Налага ми се да пътувам с кучето си (кокер шпаньол) в Англия в началото на Октомври. За необходимите документи прочетох всичко необходимо в сайта на DEFRA - http://www.defra.gov...ts/pet-owners/. И към момента почти всичко е готово, но все пак за да съм сигурна, се обръщам към вас.
Някой пътувал ли е с кучето си точно в Англия , тъй като знам, че това е или поне до скоро е била една от най-проблемните дестинации когато става въпрос за внасяне на кучета. Ако да, имали ли сте проблеми с документи или с каквото и да е друго? Бих се радвала на какъвто и да е съвет.
Също така в момента имам проблеми с намирането на билет, тъй като DEFRA имат списък с одобрени авиокомпании, с които може да се пътува с куче и изборът ми е доста ограничен. От British Airways ми искат 800 евро само за кучето, а през турските авиолинии е по-поносима цената - 900лв за всичко, но все пак доста висока. Чувала съм за опции от сорта на пътуване до Париж със самолет и от там с влак под Ламанша до Лондон, но тепърва ще се опитвам да открия подробности.
Съжалявам, ако вече е била открита такава тема, потърсих, но не намерих. Ще се радвам на какъвто и да е съвет или информация относно темата!
Предварително благодаря.

*Ето и снимка на моя сладурко Джоуи, с когото ще пътуваме.