Dog.bg Форуми : това мини Чихита ли са

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

това мини Чихита ли са

#41 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 August 2012 - 01:58 PM

Показване на мнениетоnavar, в 27 August 2012 - 03:22 PM, написа:

породните белези ,са тези които определят породата..често се случва ,куче с родословие да не носи някой белег,или няколко от тях-това прави ли го безпородно??

Стандарта е писан отдавна,породи се селектират и променят.Това,което се е харесвало някога...сега е "изтъркано".До,общите стандартни изискавиня остават,но голяма част от нещата се променят.
Породни белези?Какво разбираш под породни белези...Пред блока има бяло куче с точки,прилича на далматинец,значи е?Ами ако се заплоди мелез с немска овчарка и мелеза роди 3 "безпородни" и едно носещо белезите на породата.То,съответно може да го водим породисто,нищо че от страна на единия родител е безпородно?

#42 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 29 August 2012 - 03:12 PM

за да се унаследят всички породни белези ,не е достатъчно единия родител да е породист,а и двамата..стандарта е писан отдавна и е променян заедно с породата-затова по изложбите се оценява по стандарт,и за да е породисто едно куче трябва да носи определени породни белези ,които са задължителни .така че версията ,която хипотетично разиграхте не става-природата не прави такива грешки ..опитайте пак,може и да се получи

#43 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 29 August 2012 - 04:15 PM

Аз да дам друг пример...
Куче с всички породни белези се запложда на същата порода.
Раждат се 3 от породата му и две от друга порода.
Какво ще кажем тук за майката природа? Нейна грешка ли е?
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#44 Guest_navar_*

Публикувано: 29 August 2012 - 10:41 PM

сега и аз ще дам един пример,две кучета с родословия ,допуснати до разплод се заплождат-раждат се кучета с цвят недопустим за породата и кво следва?? нали не си мислите че родословията са се появили от небето?? а не са тръгнали от кучета с породни белези???? щото породата се е определяла по породните белези ВЕКОВЕ преди на някой книжен плъх да му хрумне да си води бележки,и да създаде родословията,които в ден днешен са по важни от самите кучета

#45 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 30 August 2012 - 07:55 AM

Ама аз не ти говоря за цвят... А за съвършено различна ПОРОДА! Раждат се кученца от лесно отличима, различна порода.
Затова е важно родословието.
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#46 Guest_navar_*

Публикувано: 30 August 2012 - 12:57 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 30 August 2012 - 07:55 AM, написа:

Ама аз не ти говоря за цвят... А за съвършено различна ПОРОДА! Раждат се кученца от лесно отличима, различна порода.
Затова е важно родословието.

е те тоя филм не става :)научната фантастика е хубаво нещо,но генетиката е доста точна наука :)

#47 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 10:35 PM

Тук се пише на кирилица.
Мод.

#48 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 11:36 PM

Показване на мнениетоGAG, в 25 August 2012 - 07:30 PM, написа:

Показване на мнениетоDjeri Ko, в 25 August 2012 - 05:46 PM, написа:

Много ми хареса и отговора на

" barge
Posted 04 April 2012 - 03:00 PM
Дори е правилно да спасите някоя клета душа от борсите, според мен.

Егати тъпнята!!! Отдавна не бях чела такава простотия във форума!
Ти му давай пари, че да върви бизнеса, та на мястото на едното "спасено" фермичката да произведе още 200. От занемарени майки, прекарали целия си живот изолирани от света, за да може някой "спасител" да спаси едно от стотиците кученца, които ще се родят от това нещастно животно.

СТАНА МИ ЯСНО,ЧЕ СИ СКРИТ РАЗВЪДНИК,УЖ ОТ ЛЕГИТИМНИТЕ И СЕ СКРИЕШ ЗА НЯКАВО ИЗМИСЛЕНО ИМЕ И СЕ ПРАВИШ КАТО НАС, НА ОБИКНОВЕН ЛЮБИТЕЛ НА ЖИВОТНИ
НЕЗНАМ, ТАКА КАТО ТИ ПРОСЛЕДИХ ПИСАНИЯТА...ИМАМ ЕДИН ВЪПРОС: КСЛКО ВЗИМАШ ИЛИ КОЛКО ИЗКАРВАШ, КАТО САМО ЗАБЛУЖДАВАШ ХОРАТА С ТЕЗИ РАДОСЛОВИЯ И СИ ПРАВИШ БЕЗПЛАТНА РЕКЛАМА
В БОРСИТЕ ХАРАТА СЪЩО ЗНАЯТ И РАЗБИРАТ ОТ СТАНДАРТИ НА ДАДЕНА ПОРОДА.....ЗАЩО ДИ МИСЛИТЕ, ЧЕ СТЕ ОТКРИЛИ ТОПЛАТА ВОДА
ТАЙНАТА НА СТАНДАРТА.....ЕГАТИ СМЕШКАТА СТЕ
САМО ЛЕГИТ.РАЗВЪДНИЦИ СТЕ ПОЗНАВАЧИТЕ И ОТ 8 000 000 БЪЛГАРИ, НЯМА ДРУГИ КОЙТО ДА ЗНАЯ И ДА РАЗБИРАТ ОТ СТАНДАРТИ ....СМЕШКИ СТЕ

#49 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 11:45 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 25 August 2012 - 08:33 PM, написа:

Той самият въпрос "истинско ли е" е странен. Що питаш дали е истинско, като ужким знаеш, че е , а другите не са това което всъщност са. :ab_041:

РАЗБИРАЧА.... ЧАКАМ И АЗ ОТГОВОР КАКВО НЕ ОТГОВАРЯ НА ТЕЗИ МЪНИЦЕТА, ЧЕ ДА НЕ СА ПОРОДИСТИ

КАТО МИ ДАДЕШ ЛИСТ ХАРТИЯ...А ПОЛУЧА МЕЧЕ.....ТА НА ХАРТИЯТА ЛИ ДА ВЯРВАМ ИЛИ НА ОЧИТЕ СИ
ТО ИМА ЛИЧНИ КАРТИ ФАЛШИВИ, ТИ ЗА ЕДНИ РАДОСЛОВИЯ ЩЕ МИ ГОВОРИШ

Моля, не пишете с главни букви.
Мод.

#50 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 11:47 PM

Пу,аз да Ви нервирам първа! :db_046:
Всички СЕРИОЗНИ развъдници правят тестове на кучетата си. Това го изисква клубът. Е родило се е горкото,дали порокът му е по рождение или не ( не съм запозната),какво от това...ще се мъчи жената с него,но дай сега да го убием ли? Айде по-сериозно.
Примерът с циганите...вижте и аз съм на мнение,че са доста далече от хората,но друга порода ли са? Мисля си,че са хомо сапиенс сапиенс,но с друг цвят на кожата...както има и различни видове цветове при чихитата,а?
Прочетете какво означава развъдник и после слагайте всички мръсни, гадни,експлоататори - развъдници под един знаменател.
Погледнете тук да видите "официалният развъдник ВИП пъпи" какво е,и после да плюем дружно.

Показване на мнениетоivan-z, в 03 February 2011 - 01:59 PM, написа:

Поради Зачестилите обяви из интернет пространството на Борси и Прекупвачи представящи се за РАЗВЪДНИЦИ тук ще опитам да изброя най-често срещащите се .../ понеже всеки ден се появяват нови /
Всички те , обещатават от пиле мляко и всички бебета са им мини , ставайки все по - нагли .
1 .Hello Puppy
2.VIP Puppy
3."Нети" - Нетидогс
4.Развъдник Хисгол
5.ПУПИ-ЕКСПОРТ-ИМПОРТ
6.Развъдник Рая
7.Развъдника на Първина / която междо другото се пише и вет.лекар/
И така нататък всичко с ПУПИ .. .КАТО ЦЯЛО всички пишещи се , че са РАЗВЪДНИЦИ
без да си обявяват имената СА ПРОСТО ПОРЕДНИТЕ ИЗМАМНИЦИ

п.п.Ако съм пропуснал някой да не ми се сърди Не е нарочно... :rc_036: :rc_036: :rc_036:

ПП. Пишете на български,че трудно се разбира волеизявлението Ви.
ПП2. Не ме набеждавай за развъдчик,щом съм на различно мнение от Вашето...спокойно,не съм. :md_064:

:rc_036:
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#51 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 11:49 PM

Показване на мнениетоboby_pl, в 26 August 2012 - 10:41 PM, написа:

Тук виждам, че се води поредния спор за чистопородност. Не ми се иска да се намесвам защото този спор се води от години и виждам, че все още има неразбрали, че единствено родословието определя дадено куче към някаква порода, но само ще кажа, че по снимка не може да се каже дали кученцето е чихуахуа, Особено пък по тези снимки, които сте дали. Чихуахуато не е само ябълковидна глава и ясно изразен стоп. Има много други белези, които по тези снимки никой не може да види. Дължина на тялото, опашка, захапка, гърди, крайници, походка, характер. Разберете, че кученца като тези се развъждат без оглед на проследяване на наследствени болести, чистопороност на родителите. Внасят се на килограм, гледат се в клетки каквато виждам и на вашите снимки, поне една трета от тях измират. Да, на всеки му се иска да си вземе такова съкровище за 400-500 лв., но това няма как да стане от истински развъдник. Не правя реклама на развъдниците, но и тяхната работа не е лесна. Дават луди пари да внасят качествени кучета от чужбина, ходят по изложби, гледат кученцата при прекрасни услровия. Надявам се отговорът ми да не предизвика негативизъм у вас, но аз така разсъждавам от опита на човек гледал родословно чихуахуа 5 години. Предстои ми да се сдобия с още едно такова и се радвам, че послушах преди години хората, които тук защитават породата и не си взех кученце по обява. Ако пък си държите на своето тогава нашето мнение не ви е необходимо. Всяко куче заслужава любов, дори и нечистопородното. Лошото е, че взимайки си куче от зоомагазин или борса подпомагате развитието на този бизнес. Да, спасявате го от аквариумите и клетките, но отваряте вратата за още и още такива. Все пак късмет в намирате на кученце. Изборът си е ваш и се надявам да е правилен.

ЯСНО И ТИ СИ СКРИТ РАЗВЪДНИК
НЕ ТИ Е МЯСТОТО ТУК
ЗА РЕКЛАМА СЕ ПЛАЩА
ШЕ ПОВТОРЯ ИЛИ ПРОЧЕТИ ДОБРЕ ЗА МОТОРА И ЗА ЦИГАНИНА БЕЗ РОДОСЛОВИЕ,ДА НЕ БИ ДА НЕ Е ЦИГАНИН,А?

#52 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 11:52 PM

Показване на мнениетоnavar, в 26 August 2012 - 11:05 PM, написа:

ам не,родословието не винаги е признак за порода-бъкано е с фалшиви родословия,с дефектни кучета допуснати до разплод,и с други злоупотреби-а и родословието е документ валиден за дадена организация,нима ще се опиташ да ме убедиш че само БРФК,и ФЦИ произвеждат истински кучета?? ..родословието е документ за произход..породата се определя от породни белези-не само при кучетата,а въобще... и правилно казахте- БГ развъдниците дават луди пари да внесат кучета..ако бяха наистина развъдници,щяха да произвеждат качествени такива,щото човек внесъл две животни,платил няква смешна такса за регистрация е вече развъдник( как авторитеттно само звучи,а) но хал хабер си няма от кучета,порода и отглеждане..но е "развъдник" и неговите чихуата струват по 2000 евро..не приятелю,не всичко е толкова розово и лесно..и не всичко опира до заветното "родословие"

БРАВО МНОГО ТОЧНО И ЯСНО ИМ ОБЯСНИХНИТЕ
ПОДКРЕПЯВАМ ВИ-МИСЛЯ СЪЩОТО

#53 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 11:57 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 27 August 2012 - 04:21 PM, написа:

Добре бе, navar, как да каже някой по снимките?
Ако аз видя един негър, как да кажа той от Мароко ли е, от Алжир или Гана?
Негър бе - вижда се.
Ама откъде е? Майка му коя е? Баща му?
Ако той каже, че е Обама, аз да му вярвам ли?

ТОЙ Е ЧОВЕК-НЕГЪР
КУЧЕ - ЧИХУАХУА А ДАЛИ Е ОТ АГЛИЯ,Унгария....е друг въпрос

#54 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 12:02 AM

Показване на мнениетоparrot_66, в 29 August 2012 - 01:58 PM, написа:

Показване на мнениетоnavar, в 27 August 2012 - 03:22 PM, написа:

породните белези ,са тези които определят породата..често се случва ,куче с родословие да не носи някой белег,или няколко от тях-това прави ли го безпородно??

Стандарта е писан отдавна,породи се селектират и променят.Това,което се е харесвало някога...сега е "изтъркано".До,общите стандартни изискавиня остават,но голяма част от нещата се променят.
Породни белези?Какво разбираш под породни белези...Пред блока има бяло куче с точки,прилича на далматинец,значи е?Ами ако се заплоди мелез с немска овчарка и мелеза роди 3 "безпородни" и едно носещо белезите на породата.То,съответно може да го водим породисто,нищо че от страна на единия родител е безпородно?

нещо тъпо ми "прозвуча това, което се написал/а

#55 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2012 - 12:08 AM

Ааа,тук всички сме развъдчици.Как сме изпуснали да Ви вземем парите в ПЪТИ повече,не знам....
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#56 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 12:14 AM

Показване на мнениетоLilTed, в 01 September 2012 - 11:47 PM, написа:

Пу,аз да Ви нервирам първа! :db_046:
Всички СЕРИОЗНИ развъдници правят тестове на кучетата си. Това го изисква клубът. Е родило се е горкото,дали порокът му е по рождение или не ( не съм запозната),какво от това...ще се мъчи жената с него,но дай сега да го убием ли? Айде по-сериозно.
Примерът с циганите...вижте и аз съм на мнение,че са доста далече от хората,но друга порода ли са? Мисля си,че са хомо сапиенс сапиенс,но с друг цвят на кожата...както има и различни видове цветове при чихитата,а?
Прочетете какво означава развъдник и после слагайте всички мръсни, гадни,експлоататори - развъдници под един знаменател.
Погледнете тук да видите "официалният развъдник ВИП пъпи" какво е,и после да плюем дружно.

Показване на мнениетоivan-z, в 03 February 2011 - 01:59 PM, написа:

Поради Зачестилите обяви из интернет пространството на Борси и Прекупвачи представящи се за РАЗВЪДНИЦИ тук ще опитам да изброя най-често срещащите се .../ понеже всеки ден се появяват нови /
Всички те , обещатават от пиле мляко и всички бебета са им мини , ставайки все по - нагли .
1 .Hello Puppy
2.VIP Puppy
3."Нети" - Нетидогс
4.Развъдник Хисгол
5.ПУПИ-ЕКСПОРТ-ИМПОРТ
6.Развъдник Рая
7.Развъдника на Първина / която междо другото се пише и вет.лекар/
И така нататък всичко с ПУПИ .. .КАТО ЦЯЛО всички пишещи се , че са РАЗВЪДНИЦИ
без да си обявяват имената СА ПРОСТО ПОРЕДНИТЕ ИЗМАМНИЦИ

п.п.Ако съм пропуснал някой да не ми се сърди Не е нарочно... :rc_036: :rc_036: :rc_036:

ПП. Пишете на български,че трудно се разбира волеизявлението Ви.
ПП2. Не ме набеждавай за развъдчик,щом съм на различно мнение от Вашето...спокойно,не съм. :md_064:

Моето е купено точно от Рая и съм доволна-мъничко,здраво и породисто !!!!!!!

#57 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 September 2012 - 12:16 AM

този спор се води и в още 2-3 други теми има ли смисъл да се води и тук.Отново всичко да се дъвче?
Обичайте си кучето и толкова породисто,с родословие,без родословие,мелез,''пумяр'' няма значение.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2012 - 12:17 AM

Браво на вас.И.....ние какво трябва да направим?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#59 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 03:30 PM

Tomi Chi ,и? Дай да си купим всички куче от борсите,после ще почнем да развъждаме и малките ще ги продаваме на народни цени,и след 5-6 години всички масово ще са нездрави,братя и сестри или дори няма да доживеят до възраст подходяща за развъждане. Стига смешки.
Радвайте се,че кучето Ви е живо и здраво, и дори палете свещички,че нямате проблеми със здравето му.
А това как по снимки ще познаете мотор,кола и т.н. каква марка е,айде стига ала-бализми. И Вие ще познаете ротвайлер от доберман,нали? Ама айде познайте по снимки дали VW Golf 3 1,9 TDI е от '96 или '95?

