Dog.bg Форуми : Хотел за кучета - Вашето мнение е важно!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хотел за кучета - Вашето мнение е важно!

#1 Потребителят е офлайн   pooch Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 07 September 2012 - 11:00 PM

Здравейте съфорумници!

Регистрирах се в този форум,за да споделя с вас една идея,по-скоро проект,който силно се надявам да реализирам.Става въпрос за хотел за домашни любимци,а мнението на всеки един от вас ще ми бъде от голяма полза.Ето за какво става въпрос : Изграждане на хотел за домашни любимци(кучета и котки),който да предлага уют,чистота и много грижа за животинките.Идеята е да се построи нова сграда,специално предвидена за целта,с по минимум 20 вътрешни стаи за кучета(не клетки),всяка от тях със собствено дворче.Целта е кучето да не се затваря само в стаята,а през времето,в което не е на разходка да може все пак да се разхожда на чист въздух.Имам идея да направя и по-големи стаи,в които да се настаняват по няколко кучета при желание на собствениците.Искам да подчертая,че стаичките ще са максимално уютни,приветливи и чисти,с меки легла или малки диванчета и играчки.Разбира се,малкото дворче изобщо не е достатъчно за разходка дори и на най-малката порода.Затова планирам да има отделно 3 големи дворни пространства,разделени с ограда.Един голям двор за обща разходка,тоест в него ще се разхождат повече от едно куче(тези,които не проявяват агресия към другите) и два двора за самостоятелна разходка(за кучета,към които е нужен по-индивидуален подход и не се разбират добре с другите четириноги).
За котките също ще има 20 стаички,в които ще има много играчки и места за катерене.Стаите за котки няма да са в близост до кучешките,за да не се стресират допълнително от кучешкия лай.
Въпросът с ветеринарния контрол също е много важен.Идеята ми е хората,които са наети да се грижат за животните и да им отделят необходимото внимание да имат ветеринарно образование.Така ако животниката дава знаци,че нещо не е наред,те ще бъдат бързо и адекватно разпознати.Трябва да се направи договор с ветеринарна клиника,която да е на разположение при нужда денонощно.
За храненето вече не съм сигурна кой е най-подходящият избор.Имам куче и знам колко е претенциозно и как ако хапне нещо различно от неговата храна веднага получава разстрйство.Затова си мисля,че би било най-добре всеки собственик да носи храната,с която храни кучето си,за да няма инциденти и излишен стрес за животните и стопаните им.А ако кучето яде готвена храна може да се приготвя на място,но пак трябва да има консултация със собственика.
Всичко това е все още сурова идея,инвестицията е голяма и затова искам да видя какво мислят хората,които имат домашни любимци.Харесва ли ви идеята и какво бихте добавили?Какво липсва?
Ако ще правя хотел за домашни любимци искам да е както трябва.Трябва да е чист,уютен и да вдъхва сигурност у хората,които ще оставят малките си приятели.Трябва да е мястото,където да се върнете отново ако вече сте оставяли веднъж кучето или котката си.

#2 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2012 - 11:29 PM

Показване на мнениетоpooch, в 07 September 2012 - 11:00 PM, написа:

Здравейте съфорумници!

Регистрирах се в този форум,за да споделя с вас една идея,по-скоро проект,който силно се надявам да реализирам.Става въпрос за хотел за домашни любимци,а мнението на всеки един от вас ще ми бъде от голяма полза.Ето за какво става въпрос : Изграждане на хотел за домашни любимци(кучета и котки),който да предлага уют,чистота и много грижа за животинките.Идеята е да се построи нова сграда,специално предвидена за целта,с по минимум 20 вътрешни стаи за кучета(не клетки),всяка от тях със собствено дворче.Целта е кучето да не се затваря само в стаята,а през времето,в което не е на разходка да може все пак да се разхожда на чист въздух.Имам идея да направя и по-големи стаи,в които да се настаняват по няколко кучета при желание на собствениците.Искам да подчертая,че стаичките ще са максимално уютни,приветливи и чисти,с меки легла или малки диванчета и играчки.Разбира се,малкото дворче изобщо не е достатъчно за разходка дори и на най-малката порода.Затова планирам да има отделно 3 големи дворни пространства,разделени с ограда.Един голям двор за обща разходка,тоест в него ще се разхождат повече от едно куче(тези,които не проявяват агресия към другите) и два двора за самостоятелна разходка(за кучета,към които е нужен по-индивидуален подход и не се разбират добре с другите четириноги).
За котките също ще има 20 стаички,в които ще има много играчки и места за катерене.Стаите за котки няма да са в близост до кучешките,за да не се стресират допълнително от кучешкия лай.
Въпросът с ветеринарния контрол също е много важен.Идеята ми е хората,които са наети да се грижат за животните и да им отделят необходимото внимание да имат ветеринарно образование.Така ако животниката дава знаци,че нещо не е наред,те ще бъдат бързо и адекватно разпознати.Трябва да се направи договор с ветеринарна клиника,която да е на разположение при нужда денонощно.
За храненето вече не съм сигурна кой е най-подходящият избор.Имам куче и знам колко е претенциозно и как ако хапне нещо различно от неговата храна веднага получава разстрйство.Затова си мисля,че би било най-добре всеки собственик да носи храната,с която храни кучето си,за да няма инциденти и излишен стрес за животните и стопаните им.А ако кучето яде готвена храна може да се приготвя на място,но пак трябва да има консултация със собственика.
Всичко това е все още сурова идея,инвестицията е голяма и затова искам да видя какво мислят хората,които имат домашни любимци.Харесва ли ви идеята и какво бихте добавили?Какво липсва?
Ако ще правя хотел за домашни любимци искам да е както трябва.Трябва да е чист,уютен и да вдъхва сигурност у хората,които ще оставят малките си приятели.Трябва да е мястото,където да се върнете отново ако вече сте оставяли веднъж кучето или котката си.

Здравей, идеята много ми харесва, ако наистина съумеете да я реализирате по този начин без компромиси в качеството, в чистотата и в отношението към животните- това би било страхотно! Лично аз не съм си оставяла кучето на хотел, пък и едвали бих го направила, но има хора, на които се налага и за тях ще е спокойно да знаят, че са си оставили животното в добри ръце! Идеите относно храната са много добри! Все пак е важно и цената за престоя да е достъпна, освен ако таргетната група не са по-заможните стопани!
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   pooch Икона

Публикувано: 07 September 2012 - 11:50 PM

Flawless , благодаря за мнението! Смятам,че подобен тип хотел трябва да бъде достъпен за всеки.Цената ще бъде подобна на тази в другите хотели.До колкото знам цените вървят от 15 до 30 лв. за денонощие.Освен ако хотелът наистина не е от тези,които предлагат безброй процедури и лукс.За мен по-важно е животните да се чувстват като у дома си,но и същевременно да са в своята естествена среда.Най-важното е кучето да има пространство да тича и да играе,било то с човек,друго куче или играчка.Да бъде нахранено и да му е изчистено.От там щастието се изписва на муцунките им.

#4 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2012 - 06:07 AM

Не знам доколко изобщо имате опит, но според мен е важно не да задавате безумния въпрос "с какво да ги храня", а да задавате правилния въпрос "как да им почистя и да държа хигиената на ниво".
Храненето зависи от възможностите и желанията. Като цяло, спирате се на разумна като цена (за вас) висок клас гранула, с която можете да се снабдявате на едро. И я офертирате. На който не му харесва, има възможност да си донесе от храната, която кучето му яде или изрично да я опише в хотелския лист за приема на животното, пък вие ще си я купите и ще се добави към базовата цена на престоя... Никакво готвене, по никакви причини. За най-неядящите гранула - може консерва, също хубав клас, каквато посочи собственикът. Защо без готвене? Защото първо е времеотнемащо, второ е задължаващо хотелиера и трето, готвената храна се разваля лесно.
Както много бързо (евентуално) ще се убедите, ТОВА е вариантът.
Да се върнем на по-важното: хигиената.
Ако 20% от кучетата и примерно 10% от котките са адекватни и си прекарват добре в хотела, не правят бели и т.н., то ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ правят такива невероятни щуротии и поразии, че ум да му зайде на човек. Започвайки от факта, че може да се очаква да проявят агресия, каквато не проявяват иначе вкъщи - особено котките - и стигайки до там, че настоятелно ще пишкат и, хм, цапат помещенията си; при това някои ще успеят да хвърлят чак по стените, прозорците, тавана и т.н., за легълца и дюшечета е ясно... Това трябва да се предвиди. Почистването на помещенията е от първостепенна важност. САМОСТОЯТЕЛНОТО им почистване. Всяка клетка трябва да има канал, адекватен наклон на пода и възможност да бъде измита, без водата да се оттича в съседна клетка примерно.
Като говоря за "измита" имам предвид маркуч, пароструйка И ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ.
50% от стопаните, които ще си оставят животните при вас, са а) некадърни, б) лъжат злобно и в) просто са тъпи. Ще ви докарват: животни с бълхи и глисти, животни с краста и гъби, заразно болни кучета - с елементарна кашлица, та дори и с гана или парвовироза... никакви изисквания за легитимен паспорт, за ветеринарен преглед преди това и т.н. няма да ги спрат. За котките да не говорим, там ситуацията е дори по-зле. Някои неща дори клиниката, с която ще имате договор, няма да може да хване.
Всички тези болни животни трябва да могат да се изолират. Да им се почиства отделно, да се обслужват без да влизате в контакт с останалите... Да можете да дадете на нормалните и свестни собственици гаранция, че тяхното животно няма да се разболее, само защото някакъв малоумник е решил да остави своето, болното, при вас.
От тази гледна точка с меките легълца и диванчета аз лично бих била свръх-подозрителна: как ще ги дезинфекцирате преди всяка следваща употреба? Предложете вариант за това и хората ще се чувстват щастливи.
Защото... колкото и щастливо да е едно куче/коте, няма ли сигурност за стопанина, която да можете да му докажете, че предлагате... просто...
--
П.С. Колкото и да се види странно на адекватните и нормалните собственици и потребители, тази статистика е ВЯРНА. Има изумителен брой безхаберни и просто нагли хора, които ще си оставят смело любимеца на хотел в момент, в който той представлява опасност за околните. Или е болен, или пък е агресивен, или убива други кучета... Светът е голям и простотия се шири навсякъде.

#5 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 September 2012 - 11:19 AM

Ето една тема ,в която също е разискван въпроса за хотелите:
http://forum.dog.bg/..._1&#entry940218
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни