Проблем с храненето и повръщане при мини пинчер Повръщане след храна
Публикувано: 29 August 2012 - 05:47 PM
За първи път пиша тук,но видях че доста хора изказват компетентни мнения по различни въпроси...
Имам пинчер на 45 дни.Малко след купуването му започна да повръща след всяко ядене.В момента на приемане на каквато и да е храна, кученцето я повръщаше с доста спазми.
Отслабна и загуби сила за каквото и да е.Отидохме на лекар сложиха и система със вливане на глюкоза и така всеки ден по 2 пъти.Само ни казваха пробвайте да яде и ако повърне и давайте само глюкоза.Реших че е време да потърся второ мнение.Тама нещата се оправиха и кученцето почна да се храни,даже има страхотен апетит.Имаше глисти,които изкара.В момента не изкарва нищо,но има моменти, в които отново се случва да повръща.Това много ме притеснява.Може би съм параноична, но за първи път се спречквам с такъв проблем.От 3-4 дни си хапва, но вчера повърна веднъж, а днес пак веднъж.Мисля че прекалявам с храната и трябва да направя някакъв режим на хранене по малко.Мисля си че и претоварвам коремчето като увелича малко дозата.
Дали някой е имал такъв случай, или може ли някой да ме посъветва по този въпрос.
Благодаря предварително
Публикувано: 29 August 2012 - 07:56 PM
Също значение има от къде сте го взели - развъдник,зоомагазин и т.н.Има доста теми за тези борси,в които не рядко излиза,че кучетата имат нещо генетично.
Бързо оправяне и пожелавам да не е нещо сериозно.
Публикувано: 30 August 2012 - 01:32 PM
Казаха че е глисти.След като изкара започна да се оправя.Сега е много игрива и си хапва, но лошото е че ако примерно и дам 1 кафяна лъжичка пастет не го повръща,но това е много малко все пак.Ако удвоя дозата често повръча това което съм и дала.Дадох и 5 гранулки изяде ги и всичко беше наред.После обаче и дадох към 20-тина на кашичка разбира се и ги повърна.Сигурно трябва да се захранва защото не беше яла 5 дни и кой знае още колко преди това.Просто не знам ако се увеличава постепенно дозата колко дълъг е периода на свикване с по-голямо количество храна
Благодаря все пак greyli
Публикувано: 31 August 2012 - 12:16 AM
Публикувано: 07 September 2012 - 08:17 PM
Публикувано: 08 September 2012 - 07:06 AM
Захранвайте кутрето постепенно, давайте му мънички порции, но често. Не се стремете да го тъпчете, храносмилателната му система много се натоварва, по-добре бавно да стигне до нормалните количества. Пастата, за която са ви писали горе, е добра идея също. Може и в продължение на месец да захранвате, може по-малко, започнете с много малки дози и много постепенно увеличаване, то кученцето ще си покаже.
Едва ли може да се говори за панкреатит при описаното положение.
Не забравяйте за инфекциозните заболявания, щом кученцето идва от такова място, ако не са правени тестове - направете.
Публикувано: 16 September 2012 - 06:45 PM
След толкова лутане се разбра причината за повръщането и дискомфорта на малката.Оказа се доста сериозно...
От рождението си малката има едно пръстенче, което се намира в края на хранопровода мисля
Благодаря много отново :)
Публикувано: 02 October 2012 - 12:50 PM
Искам да се обърна към всички и към casey тъй като имам подобен проблем, който установихме днес.
Имам новородени кученца - пинчерчета, които се родиха на 11.09, момиченце и момченце.
Момченцето е в удеална форма.
Момиченцето има сериозен проблем.След направена ренгенова снимка днес, се установи, че има разширение на хранопровода на две места.
По същият начин като при кученцето на casey след хранене започваше да повръща.За това го храня изправено и след това го поддържам за около 5 минути така, за да мине храната в стомахчето му или след като се насучи от майката тогава го изправям.
Постоянно има спазми в коремчето и се дави и се задушава.
Иначе видимото му състояние за сега е добро.Активно е има силен апетит и качва грамове всеки ден.Няма температура или други симптоми за притеснение.
Проблема е в това, че животното е образувало язви на хранопроводчето и се страхувам да не се влоши състоянието му.
За да се реши проблема ми обясниха, че е наложителна операция за пластика на засегнатите места.
Оставям въпроса за парите, които иначе не са никак малко - около 800лева.
Но ми обясниха, че е много малко и не знаят дали ще оживее по време на операцията.Вариант е да го оставим да поотрасне и тогава да я направим, но незнам какво може да се случаи до тогава.
Друг е въпросът, че след време може да даде рецидив и да се появи отново...
