Dog.bg Форуми : Нашийник удушвач

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашийник удушвач Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 01 September 2012 - 05:41 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 01 September 2012 - 05:03 PM, написа:

е,да де :ab_041: или го имаш или го нямаш :ab_041:

Уменията е искал да каже г-н Атанасов са продукт на опитът.
И в случаят ...”или го имаш,или го нямаш” съвсем не е на място. Никой не се ражда научен, но всеки който желае може да започне....отнякъде!
И още нещо- защо забърквате тук командите?За да изисквате от кучето каквото и да е първо трябва да сте наясно с „механизмите”,които го карат да проявява определено поведение!
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#22 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 05:54 PM

Показване на мнениетоsosy, в 01 September 2012 - 05:23 PM, написа:

В Американския форум - задаваш въпрос и ти отговарят , в Арменския форум - задаваш въпрос и те ти задават , в Български форум - задаваш въпрос и четеш 50 страници къв си прост и неграмотен идиот . :ab_041: :ab_041:

Никой / нито аз, нито Н.Атанасов/ не е обидил потребителят.
А Вие / учителко любима/ искам да „решите”проблема / на Бъки/ ,ако обичате.
User's Signature

#23 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 01 September 2012 - 05:58 PM

Добре,че разясни,защото ние простосмъртните сме невежи и не знаем какво е искал да каже.Та темата е друга,човека иска помощ, а не да чете колко е богат българския език.Ако имате нещо конкретно да му напишете направете го и му помогнете, а не търсете под вола теле,както и ако си нямате друга рабято не се заяждайте с мен,не аз съм автора на темата,както и не аз търся помощ. То си стана типично по български. Поздрави от мен и хубава вечер на всички.По горе зададох някой въпроси,на базата на ,които ако автора отговори дори и тук могат да му се дадът някой насоки.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#24 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 06:31 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 01 September 2012 - 05:58 PM, написа:

Добре,че разясни,защото ние простосмъртните сме невежи и не знаем какво е искал да каже.Та темата е друга,човека иска помощ, а не да чете колко е богат българския език.Ако имате нещо конкретно да му напишете направете го и му помогнете, а не търсете под вола теле,както и ако си нямате друга рабято не се заяждайте с мен,не аз съм автора на темата,както и не аз търся помощ. То си стана типично по български. Поздрави от мен и хубава вечер на всички.По горе зададох някой въпроси,на базата на ,които ако автора отговори дори и тук могат да му се дадът някой насоки.

Напротив,темата е : как да съсипя кучето си с УДУШВАЧ!!!
Но и нея не сте прочела както трябва,защото ако потребителят търсеше друго мнение тя щеше да е : „Нашийници за НОК –видове,размери, начини на използване”.
User's Signature

#25 Потребителят е офлайн   bugcho Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 06:58 PM

Мога да кажа само едно: Майната ви, имам проблем пиша.. вие ме плюете.... явно сте забравили как сте били с вашето първо куче!!!!
И защо на 8-мия месец... ами бях извън България и кучето беше при дядо ми и баба ми и е разглезено... Не е водено на каишка а е пускано в съседната гора да бяга... Сега искам да го преуча но само се дърпа.. Днес го разходих с "дяволския" нашийник и се учудих как се дръпна точно един път и спря и беше най-послушното куче... нито веднъж не ме опъна повече.... И това при положение че взех по -голям нашийник за да не го му прилепва плътно когато го опъне... Не съм от хората които ще си мъчат животното искам да ми е верен приятел а не подчинен робот
Възмутен съм от отношението ви. Това не е форум да си помагаме а да се правим кой колко разбира и колко е по-голям от другия и как "или го имаш или го нямаш"!!!! Двоумя се дали да посещавам повече форума и да чета мненията на разни разбирковци.!!!

#26 Потребителят е офлайн   greyli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 07:21 PM

Двоумял се той..смешно.
Хората се опитжат да ти обяснят как стоят нещата и като не ти изнася край,тук са най-черните и мръсните.С какъв акъл си взел това куче,оставил си го на възрастни хора и сега се тръшкай,че кучето не слуша.Ти не си бил тук,не си го обучавал,дето се вика още изградено доверие няма по между ви,ама кучето да те слуша.Трябва работа и много време,а ако след да кажем 3-4 месеца решиш,че на никъде не вървят нещата тогава се замисли за душач.Кучето е още доста младо,за да не дърпа трябва хубаво да го изтощиш,и тогажа да работиш.
Някога опитвал ли си се или реши,че така ще е по-лесно?Според теб ако от сега започнеш с този нашийник колко време ще отнеме на кучето,за да свикне с моментната болка?

ПО-добре помисли в кого е вината - в теб или в кучето?

#27 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 10:04 PM

Показване на мнениетоbugcho, в 01 September 2012 - 06:58 PM, написа:

Мога да кажа само едно: Майната ви, имам проблем пиша.. вие ме плюете.... явно сте забравили как сте били с вашето първо куче!!!!
И защо на 8-мия месец... ами бях извън България и кучето беше при дядо ми и баба ми и е разглезено... Не е водено на каишка а е пускано в съседната гора да бяга... Сега искам да го преуча но само се дърпа.. Днес го разходих с "дяволския" нашийник и се учудих как се дръпна точно един път и спря и беше най-послушното куче... нито веднъж не ме опъна повече.... И това при положение че взех по -голям нашийник за да не го му прилепва плътно когато го опъне... Не съм от хората които ще си мъчат животното искам да ми е верен приятел а не подчинен робот
Възмутен съм от отношението ви. Това не е форум да си помагаме а да се правим кой колко разбира и колко е по-голям от другия и как "или го имаш или го нямаш"!!!! Двоумя се дали да посещавам повече форума и да чета мненията на разни разбирковци.!!!

Бъки, Бъкчо,
Когато се научиш да се изразяваш като нормален и възпитан човек ,тогава заповядай и може да получиш напътствия. Не ми отива на възрастта / а и не бих си позволил да бъда некоректен спрямо когото и да е / да ругая,а и никога не съм си го поставял за цел.
Вместо да си благодарен че ти се обръща внимание / дори в задочните постове между съфорумците / и можеш да научиш неща, за които не си и подозирал,ти се правиш на Колумб.И като казваш че си бил в чужбина / и знаеш,че имаш куче което те чака /,защо не си купи литература и да беше попрочел нещо?
Твоя работа- след като си „напипал”тънката кучешка струна,свири!

Макар да не съм адвокат на Николай Атанасов,ще ти отговоря и от негово име:
Хората работещи за доброто на кинологията и България / разбирай го както искаш /,никога не са се чувствали „разбирковци” разни....

Краси Цветанов

Hundeschule v.d.”Starrkopf”
Programm Herz und Liebe
Horende Hunde fur Taube
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 01 September 2012 - 11:16 PM

Здравей, ще ти отговоря на въпроса директно. С душач, удушвач, примка все едно - само тормозиш кучето.
Във всички европейски страни, където се практикува positive dog training, използват един много прост нашийник !

http://www.google.bg...p=21&ved=1t:429,r:12,s:0,i:107

http://www.google.bg...p=28&ved=1t:429,r:24,s:21,i:214&tx=77&ty=41

Показвам ти това, в случай че решиш да използваш нашийник, използвай това, за да не тормозиш кучето !
На пръв поглед изглежда страшно, но не е ! Първо, този нашийник не причинява болка на кучето. Не го души, не го наранява по никакъв начин. На второ място, кучето може да отваря съвсем спокойно устата си ! Това е много важно, защото летните дни са много горещи. На трето място, този нашийник контролира, цялата глава на кучето, и прави корекцията като детска игра. Когато се използва не трябва сила от ваша страна, работи на принципа, че когато ви дръпне, главата на кучето ще се извърти настрани, което е цялата корекция. Пак казвам, няма никаква болка, никакви наранявания, и има доста бърз ефект.
Но както казаха по - горе, почни да четеш, имаш какво да научиш, материалите на г-н Атанасов са доста добри, ще научиш доста !
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   bugcho Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 07:01 AM

Благодаря,
това е полезна информация.

#30 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 08:07 AM

Показване на мнениетоbugcho, в 02 September 2012 - 07:01 AM, написа:

Благодаря,
това е полезна информация.

Ако искате да знаете, четете, търсете и се учете.
http://dogscience.pr...read=395&page=1

Нашийника, за който пише г-н Аролски е най-подходящият.

Andrew Luescher е един от създателите на този нашийник. Последният материал от горния линк е от него.
Добре е да се прочете от повечко хора, включително и тези, които обичат да дават съвети без да са наясно с нищо. Нямам предвид коментарите на Аролски и Краси Цветанов. До момента от "изявилите" се тук единствено те двамата показват, че знаят за какво говорят.

http://www.youtube.c...n&v=9cqF0hjnIbs
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 02 September 2012 - 08:50 AM

С риск да предизвикам гнева ви , ще кажа, че това си е чиста механика.Аз не я отричам на даден етап от работата, но твърдя, че кучето разбира само, че докато е с този нашийник има неприятно усещане, когато опъне повода.Има много по-добра техника , при която кучето се учи да не дърпа ,когато има цел.Обикновено кучето иска да стигне до някъде-цел.Дърпа-успява .Обратно на това е работа с повода и насрещна цел.Дърпаш-спираш.Отпускане на повода-ок,вървиш.Изисква много време и търпение,както и работа първо без дразнители, но когато едно куче е учено така е много по-добре водимо.Има различни варианти, като подкрепа на правилно поведение с лакомство или за много енергични кучета, наградата е тъй нареченото от мен''щастливо бягане'' :ab_041: и отново преминаване към работен режим.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 09:00 AM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 02 September 2012 - 08:50 AM, написа:

С риск да предизвикам гнева ви , ще кажа, че това си е чиста механика.Аз не я отричам на даден етап от работата, но твърдя, че кучето разбира само, че докато е с този нашийник има неприятно усещане, когато опъне повода.Има много по-добра техника , при която кучето се учи да не дърпа ,когато има цел.Обикновено кучето иска да стигне до някъде-цел.Дърпа-успява .Обратно на това е работа с повода и насрещна цел.Дърпаш-спираш.Отпускане на повода-ок,вървиш.Изисква много време и търпение,както и работа първо без дразнители, но когато едно куче е учено така е много по-добре водимо.Има различни варианти, като подкрепа на правилно поведение с лакомство или за много енергични кучета, наградата е тъй нареченото от мен''щастливо бягане'' :ab_041: и отново преминаване към работен режим.

Гале, абсолютно съм съгласен с теб, но ако си прочела внимателно, аз казвам, че от изброените нашийници, този е "най-подходящият".

В последните няколко години дори и този нашийник се отрича и всички сериозни дресьори работят основно с нагръдници, като шията на кучето е абсолютно свободна, единствено с прилагане на позитивни методи за корекция на поведението.

А защо шията на кучето трябва да е абсолютно свободна, съм го писал. Не ми се подхваща пак темата, защото ще се появят "компетентните" МОДове и АДМИНи и току виж отново ме изпратили в "забвение".

Отдавна съм се отказал да споря с посредствеността. Тя е неличима!

User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2012 - 05:38 PM

bugcho, хайде да рискувам с нещо конкретно.
Ако разбирате английски ето едно кратко Видео, което показва няколко позитивни техники за обучение на кучето да не дърпа. Сигурно ако потърсите no-pull positive training ще откриете още много.

Кучето дърпа, защото иска да стигне някъде или просто да върви напред. Правите така, че вървите напред само когато НЕ дърпа.
Аз използвам най-много първата показана техника. Гледам повода, той трябва да виси в хубава отпусната дъга. Щом се изпъне и стане на линия, спирам и правя няколко крачки назад. Щом кучето се прибере към мен и поводът стане на дъга, продължаваме към желаното място/нещо. Награда за 5 крачки недърпане, после за 10 ... гледайте видеото.
Някои кучета са много упорити. С едно много дърпащо куче правим така: заставаме от едната страна на улицата, то много иска да стигне от другата. Това е случаят, описан от Galiadogs - имаме конкретна цел. Тръгваме, поводът се опъва, връщаме се в изходна позиция. И така, ако е нужно 50 пъти, докато постигнем достигането до другата страна без поводът да се изпъне нито веднъж. Дори ако изпъне повода на последната крачка от достигането на целта, се връщаме отначало. Никакви крясъци, никакви нерви, отначало и отначало.
У вас, още по-добре ако имате двор, може да го учите да ходи ред изобщо без повод. Това ще ви помогне да коригирате собственото си поведение. Само с лакомства - кучо получава лакомства за ходене до вас. В началото може да го водите за носа лакомството, докато направи няколко крачки до вас, за да разбере какво се иска, но после не е препоръчително да се използва лакомството като примамка, само като награда. Потърсете, имаше клипче на Апсо как прави това със случайно улично куче.
В цялото обучение важното е да постигнете това - вниманието на кучето да е концентрирано върху вас. Обърнете внимание в първите секунди на видеото от началния ми линк как кучетата гледат човека.

#34 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 07:03 PM

Показване на мнениетоmil_, в 02 September 2012 - 05:38 PM, написа:

bugcho, хайде да рискувам с нещо конкретно.
Ако разбирате английски ето едно кратко Видео, което показва няколко позитивни техники за обучение на кучето да не дърпа. Сигурно ако потърсите no-pull positive training ще откриете още много.

Кучето дърпа, защото иска да стигне някъде или просто да върви напред. Правите така, че вървите напред само когато НЕ дърпа.
Аз използвам най-много първата показана техника. Гледам повода, той трябва да виси в хубава отпусната дъга. Щом се изпъне и стане на линия, спирам и правя няколко крачки назад. Щом кучето се прибере към мен и поводът стане на дъга, продължаваме към желаното място/нещо. Награда за 5 крачки недърпане, после за 10 ... гледайте видеото.
Някои кучета са много упорити. С едно много дърпащо куче правим така: заставаме от едната страна на улицата, то много иска да стигне от другата. Това е случаят, описан от Galiadogs - имаме конкретна цел. Тръгваме, поводът се опъва, връщаме се в изходна позиция. И така, ако е нужно 50 пъти, докато постигнем достигането до другата страна без поводът да се изпъне нито веднъж. Дори ако изпъне повода на последната крачка от достигането на целта, се връщаме отначало. Никакви крясъци, никакви нерви, отначало и отначало.
У вас, още по-добре ако имате двор, може да го учите да ходи ред изобщо без повод. Това ще ви помогне да коригирате собственото си поведение. Само с лакомства - кучо получава лакомства за ходене до вас. В началото може да го водите за носа лакомството, докато направи няколко крачки до вас, за да разбере какво се иска, но после не е препоръчително да се използва лакомството като примамка, само като награда. Потърсете, имаше клипче на Апсо как прави това със случайно улично куче.
В цялото обучение важното е да постигнете това - вниманието на кучето да е концентрирано върху вас. Обърнете внимание в първите секунди на видеото от началния ми линк как кучетата гледат човека.

С една малка подробност, че Емили НИКОГА не използва нашийници !!!
И трите й кучета, а сега и последното, което взе преди няколко месеца от приют в Англия са винаги и само с нагръдници !!!

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2012 - 07:28 PM

При нас помогнаха всички тези неща, накуп.
Много полезно клипче, благодаря, mil_! Тези техники, които са показани в клипчето, всичките сме ги прилагали, без първата, с оставянето на лакомства на пода (не я знаехме, пък и той, като излезе, толкова му се играе, че не обръщаше внимание на лакомствата много-много,) . Дори сега разбирам, че смяната на посоката се води за официална техника, аз мислех, че е моя "приумица" :ab_041: Като почнеше да дърпа, съм сменяла посоката сигурно по 20 пъти, докато горкият Шарун вече само в мене гледаше, защото се ошашавяше накъде вървим всъщност. Също сменях маршрутите за разходка често, защото кучетата са умни, като направя 2 курса по един маршрут, той решава, че вече му е познат и не внимава толкова.

Ползвахме и halti (холти) нашийник, за няколко седмици, може би, след това го махнахме.
Качена снимка Той никога не го заобича особено, въпреки че беше доста хлабав, но просто не обича да има разни неща на носа си, но пък разбра много бързо, че ако дърпа, ще сложим холтито и ще върви с него. Последната седмица само носехме холтито или то висеше отстрани. Ако не дърпа - си вървим нормално, ако вземе да дърпа и се забрави - слага се холтито за малко време, докато кротне.

Но и друго е вярно - дърпа, защото иска да стигне някъде по-бързо. :dog: Ако тръгнем с колелото и той тича до забрава, измори се, хич не му идва на акъла да дърпа вече. Затова винаги по време на разходка дърпаше повече на отиване, а на връщане беше кротко.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 07:33 PM

Показване на мнениетоМил@, в 02 September 2012 - 07:28 PM, написа:

Много полезно клипче, благодаря, mil_! Тези техники, които са показани в клипчето, всичките сме ги прилагали, без първата, с оставянето на лакомства на пода (не я знаехме, пък и той, като излезе, толкова му се играе, че не обръщаше внимание на лакомствата много-много,) . Дори сега разбирам, че смяната на посоката се води за официална техника, аз мислех, че е моя "приумица" :ab_041: Като почнеше да дърпа, съм сменяла посоката сигурно по 20 пъти, докато горкият Шарун вече само в мене гледаше, защото се ошашавяше накъде вървим всъщност. Също сменях маршрутите за разходка често, защото кучетата са умни, като направя 2 курса по един маршрут, той решава, че вече му е познат и не внимава толкова.

Ползвахме и halti (холти) нашийник, за няколко седмици, може би, след това го махнахме.
Качена снимка Той никога не го заобича особено, въпреки че беше доста хлабав, но просто не обича да има разни неща на носа си, но пък разбра много бързо, че ако дърпа, ще сложим холтито и ще върви с него. Последната седмица само носехме холтито или то висеше отстрани. Ако не дърпа - си вървим нормално, ако вземе да дърпа и се забрави - слага се холтито за малко време, докато кротне.

Но и друго е вярно - дърпа, защото иска да стигне някъде по-бързо. :dog: Ако тръгнем с колелото и той тича до забрава, измори се, хич не му идва на акъла да дърпа вече. Затова винаги по време на разходка дърпаше повече на отиване, а на връщане беше кротко.

Работете с (ползвайте) Halti Harness (нагръдник).

Това е последният разработен модел:

http://www.youtube.c...player_embedded
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2012 - 08:00 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 02 September 2012 - 05:33 PM, написа:

Показване на мнениетоМил@, в 02 September 2012 - 07:28 PM, написа:

Работете с (ползвайте) Halti Harness (нагръдник).

Това е последният разработен модел:

Възможно е да е добра идея, но ми се вижда малко сложно при силно куче... Холтито на муцуната само обръща леко главата в посока към човека - и кучето естествено поема към човека, а не настрани или напред. На практика, само променя посоката, в която кучето гледа, а то само променя посоката. Ако трябва да се дърпа гръдния кош, струва ми се ,че намесата е по-силна. Но не съм го пробвала, може и да греша.

Ние специално вече нямаме нужда от такова приспособление, кучето отдавна не дърпа, горе съм обяснила.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 08:05 PM

Показване на мнениетоМил@, в 02 September 2012 - 08:00 PM, написа:

но ми се вижда малко сложно при силно куче...

Всичко е въпрос на умение от страна на дресьора.

Ето още едно клипче на Емили за високо активни кучета - в случая - белгийски овчарки.

а Емили коментира, че това се отнася и за едни от най-активните породи - Бордър Коли и териери.

а тук става дума за кликер обучение на високо активни породи (между другото, добрите дресьори обучават включително и К-9 кучета само с кликер)

User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 03 September 2012 - 08:05 AM

Много хора мислят , че магията е в кликера ,но това е само едно щракащо устройство.Магията е това, за което пише Краси Цветанов.Доверие и разбиране и връзка.Обучение с мотивация, използвайки инстинктите на кучето, както прекрасно е показано в клипчето, което Николай Атанасов е постнал. Кликера е чудесно помощно средство, с което тренера подкрепя поравилно поведение, възможно е да се прави и само със звуков сигнал.Номера е да е в най-точния момент.Преди да се стигне до там обаче има много работа, но пък резултатите си заслужават.
Поздрав !
http://www.youtube.c...h?v=zX169HOMMgQ
http://www.youtube.c...Ws&feature=plcp
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2012 - 08:33 AM

Показване на мнениетоМил@, в 02 September 2012 - 08:00 PM, написа:

Ако трябва да се дърпа гръдния кош, струва ми се ,че намесата е по-силна.

Когато кучето е с нагръдник нуждата от дърпане намалява драматично в сравнение с нашийник (какъвто и да било) при равни други условия.
Сегашното ми куче е точно тип "high drive" и понеже е отглеждана на верига без да бъде разхождана, в началото не просто дърпаше, тя копаеше асфалта хъхрейки. С нагръдник това изобщо не се случва, най-много да се залети по някоя гугутка, но понеже не следва гадно въздействие върху шията и трахеята, което да я раздразни още повече и да я фрустрира, много по-лесно връщам вниманието й върху мен. Говоря за стандартните нашийници и нагръдници, не от тип gentle leader.

За bugcho: разликата между душача и позитивното обучение е тази, че в първия случай кучето може да спре да дърпа, защото се страхува от болка. Представи си колко е приятно, да речем учиш се да свириш на пиано и при една грешна нота шааат, някой ти бие един шамар, ти за Моцарт ли ще мислиш или за шамари. На някои не им пука, свикват с болката и пак дърпат. Във втория то спира да дърпа, защото така му е по-изгодно - получава награда. Все едно всеки път като изсвириш няколко ноти правилно, някой ти дава 5 лева. С времето кучето свиква да избира това поведение.

• (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни