име за ротвайлер
Публикувано: 13 September 2012 - 12:09 AM
Навар, на твоето мнение съм,ама да си кръстиш кучето на кораба-майка в чалгата...или на плейбек принцесата,е обидно си е. Иначе защо не ползваш българските имена на ханове,царе,хайдути? Много потурчени ми идват имената Сура,Бурсук или Урсус. Виж Тервел, Преслав, Бойна, Богдана,Буйна (все българско-македонски хайдутки) и т.н. по-биха прилягали може би.

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
#22 Guest_navar_*
Публикувано: 13 September 2012 - 08:42 AM
а Ферхунде получи името си първо щото дойде при нас от турско семейство ,второ защото е много нахална ,пасна и точно...ай да не разводняваме темата да ви кажа как се казват кравите ми -че и те са с имена :)
но определено съм за кръщаване на кучетата с български ,или поне местни имена..ама то какво остава -вече децата си не кръщаваме с български имена,какво остава за кучетата
Публикувано: 13 September 2012 - 08:32 PM

Сори за лиричното отклонение.
Относно български или чужди имена някак ме привличат кратки,ясни и звучни имена.Забелязвам,че все 4 буквени ги измислям.
Един колега полицай на баща ми като взимахме мъжкото ни куче ме посъветва така и да има буквата ''р'' по възможност.Неговото се казваше Роза,което също не е лошо име,ама предполагам и хората ще ги е срам да викат в парка:''Роза ела тук''

Публикувано: 13 September 2012 - 08:49 PM

Публикувано: 23 December 2012 - 10:03 PM
На мен ми харесват : Беатрис или Беатрикс ....
Мн кучета се казват Хамар , в този ред на мисли може и Бентли не е зле но ще изглежда като автомоболен маняк хааххаах
Публикувано: 23 December 2012 - 11:53 PM

Публикувано: 12 January 2013 - 12:01 PM
Ротовете търпят на майтап откъм имена, това е вярно. Щот са някак clumsy и като се подмазват на стопанина са много сърцераздирателни, въртейки тия мастити дупета с чуканчета /най-често/.
Наши познати имат ротичка с името Брунхилда. Има и една девойка Ая. И Изаура има също, отлична си е девойката, но е питбулка, а не ротка

Таря е отлично име. Рая също е супер.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 12 January 2013 - 02:25 PM
Имам познат с бордос Лексус, но пък и за ротвайлер става.
Нашият американски булдог се казва Айрън (Iron). Взехме го на 7 месеца, гладен, изхвърлен... Казвал се по родословието Дориан, и го наричали Дори (тия "стопаните" тъй наречени), но ние го преименувахме за да му потръгне на момчето с новото име при нас. Сега вкъщи го наричаме Аирянчо или Ютийка, като се майтапим :) Но то си е "желязно" момчето, особенно, ако с главата си удари :)
Според мен, тези муцунистите като ротвайлерите (булдозите, бордосите) както и да ги наречеш, все е весело :)
...... о, сорри, току што видях, че трябват женски имена, а не мъжки...
От женските имам познато ротвайлерче Куба :)
Това мнение е редактирано от Dilma: 12 January 2013 - 02:32 PM
Публикувано: 13 January 2013 - 05:38 PM
Dilma, в 12 January 2013 - 12:25 PM, написа:
Това ми припомни един случай с мой приятел на село. Беше взел едно безпородно псе и докато да му измисли име се минало няколко седмици. Бабата била правила баклава и я оставила неприбрана, та кучето я докопа и изяде половин тава. Нищо не му стана на песа, но от тогава името му е Баклавар, а на галено Бакли

Публикувано: 22 January 2013 - 12:15 PM

Винаги има на кого да кръстиш някого, това е най-лесно. Моето псенце гордо носи името на една банда.

Иначе, преди години, когато всички играеха Диабло, все си мислех колко подходящо ще е да има едно голямо, черно куче, което да кръстим така. (Има вариант и за женско име - Диабло получава едно второ име Коуди.

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!
Публикувано: 24 January 2013 - 06:04 PM
Моят Макс докато беше малък му викахме Малчо,защото беше изтърсака на кучилото.На 30 дена женските бяха по 3,500кг,а той хайвана 1,300кг.Обаче сега като порасна тиквата мисля да му го сменя на Тъпчо