За сега опитвам да го храня със мляко на Роял Канин и добавка, която ми изписаха за киселинната среда и язвичките , но се страхувам да не се случи нещо в ръцете ми.
Обясниха, че има случаи при, които животното се справя с проблема и си живее нормално без операция.
Незнам какво да предприема.Изплашена съм и се страхувам се да не взема погрешно решение.
За това моля за информация и съвети как да постъпя.
Публикувано: 04 October 2012 - 11:22 AM
Друго лечение освен оперативно няма. Според мен е добре още от рано да се реши дали ще се опарира кученцето и ако е да, това да стане във възможно най-скоро време. Ако диагнозата е правилна няма никаква възможност да се оправи от самосебе си. Ако се чака да порасне може да настъпят само усложнения и риска ще е по-голям от оперативния. Защо, можете да прочетете, има доста подробни обяснения из мрежата.
Това за язви на хранопраовода е малко смущаваща меко казано диагноза. Как е била поставена?
Публикувано: 07 October 2012 - 11:33 AM
Язвичките също са на база рентгеновата снимка.
Но втори специалисти отхвърлиха вероятността това да са язвички и ми обясниха, че докато се храни от майката не може да ги получи.
Между другото за сега изписаха ампули Нивалин, които да бием подкожно за подобряването на перисталтиката.
Това е защото беше започнала да сваля тегло.
В момента продължава да повръща, но по-рядко и отново качва грамчета.
Публикувано: 22 October 2012 - 03:50 PM
Набързо ще обърна внимание на нашия случай, за да се успокоиш за решението, което трябва да вземеш :)
За съжаление както каза д-р Коджабашев оперативния начин е единствения, за да се коригира този проблем.
Когато ние купихме кученцето беше на около 45-50 дни и ни казаха, че се храни по-малко от другите.
Прибрахме я вкъщи 1 или 2 дни беше наред и ядеше с невероятен апетит, който не загуби така или иначе, и на 3-я ден започна повръщането.Беше толкова много и толкова болезнено за нея, че общо взето върна абсолютно всичко включително и подобието си на стомашни сокове.Стана като скелет и умираше в ръцете ми.
Отидохме на лекар и ни казаха, че се дължи на неправилно захранване и глисти.Започнаха лечение с глюкоза венозно всеки ден по 2 пъти, а през другото време и давах аз чрез спринцофка.За щастие докато установим диагнозата глюкозата я спаси.Та дадоха и 1 розова пастичка и тя изхвърли глисти веднъж.Но положението си продължи.Простоглюкозата я крепеше и повръщането беше веднъж малко, веднъж ужасно много и така.Всички вече бяхме на предела на силите си и решихме че искаме нови изследвания на положението.Тогава и направиха снимка, НО не ретгенова, а след поглъщане на бариева каша.Тогава всичко се видя.Имахме огрпмно разширение на хранопровода, което се дължи на едно пръстенче.Това въпросното пръстенче го имат всички кученца, но с разтежа им това пръстенче си изчезва само.Естествено има изключения, в които като нас остава.Това е причинителя на всичко.Това пръстенче запушва мястото от където трябва да си преминава храната и тя започва да се трупа в гушката на кучето.Нашето имаше наистина огромна гуша, но ние не знаехме на какво се дължи.Целият хранопровод се беше изместил.Всъщност повръщането се дължи на факта, че храната се събира и в един момент няма къде да отиде.Когато кучето се наведе тя си изтича просто. Взеха я в болницата и я оперираха, като ни казаха че шанса да оцелее разбира се е много малък.Първо не се знаеше дали ще издържи операцията, после дали ще се събуди от упойката и накрая възстановителния процес.В началото я хранихме с пастет задължително на Роял Канин.След около месец направихме нова снимка и за щастие разширениетое почти изчезнало.Все още я храним правичка и гранулите ги правим на каша.Чакам да дойде 6.11.2012, за да видим дали вече окончателно всичко е наред.
Искам да ти кажа да имаш вяра, аз така преживях всичко това и да знаеш че си е борба и за теб и за животинката
Сега Кейси е пълна лудетина, расте яде и хапе супер силно, много е любвеобвилна и много жива.
Относно операцията, ако решиш да рискуваш може би ще ти препоръчат една докторка в Стара Загора, но тя е оперирала само големи ,кучета.Просто е най-добрата и затова всички я препоръчват.
Аз обаче съм от Варна и в нашата клиника ОВК има много любезна специализирала в тази област докторка, към която може да се обърнеш. Тя направи нашата операция успешна и благодарение на нея имам малко диво щастие в нас.
Казва се Лилия Михайлова - 0899145968
телефони: 052/ 300 804; 300 805 това е в клиниката.
Дано съм била полезна и успех
Публикувано: 29 December 2012 - 11:38 AM

Вход

Горе
Цитиране +