Dog.bg Форуми : Специфични породни заболявания

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Специфични породни заболявания

#21 Потребителят е офлайн   DiDeTo_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 February 2008 - 06:39 PM

Цитат

.Аз тази болест не я знам,кажи какжо за нея

Болест на Адисън е придобита при неправилно лечение болест. Обикновено става заради лекари , които гледат да си спестят работа и използват кортикостероидите като начин на лечение . Те са предпочитани от тези лекари . защото са много силни и широкоспектърни. При честа употреба и прекомерни дози организма получава хормони наготово и надбъбречната жлеза закърнява. По този начин когато спрете да лекувате кучето след 1-2 мес пак се разболява и те пак прилагат този метод. Ако случйно попаднете на кадърен и отговорен лекар който да установи болестта започва курс на лечение с вкарване на такижа хормони и постепенно намаляване на дозата и увеличаване на интервала . Накрая се стига до хапчета които се пият всеки ден. Ако обаче е прекалено късно...удря кучето първо в бъбреците после в дробовете и за съжаление става прекалено късно. Заради Обединена Ветиринарна клиника в Варна и невероятното има старание се разделих с 3 годишната ми ротвайлерка....
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2008 - 09:35 AM

Болестта на Адисън може и да е първична и Ротвайлер е предразположена порода.
      Ако се дължи на прекомерна употреба на кортикостероиди , то минералкортикоидната активност е запазена, и това може да стане ясно ако има лаб. изследвания. Ако има такива публикувайте ги.

#23 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 11:05 AM

Към горното мнение: Никой не ти е виновен във форума, че не ти е отговорил. Ако ти пука за кучето ще се освободиш извънредно и ще го заведеш на лекар, което вече явно е късно да се направи.

По темата: КОКЕРИ
Чувала съм, че имат проблеми с очите (наследствени), но засега не съм имала пролем с моето куче (стискам палци и да нямам).
Когато ходих за второ мнение за операцията на кучето ми (резекция на ставна ябълка) едните ветове ми казаха, че по принцип кокерите получавали шипове в по-зряла възраст.

Това възможно ли е да са типични заболявания при кокери и ако някой знае други такива да сподели, моля?
Благодаря
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни