Dog.bg Форуми : Играчките на кучето ми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Играчките на кучето ми Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 September 2012 - 09:30 AM

Чудесно! Даже се ориентирам какво да търся. Благодаря! :smile:

Такъв син кокал със зъбчета съм виждала в лапите на един хиперактивен и хиперядящ лабрадор :ab_041: , чиито стопани разказваха, че го има от дълго време. Като гледах това животно, значи кокалът наистина е стабилен. :ab_041:
Кучешкото фризби обаче беше много тъжна история. Нашия направи това оплетено въже на конци като за шиене точно за една нощ, вадих му конци между зъбите после. И се отказах. Обаче със най-обикновено плътно, пластмасово човешко фризби играе с удоволствие, подскача и даже се ядосва и го лае, когато не може да го вдигне от земята, защото няма къде да го захапе. Точно както ShiBumi_GirL казва.

Бях взела на котките ето такава мишка (Защото те също са доволно разрушителни и мишка без решетка бива унищожена отново със темпове, на които не мога да издържа):
Качена снимка
Та, тази топка е достатъчно голяма, за да не се плаша, че може да я глътне, а той, котешкото куче, много се забавлява да я търкаля като котчица. И си я подават тримата. :ab_041:
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#22 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2012 - 10:55 AM

Аз с моето куче играя само и единствено навън, играчките се ползват само в комбинация с моя милост, като сме вкъщи има право да лежи и да си почива. Според мен кучето не трябва да се оставят играчки, свързва играта само с мен и навън ме гледа като хипнотизиран, докато повечето хора си гонят кучетата из градинките моят не прекрачва невидимата бариера от 20-25 метра, като постоянно се озърта за татко си...и вярвам че това е заради играта само и единствено с мен :))

#23 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2012 - 11:19 AM

А с какво се занимава вашият, когато е сам, или когато сте вкъщи, но не можете да играете с него? Питам, защото на мен напоследък това са ми притесненията.Това в случай, че не се е прибрал току-що от разходка, толкова уморен, че да не може да мръдне. :smile: (Вкъщи е така след разходката вечер, когато е сериозното тичане, гонене, търкаляне и подскачане. Сутрин е далеч по-скромно, не се уморява значително, а точно тогава излизаме за работа и той остава сам.)

Аз се старая винаги да има играчки, когато ни няма вкъщи (затова търся издържливи и безопасни) или кокали от кожа- нашият е още малък, игрив и пълен с енергия, постоянно иска да се занимава с нещо интересно за дъвкане, дърпане и влачене. И понеже обикновено си намира, го уча, че играчките са правилния избор пред, например, кабелите и обувките.

По-нагоре разказах за баскетболната топка, понеже не може да я спука като другите - това, например, се играе само с други хора и е най-забавното нещо, в което напоследък съм участвала. Като негър е! :ab_041:
User's Signature

#24 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2012 - 12:43 PM

Имам бултериер на 1 година, казват че са деструктивна порода, но не съм съгласен, кучето е много игриво, но вкъщи нямаме правила, а ЗАКОНИ, разхождам сутрин и вечер като двете разходки са общо около 3 часа, зависи как съм на работа. Кучето знае че вкъщи се лежи, гали и се стои спокойно, никакви шумотевици и тем подобни. Колкото до топката...купувам му я и го чакам да я спука, защото като е спукана пак се търкаля на далече а и кучето може да я захапе хубавп и да се Потеглиме малко :))

П.П колкото до човека който каза че играта с топки не е хубава защото кучето щяло да гони на децата топките...ами то тогава и да не тичаме и да не караме колело с кучетата си? Моето кара колело с мен, тича с мен и играе с топка, но не гони колоездачи както и тичащи хора, понякога проявява интерес към деца с топка но при едно "не" всичко си идва на мястото! Може би е меланхолик защото наистина няма нищо общо с голяма част от представителите на породата...но пък е ултра послушен.

#25 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2012 - 02:56 PM

Ех, чудесно! :wub: Съвсем не по темата, обаче бултериерите са разкошни кучета! Много, много! :smile:

Нашият също искаше да гони топките, с които играят децата, след като за пръв път игра с топка. Но по същия начин, след като го спра, веднага се отказва. Много държах да го науча да слуша от първото "Не!" и интересно - навън ми се получава повече, отколкото вкъщи. На разходка е железен, докато вкъщи има известни пропуски. Мисля си, че е защото повече съм го учила на правилата навън, защото ми се струваше по-важно за общата безопасност. Както и да е, това не е по темата отново, надълго и нашироко се обяснявах в една друга тема по въпроса, вече се справяме всички много по-добре. Но му давам много играчки и вкъщи, които помагат. Хваща си някоя, занася я някъде на меко, ляга и дъвче. Струва ми се единствения вариант, защото иначе просто дъвче по същия начин нещо забранено. Не знам дали цял живот ще е дивак, или просто сега е тийнейджър. :)

Не знам дали играете с вашия с надута добре скачаща топка, обаче когато аз видях за пръв път гледката, се смях със сълзи. Всички, освен баскетболните, ги пука твърде бързо и не може да стигне до радостта на играта със подскачаща, твърда топка, която не може да захапе. Върти се, лае, подскача, удря я със предните лапи и когато отскочи, бяга и лае отдалече. А когато двама или повече души играят с него, играе истински баскетбол - подскача на два крака, хвърляйки се върху топката с предните лапи. :ab_041:
Но вкъщи я държа задължително прибрана в шкаф, защото се опитва да прави същото в хола. С играчките, които може да дъвче е по-скоро спокоен - просто си я хваща и ляга с нея. И, което ме връща в началото, я съсипва за няколко часа. :ab_041:
User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2012 - 03:01 PM

Не съществува нещо което не може да спука:(( аз увивам автомобилна гума с въжета и той я подхвърля насам натам, веднъж дваж седмично играеме с топката за да навърти повече оборот :)) теглете въже с кучето, доста е изморително и за тях и за нас :)) хаха

#27 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 20 September 2012 - 08:04 PM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 20 September 2012 - 10:43 AM, написа:

П.П колкото до човека който каза че играта с топки не е хубава защото кучето щяло да гони на децата топките...ами то тогава и да не тичаме и да не караме колело с кучетата си? Моето кара колело с мен, тича с мен и играе с топка, но не гони колоездачи както и тичащи хора, понякога проявява интерес към деца с топка но при едно "не" всичко си идва на мястото! Може би е меланхолик защото наистина няма нищо общо с голяма част от представителите на породата...но пък е ултра послушен.

А не всеки си прави това,което му харесва.Аз тази игра я спрях още докато беше малък предпочитам да са ми ''вързани гащите''.И той не я пипа и знае какво е НЕ,но си имам едно на ум.Карането на колело няма нищо общо с гоненето на колело.Впрочем забелязвам именно кучета,които бягат със собствениците си не лаят по бягащи и колелета.Моя дивак е супер лесно възбудим,разхождаме се минавайки близо до училище и преди още да сме го видяли той ги чува топките и когао го види направо му идва да експлоадира от желание да докопа някоя :ab_041:
Като дете съсед имаше рот,който редовно ни пукаше топките за игра и пича нехаеше.А какво неземно щастие беше тогава да ти купят топка ''Страйкър'' :ab_041: Сещам се понякога за случката и не искам някое дете да бъде тъжно или някой родител гневен,че кучето ми е спукало топката им.
:ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2012 - 05:59 AM

"моят дивак е супер лесно възбудим" ей от тука идва цялата работа, има кучета и кучета, както и при хората няма едно с едно еднакво, въпрос на "характер" и нервна система, всеки учи така, че да му е лесен живота, както и аз, всеки си познава кучето и позволява или забранява неща според неговия "характер"

Американците са мързелива нация и правят всичко възможно да си разхождат кучетата от дивана вкъщи, има едни играчки едната е пружина с въже накрая и се закача за дърво, другата е като въдица с въже и само въртиш около теб а кучето гони, доста ефективни според мен.

#29 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2012 - 07:05 PM

Не разбирам за какво спорим :smile: Като ти харесва кучето да играе с топка ОК аз пък имам друга гледна точка.Твоята по права ли е от моята та да правим такива заклщчения:''колкото до човека който каза че играта с топки не е хубава защото кучето щяло да гони на децата топките...ами то тогава и да не тичаме и да не караме колело с кучетата си''
Всеки има право на мнение,монетата има две страни нали? :md_064:

ПС:Не го приемай като заяждане :wb_052:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   dani_hristov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 September 2012 - 02:43 PM

Моето куче най-много си харесва топки за тенис на корт, явно цветът го привлича, защото му купих и такъв цвят фризби и става голяма забава. Понякога не е само в играчката,а и в цвта й.

#31 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2012 - 02:45 PM

Не мисля,че е в цвета,а в предмета.Купи друг цвят да видиш,че ще играе по същия начин :md_064:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2012 - 03:04 PM

Ами да, защото ще вижда и червените, и зелените топки все жълти! :ab_041:

Качена снимка

Поне така се твърди в тази статия - Кучешкото зрение

• (2 Страници) +