И изпълнете заканата си.

User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#60 Потребителят е офлайн   boby_pl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 04:57 PM

Показване на мнениетоTomi Chi, в 01 September 2012 - 10:49 PM, написа:

Показване на мнениетоboby_pl, в 26 August 2012 - 10:41 PM, написа:

Тук виждам, че се води поредния спор за чистопородност. Не ми се иска да се намесвам защото този спор се води от години и виждам, че все още има неразбрали, че единствено родословието определя дадено куче към някаква порода, но само ще кажа, че по снимка не може да се каже дали кученцето е чихуахуа, Особено пък по тези снимки, които сте дали. Чихуахуато не е само ябълковидна глава и ясно изразен стоп. Има много други белези, които по тези снимки никой не може да види. Дължина на тялото, опашка, захапка, гърди, крайници, походка, характер. Разберете, че кученца като тези се развъждат без оглед на проследяване на наследствени болести, чистопороност на родителите. Внасят се на килограм, гледат се в клетки каквато виждам и на вашите снимки, поне една трета от тях измират. Да, на всеки му се иска да си вземе такова съкровище за 400-500 лв., но това няма как да стане от истински развъдник. Не правя реклама на развъдниците, но и тяхната работа не е лесна. Дават луди пари да внасят качествени кучета от чужбина, ходят по изложби, гледат кученцата при прекрасни услровия. Надявам се отговорът ми да не предизвика негативизъм у вас, но аз така разсъждавам от опита на човек гледал родословно чихуахуа 5 години. Предстои ми да се сдобия с още едно такова и се радвам, че послушах преди години хората, които тук защитават породата и не си взех кученце по обява. Ако пък си държите на своето тогава нашето мнение не ви е необходимо. Всяко куче заслужава любов, дори и нечистопородното. Лошото е, че взимайки си куче от зоомагазин или борса подпомагате развитието на този бизнес. Да, спасявате го от аквариумите и клетките, но отваряте вратата за още и още такива. Все пак късмет в намирате на кученце. Изборът си е ваш и се надявам да е правилен.

ЯСНО И ТИ СИ СКРИТ РАЗВЪДНИК
НЕ ТИ Е МЯСТОТО ТУК
ЗА РЕКЛАМА СЕ ПЛАЩА
ШЕ ПОВТОРЯ ИЛИ ПРОЧЕТИ ДОБРЕ ЗА МОТОРА И ЗА ЦИГАНИНА БЕЗ РОДОСЛОВИЕ,ДА НЕ БИ ДА НЕ Е ЦИГАНИН,А?

Скрит развъдник съм на КУКОВО ЛЯТО. И не правя реклама на никой. Да виждаш някъде да споменавам имена на развъдници? Аз съм истинска ценителка на породата чихуахуа и като такава смятам, че кученцата от която и да било порода трябва да се развъждат от лицензирани развъдници. Предлагам на нормалните хора пишещи в този форум да спрат да се занимават с лица, които просто не приемат друго мнение освен собственото си. Нека после си бият главите като станат горди собственици на болно 5-6 килограмово "чихи". Лошото е, че затова сайтовете бъкат от обяви за продажба на чихуахуата с майка пинчер и баща чихуахуаподобно. Докато няма някаква държавна политика за това кой и как може да развъжда кучета ще продължаваме да ставаме свидетели на тези безобразия.
А на мен въобще не ми се занимава с хора като Tomi Chi, така че ако обичаш не ми отговаряй - нямам намерение да споря с теб. След седмица в дома ми ще дойде едно страхотно родословно чихи от български развъдник и ще ме направи изключително щастлива, така както ме направи и първото ми кученце чихуахуа, което също беше с родословие. А на теб и останалите като теб, които не искате да прогледнете ви пожелавам да попаднете поне на здрави кученца, защото и те макар и нечистокръвни заслужават да получат топлина и обич! Успех!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема