03 PM

"Каква информация изискваме от ветеринарните клиники ?

Информацията за собственици на домашни любимци, която ние изискваме и съхраняваме, използвайки онлайн формуляри включва следното:

Име и фамилия на собственици на домашни любимци
Телефон за връзка
Точен адрес
Email адрес"

от тук :
https://www.microchi.../privacy-policy
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#72 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 06:29 PM

"Машината" за пари която е замисли Г-н Микрочип, няма да проработи по няколко причини, а най-важната измежду тях е, че това трябва да бъде национална програма, държавна собственост, целяща да реши проблеми на държавата (свръх популация, данъци и тн.), обвързана с общини, НАП, полиция, международни организации, митници......! До колкото си спомням това не е първия опит за подобно нещо!

За развъдния план на Г-н Микрочип нямам думи!

#73 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2012 - 06:37 PM

По принцип проектът има потенциал ако впоследствие може да бъде купен/нает от държавата и си помислих, че това е амбицията му. Да бъде обвързан после. В подобна идея няма лошо, защото държавата сама няма нищо да направи и не е зле да я побутнат. Единният регистър трябва да бъде самоиздържащо се звено, затова още не се случва. И не е задължително да е държавна собственост, достатъчно е да е надежден, функционален и оторизиран.
Но вече не мисля, че изобщо е обмисляно това.

#74 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 06:45 PM

Показване на мнениетоmil_, в 14 August 2012 - 06:37 PM, написа:

По принцип проектът има потенциал ако впоследствие може да бъде купен/нает от държавата и си помислих, че това е амбицията му. Да бъде обвързан после. В подобна идея няма лошо, защото държавата сама няма нищо да направи и не е зле да я побутнат. Единният регистър трябва да бъде самоиздържащо се звено, затова още не се случва.
Но вече не мисля, че изобщо е обмисляно това.

Така е, регистъра би могъл да се издържа дори само ако успее държавата благодарение на него да повиши събираемостта на данъците от собствениците на кучета!

Цитат

Колко мило и мотивиращо. Човек да се амбицира и да направи нещо в благото на всички и те да го плюят. Благодаря Ви.
Нищо чудно, че сме на този хал. Евала !

Ами защо не се информирахте Г-н Микрочип как правилно да си развъдите кучето, дали въобще да го развъдите, защо не се амбицирахте и в тази посока??! И с така замислените такси не мисля, че правите нещо друго, освен собственото си благо! Хала се определя от знаещи, вие собственото си куче не знаете какво да правите, за благото на другите сте се замислили!

#75 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 10:38 PM

Вижте сега, аз не съм развъдчик, не разбирам от това и целта ми не е да имам перфектното куче с 10 поколения назад родословие.
За мен това не е най-важното, искам да имам куче и не претендирам да имам най-истинското и перфектното.
Реших преди време, че искам кучето ми да остави поколение след себе си, също толкова умно, красиво и добро.
Направил съм си преценката за това, че мога да си позволя 40 дни да мия и чистя след тях, да ги обезпаразитя, както си му е реда, да ги ваксинирам и да им издам паспорти.
Също така, съм си направил преценката , че мога да намеря добросъвестни стопани за тях, които да ги обгрижват с любов и да се грижат за тях.

Предвид това, тя има кученца и те ме правят щастлив. Радвам им се, играят си, лаят и т.н.
Това за мен е достатъчно. За да развивам проект свързан с микрочиповете, не ми е необходимо да знам, как се развъжда куче.
В процеса на работа се запознах със всичко необходимо и съм направил своят избор. Преценил съм, че има потенциал, че има смисъл, че нещата могат да станат по-добри.
Знам и позицията на общината, както на БАБХ, както и за ВетИс, както и за двата ветеринарни съюза.

Направил съм си преценката / при положение, че си слагам главата в торбата / , че мога да се справя с ангажиментите по един такъв проект.
Че мога да измисля неща, които скоро от държавните органи няма да се получат, че мога да измисля нещо иновативно.

Не можете да ме вините за това, че са необходими финанси за поддръжката на един такъв проект. Все пак това е и бизнес.
Вашите мнения са прекалено крайни, но това няма значение, не ме плашат особено.
Имам доста идеи, които не мога да споделя в момента, но докато няма гражданска позиция, докато няма мотивация, ангажимент, амбиция нищо няма да се промени към по-добро.

Предлагам сте запознати със всякакви далавери, как се печелят обществени поръчки, как всичко е мафия.
Аз реших да не поема по този път и да променя нещо, да направя нещо, което да има смисъл и в крайна сметка бях оплют за това, че съм позволил женското ми куче да забременее, без да съм сигурен, че е с родословие.

Е, извинявайте много, но това не е нормално. Не е нормално да предполагате как ще се развие нещо с 20 лв капитал.
Не е нормално да се правят заключения и коментари изпълнени с негативизъм.

Просто в едно нещо се убедих, че ние сме неблагодарен народ и гледаме само своето собствено благо.
Когато държавните органи години наред не правят нещо по въпроса, а някой се сети да направи нещо ИСТИНСКО, ЗНАЧИМО и ПОЛЕЗНО, съобразявайки се с желанията на гражданите, бива оплют, осъждан и обиждан. Точно затова и сме на този хал.
Всеки може да мрази, да злобее и да завижда, колко от вас могат да се похвалят със стимулиране на амбициозноста, креативноста и мотивираноста ?
Колко сте ?

#76 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 August 2012 - 11:14 PM

Показване на мнениетоmicrochip, в 14 August 2012 - 10:38 PM, написа:

Вижте сега, аз не съм развъдчик, не разбирам от това и целта ми не е да имам перфектното куче с 10 поколения назад родословие.
За мен това не е най-важното, искам да имам куче и не претендирам да имам най-истинското и перфектното.

Ами защо се занимаваш с нещо, което не разбираш?!?! Точно защото не разбираш от развъждане защо си се правил на развъдчик ?!?
Нищо не пречеше да си имаш куче и да не попълваш редиците на породоподобните, защото по всичко личи, че си прочел, че не бива да го правиш, но не си се съобразил с нищо от това, което е било изтъкнато като аргументи, но сега ни обясняваш колко ние сме злобни! Браво ! Страхотно !
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#77 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2012 - 11:40 PM

По логиката на г-н Микрочип, аз, като собственик на РОДОСЛОВНО куче, мъжко, на 4.5 год. съм напълно изкукала, защото не съм си позволила лукса да го развъдя ,само защото не е воден по изложби и няма съответните титли. Мдаммм..дали да не спретна на компютъра една база данни....? :ab_041:

#78 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 06:39 AM

Никой не е казал, че съм прочел, че не трябва да го заплождам и , че е нещо лошо.
Също така не съм казал изобщо, че някой трябва да е изкукал за да не развъди куче, ако няма да го води по изложби....

#79 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 07:06 AM

Тази тема е за базата данни, а не развъждането :eg_033: Едното няма нищо общо с другото. Който иска ще си регистрира кучето в тази база,който не иска няма. Какъв ви е проблема,че така нападате човека :eg_033:
В този форум има 10 човека,които пишат редовно и само на тях се обръща внимание.Започне ли нов форумец да пише го правите на нищо.

#80 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2012 - 07:10 AM

Показване на мнениетоrenink, в 15 August 2012 - 07:06 AM, написа:

Тази тема е за базата данни, а не развъждането :eg_033: Едното няма нищо общо с другото.

Напротив.
Смисълът от националния регистър е да се ограничи свръхпопулацията от кучета. Някой може да си мисли, че хората много са се загрижили как да намерят изгубено куче, но не е така. Масата стопани си мислят, че никога няма да си изгубят кучето и не ги чипират, за да ги намират, а защото са длъжни по закон.
Ерго, за да си в обществена полза с подобен проект, трябва да разбираш проблемите на свръхпопулацията и механизмите за нейното ограничаване, щото иначе се получава безмислица - искаш да бъдеш част от нещо, което не разбираш.
Но ние не можем да повярваме на господина, че разбира тези проблеми и работи за решаването им (т.е - нашето благо), след като самият той създава свръхпопулация заради собствените си емоцинални дивиденти - да бъде щастлив, че му подскачат кутрета у дома.
То е малко като да правиш кампания срещу тютюнопушенето за общото благо, пък да продаваш цигари за собственото.

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни