Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер и неговите ловни умения

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер и неговите ловни умения

#1 Потребителят е офлайн   paylo Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 September 2012 - 01:37 PM

Здравейте на всички приятели и приятелки,обичащи и одгглеждащи тази прекрасна и така забавна порода!Напълно нов потребител съм в този сайт!Имам ги три броя чудесни джакчета+още 4 немски ловни ягдтериери!От малки джакчетата са одгледани заедно с ягдтериерите ми и до толкова са свикнали заедно,че дори започнаха да купират тяхните ловни умения и въобще са страхотни!Вече взехме участие в ловуването и победихме първата хитра лисица,разбира се с помоща на братовчедите си от Германия,но по важното е,че инстинкта и хъса си го имаме и не е отшумял с времето.Ще ми е интересно да споделите вашите виждания и случки в тази тема,за вашите джакчета и тяхните ловни умения в днешни времена.Може да опишите случки дори и за реакциите им към котки и др. Благодаря ви!
:re_037:

#2 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 09:53 AM

Показване на мнениетоpaylo, в 06 September 2012 - 01:37 PM, написа:

Здравейте на всички приятели и приятелки,обичащи и одгглеждащи тази прекрасна и така забавна порода!Напълно нов потребител съм в този сайт!Имам ги три броя чудесни джакчета+още 4 немски ловни ягдтериери!От малки джакчетата са одгледани заедно с ягдтериерите ми и до толкова са свикнали заедно,че дори започнаха да купират тяхните ловни умения и въобще са страхотни!Вече взехме участие в ловуването и победихме първата хитра лисица,разбира се с помоща на братовчедите си от Германия,но по важното е,че инстинкта и хъса си го имаме и не е отшумял с времето.Ще ми е интересно да споделите вашите виждания и случки в тази тема,за вашите джакчета и тяхните ловни умения в днешни времена.Може да опишите случки дори и за реакциите им към котки и др. Благодаря ви!
:re_037:

Привет до колкото следя нещата с породата може би ти си първия който има някакви наблюдение как се представят на лов .имам някакъв смътен спомен за подобно развитие на човек от Шумен но нямам представа как се развиха нещата по нататък пусни снимки на кучетата, на каква възраст са .Аз съм от Русе стария ник в форума ми е kapanec т ам може да видиш снимки на Шона но с него "ник" съм наказан от модератора и за това използвам тоя но не ми се качват снимки в новия "ник"
с инерес ще ти следя темата понеже в старата тема се навъдиха едни пишман разбирачи който ме дразнят със снобкото си поведение.
Относно котките хъса им е голям толкова голям че чак неконтрилируем казвам го от опит .Предишното ми джакче беше на 8м блъсна една кола заради котка само седмица след като се настърви на котки . хъса към котките взема предел над цялото му поведение .Не съм го настървявал умишлено но си имат запазен ловен истинкт убеден съм че са много добри ловци стига да се обучат правилно

#3 Потребителят е офлайн   paylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 05:48 PM

:re_037: :Така е.Много си прав приятелю.Достатъчно е една котка да победят и след това са готови за лисици и всякакви други подземни косматковци!Моите така се научиха от ягдтериерите и сега са доста нахъсани,особенно когато са одбор.Скоро добиха един таралеж и то доста големичък!През един уйкенд бяхме останали със семейството ми на вилата ни,там където си ги одглеждам всичките 9 кучета все териери от различни породи и 3 часа през ноща се събуждаме от страшна врява,имам впредвид кучешки лай!Скандала беше голям и аз скочих да видя какво става.Понеже вечер няма движение на хора и аз ги бях пуснал да бягат и да се разхождат на воля цяла нощ.Кото се доближих до тях с фенерче и гледам обградили таралежа и го лаят от всички страни и не му дават мира!Дразниха го дукато си показа главата и в този момент едното ми джакче го гепи за главата и го блъсна в земята и след това второто и така се изредиха почти всичките кучета дукато го убиха!Всичко свърши до там и настана отново тишина!На другия ден минаха някакви цигани от тия които калайдисват тави и спят по поляните и ме питат кой уби таралежа.Аз им посочих кучетата и те веднага поискаха да ги купят!Помислиха,че са някакви обикновенни улични кученца и ми предлагаха по 100 лв. на куче!Трябвали им за да ловят таралежи,а циганите да ги ядат,но аз бързо ги разкарах!Виждал съм ги как гонят и големи плъхове и бързо ги убиват!Имат още много да учат,но съм убеден,че срещите им с такива хищници,както и зайци са им от полза,защото така си опресняват ловния инстинкт,който им е генетично заложен!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4 Потребителят е офлайн   paylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 07:07 PM

Едната ми женска в момента е на год. и 4 месеца изгледана като малка още от 40 ден от ягдтериерката която е на снимката с нея!Другите 2 са на 6 месеца също от малки възпитани от ягдтериери и в момента са страхотен екип!На последната снимка по-горе са родителите на най -новата ми придобивка ердел еърдейл териер също женско на 3 месеца,но още нямам негови снимки!Родителите му са сръбски родословни,а майката специално е с американска кръв и з много изложбени награди!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 10:53 AM

....Имали сте възможност да спасите таралежа,какво би ви пречел?Отвратително.Че и снимка..Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 04:54 PM

Много са хубави .Таралеж има на полянката където я разхождам и го открива много често и със зор я отлепям от него. Сега в момента имам малки на 18 дена и от сега си личи че са страшни нерваци не дават да ги закачиш за игра и започват да ръмжат опитва се да хапят инстинктите им са териерски от сега си личат.В предното кучило само едното женското беше такова злобарче сега и трите са женски и трите са със характер.На тоя компютър нямам снимки но ще прехвърля и ще пусна снимки на малките разбойнички

#7 Потребителят е офлайн   paylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 06:23 PM

Още колко имаш да се отвращаваш млада госпожичке или госпожо от София или от покрайнините на София!Може да си напреднал потребител във този сайт,но мисля,че си пропуснала заглавието на темата и веднага си се устремила към критики и озлобления към колегите си!Имай малко уважение моля!Това са кучета с ловен инстинкт и ние нямаме право да се намесваме в природата и да ги пречупваме!А това,че на теб това не ти допада си е лично твоя работа и последна моя грижа!Поздрави!И не забравяй,че сайта е за всички! :af_089:

#8 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 07:48 PM

Показване на мнениетоpaylo, в 10 September 2012 - 06:23 PM, написа:

Още колко имаш да се отвращаваш млада госпожичке или госпожо от София или от покрайнините на София!Може да си напреднал потребител във този сайт,но мисля,че си пропуснала заглавието на темата и веднага си се устремила към критики и озлобления към колегите си!Имай малко уважение моля!Това са кучета с ловен инстинкт и ние нямаме право да се намесваме в природата и да ги пречупваме!А това,че на теб това не ти допада си е лично твоя работа и последна моя грижа!Поздрави!И не забравяй,че сайта е за всички! :af_089:

+1
Те живеят далече от реалността в някакъв си техен измислен свят . Мислят че всичко дето хвърчи се е!е и всичко което лети се я!е.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#9 Потребителят е офлайн   paylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 08:08 PM

Чудесни бебчета!И като малки и като големи все са си хубави и безкрайно забавни.От 25 год. нон стоп одглеждам кучета и то се породисти какви ли не породи,но смело мога да заявя,че толкова артистични и забавни ,като Джак ръсел териерите не съм срещал!Да са ти живи и здрави колега и ако са ти за продан, успех в продажбите!Нека да радват новите си стопани. :ba_025:

#10 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 September 2012 - 08:36 PM

Напълно съм съгласна с Bellboy - за мен също е отвратително, а и не мисля, че сме единствените.

Цитат

Това са кучета с ловен инстинкт и ние нямаме право да се намесваме в природата и да ги пречупваме!

Уипет, хрътка - куче, което преследва и може да убие всяка по-малка от него животинка. Много собственици на хрътки се хвалят как грейхаундът/борзоят/уипетът им е донесъл зайче/катеричка/таралеж пред вратата им. За мен това не е повод за радост, а това - ситуацията вкъщи:

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2012 - 10:50 PM

Activate :wub: колко прекрасна гледка !
Подкрепям мнението на Активейт и Беллбой - в случая става въпрос не за ловен инстинкт, а за това че не пожелахте да оставите животинката да си живее. Едното от кучетата ми ( Булдог - не ловно ) , има много силен инстинкт към котки, таралежи, птици. Не веднъж е хващал таралеж, но винаги успявам да го измъкна от устата, пък и знам че това може да се случаи и съм винаги нащрек и предугадам пведението му. Защо едно животно трябва да умре, за да се докажете вие, че кучето ви е "с инстинкти" ?? ...... :ea_103:
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2012 - 01:25 PM

Не съм искала никого да обидя,просто толкова ми домъчня...Така съм към животните,какво да направя..Да,нереално е,малко е детинско да не приемаш тези неща,но.....Разбира се,че форума е за всички.Но и всички могат да си изкажат мнението по дадена тема.Прав сте,че не трябваше да влизам,когато видях за ловни инстинкти.Моето куче е птичар-голдън.Подгони едно още не литнало свраче към булеварда.Слава богу той беше с повод.Едва не го премаза кола птичето.Спасихме го и го занесохме на доктор Иванов.Не беше наранено-надявам се е оцеляло.Мисълта ми е-не трябва да се сърдим на кучовците за ловните им инстинкти,но това не ни пречи да ценим всеки един живот,нали така?

#13 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 September 2012 - 05:13 PM

Не съм ловец но първия ми чистокръвен и породист JRT го имах през 1986 подарък от един ловец .От тогава имам наблюдение и над самата порода .Мога да говоря с часове за тях .Това което ме впечатлява е че имат много силен ген който предават на поколенията си когато се кръстосват с друга порода .Куче което имаше 1/4 JRT(м) a Дядо му е тоя породистия JRT и 1/2(ж) френска плачеща болонка приличаше точно като тия рошавите JRT и влизаше в дупките вадеше малките лисици като обучен все едно че,е чистокръвен JRT живя 16г. до такава степен им се предават ловните качества .Това е порода с много добри качества и вродена интелигентност

#14 Потребителят е офлайн   paylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 September 2012 - 08:16 PM

Бог прощава,ловецът не! :rc_036:Persona Grata Тук става на въпрос точно за ловния инстинкт на кучета,които са селектирани да ловуват от векове,а още веднъж ще повторя,че аз не ги одглеждам само за домашни любимци!Това са ловни кучета,голямо куче в малка опаковка!Това не е декоративен булдок!Имах и такова и ще прикача снимка за да несъм голословен!Ще ти дам един пример.Когато таралежът тръгне на лов за пилета или за змии,отново ли трябва да се намисам,за да спася пилето или змията?Природата го е създала да ловува и аз няма да наруша тая закономерност!Бих се намесил ако става въпрос за нападение с/у човек,но ловно куче рядко се нахвърля в/у хора!А що се отнася до уважаемата дама Bellboy разбирам,че е добра и мила душичка,която наистина не е искала никого да обиди,а просто е състрадателна към всяко животинче и ги обича безкрайно много!Аз също много обичам животните и неискам да страдат и смятам,че трябва да живеят,но понякога трябва да преглъщаме такива моменти и поддържам тезата си,че в природните явления не трябва да се месим!Социализирането на някой породи кучета,като например тия силови породи е чудесно дело,но смятам,че ловните породи трябва да си останат ловни!Поздрави на всички участници в тази тема и продължавайте да изказвате мнения и да раздавате полезни съвети колеги!Важно е да има участие,защото без дискусия и участие не се става напреднал потребител! :beer:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 06:41 PM

Вече бебетата станаха на 20 дена и показват характер при първия си клип без притеснение

http://vbox7.com/play:d8f04418c7

#16 Потребителят е офлайн   paylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 September 2012 - 03:55 PM

Търся да си закупя хубав чистопороден мъжки,късокрак и късокосмест джак ръсел териер до 4 месечна възраст,може и бебе!Държа на разцветка биколор бял с кафява главичка,като моите женски и с купирана опашка и тежки клепнали уши!Ако има такива предложения можете да качите снимки!

#17 Потребителят е офлайн   paylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 September 2012 - 05:08 PM

Моите кучета размазаха още едно таралежче.Някой колеги може би пак ще им стане гадно,но какво да се прави,това е териерът! :zz_220:

#18 Потребителят е офлайн   redmerinda83 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 May 2013 - 12:28 PM

Показване на мнениетоShona JRT, в 13 September 2012 - 06:41 PM, написа:

Вече бебетата станаха на 20 дена и показват характер при първия си клип без притеснение

http://vbox7.com/play:d8f04418c7

Здравейте! Може би не съм напреднала в развъждането на кучета, но айде да кажем че всички хора си дрънкат така кучетата и ги закачат-е еестествено по-добрите екземпляри да те захапят. Ти не ги оставяш на спокойствие. Аз се чудя как майката не те е захапала. правиш ги на луди. :db_046:
Само да ти кажа, че има професионални тестове за кученца. Когато го вземеш то трябва нито много да мърда и да лае, нито да седи спокойно, трябва да е средна хубост. Когато пляснеш с ръе трябва да идва към теб, и други подобни. Пишеш в търсачката тест за определяне на кученца. Такива тестове са помагали от векове нахората да изберат най-добрите кученца. Аз лично харесвам дгжак ако може целия бял с малко кафяво. Но и твойте са супер!

#19 Потребителят е офлайн   Джон Ръсел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2013 - 08:18 PM

https://www.facebook...55179497&type=3

#20 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 June 2013 - 07:43 PM

:dog: :dog: :dog: :dog: